Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Laamanaama

Sivuja: [1]
1
Saksa / Vs: Hampuri (Hamburg)
« : 22.09.2015, 09:04:52 »
Olen menossa Hampuriin muutamaksi päiväksi lokakuussa yhteen konserttiin ja samalla jää mukavasti pari päivää aikaa pyöriä kaupungilla ja ehkä käväistä Lyypekissäkin. Nyt etsin majoituksia ja liikkumisen kätevyyden vuoksi päärautatieaseman seutu kiinnostaisi. Mutta onko se kuinka epämääräistä/vaarallista seutua? Vai kantsiiko suosiolla mennä jonnekin muualle? (=Mihin?). Pitäisi olla paikka, josta pääsee kätevästi liikkumaan ja myös Lyypekin-junaan...

Pari kertaa olen majoittunut lähellä Haupbahnhofia eikä siellä mitenkään vaarallista ole. Toki juna-aseman edustat vetävät puoleensa vähän hämärää porukkaa ja läheinen St.Georgin alue on aika rähjäinen, mutta kyllä siellä pystyy asustelemaan.

Hampurin keskustan etäisyydet on kuitenkin lyhyet ja U- ja S-bahnit kulkevat, joten kätevää se liikkuminen on, vaikka hotelli olisi muuallakin kuin rautatieaseman vieressä.

2
Taas on yksi reissu plakkarissa. Viime viikonloppuna kävin frendin kanssa lomailemassa Berliinissä ja samalla tsekkaassa Hertha BSC - Eintracht Frankfurt -matsin sekä Regionalligan SV Babelsberg 03 - ZFC Meuselwitz alasarjakamppailun. Alla olevasta linkistä pääset halutessasi katselemaan tarkemmin fiiliksiä katsomoista!

3
Herthan peleissä kannattaakin hankkia liput fanipäädyn viereen, koska siellä on hinta / lutuurisuhde kohdillaan. Berliinin olympiastadikka on pelipaikkana historiallinen, mutta oon samaan mieltä, että jos on mahdollisuus mennä Union Berlinin peliin, niin ehdottomasti sinne. Mua itseäni häiritsee Olympiastadionin juoksuradat, jotka syö sekä tunnelmaa että pelin intensiteettiä. Itse olen menossa toukokuussa tosin Herthan peliin, kun vien faijan tutustumaan Bundesliga -meininkiin, mutta matsissa pitäisi olla hieno meininki kun kauden vikassa (jos ei karsinta kutsu) kotipelissä vastaan tulee Eintracht Frankfurt. Muutenkin Herthan pelit on siinä mielessä helppoja, kun 75 000 katsojan stadikkaa harvoin myydän loppuun.

Huhtikuussa olisi pienet saumat mennä myös Hampuriin tsekkaamaan pitkästä aikaa St.Paulin peliä, mutta Millerntorin katsomorempan vuoksi lippujen kanssa täytyy olla heti hereillä.

4
Lechin suositteleman Jolly Rogerin lisäksi Millerntor Stadionin pohjoispuolelta olevalta Feldstraßelta löytyy parikin St.Paulin fanibaaria, joissa kannattaa piipahtaa. Mestat on pieniä ja savuisia, mutta futisromanttisia. Ja itse Reeperbahnilta ja sen sivukujilta löytyy baareja joka lähtöön. Osa pieniä rockpubeja, osa hipsterimestoja ja toki myös isompia bailupaikkoja. Ja syömässä kannattaa käydä tietysti Hesburgerilla, joita on lähietäisyydellä kaksikin  :D

-Laamanaama

5
Eurooppa / Vs: Alppikohde haussa
« : 03.12.2014, 20:35:16 »
Itse olen käväissyt Itävallan puolella Bad Gasteinissa (tosin kesällä) ja Sveitsin puolella Davosissa viime maaliskuussa. Kumpaakin paikkaa voin suositella vahvasti ja rinteitä löytyy joka lähtöön, mutta ainakin lompakolle Bad Gastein ja Itävalta ylipäänsä on parempi vaihtoehto. Molemmissa paikoissa näköalat on aivan huikeat selkeällä säällä ja Bad Gasteinista on näppärää tehdä päiväreissu esim. Salzburgiin.

6
Aasia / Vs: Malesian Sabah vs. Sarawak
« : 01.12.2014, 18:40:48 »
mieltä askarruttaa se, että löytyiskö tuolta Sabahin puolelta myös vaikuttavaa national parkkia, jota vois luonnehtia ns. "laiskan miehen puistoksi"? Ollaan matkalla aika hazardilla kokoonpanolla, ei niinkään paljon reissanneen 2-vuotiaani vuoksi, mutta satun itse olemaan raskaana tällä reissulla. On kyllä tullut touhuttua, eli kokemusta sinänsä on, mut koska tässä on nyt omin jaloin kulkeva tyttö ja myös minä paksukainen (+mies ), niin vähän lyhyemmät kävelyt ois plussaa. Sarawakilla olis Bako, muutenkin kuulemani mukaan sarawakin autenttisuus kiinnostaa enemmän, mutta taas Sabahin rannat ja hiljaiselo kiehtoo. molempiin vois tietysti myös poiketa, sillä aikaa on. tarkoitus olis viettää vielä manner-malesiassa joku viikko ja ehkä kävästä langkawilla, joka lienee ainoita auki olevia biitsimestoja marraskuussa.

Kinabalu National Park on Sabahin isoin luonnonpuisto, mutta en tiedä voiko tuota oikein raskaana olevalle suositella, sillä jo pelkästään ilmasto ja korkeus voi tehdä olon tukalaksi. Jos matka vie Sandakaniin, niin sieltä löytyy sitten Rainforest Discovery Centre http://sabahtourism.com/destination/rainforest-discovery-centre-rdc, jossa on tasaisempi maasto ja muutenkin iisimpi tallustella.

7
Eurooppa / Vs: Sveitsi
« : 26.11.2014, 07:17:11 »
Kun mietitte laskettelureissua Alpeille, niin Sveitsin Davosia ei kannata sivuuttaa suunnitelmissa.
Linkin takana lisätietoa ja tarinaa, siitä kuin 18 vuoden tauon jälkeen laittaa sukset jalkaan ja lähtee aiheuttamaan hämmennystä Alpeille.
http://laamanaama.blogspot.fi/2014/11/davos-laskettelua-latkaa-ja.html

8
Tässä matkakuumeen kourissa oleville lisää vettä kiukaalle. Kirjoittelin blogiin vähän vinkkejä Thaimaan eteläosien paratiisisaarille sekä Malesiaan Langkawille, Pulau Tiomanille ja Pulau Besarille.

http://laamanaama.blogspot.fi/2014/11/matkavinkkeja-thaimaan-ja-malesian.html

9
Huikeaa kamaa laamanaama! Ton kirjoituksen jälkeen lähti heti meili kaverille että koskas lähdetään.

Danke schön! Saksan futiskatsomot ei petä koskaan!

Itsekin ensi viikonloppuna suuntaamassa sinne. Lennot Düsseldorfiin ja neljässä päivässä kolme Bundesligamatsia. Kiimaa!

10
Lisää aiheeseen liittyvää tekstiä puskee. Tällä kertaa fiilistelyä Hampurin sporttiskenestä.

http://laamanaama.blogspot.fi/2014/10/lutuurimatkailijan-hampuri-fc-stpauli.html

11
Eurooppa / Vs: Sveitsi
« : 13.10.2014, 17:18:10 »
Tässä vähän infoa Luganosta ja Bellinzonasta jos jonkun matka vie sinnepäin!

http://laamanaama.blogspot.fi/2014/10/sveitsin-helmia-lugano-bellinzona.html

12
Tässä vähän kokemuksia pakettimatkasta Kreikkaan ja tarkemmin Lefkasiin.  8)

http://laamanaama.blogspot.fi/2014/09/pakettimatka-lefkasiin-uhka-vai.html


13
Tässä vähän tarinaa kuvien kera viime kesän Lefkasin pakettimatkalta. Ihan jokaista lausetta ei kannata ottaa liian vakavissaan.  ;)

http://laamanaama.blogspot.fi/2014/09/pakettimatka-lefkasiin-uhka-vai.html14
Hyvää kamaa. Itekin oon ollut Fc Berlin Unionin pelissä ja oli kyllä huikea kokemus. Piti kysymäni noista junalipuista: oon ymmärtänyt, että matsipäivänä saksan julkinen liikenne on ilmaista pelilipun lunastaneille. Kuitenkin maksoitte noista Dresdenin lipuista? Oonko ymmärtänyt tässä jotain väärin, vai oliko tuo käytäntö vain teille epäselvä?

Matsipäivinä julkinen liikenne on ilmaista, mutta vain lähiliikenteessä ja vähän myös seuran käytännöistä riippuen. Berliinin ja Dresdenin etäisyys on niin suuri, ettei matsilipuilla pääse ilmaiseksi ja toisekseen menimme sinne jo edeltävänä päivänä. Tuleva reissu suuntautuu Düsseldorfiin ja sieltä pääsee matsilipuilla Schalken sekä Mönchengladbachin peleihin.

15
Kirjoittelen blogiini treenaamisesta, matkailusta sekä futiskulttuurista. Näistä kaksi jälkimmäistä kuuluu Saksan reissuilla olennaisesti yhteen ja alla onkin linkit kahteen vuoden sisällä tapahtuneeseen urheilukulttuurimatkaan.

Köln, Leverkusen ja Düsseldorf:http://laamanaama.blogspot.fi/2014/09/koln-leverkusen-ja-dusseldorf.html

Berliini ja Dresden:http://laamanaama.blogspot.fi/2014/09/futiksen-perassa-berliinista-dresdeniin.html

Jos itseäsi ei futis kiinnosta, niin blogista löytyvillä vinkeillä ja kokemuksilla voit yllättää vaikka perheen miespuoliset jäsenet  ;)

16
Kirjoittelin blogiini matkaraporttia Berliinistä ja Dresdenistä vähän erilaisesta näkökulmasta. Viiden päivän aikana tutustuimme perusnähtävyyksien lisäksi Saksalaiseen futiskulttuuriin kolmen ottelun voimin.

Koittakaa viihtyä.

http://laamanaama.blogspot.fi/2014/09/futiksen-perassa-berliinista-dresdeniin.html

17
Aasia / Vs: Malesian Sabah vs. Sarawak
« : 18.09.2014, 11:22:12 »
Itse olen käynyt vaan Sabahin puolella, joten vertailupohjaa ei oo. Mutta tuossa mun fiiliksiä kuvien kera sieltä, niin ainakin saa vähän vinkkejä ja suosituksia.

http://laamanaama.blogspot.fi/2014/09/pieni-pala-borneota-kota-kinabalu.html

18
Väänsin blogin, jonne tulen päivittelemään juttuja matkailusta ja treenaamisesta. Osassa matkakertomuksista myös jalkapallo on merkittävässä roolissa, mutta jos futis ei kiinnosta, löytyy sieltä myös tarinoita ilman palloakin :)

Uusimpana juttuna kirjoittelin eilen Malesian puoleisesta Borneosta ja tarkemmin Kota Kinabalun sekä Sandakanin alueista.

http://laamanaama.blogspot.fi/2014/09/pieni-pala-borneota-kota-kinabalu.html

Sivuja: [1]