Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - traavelleri

Sivuja: [1] 2
1
Eurooppa / Vs: Minne päin Eurooppaa veisin äitini?
« : 27.09.2018, 11:51:48 »
Nyt sitten aloittaja kirjoittaa, että äidille kelpaa mikä tahansa (?) kunhan ei oo itä-Euroopassa. Sehän rajaa pois puolet Euroopasta, mm. Baltian maat, Puola, Unkari, Tsekki, Bulgaria ja kaikki entiset Jugoslavian maat.

Ollaanpas tarkkoja, sillä Tshekki ja Puola kuuluvat määritelmällisesti Keski-Eurooppaan, Baltian maat Pohjois-Eurooppaan ja Balkanin maat Kaakkois-Eurooppaan. Ellei mennä entisen itäblokkijaon mukaan, johon myöskään eivät kuuluneet Baltian maat, eivätkä entiset Jugoslavian maat.

Tämä ketju on tullut tiensä päähän. Valinta kohdistui aloittajan mielestä hieman tylsään Prahaan mutta shoppailumahdollisuuksista ja muodista + vaatteista kiinnostunut äiti päättää ja haluaa Prahaan. Enpä ole ennen kuullutkaan, että joku pitää Prahaa muodin Mekkana Täytyy todeta, että omena ei ole kauas puusta pudonnut.

Syy, miksi vielä kirjoitan tähän ketjuun on, että haluan kommentoida matkailijoitsijan käsitystä Itä-Euroopasta.Asia ei ole niin yksioikoinen, että etsitään harpilla Euroopan keskipiste ja sen mukaan Eurooppa jaetaan itään ja länteen, pohjoiseen ja kaakkoon.

Toisen maailmansodan jälkeen voittajavaltiot jakoivat Keski-Euroopan kahtia, itään ja länteen riippumatta siitä sijaitsiko maa pohjoisessa tai jossain väli-ilmansuunnassa kuten kaakko. Neuvostoliiton hallintaan jäivät mm Puola, Unkari, puolet kahtia revitystä Saksasta, Jugoslavia ja Bulgaria. Tsekkoslovakiassa kommunistit tekivät vallankaappauksen v. 1948 ja maa liitettiin itäblokkiin.  Baltian maat (päinvastoin kuin matkaloitsija väittää) jäivät toisen maailansodan jälkeen NL:lle ja itsenäistyivät 1990-luvun alussa NL:n hajotessa.

Edellä mainittu huomioon ottaen kun ennen 1990-lukua syntynyt mainitsee "kunhan ei oo Itä-Eurooppa " hän nähdäkseni  viittaa ennen 1990-lukua olleeseen jaotteluun itä-ja länsimaihin Euroopassa. Jos tytär on 18 v. niin äiti on silloin syntynyt nähtävästi 70-luvun lopulla jos kyseessä ei ole teiniäiti. Mistä muusta syystä voisi kummuta tätä yleistävä vastenmielisyys Itä-Euroopan maita kohtaan kuin tapahtumista ennen 1990-lukua?

''Vastenmielisyys Itä-Euroopan maita kohtaan..'' Olet kyllä väärässä. Äitini on syntyi Neuvostoliitossa ja olemme asuneet  Venäjällä   vaikka kuinka kauan. Äiti ei ole koskaan käynyt tuolla ''sivistyneessä'' länsieuroopassa ja sen vuoksi haluaa sinne. Lisäksi olen itse reissannut paljon Balkanilla ja muualla itä-euroopassa niin on kiva vaihteeksi käydä tuolla toisella puolella...  Ja menisimme tietysti mieluummin Pariisiin mutta se on liian kallis. Menemme Prahaan ja lisäksi käymme myös Saksassa.

2
Mietin että onko mahdollista jos on lennot vaikkapa Helsinki-Kiova-Tbilisi  ja Tbilisi-Kiova-Helsinki, niin jos paluumatkalla haluukin jäädä sinne Kiovaan, eikä mennä suoraan Helsinkiin, ja mennä helsinkiin vaikka sitten takaisin busseilla & junilla... Mietin että eihän reppu/matkalaukku mene suoraan sinne Helsinkiin, olisi aika paha jos itse olisi Kiovassa ja laukku jo helsingissä. Kyseessä yksi, sama lentoyhtiö ja EI ole erilliset liput...

3
Eurooppa / Vs: Minne päin Eurooppaa veisin äitini?
« : 25.09.2018, 20:54:15 »
äiti sai päättää ja prahaan ollaan menossa. käydään myös saksassa

4
borispol ja kävin jo kattoo aikasemmin toi

5
Lähi-itä / Israelista Egyptiin vaiko Jordaniaan?
« : 25.09.2018, 15:28:09 »
Olen menossa ensikuussa Israeliin noin. 9 päiväksi ja mietin että kerkeisikö siinä käymään pariksi päiväksi egyptiin tai Jordaniaan. Kumpaan kannattaisi mennä? Egyptiin vissiin tarvitsee ainakin viisumi hankkia etukäteen, kun taas Jordaniasta voi varmaan rajalta hommata..en tiedä

6
vai otanko suosiolla ton 10 tunnin vaihtoajan.

7
Eurooppa / Vs: Minne päin Eurooppaa veisin äitini?
« : 24.09.2018, 19:48:49 »
Berliinistä löytyy kaikki mahdollinen ja lyhyt lento! Tai Munchen, siitä pääsee kätevästi junalla vaikka Salzburgiin käymään.

berliini on jio käytyy

8
Eurooppa / Vs: Minne päin Eurooppaa veisin äitini?
« : 24.09.2018, 17:41:12 »
Tosiaan voidaan olla kohteessa vaan 4-5 yötä. Äiti vielä lisäsi että mielellään alle 3 h lento, koska pelottaa ja muutenkin aikaa ei ole niin paljon.  Ei siis kovin etelään voi mennä  :'( olemme menossa ensikuun viimeisellä viikolla :-)

9
Eurooppa / Vs: Minne päin Eurooppaa veisin äitini?
« : 24.09.2018, 16:57:04 »
Viidessä tunnissa pääsee mihin vaan Euroopassa suorilla.

Alppien eteläpuolelle kannattaa myöhäissyksyllä tai talvella suunnata. Madrid olisi kiva, äidin kannalta voittaa Barcelonan. Rooma voi olla vähän rankka, vaikka sitä nyt aina olen kaikille suositellut. Ateena? Nuo ne kokonaisen viikon lämpimät paikat suorilla lennoilla kaupunkikohteista pian on. Kerro nyt vähän, mikä äitiä kiinnostaa.

Kyselin äidiltä mitä se haluu nähdä. Hänelle kelpaa luultavasti mikä tahansa, kunhan ei oo itä-eurooppa... :-D
Kuulemma iso kaupunki jossa shoppailu mahdollisuudet ja kiva keskusta. Äitini tykkää muodista ja vaatteista. Mietin Pariisia mutta hotellit ja hostellit on hiton kalliita siellä :0

10
Eurooppa / Suosikki kohteenne Euroopassa?
« : 23.09.2018, 17:07:22 »
Miksi tämä kohde on suosikkisi? Montako kertaa olet ollut siellä? + muuta kerrottavaa jos on :)


11
Eurooppa / Minne päin Eurooppaa veisin äitini?
« : 23.09.2018, 17:06:00 »
Äitini ei ole koskaan ollut lentokoneessa mutta nyt päätti että haluaa lähteä kanssani jonnekkin päin eurooppaa. En tosiaan itsekään ole käynyt suurimassa osassa eurooppaa joten en osaisi sanoa mikä olisi hyvä kohde n. viikoksi. Olemme miettineet Prahaa. Mielestäni se vaikuttaa hieman tylsähköltä. Mielellään siis kohde minne pääsee suorilla lennoilla ja lento kestää alle 5 tuntia. :-) Olisi kiva jos matkalla voisi yhdistää jopa kaksi maata, vaikka aikaa ei olekkaan kuin tuo yksi viikko!


12
Yleinen / Mihin joulu&tammikuussa ?
« : 23.08.2018, 20:42:27 »
Suunnittelen reissua ja tarkoituksena on lähteä joulukuun lopussa ja viipyä kuukausi  :) tarkoitus on siis lähteä Euroopan ulkopuolelle. Perus rantalomat ei kiinnosta ( esim. Kanariansaaret ei kiinnosta lainkaan, vaikka on sielläkin varmasti muutakin kuin turisteja..)
Haluan vähän köyhempään maahan jossa on mielenkiintoinen kulttuuri ja mahdollisesti myös slummeja joissa voisi vierailla ja tutustua paikallisiin ( oppaan kanssa tai itse..)

Sillä ei ole väliä onko kuumaa vai viileää, tulen toimeen kaikkialla. Olen tosiaan 18-vuotias tyttö ja tarkoituksena on lähteä yksin.  Intia kiinnostaa kovasti mutta se taitaa olla vielä vähän liian haastava minulle. Olisiko Vietnam hyvä kohde kaltaiselleni? Ja mielellään vierailisin sen kuukauden ajan vähintään 2 eri maassa. Kohteet joissa liikaa turisteja ei kiinnosta...

Vähän suunnitelmia joita haluaisin ainakin tehdä:
-kokeilla surffaamista
-syödä hyvää katuruokaa
-tavata ystävällisiä ihmisiä
-ottaa valokuvia hienoista kaupungeista ja luonnosta


13
Mikä olisi helppo, turvallisin ja mielenkiintoinen kohde Lähi-Idässä tai / ja Pohjoisessa Afrikassa nuorelle yksin matkustavalle naiselle? Minua kiinnostavat halvat maat, kaunis luonto/ympäristö (patikointi mahdollisuudet ?), uiminen ja mielenkiintoinen kulttuuri (on kuitenkin okei jos kohteesta ei löydy noita kaikkia )  :) :)

14
Tyhmät kysymykset / Minne Joululomalla?
« : 19.07.2018, 19:19:45 »
Olen 18-vuotias nainen ja haluan mennä jouluksi yksin ulkomaille. Olen käynyt 4 eri (itä-euroopan) maassa yksin joten on soolomatkailusta kokemusta.
Mitkä olisivat hyviä kohteita? En haluaisi mennä mihinkään missä on liikaa turisteja (esim. espanja,  kreikka.)
Haluaisin mennä mieluusti euroopan ulkopuolelle. Maat jotka kiinnostavat ovat Kenia, Etelä-Afrikka, Taiwan, Marokko, Egypti, Taiwan, Hong Kong... Ovatko nämä kuitenkin liian hankalia kohteita, en ole kuitenkaan niin kokenut ja koskaan en ole ollut euroopan ulkopuolella :D

15
Balkanille olen siis lähdössä. Tavaraa en aio ottaa paljon mukaan ja vaatteita olisi tarkoitus pestä hostelleissa. Näin pitkään en ole ollut reissussa ollut enkä rinkkaa ole ennen koskaan omistanut joten nyt tulisi eka kerta. Ajattelin pakata mukaan vain muutamat vaatteet, hygieniatavarat (pienissä koossa) ja ehkä pari kirjaa :-) eipä kait sitä muuta tarvitsekaan.

16
Tyhmät kysymykset / Mielipide matkasuunnitelmastani?
« : 06.05.2018, 20:25:38 »
Ateena -> Kalambaka -> Thessasaloniki -> Skopje -> Pristina. Aikaa olisi noin. 1 viikko ja neljä päivää. Kalambakassa ja Skopjessa molemmissa vain 1 pv.

17
Googlen mukaan menis busseja..

jaahas pitää kattoo tarkemmin sit ite

18
Oon yrittäny ettiä että miten pääsis sieltä lentokentältä sinne keskustaan. Kauhistuin koska ei näköjään mee busseja ollenkaan  :o taksitkin maksavat sieltä kuulemma noin 25e ... enkä tiedä uskaltaako nuori tyttö lähteä yksinään taksiin??? pelottais kyllä vähän. Onko kenelläkään tietoa??

19
Apua!Menin sitten ilmoittautumaan vapaaehtoistöihin Balkanille. KVT:n kautta siis. Tämä on ensimmäinen kerta minulle ja jännitys on äärimmäisen suuri. Ikää minulla on 18-vuotta. Tämä on myös ensimmäinen kerta kun lennän YKSIN. Lentänyt olen ennen 4 kertaa.

Mietin että mitä kannattaisi pakata kahden viikon mittaiselle vapaaehtoistyölle? Nukkuminen vissiin on teltassa! Näin olen ymmärtänyt. Kannattaisiko minun näin ensikertalaisena lentää suoraan Pristinaan (jossa työni ovatkin..) noin. 4 päivää aikasemmin ja hengailla siellä. Minulla on kesällä paljon aikaa joten mietin että kannattaisiko myös käydä muissa paikoissa? Esimerkiksi Albania näyttää erittäin hienolta paikalta. Kannattaako myös lähteä viikon aikasemmin ja matkustaa silloin jonnekkin?? Voisin kyllä vapaaehtoistyöni jälkeenkin matkustella mutta pelkään että olen niin väsynyt ja vittuuntunut että haluan vaan lähteä Suomeen takaisin.

Mutta olisko huono idea jos tekisi näin: Lento Pristinaan taikka Tiraneen (josta menisin bussilla tai junalla Pristinaan). Olelisin siellä Pristinassa sen pari viikkoa. Jos menisin ensin Tiraneen, menisin sinne noin viikko ennen työtä. Vapaaehtoistyönjälkeen matkustaisin esim. Makedoniaan jonka kautta Bulgariaan. Bulgariasta Istanbuliin. Serbian läpi ei vissiin pääse jos menee ensimmäisenä kosovoon, niin en sieltä kautta voisi mennä Bulgariaan.. Onko ihan huono suunnitelma? Tuo istanbul siis vain jos en kaipaa suomeen takaisin. Paluulipun ostaisin varmaan sitten reissun päällä.

Onko suunnitelmani täysin huono? Kannattaako tyhmänä ensikertalaisena vain tyytyä Pristinaan ja jäädä sinne noin. kolmeksi viikoksi?

20
Tyhmät kysymykset / Vs: JAmaikaaa??
« : 28.01.2018, 21:17:18 »
minäkin haluan:(((

Sivuja: [1] 2