Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Puputravel

Sivuja: [1]
1
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 10.01.2017, 21:32:00 »
Otsikon mukaisesti kaipaisin vinkkejä Indonesian reissuun... Lähtö Balille on ihan näillä näppäimillä. Matkaan on tällä hetkellä valitettavasti aikaa vain kaksi viikkoa, joten kaikkea ei ehdi nähdä.
Lennän siis Denpasariin, siellä seuduilla ajattelin viettää enintään pari päivää. Mutta mihin sieltä? Ikinä en ole siellä käynyt enkä muutenkaan Aasiassa, joten moni asia on uutta ja ihmeellistä.

Eniten kiinnostaa luonto ja siellä liikkuminen, rauhallinen oleilu esim kirjan kanssa puun katveessa, hyvä ruoka ja kulttuuri/historiakohteet jossain määrin. Muutama hyvä snorklauskohde olisi kiva nähdä. Yöelämä ei kiinnosta, Alkoholia matkoilla tai muita päihteitä en harrasta.  Liikenteessä en uskalla yksin kulkea vuokrapeleillä, sillä en ole ikinä minkäänlaista kaksipyöräistä ajanut. Se varmaan vähän rajoittaa. En myöskään halua viettää lomaani bussissa/laivassa/autossa, joten aikaa vieviä siirtymiä haluaisin välttää.  Yksin matkustava naisena pahimmat loverboy-rysät olisi kiva kiertää kaukaa.

Balilla Amed, Tulamben ja Ubud ovat mietinnässä. Ehkä myös Pemuteran, onko siellä snorklaus vielä vierailun arvoista?
Mites Nusa Lembongan? Pystyykö siellä kulkemaan ilman, että vuokraa skootterin? Entäs ne muut lähisaaret, Nusa Penida ja toisen nimeä en muista. Niiden vähäturistisuus kiinnostaisi, mutta liikkuminen saarilla on ilmeisesti hyvin vaikeaa.

Vinkkejä, ehdotuksia? Ensikertalainen aasianmatkaaja olisi hyvin kiitollinen kaikesta.
Ja jos joku on seudulla, seurakin kelpaisi vaikka jollekin retkelle.

2
Yleinen / Vs: Pidemmät reissut yli kolmekymppisenä
« : 11.06.2015, 13:53:15 »
Onko muuten jollain antaa vinkkejä, miten löytää hostelleja "aikuisempaan makuun"? Vai onko sellaisia?
Kun tripadvisoria lukee, parhaiten arvioiduissa hotelleissa yleensä arvioitsijat hehkuttavat mahtavia bileitä jne. Olen siinä mielessä vanha käpy ja jo pitkään ollut, että arvostan yöunta ja sen vuoksi rauhallisia öitä. Siksi olisi kiva, että ne bileet tapahtuisivat jossain muualla kuin yöpaikassa. Hostelli kuitenkin olisi yleensä halvempi vaihtoehto ja pitkällä matkalla pienetkin hintaerot merkitsevät.

3
Yleinen / Vs: Pidemmät reissut yli kolmekymppisenä
« : 10.06.2015, 21:12:34 »
Itsellä  ensimmäinen pidempi reissu suunnitteilla. Tai no vaihto-opiskeltua tuli vajaa puoli vuotta aikanaan. Nuorempana on tullut ehkä elettyä sitku-elämää. Nyt on opinnot kasassa ja työkokemusta sen verran, että voisi olla nytku. Muutenkin elämän vakiintuminen alkaa tuntua jo jumahtamiselta ja oravanpyörältä.

Vakityötä ei ole, mutta sellaisen "uhka" roikkuu nurkan takana. Olen kuitenkin miettinyt siitä kieltäytymistä, jos sitä tarjotaan. Toki voisi koettaa neuvotella heti palkattomasta vapaasta työsuhteen alkuun, mutta se ei välttämättä onnistu. Omalla alalla töitä on tarjolla, varsinkin jos on valmis liikkumaan tiettyjen kaupunkien ulkopuolelle eli mahdollista työttömyyttä ei tarvitse niinkään murehtia. Ja työttömänähän voisi nostella ansiosidonnaista kunnes työkkäri velvottaisi jonnekin ilmaantumaan. Se toimisi lisärahoituksena matkalla.
Rahaa tuntuu itsestään kertyvän koko ajan säästöön. Ei huimia summia, mutta sellainen määrä, millä jo jonkin verran reissaa. En edes elä kitsastellen eikä palkka ole huima. Elämäntavat auttavat varmaankin paljon, kun baarireissuihin, kodin täyttämiseen Pentikillä, ylihintaiseen, puolenvuoden välein uusittavaan elektroniikkaan jne. ei kulu rahaa. Enemmänkin voisi kiristää esimerkiksi jättämällä ulkona syömiset väliin, mutta ne on sellaista, joista en luovu.

Mutta sitten se muu elämä. Asunto, parisuhde, lemmikit. Puoliso ei halua reissata; kämppää ei tietysti voi laittaa vuokralle/myydä, koska puoliso elää siinä (mutta lainanlyhennyksiin olisi toki ok osallistua, kai); lemmikit toivottavasti puoliso hoitaa. Hankaloittaa kovasti, erityisesti asunnon kulut. Ja sittenhän sitä miettii, että jos puoliso on enemmän asettuvaa sorttia, voiko suhde pelata, kun itsellä halu mennä ja kokea alkaa olla ylitsepääsemätön.

4
Vajaa kaksi viikkoa Viron reissuun. Vielä siis aikaa suunnitella, että mitä siellä oikein tekisi.
Islanti kutsuu reilun kahden kuukauden päästä.

5
Monta aihetta Virosta, niin kirjoitetaan nyt vaikka tähän.

Heräsi ajatus jonkinlaisesta roadtripista Virossa reilun viikon päästä. Sattumalta olen Helsingissä ja lomaa viikko tiedossa, niin näppärästi kävisi naapurimaan katsastus. Yksin olen liikkeellä, kun ei matkaseuraakaan tähän hätään irronnut. Lähtö Tallinnasta, jossa ensin/palatessa hengailua. Sieltä sitten vuokra-auto ja nokka kohti... jotain? Matka-aikaa olisi muutama päivä (tätäkään en ole päättänyt).
Onko suosituksia mihin mennä ja mitä siellä tehdä muuta kuin hengailla ja ihmetellä?
Itse mietin Tallinna-Haapsalu-Hiidenmaa-Saarenmaa-(Pärnu?), mutta ehdotuksia olisi kiva kuulla. Onko jollain tietoa, pääseekö Tallinasta ajamaan rannikkoa pitkin kätevästi/eksymättä pahasti vai onko tyydyttävä valtateihin?

Sivuja: [1]