Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - samulijp

Sivuja: [1]
1
Lentomatkustus / Vs: Lufthansa?
« : 28.11.2018, 16:17:55 »
Varoituksen sana Luffella hiihtolomille aikoville: lightlipullisella suksien kuljetushinta on hurjat 80€ /lento tai  jopa 130€ /lento, jos mitat yhteen laskettuna ylittää 2m. Suksille pitää myös varata paikka etukäteen soittamalla Lufthamsalle.

Normaalilla lipulla voi kuljettaa sukset matkalaukun sijaan ilman ylimääräistä maksua.

2
Ovat nähtävästi reagoineet ja nyt siellä lukee "valitse peruutuskelpoinen lippu" tai "valitse lightlippu". Tuohan on jo selvempi. Tosin kummassakin tapauksessa asiakas taitaa saada saman light lipun edelleen, vaikka puhutaan että lippu on peruutuskelpoinen. No mutta eipähän mene enään luokat sekaisin ja lippu saattaa olla jollain hinnalla peruutuskelpoinen, joten tämä ei ainakaan täytä suoranaisen huijauksen merkkejä. Kuluttajia ei enään johdeta harhaan, hyvä juttu.

3
Näin on tullut aina toimittua ja skipattua kaikki lisämaksut ilman ongelmia, mutta en olisi ikinä uskonut asiakaspalvelun palvelupaketteja myytävän lippu-termillä. Häviävät kyllä varmasti oikeudessa asiaa puitaessa.

Sehän on sama kun kaupan ulkopuolella huomaisi maidon olevan vettä. Kaupassa sitten vain väitettäisiin, että ostit maito nimisen palvelupaketin, kun ostit vettä!  ;D

Kun asiakaspalvelu ei voinut asialle mitään, otin yhteyttä kyseisen emoyrityksen johtoryhmän jäseniin ja lupasivat laittaa termit vaihtoon, sekä vaihtaa light liput normaali lippuihin. Ehkä kuluttajien palaute voi auttaa suitsimaan röyhkeimpiä yrityksiä hyötyä hämäräperäisistä kikkailuista. Toivottavasti muutkin jaksavat vaatia oikeutta selkeissä huijaus/sekaannus yrityksissä, niin eivät onnistu huijaamaan kovin pitkään. Täytyy seurata, että todella ottavat onkeen tästä.

4
Muunmuassa Momondon kautta löytyvä Ruotsalainen Airngo huijaa lippuostoksilla. Lentolippu ostosta tehdäessä pyydetään valitsemaan "normaalilippu" tai "lightlippu", mutta vaikka valitsetkin kalliimman normaalilipun, sinulle myydään aina light lippu. Normaalilippu on kuulemma heidän palvelutasonsa, ei lentolippu! Et tule näkeemään enään loppuostoksien aikana lippuluokasta mitään viittausta. Selvä huijaus.

Airngo on Ticket.se yrityksen omistuksessa.

edit:. ja juu, nykyään kannattaa käyttää lentoyhtiön omia sivuja lippujen ostamiseen. Tästä sitä taas ottaa opikseen.

5
Vuelingilta tuli korvaus. Yrittivät ensin väittää että tekninen vika on "extraordinary circumstance", mitä se ei ole. Lähetin Vuelingin kieltävän vastauksen Espanjan turvallisuusvirasto AESA:lle ja Vuelingille, jonka jälkeen vartin päästä Vueling kyseli tilitietoja.  ;D

AESAlla on valmiit 261/2004 -kupongit englanniksi korvaushakemuksia varten espanjassa.

6
Heinäkuussa BA:n lipuilla ja Vuelingin hoitama lento Barcelonasta oli myöhässä, kun eivät saaneet koneen ovea kiinni tms. häikkää. Sitten menikin miehistä vanhaksi ja lopulta laskeuduttiin Helsinkiin 13 tuntia myöhässä. Nyt muistui mieleen laittaa korvaus hakemukset menemään ja aloin miettimään, kannattaako hakea BA:lta vaiko Vuelingilta? Ja mihin vetoatte hakemuksissa? Riittääkö pelkästään aika ja asetus N:o 261/2004?

7
Huomenna olisi lähtö reissuun ja piti uusia huomenna vanhaksi menevä insurance4carhire.com -vakuutus. Näyttää pahasti siltä etteivät enään vakuuta kuin brittejä ja parin muun maan asukkaita. Onko vaihtoehtoja tiedossa tälle vuodenmittaiselle vuokra-auto vakuutukselle?

Sivuja: [1]