Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Timppee

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Lentomatkustus / Skyteam - kenen bonusohjelmaan?
« : 25.01.2008, 10:28:55 »
Kiitos argumenteista suuntaan ja toiseen!

Delta kieltämättä kuulostaa anteliaammalta, mutta tuottaako jenkkiyhtiön kanssa asiointi ylimääräisiä hankaluuksia, jos oletus kuitenkin on, että aika vähiin jää sikäläinen matkaaminen..? Ts., jos maileja ei voi käyttää upgradeihin ja lisäpainomaksuihin kuin Deltalla, jota ei koskaan käytä, voiko maileja silti käyttää allianssin eurooppalaisten yhtiöiden palkintolentoihin? Ja jos voi, pitääkö ne tilata jotenkin (hankalasti ?) Jenkeistä?

2
Lentomatkustus / Skyteam - kenen bonusohjelmaan?
« : 22.01.2008, 11:49:46 »
Löytyisikö tallaajista näkemystä, minkä Skyteamin lentoyhtiön kortti olisi kannattavinta hankkia? Tai siis, onko noilla jotain merkittäviä eroja?

Tuli varattua lennot KLM:ltä, joten heidän korttinsa kai otan, jollei tule hyviä perusteluja valita joku toinen...

Kiitos!

3
Terveys ja turvallisuus / kraanavesi
« : 07.08.2007, 12:16:26 »
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200708066435178_uu.shtml:
Lainaus
Pulloveden väitetty terveellisyys on sekin kyseenalaista. Aamulehden tänä kesänä teettämässä tutkimuksessa paljastui, että pullotetut merkkivedet eivät täytä Suomen hanavedelle asetettuja laatukriteereitä. Sekä suomalaisessa Rainbow-lähdevedessä että ranskalaisessa Evianissa oli liikaa bakteereja.


Nyt kun saisi vielä samanlaisen tutkimuksen kaikista maailman maista, niin voisi ainakin tehdä aina reissussa valistuneita päätöksiä siitä, juodako ko. maassa kraanasta vai pullosta...  :shock:

4
Lainaus käyttäjältä: "Lepardi"
Lainaus käyttäjältä: "Timppee"
Disclaimer: tää on kaikki toisen käden luuloa, en siis ole asioihin perehtynyt, enkä väitä oikeasti tietäväni juttujeni olevani absoluuttisesti paikkaansapitäviä  :roll:


Niin, ja lisäksi nämä olivat hyvin kapitalistisesta näkökulmasta asiaa lähestyviä näkökantoja. Veikkaan, että täällä keskustelevista suurelle osalle raha ei ole kovin tärkeä asia. Nähdäkseni keskustelu tulisi pitää enemmän moraalisella tasolla, jotta eettiseen pohdiskeluun taipuvaisetkin pystyisivät siihen osallistumaan.


Pahoittelen konkreettista näkökulmaani yrittäessäni vastata kysymykseen "Miksi yrittää lasta tähän maailmaan kalliisti, vaikeasti ja väenvängällä?"

Ellei rivien välistä selvinnyt, teoreettisesti, moraalisesti ja eettisesti olen itse, kuten tietääkseni esimerkkipariskuntanikin, ehdottomasti adoption kannalla.

5
Lainaus käyttäjältä: "Illusion"

Hedelmöityshoitojen antaminen heteropareillekin on mielestäni kyseenalaista. Miksi yrittää lasta tähän maailmaan kalliisti, vaikeasti ja väenvängällä? Adoptoimista odottavat lukuisat orvot kurjissa oloissa ympäri maailmaa uusia vanhempia; miksi se on unohdettu keskustelusta täysin? Maailmassa on aivan liikaa ihmisiä jo valmiiksi, miksi siis synnyttää enää yhtään lisää. Näin epäitsekkääseen ajatteluun vain harva taitaa olla valmis.


Siksi, että adoptointi on kalliimpaa ja vaikeampaa. Nykyinen mentaliteetti, jolla adoptiovanhemmaksi kelpaa vain harvat ja valitut, parin vuoden vaativan hakuprosessin läpäisevät ja koko elämänsä ulkopuolisten arvioitavaksi avaavat hyvätuloiset pariskunnat, ei suoranaisesti houkuttele adoptoimaan.

Ystäväpariskuntani haluaa lapsen. Adoptiojonoaikanaan kävivät läpi myös hedelmöityshoidot, kolmekohan yritystä oli se maksimi. Ei tärpännyt. Menihän noihin jokunen satku/tonni (?), mutta aika paljon halvempaa kuin ulkomainen adoptio, johon menee helposti moninkertainen summa. Järkevää? Tuskin maailmanlaajuisesti ajatellen, mutta tietysti kehitysmaan viranomaiset haluavat rahastaa "rikkaita" länsimaisia, toissijaista on saako joku orpo rakastavan perheen.

Kotimainen adoptio ei sitten niin hintavaa olekaan, mutta prosessi ymmärtääkseni pidempi ja raskaampi. Ja kotimaisille adoptiolapsille, tai ainakin -vauvoille, on niin paljon kysyntää, ettei niitä riitä kaikille. Ja tulotaso on yksi mittari, millä vanhempia valitaan.

Niinpä keskituloiselle usein onkin taloudellisesti kaikkein mahdollisinta yrittää saada se ikioma lapsi hedelmöityshoidoin, vaikka orpoja on maailma pullollaan. Maailma pienenee, mutta joissain asioissa ei vielä kysyntä ja tarjonta oikein globaalisti kohtaa..

Disclaimer: tää on kaikki toisen käden luuloa, en siis ole asioihin perehtynyt, enkä väitä oikeasti tietäväni juttujeni olevani absoluuttisesti paikkaansapitäviä  :roll:

6
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Nostalgiaketju
« : 13.09.2006, 16:48:54 »
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
R-kioskilta sai Black Petejä, oli aivan oman makuisensa, en ole vastaavaa sen jälkeen maistanut, olisiko niitä missään enää?


Lainaus käyttäjältä: "Relsamu"
Niistä juhannuslimsoista tuli mieleen Rally-limsa, niiiin hyväää..!


Voi helkkari, kun saiskin vielä kerran elämässään maistaa Black Peteä ja Rallya!

7
Lentomatkustus / lentoyhtiöiden omat bonuskortit
« : 13.09.2006, 11:29:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Nimbe"
Sellainen tyhmä kysymys vielä tuosta yhdistelmäkortista (Sassilla Mastercard maksoi muistaakseni 50e/vuosi), että kertyykö niitä pisteitä aina, kun sitä korttia käyttää vai ainoastaan silloin, kun laittaa luotolle?


Ainoastaan silloin kun laittaa luotolle, pankkikorttiominaisuuden käytöstä ei pisteitä ropise.

8
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Paras voittonne
« : 18.08.2006, 10:45:11 »
Vuosi 2003 oli hieno; voitin nettikilpailuista kaksikin messevää matkalahjakorttia! Ekalla, arvoltaan 1500 €, rahoitettiin parin kuukauden Kaakkois-Aasian reissun lennot. Toinen oli arvoltaan jopa 2000 €, mutta se piti käyttää matkaan kotimaiseen hiihtokeskukseen. Ei se mitään, enpä ollut aiemmin oikeastaan Lapissa käynytkään, ainakaan talvella.

Ennen noita tai niiden jälkeen ei olekaan sitten tullut mitään, edes pikkuvoittoja.. Mutta en tod valita  8)

9
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Paras blogi
« : 08.08.2006, 09:22:27 »
Pystyykö mihinkään näistä tai jostain muista blogeista vieläkään lähettämään tavaraa sähköpostitse? Siis siten, että päivitys onnistuu helposti tien päällä pelkällä kännyllä ilman läppäriä.. Sekä tekstit että kuvat (kamerapuhelimesta). Mulla oli aikoinaan käytössä tällainen epäkaupallinen viritys, mutta se ei enää toimi...

10
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Yleissivistys
« : 29.06.2006, 15:13:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Heloriina"
Lainaus käyttäjältä: "porsasurhea"
Ja mita tulee tuohon ruotsin oppimiseen. Pakotettuna ei kukaan kunnolla opi. Itse puhun/kirjoitan/ymmarran sujuvasti ruotsia, mutta mikali kohtaan ruotsalaisen tai menen ruotsiin puhun kylla ihan perjaatteesta englantia  :twisted:


Saanko kysyä, että mistä periaatteesta puhut englantia? Kostona Suomen valtiolle, että olet joutunut opiskelemaan koulussa pakkoruotsia? Eikö olisi kuitenkin kaikista yksinkertaisinta puhua sitä ruotsia, kun kerta sitä osaat. Minun periaatteena ainakin on, että maassa maan tavalla, ja jos vaan mahdollista, kielellä!


Nuoruudessa tuli kanssa harrastettua tuota, että periaatteessa/sta en puhunut ruotsalaisille ruotsia Ruotsin ulkopuolella, kun harmitti se ruotsalaisasenne, että kaikkien suomalaistenhan pitää ruotsia osata. Ulkomaillakin ketutti, kun ruotsalaiset vaihtoivat englannista ruotsiin kuullessaan olevani suomalainen.

Asennemuutos tapahtui kun tajusin, että minähän olen se paljon fiksumpi osapuoli, kun osoitan voivani vaihtaa kieltä lennosta, jos toisen raasun ulosanti ei vieraalla kielellä riitä...  :roll:  Vaikka täytyy kyllä myöntää kielen vaihtuneen joskus takaisinkin, kun ei oma ruosteinen ruotsini olekaan taipunut tarvittavassa määrin  :oops:

11
Barbados pois kans, käyty

12
Lentomatkustus / Kielletyt tavarat käsimatkatavaroissa
« : 12.05.2006, 10:36:32 »
Ei mulla nyt oikeesti ole mitään uutta annettavaa tähän keskusteluun, mutta pakko mainita kun tuli mieleen...

Taannoin (2002, kai) meni "hetki" Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa, kun käsikassarassa oli mm. silitysrauta, vasara, ruuvimeisselisarja ja teräksinen 5 metrin mittanauha... Kyseessä oli kyllä kotimaanlento, mutta kaikki kamat tuli matkustamossa mukana perille asti. Selittää hiukan sain  :roll:

13
Poikamiesaikoina yksin tai kavereiden kanssa, nyt jo useamman vuoden eksklusiivisesti vaimon kanssa. Enkä muiden kanssa haluaisikaan, tuskin paljon paremmin voisi mielenkiinnon kohteet yms yhteen sopia!

Lyhytaikaisen tuttavuuden kanssa en kyllä menneisyyden kokemuksista viisastuneena enää ainakaan pidemmälle reissulle lähtisi.. Matkailu kun tuppaa paljastamaan sen todellisen karvan  :roll:

Tarkoitus on ollut myös ystäväpariskuntien kanssa lähteä, mutta toistaiseksi ei ole aikataulut ja suunnitelmat kohdanneet. Voi olla hyväkin, sillä pahoin pelkään ettei aivan ongelmatonta olisi, ystävät tuntien...

14
Muutaman vuoden Helsingissä asuneena en enää pois halua (siis Suomen rajojen sisällä). Olen todella ihastunut tähän kaupunkiin, vaikka toki kaikki ei auvoista olekaan.

Synnyinkaupungissa alkoi todella pahasti ahdistaa ne pienet piirit; kaikki tunsi toisensa tai ainakin oli yhteisiä tuttuja, missään ei oikein voinut olla omissa oloissaan ja incognito. Joka toinen kaupungilla vastaan tuleva naama oli tuttu, ainakin siinä määrin että sen oli nähnyt ennenkin. Täällä saan todellakin valikoida seurani, joka baarissa ei seuraan tuppaa tuttuja, joiden kanssa ei välittäisi hengailla.

Sitä paitsi oman, toki rajoittuneen kokemukseni mukaan Helsinki on yöelämältään Suomen turvallisimpia kaupunkeja; täällä ei ole vielä kukaan tullut haastamaan riitaa ihan vaan kyllästyneisyyttään tai koska haluaisi "koittaa, onko susta vastusta"...

15
Yleinen / Rantaleijonia?
« : 25.05.2005, 11:04:40 »
Rannalla löhöily ei tosiaankaan riitä reissailun ainoaksi sisällöksi, mutta jossain määrin sitä on aina pakko reissuihin sisällyttää (sikäli kuin ilmasto ja kohde tarjoavat mahdollisuuden, of course)!

Mistään ei saa yhtä mukavaa kiireetöntä lomafiilistä kuin rannalta, ja itseään grillatessa lähtee kehosta talven kalseus ja ihosta maitoisen tympeä kaamosväri. Sitä paitsi pitkin pituutta maatessa koko keho tuntuu aurinkopaneelilta, joka lataa arktisuudessa tyhjentyneitä akkuja...

Nuorena mullina en tosin kyllä minäkään kauaa jaksanut paikallani lojua, liekö ikä tuonut mukanaan mukavuutta ja rentoutusta halajavan laiskurin..  :roll:

16
Lainaus käyttäjältä: "sammeli"
Vatsatautikin tuntuu olevan turhan eksoottinen terveyskeskuksen tohtoreille  :lol:


Mutta positiivista sinänsä, että arvasi näin päin väärin. Mieluummin hiukan turhaa tutkintaa kuin pahasti ohi hutkintaa tyyliin "ei sulla mikään oo, töihin siitä".. ja naps paukahti lisäke..  :roll:

17
Yleinen / Kun rahani loppuivat...
« : 18.05.2005, 15:06:45 »
Lainaus käyttäjältä: "dianna"
Lainaus käyttäjältä: "veevee"
- - käytän kans tota itseni kusetus tekniikkaa...eli sanon itelleni et mulla on 15€/päivä kun oikeesti on 20€ - -


Mä kanssa käytän tota tekniikka. On se ihmeellistä, miten sitä meneekin aina tohon lankaa.  :lol:


Sama täällä, tosin en huijaa itseäni vaan vaimoa..  :roll:

Iloisella ysärillä pääsi kyllä reilillä kassa tyhjenemään, ja visakin oli jo puhkihöylätty. Kotimatka junaillen Löntoosta kesti 74 tuntia, jonka ajan olin lähes täysin muiden ihmisten hyväntahtoisuuden varassa. Onneksi aika moni ns travelleri tuntuu auttavan miestä mäessä tarjoamalla sämpylän ja olusen... Köpiksen asemalla potki onni oikein kunnolla; vastaan sattui tulemaan puolituttu kaveri, jolla oli sama suunta, joten loppumatkan pääsi syömään ihan kunnolla lainarahalla. Onneksi on pieni tuo maailma  :wink:

18
Internet pitäisi kieltää lailla, koska surffailu voi aiheuttaa riippuvuutta ja oikeasta elämästä vieraantuneisuutta sekä alentaa työ- ja toimintakykyä. Internetin toistuva liikakäyttö voi vahingoittaa myös läheisiäsi, ja lapsesi voivat jäädä vaille huolenpitoa, jopa heitteille. Internetissä myös lapset altistuvat maailman raadollisuudelle ja moraalittomuudelle, alkavat rakentaa pommeja ja kasvavat seksuaalisesti kieroutuneiksi...

Ehdottomasti siis kova kuri vaan kansalle! Onhan se nähty mitä siitä seuraa, kun ihmiset saavat tehdä itsenäisiä ratkaisuja; itkua ja hammasten kiristystä.  :roll:

19
Empiiristen tutkimusten perusteella lähes erehtymättömällä varmuudella hetero, alalajia peppumies  8)

20
Terveys ja turvallisuus / eksoottiset sairaudet
« : 16.05.2005, 11:36:25 »
Itse sain viime vuonna jossain päin Kaakkois-Aasiaa salmonellan, joka muutamassa viikossa pääsi tekemään sappirakkoon pesän, ja aiheutti sappitulehduksen. Sinänsä ihan kiva, että kunnon tuskat alkoi vasta Suomessa, ja pääsi kotoisalla ambulanssilla Meilahteen kirurgiselle poliklinikalle luovuttamaan koko rakon hippokrateen alttarille. Enää ei voi koskaan sapettaa, mikä on tosi kiva, kun se turhanpäiväinen rakko oli muutenkin ihan kivinen  :wink:

Sivuja: [1] 2 3 ... 5