Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pesula

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Kiitos kaikille Pallontallaajiin kirjoittaneille ja tietoa jakaneille.

Todella sääli yhteisön ja tietopakettien kannalta, mutta vääjäämätöntä kehitystä.

Reissaajasukupolvet ja keskustelupalstat painuvat unholaan vähitellen, tulevat sukupolvet jotka kasvavat päiväkodista asti Instagrammeissa alkanevat taas joskus matkustella maailman toiselle puolelle kivojen kuvien perässä ja kysellä samat kysymykset tuhansiin kertoihin mihin täällä ois vastaukset.

Samapa tuo, tiedot vanhentuu, päivittyy ja muuttuu. Rohkeimmat lähtee omatoimisille reppumatkoille, muut pakettimatkalle disniländiin.

Toivon että vielä joskus jollain erikoisella sattumuksella tapaisi maailmalla tallatessa toisen suomitravellerin joka olisi palstaa lukenut ja osaisi arvostaa tätä aikakautta. Juodaan silloin maljat Pallontallaajille!Ja vielä loppuun katkera keskisormi Pohjois-Pohjanmaan maakuntamaskotille joka on terrorisoinut etusivua viimeiset vuodet ja alentanut koko upean palstan arvoa spämmillään.

2
Matkaseuraa / Vs: Matkaseuraa Brasialiaan
« : 03.12.2020, 19:21:27 »


Jep,
luulen että aloittajan viesti tuli vahingossa väärälle alueelle ja oli tarkoitettu Ulkomailla työskentelyyn. Uusi ystäväsi JohannaXXX ostaa sinulle matkan valmiiksi, saat pari kaveria mukaan. 

3
Thaimaa / Vs: Thaimaa aukeaa koronalukosta - liveseuranta
« : 20.11.2020, 17:33:19 »
Noniin, järkevämpiä ehtoja tarjolla 60 päivän turisteille.

https://helsinki.thaiembassy.org/fi/publicservice/turistiviisumi-alkaa-19-11-2020?cate=5d80865815e39c335400761d

Lainaus

Turistiviisumi alkaa 19.11.2020

Tarvittavat asiakirjat:

Tietoa viisumin tarrasta ja oleskelun merkkit tässä.

1. Passi, joka voimassa vähintään 6 kuukautta Thaimaahan saapumispäivästä ja jossa vähintään yksi tyhjä viisumisivu.

2. Kopio passin henkilötietosivusta.

3. Täytetty ja allekirjoitettu viisumihakemus (alaikäisten lasten puolesta tulee huoltajan allekirjoittaa hakemus). Viisumihakemus tästä.

4. Viisumimaksu on 40 euroa (maksu käteisenä).

5. 1 värillinen passikuva, joka on otettu viimeisen kuuden kuukauden aikana.

6. Hakijalla tulee olla toimeentulon edellyttämät rahavarat vähintään 30 euroa/päivä/hlö (60 euroa/päivä/perhe (Jos on sama sukunimi)), että on riitettävä oleskeluun Thaimaassa. Viimeisen kolmen kuukauden ajalta tiliote englanin tai suomenkielinen, jossa jokaisen kuukauden loppusaldo on vähintään summa (30 euroa/päivä/hlö tai 60 euroa/päivä/perhe). Tiliotteessa tulee olla omistajan nimi.

7. Lentolippu suomeksi tai englanniksi sekä Suomesta Thaimaahan saapumisesta että poistumisesta 90 päivän aikana.

8. Ulkomaan kansalaiselta kopio Suomen oleskeluluvasta joka on voimassa koko matkan ajan Suomeen paluuseen asti.

4
Thaimaa / Vs: Thaimaa aukeaa koronalukosta - liveseuranta
« : 23.10.2020, 18:47:34 »
Helsingin Sanomissa myös juttua tänään turistiviisumeista ja hakukriteereistä yms.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006697643.html

Thaimaa alkaa avata varovasti matkailuaan: Viisumia mielivän suomalaisen on pidettävä pankkitilillään 15 000 euroa

Lainaus
...
HS pyysi Thaimaan suurlähetystöltä puhelimitse tietoja näiden kahden turistiviisumin ehdoista. Lähetystöneuvos Adisorn Sittikarn vastasi sähköpostitse, että Thaimaan hallitus on päättänyt lieventää koronaviruspandemiasta aiheutuneita rajoituksia sellaisille maille, joissa tartuntatiheys on pieni. Suomi luetaan tällaisten maiden joukkoon.

”Molemmat uudet turistiviisumityypit vaativat hakijaa näyttämään, että heillä on kuun lopussa pankkitilillään 500 000 bahtia [vastaa 15 000:ta euroa] kuuden kuukauden aikana ennen viisumin hakemista.”

Sittikarnin mukaan Thaimaan viranomaiset haluaisivat Thaimaahan pandemian aikana aitoja ulkomaisia turisteja.

”Mainittuja uusia turistiviisumeja sovelletaan kaikkiin ei-thaimaalaisiin, jotka haluavat vierailla pitkän ajan turisteina covid-19:n leviämisen aikana.”
....
....

Tää tummennettu oli kyllä hyvin sanottu Sittikarnilta. Vain aito turisti makuuttaa 15 000€ tilillään 6 kuukauden ajan Thaimaan reissua odotellessa.

5
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 09.10.2020, 21:25:06 »
Brasov, Romania.

Vettä satanut kaks päivää, ravintoloissa vain terasseille asiakkaita. Kylmä Ursus olut lasissa pitää tunnelman syksyisenä.

6
Thaimaa / Vs: Thaimaa aukeaa koronalukosta - liveseuranta
« : 08.10.2020, 23:25:26 »
Health Ministry wants to cut quarantine period

https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1998347/health-ministry-wants-to-cut-quarantine-period

Lainaus
The Public Health Ministry has proposed that the mandatory quarantine period for tourists be reduced from 14 to 10 days and will soon ask the Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) to alter the requirement accordingly.

...

...

Regarding the government's Special Tourist Visa (STV) scheme, the ministry has assigned 12 Alternative Local State Quarantine facilities in the four provinces of Phuket, Surat Thani, Buri Ram and Chon Buri, plus a further 84 Alternative State Quarantine facilities in preparation for the country's reopening.


7
Thaimaa / Thaimaa aukeaa koronalukosta - liveseuranta
« : 05.10.2020, 01:40:48 »
Kokeillaan saadaanko tästä tehtyä informatiivinen ja tuoreimpia twistejä sisältävä viestiketju vai ollaanko jo 5 vastauksen jälkeen nyrkit pystyssä.

Special Tourist Visa (STV) on kuumin reopening avaus tulevaa talvea 2020-2021 varten.

https://www.bangkokpost.com/business/1995027/tat-confirms-special-tourist-visa-scheme

https://www.insider.com/thailand-tourist-visa-nine-month-stay-2020-9

https://www.bangkokpost.com/business/1996083/high-risk-tourists-barred-from-visit

Otteita viimeisimmästä linkistä eli uutisesta 4.10.2020

Lainaus
The Foreign Ministry on Saturday clarified the details of the Special Tourist Visa (STV) for long-stay tourists, saying the most important requirement for all applicants is they must be coming from low Covid-19 risk countries.
...
...
Documents required include a certificate of eligibility, proof of payment for state or hospital quarantine for 14 days, full payment for post-quarantine accommodation or ownership of accommodation, a Thai health and accident insurance policy with at least 400,000 baht inpatient coverage and 40,000 baht outpatient coverage, and a health insurance policy with at least US$100,000 (3.16 million baht) coverage for Covid-19 treatment, he said.

8
Lentomatkustus / Vs: Finnair
« : 05.10.2020, 00:22:24 »
Mulle ei kohtelias palvelu ole loppujen lopuksi kovin tärkeää. Kunhan homma toimii.

Hauskaa kun itseasias valitsin kalliin Finnairin lentoyhtiökseni juuri siitä syystä että mahdollisissa epäselvyystilanteissa on helpompi kysellä rahoja takaisin ja asioida suomalaisen asiakaspalvelun kanssa - tässä lopputulos: saan tylytystä kotimaan kielelläni :D

Jatkossa vaan suosiolla takas omaan reissutyyliini - mistä halvimmalla irtoaa lentoliput ja Finnair mustalle listalle.

Mutta pidän kyllä omalla asiakaspalvelun 1.0 kurssilla oppimani asiat mielessä: Hyvästä asiakaspalvelukokemuksesta kertoo asiakas eteenpäin keskimäärin 3 ihmiselle. Huonosta kokemuksesta kerrotaan noin 25 ihmiselle.

9
Lentomatkustus / Vs: Finnair
« : 03.10.2020, 00:46:26 »
En muista taas hetkeen koska olis saanu näin huonoa asiakaspalvelua Finnairilta, kun Helsinki-Vantaalla Special Assistance tiskillä vanhempi nainen alkaa korottamaan ääntään, vittuilemaan ja lähes huutamaan kun paperit ei ollu kunnossa lentoa varten.

"Sulla on vanhentunutta tietoa!"
"Nyt säännöt on nämä ja sinä et lennä ilman näitä papereita!"
"Se pitää jokaisen matkaajan olla itse vastuussa omasta matkastaan, se ei ole lentoyhtiön asia ilmoittaa jokaisia matkustusrajoituksia mitä muutetaan koko ajan!!!"

ja tämä ryöpytys alkaa kun kysyn ihan aidosti hämillään että "Ai, mitä papereita tarvitset? Mulla on vaan passi joka viimeksi tarvittiin"

Tää henkilö pitäis kyllä laittaa asiakaspalvelu 1.0. kurssille opettelemaan kuinka asiakkaalle voidaan kertoa huonoja uutisia käyttäen pehmeää ja mukavaa kieltä. Ja ammattilainen osaa kohdella jokaista asiakasta erillisenä ja selostaa vaikka 200 kertaa putkeen ystävällisesti miksi et pääse tai miksi et voi lentää tänään ja mitä voit tehdä tilanteelle.

En muista että koskaan olis jääny näin huono mieli reissupäivästä. On aiemminkin lentoja siirretty, peruttu ja rahaa ja aikaa valunu hukkaan, mutta koskaan aiemmin lentoyhtiön työntekijä ei ole ollut agressiivisesti huutamassa tätä faktaa päin naamaa.

10
Islanti on ehdottomasti uskomaton matkakohde!
Itse 6 päivän loman hinnaksi tuli hieman päälle 300 euroa ja tämä kattoi kaiken eli ruuat,auton ja lennot.  Auto maksettiin kaverin kanssa puoliksi ja myös yövyimme autossa.  Reissu oli uskomaton ja hinta oli edullinen. Suosittelen

Tervetuloa forumille!

Melkoisen economy reissun saitte kyllä järjestettyä kun noin 300€:llä irtosi kaikki tämä!

Yövyittekö monta kertaa camping alueella tjsp jossa peseytymismahdollisuudet?
Minkälaisen auton vuokrasitte ja paljonko tämä diili vei budjetistanne?

Kiitos vastauksista jo etukäteen. Islantiin olis ehkä tarkoitus palata joskus, mutta hellllvetin kallis maa se on.

11
Eurooppa / Vs: Road trip koronan aikana?
« : 12.09.2020, 22:02:18 »
Nyt syksyn päälle olen kuitenkin alkanut taas lämmitellä ajatusta, olisiko se mahdollista?

Onhan se täysin mahdollista.

Autokauppaa harrastava tuttavani lensi tässä koronakesän aikana Suomesta Espanjaan hakemaan ostamansa auton ja ajoi sen Euroopan läpi Suomeen. Ensimmäinen rajapysäytys tuli Haaparanta-Torniossa missä tullivirkailija kyseli valmiita kysymyksiä ja oli vähän ihmeissään Espanjan rekisterikilvistä kun ei oltukaan käyty vain nuuskaostoksilla. Keskustelu päättyi: "Muistathan pitää 2 viikon omaehtoisen karanteenin" -Kyllä.

Mutta ei suunnittelemallesi reissulle oikein mitään vakiovastauksia voi saada keskusteluforumeilta, saati edes EU:n tai Suomen viranomaistahojen pitämiltä infosivustoilta.

Auto alle vaan ja baanalle. Varaudu yllätyksiin ja reissusuunnitelma olis hyvä pitää joustavana, jos rajat on kiinni tai menee kiinni, jos joku maa ei päästä ihmisiä ulkoilemaan, jos, jos, jos, jos.

12
Tyhmät kysymykset / Vs: Ulkomaiset pankit
« : 02.09.2020, 17:46:34 »
Muistelisin lukeneeni jostain foorumilta että virtuaalilompakot on yks harvoja keinoja millä toimeentulotuella elävä henkilö voi säästää ulkomaanreissuja varten, kun luottokortteja ei myönnetä ja tukia ei tipu tilille jos siellä makaa jo pari tuhatta euroa niistä pienistä tuista säästettyjä rahoja.

Voi olla kyllä hyvinkin vanhentunutta tietoa, mutta ainakaan viranomaisilla ei ole tarkkaa infoa siitä missä maassa ja mihin rahojasi käytät. Ei ole omakohtaista kokemusta joten hataran internet-muistin varassa tämä.

Ja toki alkuperäinen kysyjäkin halusi tehdä ison rahansiirron ulkomaalaiselle tilille, joten ei varmaan kosketa häntäkään.

13
Tyhmät kysymykset / Vs: Ulkomaiset pankit
« : 02.09.2020, 07:37:07 »
www.neteller.com

www.skrill.com

Virtuaalilompakot - eli saldosi on täsmälleen se mitä itse talletat sinne omalta pankkitililtäsi. Voit tilata fyysisen Master Card Debit muoviläpyskäkortin joka käy maksuvälineenä kaikkialla missä Masteria muutenkin voi vinguttaa ja shoppailla nettikaupoissa missä Debit kortti hyväksytään maksuvaihtoehdoksi.

Molemmilla firmoilla on kanta-asiakasohjelmat eli voit saada rahan nostamiset 0€ kuluilla, jos käytät korttia tyyliin viisinumeroisilla summilla vuodessa.

Vedonlyönti- ja pokeriforumeilta löytyy kasapäin käyttäjäkokemuksia jos haluat enemmän tutustua.

Mulla toi Netellerin kortti toiminut ympäri maailmaa ihan moitteettomasti hotellivarauksiin, nostoihin ja kaikkeen muuhun, mutta lentolippuja ei muistaakseni yleensä voi Debit-kortilla ostaa.

14
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 16.08.2020, 07:06:58 »
Kuusamo, Konttainen 433 MPY.

Upea sunnuntaiaamu.

15
Kiitos vastauksista, täytyypä tutkia thaiforumia jos sieltä olisi järjesteltävissä kuljetus helpohkosti.

Suklaan lähettäminen lämpimiin maihin postipakettina on aina melkoista arpapeliä, ei sitä oikein minigrip-pussiinkaan viitsi pakata kun siitä vasta tullin porukka innostuukin  ;D

16
Mikä olisi vaihtoehtoinen palvelu jonka kautta voisin lähettää paketin Thaimaahan?

Joskus muinaisuudessa Postin palveluihin pystyi luottamaan, mutta näinä päivinä se on historiaa - voit aloittaa suomalaisen small talkin kenen tahansa eläkeläisen kanssa tästä asiasta ja rupatella useammankin tunnin uskomattomista tarinoista ja kadonneista postilähetyksistä.

DHL:stä olen lukenut hyviä tarinoita motoristeilta, kuinka varaosat löytää perille keskelle aavikkokaupunkejakin nopeasti, mutta hinnasta en muista kuulleeni.

Mites UPS, onko kokemuksia pakettien lähettämisestä?

Ja nimenomaan yksityishenkilö haluaisi lähettää ~Muumimukin ja suklaalevyn Thaimaahan syntymäpäiviksi, niin olis mukavaa jos lähetys ei maksaisi yli 500€ ja firmalla olisi asiakaspalvelu, jossa palvellaan asiakkaita :O

17
Etusivulla ensimmäinen blogi otsikoi Espresso Housen saapuneen Kempeleeseen. Tämä on omatoimimatkailijoille tärkeä tieto. Kaikki aiheesta vähänkään ymmärtävät tietävät, että kyseessä on maksettu mainos.

Etusivu tänään:

To 2.7. Lauran Matkassa: Неформалы на офисе, сиречь Вроде показаться работодателю, безграмотный меняя школа
Pe 3.7. Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla: Lumoava sirkusesitys Raahessa
Pe 3.7. Lauran Matkassa: В качестве кого конкретно скомпоновать извещение в отношении разведке произведения
Pe 3.7. Lauran Matkassa: Дело а также сукрольность: хоть единица совокупить?

Mukavaa saada kansainvälisempääkin tekstiä välillä tuohon paraatipaikalle, oletan että Laura on käynyt Venäjällä kahvilassa, syömässä burgereita ja luontopolulla kävelemässä myöskin ja raportoi ahkerasti reissun etenemisestä :)

18
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 05.07.2020, 09:36:56 »
https://reopen.europa.eu/fi

On ilmeisesti Unionimme yhteinen kätevä tietosivusto jonne päivittyy ajantasaista tietoa jäsenvaltioiden rajojen avaamisesta ja paikallisista säännöistä, aina kulttuurikohteiden ja rantojen avaamisia myöten.

Ja niillä on sovelluskin josta saisi antaa palautetta.

Lainaus
Oletko käyttänyt ”Re-open EU”-sovellusta? Haluaisimme kuulla  matkailijoilta, matkailualan ammattilaisilta ja matkatoimistoilta, onko palvelumme hyödyllinen. Otamme mielellämme vastaan palautetta sovelluksesta ja sen toimivuudesta.

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: [email protected]

- - - - - - - -

Kyllähän tuo helpottaa informaation saamista kun voi suomen kielellä lukea esim. Romanian tämän hetkisistä käytännöistä, mutta parannettavaakin vielä löytyy. (Ja toivottavasti tiedot pitää paikkansa):

Lainaus
Matkustajat tulevat Itävallasta, Bulgariasta, Tšekistä, Kyproksesta, Kroatiasta, Sveitsin valaliitosta, Virosta, Suomesta, Metropolitan Francesta (Euroopan alueEsta), Saksasta (paitsi Kreis Gutersloh, joka on keltainen alue), Kreikka, Irlanti, Islanti, Italia, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Malta, Norja, Slovakia, Slovenia, Unkari ei tarvitse eristäytyä 14 päivään, jos ne ovat oireettomia. Muista maista tulevien henkilöiden osalta säilytetään 14 päivän karanteeni-/ itseeristystoimenpiteet.

Ja sitten vain säätämään BlueAirin voucherin kanssa...

19
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006521345.html

Suomeen lomalle tuleville ulkosuomalaisille suositellaan karanteenia, mutta käytännössä sitä ei valvota: ”Oletamme, että ihmiset ovat lukutaitoisia”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006521802.html

STM kehottaa välttämään vapaa-ajan matkailua kotimaassa – ministeri Lintilä eri mieltä: ”Suomi liikkeelle matkailemalla”

Kaikenkaikkiaan tää viirushärdelli on kyllä paljastanut useita erikoisia asioita tästä lintukodostamme ja ennenkaikkea sen viranomaistoiminnasta. Vastuuta kierretään ja sysätään toisille, esimerkiksi tällaisella ylimielisellä "oletamme että osaat lukea" tyyppisellä kommentilla.

Mitähän mahtaisivat ihmiset miettiä kun menevät terveydenhoidon ammattilaisten puheille ja sieltä tulis vastaukseksi

"Oletin että sä tiedät kuinka vaarallisia sokerittomat Zero limonadit ovat, etkö ole lukenut satoja tutkimuksia siitä kuinka sokerin korvaaminen toisella paskalla ei tee näistä terveysjuomia?"

"Oletimme että olet lukutaitoinen, tupakka-askin kyljessä lukee selvin sanoin "Tupakointi aiheuttaa ennenaikaisen kuoleman" - mitä sä oikein kuvittelit että se tarkoittaa jos ei sitä että sä kuolet ennemmin ku normaalisti?"

20
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 22.05.2020, 18:19:28 »
Souliin 2 kuukauden meno-paluu ostettu Finnairilta.

Varauduttu viettämään 14 päivää omaehtoisessa karanteenissa määränpäässä, mutta ennen kesää ehtii moni asia vielä muuttua.

Uskon Finnairin propagandaa rahdin tärkeydestä, kuinka koneet voi lentää puolityhjinäkin kuutena päivänä viikossa Helsinki-Soul-Helsinkiä jos ruumassa on Samsungia, Hyundaita ym varaosaa ja teknologiaa pakettikaupalla menossa ja tulossa niin reitti pysyy kannattavana.

Sivuja: [1] 2 3 ... 7