Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kangastuksia

Sivuja: [1]
1
Suosittelen lämpimästi - pun intended - Togoa ja Beniniä! Näet kyllä länsimaisia ihmisiä tai joitakin afrikkalaisia turisteja, mutta lähinnä maassa asuvia, työskenteleviä tai vapaaehtoisjaksolla olevia. Ilmapiiri oli miellyttävä,turvallisuus verrattain hyvä (tieturvallisuus poislukien) ja kaunista ja ihmeellistä katseltavaa riittää - etenkin, jos käyt pohjoisessa. Kansallispuistokin löytyy. Oppaiden kanssa voi (halutessaan) käydä paikallisissa kylissä ja tutustua esimerkiksi paikallisiin elinkeinoihin, ruoantuotantoon, rakentamiseen. Oppaiden käyttö ei ole kaikille mieleen, mutta katson asiaa lähinnä elinkeinon tukemisen näkökulmasta. :) Asun näillä seuduilla.

Tässä pari tekstiä, jos kiinnostaa Togo ja Benin:
https://www.facebook.com/notes/kangastuksia/c%C3%A9tait-/355157704855942/
https://www.facebook.com/notes/kangastuksia/togo-travel-tips/430542080650837/

Lisääkin tullee, jossain vaiheessa. ;)

2
Hei waydrive,

minulla on kokemusta kuivasta kuumasta, Länsi-Afrikasta ja Keski-Afrikasta. Kuten tuossa smee kirjoittikin, +30c kuiva ei ole yhtä läkähdyttävä kuin kostea +30c; toki se koettelee, kun kuumemmaksi menee. Kuivaan kuumaan ja paisteeseen voi kokeilla ainakin märkiä huiveja tai päähineitä (heh, jos kuiva kuuma kiinnostaa, niin voit lukea täältä Togon ja Beninin kokemuksistamme: https://www.facebook.com/notes/kangastuksia/c%C3%A9tait-/355157704855942 ) ja sateenvarjoa. En tunne maastoa siellä, mutta jos on OK alusta, niin sellaisilla pätkillä ainakin voi pitää sateenvarjoa kädessään auringonsuojana - vaikeammassa maastossa paras olla kädet vapaana. Muutoinkin (kevyt) vaatteilla suojautuminen toimii paremmin kuin hyvin vähäinen vaatetus, vaikka onkin kuuma. Kuivassa kuumassa ei välttämättä tule hikoilun tunnetta samalla tavalla, mutta juominen yhtä lailla tärkeää. Jos niitä puroja tai jokia on, niin kuumaa juomapulloa voi jäähdyttää niissä ja tosiaan kastella aina sen rätin, mikä päässä on.  :)

Lainaus
Varmaan se menee niin, että tehden päätökseni sinä aamuna siellä vallitsevien olosuhteiden valossa ja valitsen ehkä jonkun lyhyemmän reitin. Voihan olla, että silloin on joku älytön hellerintama kanjonin päällä ja sinne meno olisi täysin itsemurhaa. Voi olla, että silloin onkin pilvistä ja sateista, jolloin lämpötilat eivät pääse nousemaan älyttömän korkeaksi.


Joustavuus on varmasti viisautta tuossa koettelemuksessa. :)

3
Hei Kaisla1111,

kuulostaa mahtavalta, ihanaa reissua!

Rakastan Nepalia. Asuin (ja työskentelin) Nepalissa reilun vuoden ja vaelsin v. 2011 Annapurnan ympäristössä Ghorepani-Ghandruk -reitin. Vietin reitillä 4 päivää ja aloitin Naya Pul -kylästä. Sen lisäksi olen tehnyt päivävaelluksia Pokhara asemapaikkana. Tein 4-päiväisen vaelluksen toisen suomalaisen nuoren kanssa, "päinemme". Nykyään reiteille on pakollista ottaa opas ja/tai (?) kantaja, tilanne muuttui tapahtuneen onnettomuuden (selvittämätön) jälkeen.  Yleisesti ottaenhan maassa on turvallista, mitä tulee turistina olemiseen. Vaellusluvat ainakin silloin hankittiin Kathmandusta. Vaeltaminen ja luonto on ehdottomasti yksi parhaista asioista Nepalissa - toinen on paikalliset ihmiset.

Nepalista puhuttaessa on pakko puhua liikenteestä. Nepalissa suurin riski on liikenne ja Nepalin liikenne on maailman riskisimmästä päästä monesta syystä - niin maan päällä, kuin taivaalla. Luonnonilmiöt on toinen, mutta niitä ei kannata liikaa miettiä, kun vain tietää mitä tekee maanjäristyksen sattuessa, ja tämä pätee toki muihinkin maihin. Näihin ei siis vaikuta matkustatko yksin vai muutoin. Jos päätät mennä Mt. Everestille ja lennät Luklaan, niin kannattaa suosia ensisijaisesti Buddha Air ja toissijaisesti Yeti. Älä käytä Nepal Airlines. Kaikki lentoyhtiöt ja lentäminen Nepalissa on semi-hazardia, mutta Buddha Air on parhaimmassa maineessa. Matkabusseista sanoisin, että ei kannata säästää vaan valita parhaimmat ns. turistibussit (pitemmälle matkalle lento saattaa olla parempi vaihtoehto) ja kannattaa pyytää kuljettajaa hiljentämään, jos menee crazyksi. Vuorialueen lisäksi sinulle mielenkiintoista voisi olla etelän Chitwan kansallispuisto ja/tai Bardiya kansallispuisto (tiikerit). Jälkimmäiseen eksyy vähemmän kulkijoita. 

Antoisaa reissun suunnittelua & namaste!  :)

4
Afrikka / Vs: Togo ja Benin. Onko kukaan käynyt?
« : 07.01.2017, 11:52:59 »
Hei,

matkustimme juuri 10 päivää Togossa ja Beninissä reittiä Lomé-Kpalimé-Kara-Boukombé-Natitinquo-Tanquiéta (+Pendjarin kansallispuisto)-Cotonou. Rajan ylitys oli Karasta vielä pohjoiseen Togon puolella ja sitten yli Boukombén kohdalta (tie ei taida näkyä googlemapsissa), tata somba maiden läpi (perinteiset asumukset, Unesco World Heritage). Tata somban ja Pendjarin kansallispuiston lisäksi Kpalimen alue on viipymisen arvoinen, jos vuoret/vesiputoukset/vaellus/paikallinen elämä kiinnostaa. Ensimmäisiä tuntemuksia voit lukea halutessasi täältä, Länsi-Afrikka-aiheisesta blogistani: https://www.facebook.com/notes/kangastuksia/c%C3%A9tait-/355157704855942  Olen tekemässä vielä tekstin, jossa tulee olemaan tietoa nimenomaan matkustuksen suunnitteluun, suosituksia majapaikoista ja kohteista sekä yhteystietoja . Suosittelen lämpimästi näitä maita! Edellyttäen tietysti, että on varautunut paikoin vaatimattomiin oloihin ja mutkiin matkassa. :)

Beninissä menee parikin eri yhtiön ilmastoitua bussia Cotonou-Natitingou -väliä (kyydistä voi hypätä varmasti halutessaan Djougoussa). Varaus edellisenä päivänä suositeltavaa, hinta taisi olla 7 500 CFA ja lähtee klo 7 Natitingousta. Matkaan menee koko päivä. Emme itse käyttäneet julkisia. Togon puolella en nähnyt enkä kuullut busseista, mutta jaetuilla takseilla pääsee osissa välit Lomé-Kpalimé, Kpalimé-Atakpamé ja siitä sitten osissa tai yhdellä heivauksella Karaan. Esim. Kpalimé-Atakpamé taisi olla 3 000 CFA / hlö ja tämä tarkoittaa, että henkilöautotaksin jakaa kuusi matkustajaa+kuljettaja. Tuplahinnan maksamalla voi saada kuulemma etupenkin itselleen tai enemmän tilaa takapenkillä, tai 6-kertaisen hinnan maksamalla auto pitäisi saada itselle. Jaetut taksit ovat edullisia, mutta menevät tosiaan pääasiassa vain kahden kaupungin väliä ja aikaa saa varata reilummin (auton täyttyminen, autojen vaihdot kaupungeissa). Yksityisen auton ja (paremman) kuljettajan voi myös varata, mikä on huomattavasti kalliimpaa, mutta silloin voi säädellä aikatauluja paremmin kuin myös kuljettajan kaasujalkaa ja muuta ajoturvallisuutta. Näimme yhden kuolontapauksen Togon puolella.

Pohjoisen rajanylitys meni hyvin paikallisen kuljettajan kanssa. En tiedä tekeekö rajanylitystä julkiset kulkuneuvot, yleisesti ottaen tähän alueeseen (tata somba) tutustutaan vuokraamalla auto kuljettajineen päiväksi rajan jommalla kummalla puolella. Rajanylitys ei ole paikallisille ongelma, jos heillä on kv-ajokortti (kysytään rajalla), mutta autosta voi mennä maksua (ns. laissez-passer). Rajanylityksessä tarvitsimme passit viisumeineen ja Togon puolella tarkastaja otti 1 000 CFA vaivanpalkkaa kirjaamistyöstään ... Beninin puolella virkailijoita ei ilmeisesti enää ollut sillä kohdalla rajaa (tai sitten ei vain juuri silloin) ja teimme maahantulon seuraavana päivänä Natitingoussa.

Millon olet matkustamassa ja kuinka pitkäksi aikaa? Ihanaa matkaa!

Sivuja: [1]