Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pitulo

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 30.06.2020, 14:35:33 »
Tässä Suomen suurlähetystön (Reykjavikissä) linkki tän hetkisistä maahantulomuodollisuuksista Islannissa. Suomeen kun sieltä palaa niin ei ole 14 pv karanteenia.

https://finlandabroad.fi/web/isl/ajankohtaista/-/asset_publisher/TV8iYvdcF3tq/content/koronavirusuutiset-islannissa/384951?_com_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_TV8iYvdcF3tq_assetEntryId=23179660

Noin muuten, Islanti on käymisen arvoinen maa. Ainakin kerran elämässä. Ainoa miinuspuoli oli mun mielestä kallis hintataso ja ettei siellä ollut puita oikeastaan missään. Tuli hirveä ikävä metsää kahden viikon reissulla.

2
Aasia / Vs: Mongolian viisumi
« : 21.06.2020, 12:56:14 »
Hei, ohjeet löytyy Ruotsin Mongolian suurlähetystön nettisivuilta. Kopioin tähän alle. Eli palauttavat kirjattuna kirjeenä kun lähetät sinne kirjekuoren, jossa tarvittava määrä kirjatun kirjeen postimerkkejä. Suosittelen käymään jossain vielä jäljellä  olevista Postin myyntipisteistä niin saat postimerkit tai frankkeeravat kirjekuoresi. Omaa kokemusta ei ole homman toimivuudesta.Nähtävästi sitä kaipaat...?

Receive and return procedures of the visa application:

1. The applicant must drop a visa application, passport and other related documents and pick a passport by him/herself or immediate family member or authorized person.

2. If the applicant is unable to come in person, the application can be sent by mail to the Embassy,together with self-addressed and pre-paid return envelope /with sufficient stamps for recommended post -the Embassy will send your passport back by only recommended post/.

Embassy post address is: Embassy of Mongolia Svärdvägen 25B, 182 33 Danderyd

 

3
Märkiä pyyhkeitä Suomen hallitukselle. Viro toivottaa suomalaiset matkailijat tervetulleeksi ilman karanteenia. Suomi jahkailee. Eilen saimme kuulla, että voimme kuljeksia Suomessa mutta jos mielii vaikkapa päiväristeilylle Tallinnaan niin siitä napsahtaa kahden viikon kotikaranteeni. Hyvää päivää sentään! Virossa on koronan aiheuttamat sairaustapaukset ja siihen kuolleet minimaalisia verrattuna Suomen lukuihin.  Mulla on käyttämättömien lentovoucherien lisäksi lojumassa riihikuivaa viking linella peruuntuneen risteilyn takia. Taasko täyttelen roskiin meneviä sitoumuksia vaikka on todennäköisempää, että minä olen tartuttaja kuin maa , johon on aikomus mennä.

4
En meinaa oikeasti mitään. Mutta jos lentokentällä ,kun palaa Suomeen , isketään käteen lappunen, jossa pitää sitoutua kotikaranteeniin kahdeksi viikoksi ja se läpyskä pitää allekirjoittaa niin mielestäni silloin pitäisi myös kertoa, miten allekirjoittaneen kotikaranteenia valvotaan ja mitkä ovat seuraukset, jos sitä ei noudata.
Sinällään minulla ei ole ollut eikä ole mitään karanteenissa oloa vastaan mutta käsittääkseni olisi riittänyt informointi, että pysy nyt himassa kaksi viikkoa jos mahdollisesti sairastat koronaa ettet tartuta muita.
Minua siis riepovat nämä turhanpäiväiset lappuset, joilla ei ole mitään helkutin merkitystä. Tuntui kuin olisimme palanneet jonnekin menneisyyteen 1950-luvulle tai jotain....älytöntä byrokratiaa.
Mitä Itä-Suomen yliopistoon tulee niin ehkä varautuvat koronan toiseen aaltoon. Sitä ennusteltaan tulevaksi loppukesästä/syksyllä.

5
Juu, tästä kirjoitin toisessa ketjussa, että kukaan ei valvonut, olinko kaksi viikkoa kotikaranteenissa. Kukaan ei kysellyt perään sen jälkeen kun lähdin himaan lentokentältä. Siinä mielessä musta tuntui turhauttavalta täytellä jotain diibadaaba lappusia, joissa sitouduin olemaan karanteenissa omin päin. Olisi kiinnostavaa tietää, mihin nämä kunkin Suomeen palanneen matkustajan allekirjoittamat lappuset ovat joutuneet. Onko ne siirretty johonkin tieto/seurantajärjestelmään, laitettu mappi ööhön vai viskattu peräti roskikseen!

6
Tässäkö ketjussa sana on vapaa ilman että joku vetää herneen nenään kun jotkut viestit eivät miellytä? Että kun luetut viestit eivät ole lukijan odotusten mukaisia?
En ajatellut kirjoittaa tällä kertaa politiikasta tai neljän metrin suojaetäisyydestä , mikä tietty on toiveissani mahdollisimman pian ( ;D) vaan siitä, että lentoyhtiöt alkavat  rajoittaa käsimatkatavaraa kun lennot alkavat. Katsovat, että esim läppäri omassa suojalaukussa on käsimatkatavara kuten myös käsilaukku. Ennen nämä menivät kategoriaan "personal item". Ainoastaan yksi käsimatkatavara on sallittu: matkalaukku tai käsilaukku tai läppäri tai joku muu. Tämä muutos koronan takia mutta en ymmärrä miksi. Nyt sitten matkustaja laittaa kaikki kamansa siihen matkalaukkuun matkustamon ylähyllylle ja kaivelee sieltä  sitten lennon aikana tarvitsemiaan kamoja.  Eikö se levitä enemmän koronaa kuin se että matkustaja istuisi paikallaan.

7
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 25.05.2020, 14:34:47 »
munkin mielesta oli kiva lukea kokemuksista.
kokemukset on minunkin mielesta ihan ok, siita ei ollut kyse mutta se etta lahetaan arvioimaan minkalainen on suomen coronavirus-strategia ollut, on loputon suo. siita tulee vankaaminen joka ei ikina lopu ja pelkaan, etta tama mielenkiintoinen aihe hukkuu siihen. sita voi mielestani siirtya pohtimaan hengenheimolaisten kanssa joko toiseen ketjuun avaamalla sellaisen tai iltalehtien palstoille. 
Ei minulle kyse ollut saannoista, vaan siita etta olisi kiva keskustella ihan mielenkiintoisesta aiheesta, johon monet ovatkin mielestani kommentoineet tosi hyvia juttuja, joista on kiva tietaa.

Hetkinen! Keskustelun otsikko on COVID pandemian vaikutus matkustamiseen. Korjaa, jos olen väärässä, mutta eikö  Suomen ja muiden maiden coronavirus-strategiat vaikuta suuresti tulevaisuudessa tapahtuvaan matkustamiseen? Nähdäkseni  juuri nämä strategiat aikanaan määrittävät milloin matkustelu on tulevaisuudessa mahdollista.

 

8
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 25.05.2020, 14:01:30 »

Tassa ketjussa keskustellaan COVID19 panepidemian vaikutuksesta tulevaisuuden matkustamiseen, ei kysella maallikkojen mielipiteita suomen covid119 toimenpiteisiin. Vnkkina: Suomen lainsaadanto erilainen kuin Egyptin. tai Venajan tai Kiinan. Tai jopa Ruotsin.
[/quote]

Onko sillä nyt enää mitään väliä missä ketjussa palstalla keskustellaan, kunhan keskusteltaisiin? Kuoleva palsta ja säännöistä valittelu vie kirjoitushalut.
[/quote]

Jep ja heh. Sorry vaan kun ei tullut mieleen, että olisin sääntöjä rikkonut. Tuhannesti anteeksi ketjun aloittajalle tuottamastani mielipahasta. Tosiaan...tällaisia reaktioita saatuaan ei ole ihme, että on kuoleva palsta.

9
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 24.05.2020, 12:52:09 »
Itse jouduin tulee Cha amista viisi viikkoa aiemmin. Koen että olisin mielummin Cha amissa turvassa kuin Suomessa. Juttelin Skypessä kaverin kanssa, joka tulee Suomeen Heinäkuussa. Cha amissa todettu yksi tartunta. Thaimaan väkiluku pyörii jossain 65 miljoonassa, corona-kuolemia todettu 56 Thaimaassa..
Cha amissa saa 2000 thb (noin 6o euroa) sakkoa jos ei käytä maskia, uimarannalle menosta sakko on tähtitieteellinen, tuo 2000 thb on esim. siivojan viikon palkka. Itse käytin myös maskia Maaliskuun viimeisen viikon.
Kyllä Suomessa luvut olisivat olleet pienempiä, jos rajat olisivat laitettu kiinni aiemmin, lentokentillä olisi ollut lämpöskannerit, olen kaksi kertaa laittanut asiasta sähköpostia Finavialle. Vastaus oli että eivät ole asiasta vastuussa.
Minusta ovat mielenkiintoisia eri maiden käytännöt viruksen tukahduttamisen suhteen. Itsekin olisin mieluummin tällä hetkellä Kairossa turvassa. (Palasin vain koska oli leikkaus odottamassa HUS:ssa). Mielestäni Suomi aloitti rajoitukset turhan myöhään ja löperösti. Kun palasin Suomeen lentokentällä täytin lappusen , jonka kaikki tiedot  perustuivat omaan ilmoitukseeni kuten myös kahden viikon kotikaranteeni. Eihän tuota karanteenia kukaan valvonut, että noudatinko sitä.....  Egyptissä kaikki rajat suljettiin kertalaakista 19.3.2020. Ainoat sallitut lennot sen jälkeen olivat ulkomaalaisten kotiutuslennot ja  egyptiläisten palautuslennot. Egyptiin palaavat maan kansalaiset (KAIKKI) vietiin suoraan kentältä viranomaisten valvomiin karanteenipaikkoihin kahdeksi viikoksi. Kaikki ravintolat jne sekä moskeijat (ennenkuulumatonta muslimimaassa!) suljettiin heti. Lisäksi tuli ulkonaliikkumiskielto illasta aamuun.

10
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 19.05.2020, 14:49:55 »
Nähdäkseni Finnairilla kuten muillakaan lentoyhtiöillä ei ole mitään varmaa tietoa. Kauppaavat lentojaan koska kassa on tyhjä ja varmistelevat lipputuloja matkaan hinkuvilta asiakkailta. En enää mene tähän halpaan. Mulla on jo vouchereita kaksin kappalein ja rahojen takaisin saaminen tapahtuu joskus sitten. Eli kuten cha am fani kirjoittaa, lentojen varaaminen vasta sitten kun homma on selvä.

11
Taksi jää ainoaksi vaihtoehdoksi jos ei löydy kaveria, jolla on auto ja halu heittää kentälle. Finnairkin on lopettanut toistaiseksit bussinsa Elielin kentältä lentokentälle. Tsekkasin Yellow line airport taxin nettisivut.Siellä ei ole ilmoitusta, että olisivat lopettaneet kuljetukset. Hinnat ovat halvempia kuin "normaalin" taksin. Kannattanee kysellä Yellow linelta. Olen joskus käyttänyt sitä ja tilattu taksi on tullut aina ajallaan.


12
Jaa jaa, juuri nyt tuntuu että mihin vain, minne ylipäätään voisi matkustaa! Vaikka Tallinnaan tai Tukholmaan. Nuo pohjolan täysin aliarvostetut, upeat helmet... Voisin melkein käydä läpi vanhan Ei ikinä -listani ja kelpaisi kummasti.
Jep. Kunhan pääsisi edes Tallinnaan tuulettumaan ja ostoksille. Mulla oli kavereiden kanssa varattuna Tallinnan reissu toukokuun lopulle. Nyt peruttu. Viking line on todella joustava. Yhdellä puhelinsoitolla saa rahat takaisin kun peruu matkan.
Ajankuluksi olen lueskellut kirjaa Maailman seitsemänkymmentä ihmettä.(Otava v.2000).  Löytyy monta ihmettä ja sen myötä monta maata johon voisin matkustaa jos varani sallisivat. Esim Timbuktun savimoskeijat ja Pääsiäissaaren patsaat. Ecuadorin Galapagos-saarille olisi myös hinku vaikka eivät tästä kirjasta löydykään.

13
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 07.05.2020, 14:31:53 »
Vouchereista vielä sananen. Jos lentoyhtiö on itse perunut lennon corona-viruksen takia niin ensisijassa tarjoavat mahdollisuutta pyytää voucheria mutta monet eivät kerro, että ovat (tietääkseni) loppupeleissä velvollisia maksamaan rahat takaisin jos rahat maksanut asiakas ei voi tai ei halua käyttää voucheria.
Nähdäkseni tästä syystä Aegean tarjoaa 18 kk käyttöoikeutta voucheriin  (jonka sain eilen) mutta samalla kertoo, että jos en käytä voucheria 18 kk sisällä niin voin pyytää rahojen palautusta. Lufthansa ei ainakaan toistaiseksi ole puhunut mitään rahojen palauttamisesta.
 
Minun on vaikea uskoa, että pitkän matkan lennot, jos niillä tarkoitetaan Schengen-rajojen ulkopuolelle ulottuvia lentoja, alkaisivat kesäkuussa. Luultavasti eivät ala turisteille/reppureissaajille koko kesän aikana.

14
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 04.05.2020, 14:33:57 »
Taitaa mennä sivuraiteille mutta luettuani cha am fanin viestin muutama sananen kuitenkin lentoyhtiöiden puhelin asiakaspalvelusta corona-aikaan. Lento perutaan ja peruutuksessa lukee, että muutoksen voi tehdä vain soittamalla lentoyhtiön call centeriin.Tähän call centeriin on vain yksi puhelinnumero, joka on varattu koko ajan. Siellä pyörii kasetti, joka sanoo: "Hold the line. We're busy at the moment". Tätä kun kuuntelee puoli tuntia niin pinna alkaa palaa. Varsinkin kun yrittää soittaa Euroopan ulkopuolelta Eurooppaan niin se maksaa maltailta. Minulta muistaakseni yli kaksi ja puoli euroa per minuutti. Eikä vastausta kuulu niin sitä maksaa jonottamisesta "for nothing". Muista en tiedä mutta ainakaan minusta ei ole mitään järkeä jonottaa tuntitolkulla asiakaspalveluun jos se tulee maksamaan enemmän kuin oli lentolipin hinta.
Nämä halpis puhelinyhteydet kuten 99577 toimii vain Suomesta soitettaessa ja internet-sovelluksilla lentoyhtiöiden puhelinnumeroihin ei voi soittaa. Jos lähettää palautetta sähköpostilla niin tulee automaattivastauksia tyyliin olemme saaneet viestinne mutta todellista vastausta on turha odottaa.(Aegean airlines)
Vinkkinä cha am fanille: Nettian numero 99511 tai 99599 on halvempi kuin 99577. Esim soitto Thaimaaseen maksaa 7 senttiä/min ja Malesiaan 4 senttiä. Itse käytän IMO-sovellusta videopuheluihin ja silloin tällöin 99511 jos netti ei toimi Egyptissä.

15
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 03.05.2020, 14:28:19 »
Tokkopa matkailualan ammattilaiset pystyvät esittämään tästä asiasta mitään kannanottoa koska niin paljon riippuu siitä, milloin rajat avataan. Tästä asiasta päättävät kunkin maan hallitukset Euroopan unionin sisällä ja koskien ulkorajoja  EU yhdessä.
Palasin Kairosta Tukholmaan 3.4.20  Ruotsin järjestämällä kotiutuslennolla.  Yövyin Tukholmassa ja seuraavana aamuna lensin Finskillä Hesaan. Kaikki matkakulut omaan piikkiin. Nähdäkseni sadoillatuhansilla matkailijoilla on sama tilanne: oli liput ostettuna jonkin kaupallisen lentoyhtiön kautta ja lennot peruttiin koronan takia.
Nyt sitten lentoyhtiöt tarjoavat (hakemuksesta) vouchereita perumilleen lennoille. Lentoyhtiöstä riippuen voucherin voimassaoloaika vaihtelee.Esim Lufthansan voucher pitäisi käyttää tämän  vuoden loppuun mennessä ja uusi matka pitäisi buukata viimeistään 31.8.20. Aegean Airlines: voucher on voimassa 18 kk siitä kun voucher tehdään (eivät ole saaneet sitä tehtyä kuukaudessa...)
Näkemykseni tällä hetkellä on, että kun rajat avataan  EU:n ulkopuolella niin lentojen volyymi "räjähtää"  suureksi ainakin väliaikaisesti siihen asti kun matkaajat saavat hyödynnetyksi voucherit. Sen jälkeista aikaa voi vain arvailla. Ehkä hinnat nousevat koska olen lukenut, että suunnitelmissa on jättää väli-istumapaikka tyhjäksi kun rivissä on kolme paikkaa vierekkäin. Tämä johtaisi huomattavaan lipputulojen vähenemiseen lentoyhtiöille.

16
No, ainakin mun mielestä arkielämä Japanissa on paljon kiinnostavampi kuin ravintola Cavo Greco Kempeleessä tai lista siitä, kuinka monessa maassa joku on maleksinut. Eikun avaamaan ketjua Japani osioon...? Mulle on tärkeintä, miten teksti kirjoitetaan. Siinä ei ole väliä joillain isoilla kirjaimilla.  ;)

17
Taidan saada lokaa niskaan tämän kommentin jälkeen mutta sanon silti. En ole aiemmin lukenut tuota ketjua "monessako maassa olet maleksinut" mutta pitihän sitä uteliaisuudesta nyt sitten vilkaista. Mielestäni täysin käsittämätön ketju! Siinä laitetaan paikkaa toisen perään mutta en ymmärrä missä mielessä ja minkä takia? Ainakaan minua ei yhtään kiinnosta lukea jonkun uppioudon henkilön listaa maista, joissa hän on käynyt. Mitä järkeä ? Ketä varten näitä listoja tehdään ja ketä oikeasti kiinnostaa? Hei haloo ja hyvää päivää!

18
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Matkalaukku
« : 06.09.2019, 15:18:48 »
Kuten edellä suosittelen ostamaan Samsoniten laukun jos matkustaa paljon.Vaikka maksavat paljon niin vuosien mittaan "säästävät" itsensä takaisin koska eivät hajoa.  Omani ostin 15 vuotta sitten ja on kestänyt montakymmentä matkaa ympäri maailmaa. Kerran oli ollut monta sataa kiloa painavan matkalaukkupinon alimmaisena ja vaikka lukot pitivät niin sivureunoilta laajeni mutta vetäytyi takaisin muottiinsa vuorokaudessa. Koskaan ei ole haljennut päinvastoin kuin halvemmat matkalaukut, joita on ollut sukulaisilla ja ystävillä. Omassa Samsonitessani on myös 2 pyörää ja osittain piilossa laukun rungossa niin eivät tartu mihinkään eivätkä rikkoudu helposti kuten nelipyörät, täysin laukun ulkopuolella olevat. Olen kai höynä mutten ymmärrä, mitä merkitystä on jollain sisätaskulla laukussa....kyllä niitä on Samsoniteissa mutta omastani otin sen pois. Oli mielestäni turhapäiväinen pakkaamisen ja matkustamisen kannalta.

19
Egypti / Vs: Egyptin viisumi!?
« : 02.09.2019, 19:23:31 »
Päivitys viisumiasioihin: jos hakee viisumia Egyptiin yli 30 päiväksi. Onnistuin juuri saamaan viisumin 3 kuukaudeksi Egyptin suurlähetystöstä Hesassa mutta sanoivat, että määräykset ovat muuttuneet ja voivat tästä lähtien myöntää enää 30 päivää eli saman jos ostaa viisumin lentokentältä Cairossa.  Vain 30 päivän viisumia ei mielestäni kannata hommata täällä Suomessa, on paljon sujuvampaa Cairossa = ei tarvitse täyttää viisumin anomuslomaketta eikä liittää siihen kahta passivalokuvaa eikä tarvitse tehdä kahta reissua Egyptin suurlähetystöön, ensin viemään anomuspapereita ja sitten kahden viikon päästä hakemaan passiaan viisumin kanssa.
Nyt sitten kaikki, jotka aikovat viettää aikaa Egyptissä yli 30 vrk joutuvat hakemaan viisumin pidennystä . Cairossa se tapahtuu vihatussa byrokratiahirviössä Mugamma Tahriir aukioilla. Hui.... :-X

20
Keskustelun uusimmista 10 viestistä puolet eli 5 hakee matkaseuraa! Herää kysymys, onko tämä enää omatoimimatkailijoiden foorumi vaiko muuttunut matkaseuraa hakevien palstaksi?

Sivuja: [1] 2 3 ... 7