Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jenniii

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Marraskuun alku, aikaa vain kaksi viikkoa. Olen lähdössä reissuun yksin ja haluaisin jonnekin ihanaan paikkaan snorkailemaan ja hengailemaan.

Mitä suosittelisitte?


2
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 12.01.2019, 09:15:23 »
Mihin hintaan olette ostaneet lentoja Havannaan ja millä yhtiöllä olette lentäneet? Itse kerkesin jo innostua Aeroflotin lennoista (syy: hinta), mutta paluulennon vaihtoajat Moskovan kentällä vaihtelevat 1h-1h 45min. Kuulostaa aika lyhkäseltä ajalta... Samoiten mennessä on reilu 5h odottelua kentällä yöaikaan. En tiedä mikä tilanne on nykyään, mutta ilmeisesti ennen kentällä ei saanut viettää yötä? Muiden yhtiöiden lennot ovatkin sitten vähintään 200e kalliimmat. Finnairin suorat lennot olis tosi kivat, mutta ilmeisesti Finnair ei huhtikuussa enää lennä Havannaan.  ::)

Lisäys: vielä halvemmat lennot tais olla Air Canadalla, mutta lentoaika kahden välilaskun kanssa oli +20h.

3
Koneenvaihto Moskovassa, aikaa 1h 45min. Uhka vai mahdollisuus::) Mites sujuu yön vietto kentällä? Onko se täysin vanhentunutta tietoa, että kentällä ei saa yöpyä?

Lisäys: kenttä on siis Sheremetyevo (SVO). Ilmeisesti pitää mennä uudelleen passintarkastukseen ja turvatarkastukseen. Kyseessä Aeroflotin lennot Havannaan ja takaisin. Palatessa tuo lyhyt vaihto.

4
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 02.01.2019, 10:09:34 »
Itse olin hieman pettynyt Bunakeniin, kun siellä maaliskuussa '17 kävin. Se mantereelta tulevan roskan määrä yllätti, ei puhettakaan että pääsisi rannasta snorklaamaan. Togeaneilla oltiin vaan Malengella, mutta tykkäsin saaresta kovasti. Liikkuminen paikasta toiseen oli hieman hankalaa; saavuttiin saarelle etuajassa ja ei maltettu odottaa public boatia, joten lyöttäydyttiin parin muun turren kanssa yhteen ja tingittiin venekyyti. En muista hintaa enää, mutta tietysti selvästi kalliimpaa kun public boat. Takaisin lähdettiin sellaisena päivänä, ettei pb edes kulkenut ja maksettiin taas joku ylihintainen venekyyti, koska ei muutakaan mahdollisuutta ollut.

5
Minua kiinnostaisi Kuuban ja muiden Karibian maiden hintataso. Olen tosiaan tätä ennen reissannut vain Aasiassa ja vaikka Karibia kiinnostaa, niin vähän tuo hintataso hirvittää.  ::)

6
Aasia / Vs: Indonesiaan yksin
« : 28.11.2017, 09:29:14 »
Indonesia on suurimmaksi osin muslimimaa, mistä syystä en suosittelisi sitä ykkösvaihtoehtona yksin reissaavalle naiselle. Suurin osa jengistä on kyllä aika vapaan linjan muslimeja, mutta aina löytyy niitä tiukasti koraania seuraavia tyyppejä, joiden mielestä yksin liikkuva nainen on täysin avointa riistaa kaikille.

Japani, Korea, Taiwan, Thaimaa, Kiina, Filippiinit ja Vietnam voisi olla naisystävällisempiä.

Aika masentava ajatusmaailma  :(

7
Aasia / Vs: Indonesiaan yksin
« : 30.10.2017, 11:14:19 »
Mulla oli ainakin turvallinen olo Balilla ja Gileillä yksin!  :) Sulawesillakin oon käynyt, mutta en tiedä lähtisinkö sinne yksin, vaikkei mitään ongelmia kohdattukaan.

8
Yleinen / Vs: Indonesian sadekausi joulukuussa?
« : 30.10.2017, 11:10:23 »
Gileillä ei yleensä sada (eikä läheskään niin paljoa) kuin Balilla ja Lombokilla, koska Gilejä suojaa tulivuoret sekä Balilta että Lombokista. En nyt muista tarkkaan miksi näin, mutta näin ainakin kerrottiin mun siellä asuessa.
Me  oltiin Balilla ja Gileillä viime reissulla kahdesti. Helmikuussa Balilla tais sataa yhtenä päivänä, Gileillä ei ollenkaan. Kuukautta myöhemmin Gileillä satoi melkein koko sen viikon, mikä siellä vietettiin. Hieman harmitti, vaikka tosi hyvät säät muuten sattui reissulle.

9
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 27.07.2017, 08:10:18 »
Itse törmäsin myöskin noihin lyhyehköihin vaihtoaikoihin ja päädynkin ottamaan vähän tiukan lentoaikataulun.  Eli Qatar yhtiönä ja 50 min vaihtoaikaa dohan kentällä, tästä muutama kysymys tulikin mieleen.


1.Rinkasta ei ole varmuutta saanko mahdutettua käsimatkatavaroihin. Siirtyykö siis ruuman tavarat jatkolennolle automaattisesti vai pitäisikö tuossa 50min vielä keretä hakemaan rinkka hihnalta?  ::)

2. Lennot ovat käsittääkseni "samalla" lipulla joten jonkunäköinen velvote lentoyhtiöllä luultavasti on tuosta vaihdosta?

3.Rinkka on 65l haglöfs njed  jonka saa kyllä suhteellisen pieneksi kun vetää remmit maksimi tiukkuudelle, onko toiveitakaan saada käsimatkatavaroihin jos kilotkaan ei menisi yli.

Kellään kokemusta tuosta  helsinki-doha-bali reitistä, onko mitään mahdollisuuksia keretä tuossa 50 min vaihtamaan  ;D vähän arveluttaa..

Itselläni on kokemuksia kyseisestä reitistä, mutta vaihtoaika oli aavistuksen pidempi. (vai oliko peräti 4h...) Ehkä annan jonkun kokeneemman vastata :D Sen tiedän, että rinkkaa ei tarvinnut itse siirtää mihinkään. Mulla oli Haglöfsin 40l rinkka, joka varmaan kokonsa puolesta menis käsimatkatavaroihin, mutta en laittanut.

10
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 15.05.2017, 10:52:31 »
Oltiin alkuvuodesta Palawanilla ja turisteja oli ihan jonkun verran. Me varattiin lähes kaikki majapaikat netistä, muutama etukäteen ja sit tien päällä loput. Majapaikkojen varaaminen oli kuitenkin aika hankalaa, koska Filippiineillä ei tosiaan nettiyhteydet oikein toimi.  ;D Luulen kyllä, että kai sitä aina jonkun majoituksen löytää, vaikka high season olisikin. Joku voi korjata, jos olen väärässä. Palawanilla en Malediivit-tyylisiä rantoja nähnyt, mutta muualta Filippiineiltä voi löytyä parempia, vai?  ::)

11
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 19.02.2017, 12:27:42 »
Mitä olisin tehnyt toisin:
• Olisi pitänyt ottaa se tekninen pitkähihainen paita mukaan snorklauksia varten. 30-pojoisesta aurinkovoiteesta huolimatta

Tämä on ehkä yleisin reissumoka. Edes 50 pojon aurinkorasva hyvin imeytettynä ja kahdesti lisättynä ei suojaa palamiselta - tiedän kokemuksesta. Pitkähihainen paita, mikä tahansa, on ihan must, jos ei ole oleillut jo pidempään tropiikissa.

Joo, tällästä paitaa olisin kaivannut saarihyppelyllä ja muuallakin. Tällänen aanelosen värinen suomalainen palaa täällä suojakerroin viiskymppisestä huolimatta.  ::)

Port Barton oli aika lailla sellanen, kun joku täällä vuosi sitten maaliskuussa (muistaakseni) kertoi. Vesi tosiaan oli kuin kuravelliä ja porukkaa älyttömästi. Onneksi oli majapaikka varattu etukäteen. Rannalla oli myös älyttömästi koiria (ja niiden jätöksiä), joista moni oli harmikseni tosi huonossa kunnossa. Paikallisten (?) karaoke raikasi öisin ja venäläisiä oli yllättävän paljon. Sellasia havaintoja  ;D Ihan kiva kokemus kuitenkin. Albaguen island oli varmaan suosikkipaikka koko matkalla. Linapacan jäi nyt ikävä kyllä kokematta sairastelun ja ajanpuutteen vuoksi. Muuten reitti oli: Puerto Princesa - Port Barton - Albaguen Island - Puerto Princesa (rahanhakureissu) - El Nido - Sibaltan - Alimanguan - Puerto Princesa.  8)

12
Tj 0  ::) Kuala Lumpur - Filippiinit - Indonesia.  8)

13
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 21.01.2017, 21:02:29 »
Mietityttää raha-asiat Palawanilla. Jos lentää Manilan kautta Puerto Princesaan ja siitä jatkaa pohjoiseen, niin onko sitä nostettava esim. kolmen viikon rahat kerralla?  :o Hieman hirvittää. Vai vaan välillä käytävä pääkaupungissa asioita hoitamassa. Miten muut olette tehneet?

Onhan tuolla El Nidossa automaatteja ainakin kahdessa eri paikassa. Pankin kyljessä olevat eivät toimineet ruotsalaisella eivätkä saksalaisella kortilla, mutta toisessa paikassa käteistä saatiin ulos seinästä. Itse nostin riittävästi rahaa Puerto Princesasta enkä automaatteja El Nidossa tarvinnut. Näin viime kuussa. Toivottavasti en tajunnut viestiäsi oikein, että kävisit välillä Manilassa poikkeamassa ihan vain automaatin takia.

Kiitos tiedosta. "Pääkaupungilla" tarkoitin siis Puerto Princesaa, en Manilaa sentään  ;D

14
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 21.01.2017, 11:16:23 »
Mietityttää raha-asiat Palawanilla. Jos lentää Manilan kautta Puerto Princesaan ja siitä jatkaa pohjoiseen, niin onko sitä nostettava esim. kolmen viikon rahat kerralla?  :o Hieman hirvittää. Vai vaan välillä käytävä pääkaupungissa asioita hoitamassa. Miten muut olette tehneet?

15
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 11.01.2017, 14:55:37 »
Itse viihdyin hyvin yksin Gili Menolla, vaikka jotkut sitä honeymoon islandiksi sanovatkin. Oli rauhallista, kaunis ranta, vähän turisteja, eikä yöelämää. Päivärutiinit oli lähinnä lukeminen rannalla puun varjossa, syöminen, uiminen ja snorklaus. Myös Ubudissa kannattaa käydä.

16
Kysyn lisää tyhmiä kysymyksiä.  ;)

Kyse on Indonesia 60 days visasta. "Do you have previous visa to enter Indonesia?". Lasketaanko tähän parin vuoden takainen visa on arrival?  ::)

17
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 23.12.2016, 09:18:10 »
Onkohan 3 viikkoa liian lyhyt aika Puerto Princesa - Port Barton - El Nido - Linapacan-reissulle?  :-X

18
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 22.12.2016, 14:42:26 »
Onko Lombokin eteläosia mahdollista kiertää muuten kun vuokraamalla skootteri/moottoripyörä?  ::) Ei varmaankaan, mutta ajattelin varmistaa.

19
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 15.12.2016, 09:29:24 »
Taas osoitus omasta tyhmyydestä, kun selaan vakuutusehtoja tarkemmin jo OTETTUANI vakuutuksen.

Matkatapaturmana ei korvata

    puremasta tai pistosta aiheutunutta tartuntatautia tai sairautta seurauksineen.

Joo-o, paremminkin olis voinut vakuutuksen valita...  ::) :-X

Lisäys: kysyin asiasta vakuutuspaikastani ja siellä vastattiin, että hyttysten pistoja ei käsitellä matkatapaturmana, mutta siitä tarttunut tauti voidaan korvata matkasairaudesta.  ::)

20
^ En ihan ymmarra tata. Miksi menna lentokentalle, miksei rinkkaa voi jattaa hotellille?

Saatoin ilmaista itseni huonosti. Eli sen 24.1. ja 25.1. välisen yön jos olisi Kuala Lumpurissa ja lähtisi seuraavana yönä. Monessa paikassahan uloskirjautuminen on tyyliin klo 11, niin jonnekinhan ne tavarat pitäs saada päiväksi, jos lento lähtee yöllä noin yhden aikaan.  ::) Ellei hotelli suostu niitä säilyttämään (maksua vastaan) päivän ajan...

Ymmarsin taman kylla, mutta en ole elaissani koskaan ollut majapaikassa joka EI suostuisi sailyttamaan matkatavaroitani. Tuohan on ihan peruskauraa, ei siis mitaan hataa. Luulin, etta hotellin sailytys ei jostain syysta kelvannut/halusit jattaa kamat nimenomaan lentokentalle.
Saatoin ilmaista itseni huonosti. Eli sen 24.1. ja 25.1. välisen yön jos olisi Kuala Lumpurissa ja lähtisi seuraavana yönä. Monessa paikassahan uloskirjautuminen on tyyliin klo 11, niin jonnekinhan ne tavarat pitäs saada päiväksi, jos lento lähtee yöllä noin yhden aikaan.  ::) Ellei hotelli suostu niitä säilyttämään (maksua vastaan) päivän ajan...


Jos on respalla varustettu hotelli tai hostelli, ei tavaroiden säilyttämisestä loppupäivän checkoutin jälkeen yleensä edes tarvitse maksaa mitään. Minulla on aina onnistunut, enkä muista kertaakaan maksaneeni, mutta jossain muistan hämärästi nähneeni kyltin, jossa mainitaan hinta moiselle palvelulle. Jos kyseessä on joku täysin poikkeuksellinen tapaus, minimissään luulisi neuvovan mihin saa säilytykseen.

No kiitos tästä teille, selvisi sekin asia  ;D

Sivuja: [1] 2 3 ... 7