Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Rtrav

Sivuja: [1]
1
Aasia / Vs: Surffaus Indonesiassa
« : 03.02.2019, 13:29:50 »
Ok. No ehkä härmässä kiinnostus surffaukseen on vielä minimaalista, joten tuskin ne paikat sen takia ylikansoittuu ;). Ymmärrän huolen.

Taisin löytää kyseisen mestan jota suosittelit,mutta ainakin youtubevideoiden perusteella oli kyllä täynnä populaa. Tiedä sitten onko videot kuvattu jonkun erityisen sesongin aikana, mutta meidän matka ajoittuu heinäkuulle. Ja olikohan edes sama paikka josta puhuit?  ;D

Kaakkois-etelästä Lombokkia löytyi ihan siisti ranta, jonka toinen osa on aloittelijoille sopiva.  Oli kauniimpaa aluetta kuin tuo Länsi-Jaava mielestäni. Onko Lombok yhtä täynnä populaa kuin Bali nykyään?

Lisäksi Sumba kiinnostaisi kohteena myös. Madventuresin mestan löysin, ja sitä aionkin harkita  n. 5 päiväksi. Saarella näytti tosin olevan aika paljon kalliita resortteja, joten taitaa jäädä visiitti tuohon vajaaseen viikkoon.


2
Aasia / Vs: Surffaus Indonesiassa
« : 13.01.2019, 10:31:49 »
Morjesta

Päivitystä kaivataan, tai ei kai ne maailman aallot ole mihinkään karanneet, mutta populan määrä on taatusti kasvanut :)

Etsin paikkaa seuraavilla spekseillä

- Ranta jossa voi surffata, sijaitsee lähellä majapaikkaa, eli bungaloweja mielellään lähellä. (ettei tarvitse skootterilla ajella esim. 5km päähän joka päivä)
- Mielellään hiekkapohjainen ranta
- Aallot ovat suht aloittelijalle sopivia (oma kokemus on 2x viikon surffikurssia espanjassa, eli perusteet on hallussa)
- Ei turismirysää


Bali varmaan on hylätty jo näillä spekseillä?3
Thaimaa / Vs: Hyvät sukellus-/snorklauskohteet Thaimaa?
« : 13.01.2019, 10:20:19 »
Moikka! Oisko tähän ketjuun päivitetävää? Mikä on tilanne tänä päivänä Koh taolla ja phanganilla?  Entä Krabin lähellä olevat saaret?
Maaliskuussa olis matka noille suunnille ja tarkoituksena snorklata lähes päivittäin  :)

Koh taosta ja phangania on kehuttu hyväksi snorklauspaikaksi ja niistä pääsee tekemään suoraan rannasta. Krabin lähellä mm. phiphi on kirkasvetinen alue jonne tekevät snorklausreissuja.

Puhtaimmat vedet ja elävimmät korallit olen thaimaassa nähnyt koh lipellä ja sen lähistöllä. Sinne on tosin pitkä venematka, ja sielläkin upeimmille paikoille pääsee vain veneellä. Me viimeksi (2v sitten) ostettiin pari kertaa paikallinen ukkeli pitkähäntäveneineen n. 5 tunniksi ja hän sitten näytti eri paikkoja meille.

Suosittelen sulle varmaan tuota koh tao / phangan. Siellä se on kaikista vaivattominta kun pääset heti rannasta snorklailemaan, eikä tarvi lähteä veneellä mihinkään.

4
Thaimaa / Vs: Budjetti kuukauden matkaan Thaimaassa?
« : 10.11.2018, 20:40:48 »
pari kertaa nyt viettänyt saarilla 1kk

aina mennyt n. 1200€, en ole hirveästi sniiduillut muukuin majoituksessa.

-Majoitus 10-20€ yö.
- Ruokailu 2-3 perusateriaa päivässä 400 baht? 10€
- Vesi, 3-4 litraa päivä, 3-4€?
- Kännäys, 40 baht oluttölkki, niitä 6? Hong thong- pullot halpoja.10€, joka toinen päivä 150€/30 = 3,33 € pvä
- Saarihyppelyyn yht  150€ -päivähinnaksi 150/30 = 5€
- Snorklausretket yms. puuhat 100€ /30 = 3,33€


saadaan majoitus 15e+10e+3,5e+3,5e+5e+3,5e = 40,5  e /pvä  => karkeasti 1200e. aika hyvin meni mun arviot näin lonkalta kun tässä sitä purnasin ensikertaa auki  ;) :)5
Thaimaa / Vs: Krabilta Koh Lantalle lautalla?
« : 10.11.2018, 20:29:04 »
Koh lanta on senverta "rysä" nykyään, että kentältä kun astut ulos niin kyllä koh lanta bussit tulee silmille. Sanot paikallisille opastajille  vaikka terminaalin ulkopuolella että haluat lantalle, he ohjaavat. Eivätkä he siellä huijaa ketään.


6
Aasia / Vs: Thaimaa Khanom ja minne muualle?
« : 22.10.2018, 19:27:31 »
Koh Lipeä en suosittele jos haette rauhallisuutta. Pieni saari jonka pienikeskusta täyttyy turistiaikana iltaisin todella ahtaaksi. Lisäksi saarelle on joku vatupää saanut ajatuksen tuoda lava-autoja jotka pörisevät päivästaikaan pitkin kapeaa katua..

Koh lipeä suosittelen jos haluatte snorklailla yms. Jos kuitenkin päädytte saarelle, niin keskustasta vähän matkan päässä viidakon rajalla on mukava hippibaari, mikäli on vielä pystyssä.

Jos olette Etelä-thaimaassa ja kaipaatte rauhaa niin Trangin saaret. Jos olette valmiita matkustamaan 8h phuketista bussilla, niin tiedän paratiisin.


7
Thaimaa / Rauhalliset saaret/rannat nykyään?
« : 20.07.2017, 19:21:25 »
Mitkä on niitä thaimaan helmiä nykyään? (Peak season)

Kauniit rannat ja maisemat jossa ei ole rantatuoleja, lapsiperheitä (yleistän tiedän), turistimassoja..?

Sopivaa rauhaa löysin viimevuonna Trangin saarilta. Nyt seuraavaa reissua suunnittelen  taas eteläthaimaaseen ja seuraavat saaret on ainakin kiikarissa:

Koh Jum
Koh Bulon

Onko muita ehdotuksia tuolla suunnalla? Tai kelpaa muutkin saaret / paikat thaimaassa, kunhan on rauhaa, rantaa ja kaunista vettä!8
Aasia / Vs: Eka reppukohde loppuvuodesta 2017, Aasia
« : 27.05.2017, 23:19:46 »
Suosittelen saarihyppelyä Trangin saarilla Thaimaassa helppouden vuoksi. Jos matkanne kestää 1kk pysykää thaimaassa, jos 2kk voitte miettiä esim. kambodzaa lisäksi.

Mutta 2kk saa hyvin kulumaan thaimaassa. Tässä muutamat saaret joita suosittelen, kaikki sijaitsevat etelä-thaimaassa, joten ei tarvitse matkata kuin lautoilla.

Koh Lanta: Iso saari lähellä phukettia. Saarella on useita rantoja ja tekemistä. mm. Long beach on ihan jees, mutta siellä on myös porukkaa. Majoitus kannattaa ottaa klongilta, sillä siellä on parhaimmat rantabaarit ja taisi siellä yksi klubikin olla, mutta suosittelen niitä idyllisiä bambubaareja. Majoitus sen takia, ettei tarvi tuktukilla mennä yöllä omalle rannalle nukkumaan etc :) Klongin ranta on kivikkoinen, joten suosittelen ainoastaan majoitusta / baareja siellä.  Lantalla kannattaa vuokrata skootteri (5€ pvä) ja mennä saaren eteläkärjessä oleville rannoille chillaamaan/viettämään päivää, sillä siellä ei ole nimittäin juuri ollenkaan väkeä. Snorklauspaikkoja ei oikein lantalla ole ja vesi ei ole mitään ihmeellistä. Mutta lepposa kaunis paikka kaikin puolin. Apinoita näkee paljon eteläosassa saarta. Majoitus n. 400 baht / yö. Ainiin tällä saarella on kauneimmat auringonlaskut.

Trangin saaret (kirkkaat vedet):

Koh Mook: Ehdottomasti paras saari rentoon hengailuun ja olemiseen. Ei ole liikaa turisteja, lapsiperheitä tai rantatuoleja. Saarella on yksi ainut "baari" Ting Tong, jossa on lepposa meininki. Muutama ruokamesta ja kiska löytyy. Yöllä saari on pilkkopimeä ja viidakossa näkee tulikärpäsiä :). Suosittelen majoittumaan charlie beachin lähelle, se on ainut ranta jossa on mukava uida (muilla rannoilla on veneitä jne.). Aamulla kannattaa ottaa kanootti ja soutaa emerald caveen (n. klo 7). Jättäkää kanootti luolan suuaukolle ja uikaa sisään ,ottakaa mukaan taskulamppu. Näkymä sisällä on täydellinen, kun olette siellä yksin! 8 aikaa alkaa jo turistit tulemaan. Kaunis saari ja maisemat, kanootti alle ja etsimään snorklausmestoja saaren ympäriltä ;). Yöstä maksoin 400 baht.

Ngai: Todella eristyksissä oleva saari. Saarella 3 rantaa joissa on bungaloweja ja näiden rantojen väleillä on ainoastaan viidakkopolkuja. Vedet ja ruuat on ostettava bungalowien ravintoloista joten hintataso on sen mukainen. Olin itse ko ngai resortissa joka oli ihan mukava. Täälläkin kannattaa ottaa kanootti ja meloa saarta ympäri. Saaren etelä ja itä puolelta löytyy parhaat snorklauspaikat. Yö n. 800 baht.? en muista.

Kradan : Täällä on vain muutama majoituspaikka joten varaa ne etukäteen. Hintataso on vissiin ngain tasoa, mutta ne itse tänne päässyt käymään. Kuulemma kauniit rannat.

Libong: Rauhallinen iso saari. Samea vesi. sympaattinen mesta, kannattaa ottaa mopo alle.

Koh bulon Täällä en ole käynyt mutta olen kuullut vain hyvää. rauhallinen kaunis saari

Koh Lipe Snorklaajan paratiisi. Tosin hieman liikaa porukkaa ainakin pääkadun seudulla. Majoituttiin itse keskellä kylää n. 700 baht yö. Kannattaa ottaa snorklausretkiä, sillä täällä on melkeinpä thaimaan kirkkaimmat vedet. Suosittelen oman veneen vuokraamista sillä se ei maksanut kuin joku 5-10€ enemmän. Tällä saarella on Ngain lisäksi kauneimmat maisemat, kun katselee merelle muita saaria. Suosittelen. Sunrise ja sunset beachit on hyviä paikkoja, sunrise on ruuhkaisin aamuisin ja sunset iltaisin. Sunrisebeachin pohjoisosaan kannattaa mennä uimaan/ottamaan aurinkoa, sillä se on rauhallisin. Sunsetille kannattaa mennä iltapäivästä litkimään mojitoa ja katsomaan auringonlaskua. Saarelta löytyy jonkin jamaica-vaikutteita saaneen baarimikon baari "home bar", joka on käymisen arvoinen.

Näissä paikoissa ei voi surffata.

9
Thaimaa / Vs: Ekan viikon huimaus!
« : 27.05.2017, 22:48:38 »
En tiedä sun ikää, mutta elinympäristön totaalinen muutos aikaeroineen ja pienineen nestehukkineen voi hyvinkin selittää tuon.

On mullakin yleensä hetkittäin "epätodellinen tunne" tai "huimaus" reissuilla, mutta tuo että se tulee ruokailujen jälkeen niin en siihen voi samaistua.

Voiko olla allergiaa tai jtn?


10
Aasia / Vs: Sri Lanka
« : 27.04.2017, 15:06:05 »
Kiitos cyrus,

Mites onko tuolla seudulla automaatteja tms. vai laitetaan vaan tukku käteistä reppuun? ;D

Osaatteko kertoa matkustusluokista junissa:
First class
second class
third class
Lähinnä millainen läävä tuo 3. luokka on. Ei ole hirveästi kokemuksia Intian tms. junista.

Näköjään junamatka Colombosta hikkaduwaan maksaa alle 2-3 euroa first class luokassa?  :-* Taksi noin 80 dollaria.

Miten matka Colombon lentokentältä taittuu kätevimmin juna-asemalle, josta sitten pääsisi junalla Hikkaduwaan tai Weligamaan.

Kiitos.


11
Aasia / Vs: Sri Lanka
« : 20.04.2017, 19:06:16 »
Mitä rantoja suosittelette?

Etsin rauhallisia paikkoja, ei rantatuoleja yms. turismipaikkoja. Mieluiten paikkoja jossa on siisti ranta, bungaloweja sekä ehkäpä muita reppumatkaajia. Hikkaduwassa käyn ainakin (en tiedä onko se nyt niin rauhallinen paikka, mutta kuitenkin.)

Surfaus kiinnostaisi myös (en ole koskaan surffanut) :)

 

12
Aasia / Vs: Sri Lanka
« : 21.03.2017, 16:24:21 »
Miten halvalla olette löytäneet lentoja Sri Lankaan Suomesta? Miten pitkät lennot ovat olleet? Tarkoituksena mennä joulu-tammi kuussa.

13
Thaimaa / Vs: Ajankohtaista kokemusta saarista/rannoista?
« : 03.01.2017, 07:07:08 »
Multä näyttää trangilla lantalla tai lipellä? Sää ennusteet edelleen sateita mutta onko todellisuudessa?

14
Thaimaa / Vs: Ajankohtaista kokemusta saarista/rannoista?
« : 18.12.2016, 16:19:40 »
Joo olen katsonut säätiedotteita ja kaikki näyttää että sataa joka päivä koko vuoden loppuun asti.. Ei kyllä kiinnostaisi tammikuussa tulla sadetta pitämään. Livekameroista olen katsellut niin aika synkkäähän siellä on.

15
Thaimaa / Vs: Ajankohtaista kokemusta saarista/rannoista?
« : 13.12.2016, 10:10:50 »
Millainen meininki phuketissa, Ko Lantalla, ja saarilla trang, lipe yms. on nyt?

Ovatko saaret säästyneet tulvilta?

16
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 13.12.2016, 10:10:00 »
Lähden 13.1 ja palaan 12.2 suomeen

Onko tuo 30 päivän viisumijuttu kunnossa vai tarvinko turistiviisumin?

Konehan laskeutuu thaikkuihin 14.1 josta laskettuna 12.2 asti tulee se 30 päivää tasan täyteen. Vai pitääkö mun hommata turistiviisumi?

Kävin suurlähetystössä käymässä kun en saanut kunnollista vastausta sieltä viestimillä.

Siellä täti laski kalenterista pari kertaa ja totesi että kotiin tulo tapahtuu 30 päivän sisällä, niin en tarvitse turistiviisumia. (selväähän tämä on, mutta varmuus täytyy olla).
Jossain oli tekstejä että matkan pituus tulee olla ALLE 30 päivää. Niin tuon tulkinta voi olla vähän ongelmallista.

17
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 10.12.2016, 10:23:48 »
Lähden 13.1 ja palaan 12.2 suomeen

Onko tuo 30 päivän viisumijuttu kunnossa vai tarvinko turistiviisumin?

Konehan laskeutuu thaikkuihin 14.1 josta laskettuna 12.2 asti tulee se 30 päivää tasan täyteen. Vai pitääkö mun hommata turistiviisumi?

18
Thaimaa / Matkasuunnitelma saarihyppelyyn.
« : 08.12.2016, 18:55:09 »
Kun täällä ei hirveästi keskustelua toistaiseksi ole, niin kysyisin  teiltä seuraavaa:

Ajankohta Tammi-Helmikuu:

Lennän Phukettiin, missä siellä kannattaa majottautua n. 20-30e/ yöbudjetilla? Miten kentältä pääsen tänne majoituspaikkaan. Majoitus voisi olla lähellä rantaa tai sitä satamaa, josta lähtee botskit saarille, tai jos liikkuminen on saarella vaivatonta, niin ei sillä väliä, kunhan sijaitsee sopivan matkan päästä rannasta.

 Mitä Phuketissa on must see- juttuja? Tykkään rannoista ja snorklaamisesta.

Phuketista lähden ehkä käymään Ko Similanilla, mutta palaan sitten takaisin Phukettiin ja jatkan etelään päin kohti Ko Lipeä.

Haluaisin ensiksi käydä Racha islandseilla, Onko majoitusehdotuksia, jos siellä olisi yön? Mistä rannalta phuketista sinne pääsee parhaiten?

Sitten saarihyppelyä, kiinnostaisi viettää aikaa mahdollisimman rauhallisilla saarilla, snorklaten omatoimisesti, ehkä pari järjestettyä retkeäkin tehdä tarjonnan mukaan yms.

Lähtö olisi siis Phuketista, pääseekö näitä seuraavia saaria järkevästi laivalla kiertämään, ja mikähän mahtaisi olla hinta-arvio pelkille laiva/lautta/venematkoille.?

-PhiPhi, kuulemma todella turistisia saaria? Kannattaako jättää väliin suosiolla?

-Ko Lanta  - Majoitusideoita?

-Trangin saaret: Täällä haluaisin käydä melkein kaikilla alla olevilla saarilla ja yöpyä joillakin:

 Ngai, Ko Mook, Kraden, Libong sekä ehkä autiosaari ko Bulonella.
Jos löytyy majoitusehdotuksia niin otetaan vastaan!

täältä matka päättyisi Ko Lipeen. Ja Lipeltäkin majoitusehdotuksia? Miten Lipeltä kannattaa tulla takaisin Phukettiin?

Trangin saarten vieressä olisi rok noi  rok nai saaret, jotka näyttävät houkuttelevilta. Onko vinkkejä mistä sinne pääsee kätevimmin?

Kiitos jo etukäteen!

19
Thaimaa / Koh Similan
« : 08.12.2016, 09:07:16 »
Terve! Onko porukka käynyt kyseisillä saarilla?

Lennän Phuketiin josta tarkoitus lähteä snorklaamaan/hengailemaan saarille ja ajattelin piipahtaa kyseisillä saarilla.

Nähtävästi sinne pääsee järkevimmin matkatoimistojen kautta. Yöpyminen on saarella mahdollista teltoissa tai bungaloweissa.
Vene kuljettaisi eri sukelluspaikkoihin.

Tässä 2 vaihtoehtoa jotka ovat osuneet silmiini.
http://www.khaolaktravelcenter.com/SimilanSnorkeling3days2nights.html
https://www.similanthailand.com/similan-island-3-days-2-night.html

Molemat noutaisivat mut phuketista ja hintaan sisältyisi safkat ja majoitukset teltassa. Kuulostaisi eksoottiselta viettää yö teltassa. Varmaan jää yöunet vähiin, mutta onko muilla kokemuksia telttamajoituksesta tuolla?

Kuulostaako luotettavilta matkayhtiöiltä?
Ajankohta olisi helmikuun alku,joten kannattaakohan varata etukäteen jo ?
Ja onko näkemisen/kokemisen arvoinen paikka?
Mitä mieltä olette, miltä kuullostaa koko homma?

Sivuja: [1]