Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kalle matkalla

Sivuja: [1]
1
Eurooppa / Vs: Tsekin pikkukaupungit
« : 01.07.2020, 20:32:43 »
Jos on Brnossa autolla, niin kannattaa käydä Austerlitzin taistelun muistomerkillä ja laakson toisella puolella olevalla Napoleonin komentopaikalla. Niissä historiankirjojen tylsät nuolet heräävät. Napoleonin taistelusuunnitelma oli oppikirjan malliesimerkki, miten lyöt vahvemman.

2
... Terracinassa on rannan lisäksi historiallista nähtävääkin, vaikka ne eivät ole päässeet Unescon listalle.
Terracinaa on kehuttu. Olemme vain lentäneet aina kesäisin Pohjois-Italian kautta (Milanon Aeroporto di Milano Malpensa ja Pisan Aeroporto internazionale Galileo Galilei), joten se on käymättä.

Milanosta lähdettäessä kaksi ruoka kaupunkia Modena ja Parma ovat lähellä. Modenasta jäi erityisesti mieleen Ristorante da Danilon aivan taivaallinen viinietikassa kypsennetty liha, joka nautittiin paikallisen, pirskahtelevan punaviinin kanssa.


3
Italia / Vs: Matkailu Toscanan alueella
« : 01.07.2020, 19:35:21 »
minua on alkanut vähän kiinnostaa Viareggio ja sen lähialueet, onko se rysä maksullisine rantoineen? ainakin kuvissa näyttää kaduilla kasvavan hienoja kukkapuita

Viareggio on rantalomakohde italialaiselle ylemmälle keskiluokalle. Lomailijat ovat ennen kaikkea Roomasta ja Milanosta. Itse pidän kaupungin pohjoispäästä, via Marco Polon alueesta enemmän kuin keskustasta. Makuasioita.

Sijainti on hyvä, jos aikoo liikkua muualla Toscanassa vuokra-autolla. Mm. Lucca, Pisa, Firenze ovat päiväretkikohteita. Toki junamatkailukin onnistuu.

Pääosa rannoista on maksullisia. Niillä, missä olemme käyneet, on siisteys, palvelu ja ravintola ollut erittäin hyvää tasoa. Minusta et maksa turhasta, kun hemmottelet itseäsi kerran pari lomalla.

Rantabulevardilla on lukuisia melko hyviä ravintoloita. Tottuneelle Rooman matkaajalle aikataulu tekee tepposet. Kun Roomassa vasta etsitään ravintolaa ilta kymmeneltä, menevät Viareggion ravintolat silloin kiinni. Eli kun aperatiivin nauttii rannalla kuuden maissa, niin ravintolassa pitää olla jo kahdeksalta.

Erittäin hyviä ravintoloita on muuallakin kaupungissa. Via Marco Polon varrella on esimerkiksi Ristorante Pizzeria La Casina, jossa kannattaa ottaa äyriäispastoja ja kauempana merestä pieni, kotoisa paikallisten suosima Lo Sceriffo.

Isot ruokakaupat yms. ovat kauempana merestä. Esimerkiksi hyvä Esselunga on Via Aurelia Nordilla. Jos on mahdollisuus ja halu tehdä ruokaa itse, niin tuolla on hyvä valikoima einestiskillä, kun haluaa päästä helpolla.

4
Mun naisellisesta ja turhamaisesta mielipiteestä tuskin tykätään, mutta olenpa pikkaisen eri mieltä muutamasta "turhasta kamasta". Nämähän kaikki riippuu matkan pituudesta, budjetista yms henkilökohtaisuuksista.

1) kengät.

Ei kun olen ihan samaa mielta sun kanssa  :) Mulla on melkein aina kolmet/neljat kengat- urheilusandaalit tms joita kaytan paivittain, kevyet, hiukan kasaanmenevat ballerinat (iltamenoja varten), seka lapsyt rannalle/hotellille/lyhyita kavelyita varten. Joskus myos, kohteesta ja ajasta riippuen, vaelluskengat/lenkkarit....Lisaksi olen turhamainen- tykkaan kayda ulkona, enka voisi kuvitellakaan lahtevani jossain Buenos Airesissa, Kapkaupungissa tai Melbournessa baariin sporttisandaaleissa!

Kengät ovat myös miesten pukeutumisen perusta. Mukana pitää olla hyvät, tyylikkäät kävelykengät, joilla voi toki kävellä myös päivällä. Samoin suorat housut, kauluspaita ja useissa maissa myös pikkutakki on must, jos aikoo yleensä päästä sisään hyviin ravintoloihin ja klubeihin.

Samoin lenkkari/vaelluskenkä/vaellussandaali on hyvä olla mukana, jos aikoo kaupunkien ulkopuolelle. Lenkkarit vain, jos juoksee, eli ilmaston mukaan kakkoskengiksi yleensä joko vaelluskenkä tai vaellussandaali.

Kun vielä harrastin pyöräretkiä, oli viimeisinä vuosina koko matkavarustus painettu alle 15 kg:n ja siinä oli mukana 3 l vettä! Silloinkin oli iltaa varten suorat housut, kengät ja kauluspaita. Pääsin sisään ravintolaan kuin ravintolaan.

5
Yleinen / Vs: Norwegian Air talousongelmat 2019
« : 01.06.2019, 17:49:51 »
Joku voisi kysyä matkavakuutusyhtiöltä, miten menetellään, jos lento peruuntuu esim. kun on jo kohteessa ja sit paluu pitää järjestääkin itse - saako siihen jotain apua vai pitääkö ostaa omalla rahalla paluulento (joka voi olla paljon kalliimpi kuin koko alkuperäinen meno-paluun hinta).
Normaali matkavakuutus ei kata lentoyhtiön konkurssia, mutta tämmöistä tilannetta varten toki on olemassa vakuutuksia. Jos pelkää/jännittää asian puolesta, niin itse ostaisin samalla lennon ja hotellin (edes yhdeksi yöksi), jolloin valmismatkarahasto tarjoaa suojaa.

Yleensä riittää, että ostaa liput luottokortilla. Luottokorttiyhtiöt palauttavat rahat ja hoitavat ongelman puolestasi.

https://www.taloustaito.fi/vapaalla/lentoliput-kannattaa-maksaa-luotolla/

Taloustaito on melko luotettava lähde talousasioissa. Sen saa ostettua irtonumerona tai käytänössä fiksummin Veronmaksajain keskusliiton jäsenetuna.

6
No nyt olen suunnittelemassa reittiä Rooma-SanMarino-Rimini-Venetsia-Saló,Gardajärvi-Cinque Terra-Pisa-Firenze-Rooma, jossa Pisassa ja SanMarinossa en edes yöpyisi vaan katselin läpiajaessa...

Eli kentältä suoraan San Marinoon? Viiden tunnin ajo ja tutustumisen jälkeen vielä Riminiin. Majoitus pitää olla varattu ennakkoon. Ajaminen varmaan sinänsä onnistuu aamukoneelta, mutta aika paljon ajasta olette heti autossa. Riminin kaltaisessa rantakohteessa majoitus pitää olla kävelyetäisyydellä rantakadun ravintoloista, koska muuten toisen pitää ajaa illallisen jälkeen. Siinä taas ei ole mitään järkeä.

Pisan jättäisin pois ja yöpyisin joko Luccan tienoilla tai Sienassa. Luccasta voi käydä päiväseltään niin Pisassa kuin Firenzessä, jos haluaa. Ainoa järkevä Pisan esittely, jonka olen nähnyt, oli taidehistorioitsija Andrew Graham-Dixonin ja kokki Giorgio Locatellin ohjelmassa. Muuten kaupunki on aikamoinen turistirysä.

Firenze on kohde, jossa pitäisi olla viikko, niin että siitä ymmärtää jotain. Majoitukset melko hintavia. Sienassa oltiin joku vuosi sitten kolme yötä ja se riitti juuri kaupungin hahmottamiseen. Majoitus pitää olla kukkulalla, koska myös illallisravintolat ovat siellä.

Aikatauluja suunniteltaessa on hyvä tietää, että Toscanassa syödään aikaisemmin kuin esimerkiksi Roomassa. Ravintolat ovat täynnä jo kahdeksan, yhdeksän maissa illalla. Meille tämä tuli aikoinaan, ensimmäisellä reissulla yllätyksenä.

YouTube kanavalla Wolters World on hyviä pätkiä Pohjois-Italian matkailijalle, vaikka kanavan ylläpitäjä onkin amerikkalainen professori. Hän on hyvin perehtynyt eurooppalaiseen elämänmenoon ja asunut useita vuosia Euroopassa.
7
Italia / Vs: Italian hintataso
« : 01.06.2019, 16:12:35 »
No mainitsemaasi vinkuintiaan verrattuna mikään maa ei liene halpa, mutta entä jos vertaa muihin Euroopan maihin (esim. majoitus, ruoka, olut, jäätelö, sisäänpääsyt etc.)?

Mainio ehdotus tuo autossa nukkuminen, mutta kuten mainitsin, niin tarkoitus kuitenkin ´elää mukavasti, kuitenkin budjetti-meiningillä´. Tarkoitin tällä sitä, että majoitus olisi halvemmasta päästä, mutta ei kuitenkaan autossa. Onko esim. Italiassa paljon hyviä/edullisia majoituksia maaseudulla?

Italiassa on monen hintaista majoitusta, kunhan pysyt pahimpien turistirysien ulkopuolella. Unohda Rooma (no sinne ei ehkä muutenkaan kannata mennä autolla), Firenze, Venezia jne. Mitä etelämmäksi menet, sen edullisempaa on karkeasti ottaen. Pohjois-Italia on kuin Saksa, onhan se osittain ollutkin Saksaa. Toscanan korkeus on sellaista välialuetta ja Roomassa ollaan jo Etelä-Italian puolella - ainakin pohjois-italialaisten mielestä.

Agriturismo paikkoja on tämän sivuston mukaan yli 60 000 ja nämä ovat käsittääkseni ne paikat, joissa on myös aktiivista maataloutta samalla tilalla. https://www.agriturismo.it/en/ Airbnb, HomeAway ja muut välittävät sitten sellaisia asuntoja ja huviloita, jotka eivät ole osa maataloa. Vaihtoehtoja on paljon.

Heinäkuu ei ole paras kuukausi siinä mielessä, että se on jo sesonkia. Saattaa olla syytä varata majoitukset ennakkoon.

8
Ei ole parhaita nuo, sellaisia kysyttiin

Sanottiin myös, että ilmaiseksi pitäisi saada, käyttötarkoituksena ihan peruskäyttöä ja jos keskusmuistin määrän kriteeriksi riittää yksi giga, niin kunhan ajattelin ehdottaa...  ::)

Yleisimmin tietotekniikkaa ostettaessa kannattaa ostaa aina suurimmalla keskusmuistilla, sillä se on pitkän päälle edullisin vaihtoehto. Koneen tai padin elinkaari on tuolloin oleellisesti pidempi.

9
Yleinen / Vs: Missä sijaitsee lempipuistosi?
« : 06.10.2018, 10:42:13 »
Oma suosikkini on Luxembourgin puisto Pariisissa. Se on rauhallinen keidas suurkaupungin vilinässä. Koko ja arkkitehtuuri on sopiva niin, että se on pystytty pitämään turvallisena.

10
Eurooppa / Vs: Raitiovaunumatkustus Euroopassa
« : 26.08.2018, 10:03:49 »
Wienin rengaslinja on hyvä. Helsingissä oli vastaava, mutta se tyrittiin.

11
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Autonvuokraus USA:ssa
« : 19.08.2018, 16:47:27 »
Luultavasti tulee kyllä maksettua etukäteen verkossa auto, ehkä helpompi tosiaan niin.

Minkä kokoisia autoja ootte vuokranneet parin viikon roadtripille? Meillä siis reitti San Fran - Yosemite- Vegas- Los Angeles ja marraskuussa. Tutulta sain vinkin että maasturi kannattaa ottaa, tai että ainakin iso auto...

Neliveto SUV tuohon vuodenaikaan, koska matkasuunnitelmissa on Kalliovuoret. Meillä oli mid size SUV, joka riitti ihan hyvin.

12
Vuoria kannattaa kunnioittaa ja sään muutokset ovat nopeita. Todennäköisyys, että tarvitaan B-plan on suuri. Jos ja kun pääsettte vuorille, kannattaa se ottaa huomioon auton valinnassa. Riittävän iso moottori ainakin mukavuus, jollei turvallisuuskysymys. Itse ottaisin tuolla suunnitelmalla keskikokoisen, nelivetoisen SUV:n.

Ainoa paikka jossa meillä navigaattori ei toiminut, oli Sequoian kansallispuisto. Valitsimme Sequoian Yosemiten sijaan paikallisen tuttavamme suosituksesta. Kannattaa ostaa varoiksi myös tiekartta, vaikka suurimman osan pystyy hoitamaan navigaattorilla. Kartta on myös näppärä apu yleissuunnittelussa.

Pier 39 näytti ensi kertaa ohi kulkiessamme sellaiselta turistirysältä, että meinasimme kiertää koko paikan kaukaa. Kävimme siellä lopulta pikaisesti viimeisenä päivänä ja ravintolatarjonta yllätti positiivisesti. Sen sijaan koko San Fran oli pettymys. Kaupunki kuoli jo yhdeksän maissa illalla. Jos USA:ssa nautitaan illallinen aikaisemmin, kuin Euroopassa (pl. Suomi), niin San Franissa kaikki olivat vielä aikaisemmassa ja ravintolat sulkivat siihen aikaan, kun muualla vasta etsitään illallispaikkaa.

Jos viinialueet kiinnostavat, niin Napa ja Sonoma ovat matkalla San Franista Yosemiteen. Siellä viihdyimme muutaman päivän ja olisimme viihtyneet pidempäänkin. Majoitus oli Napan puolella, mutta näillä tiedoilla ottaisin hotellin ehkä Sonoman puolelta. Napassa oli parasta Wine Train, joka tarjoaa sekä lounaita että päivällisiä.

13
Roomasta pohjoiseen rantalomakohteena ylempänä mainitun Riminin (itärannalla) kilpailija on Viareggio ja lähikaupungit (länsirannalla). Viareggio on alun perin ollut Luccan satama ja nykyään roomalaisen sekä milanolaisen keskiluokan suosiossa oleva rantalomakohde.

14
Italia / Vs: Keski-Italiassa autoillen
« : 28.05.2018, 00:08:36 »
Onko Siena jo koluttu? Kaupungissa kannattaa olla useampi päivä, koska päivämatkalaiset lähtevät iltaa kohti ja keskustakin rauhoittuu sekä näkemistä on vaikka viikoksi. Hotel Athena oli sijainniltaan OK ja poikkeuksellisesti jopa hotellin kattoterassilla sijaitsevaa ravintolaa voisi suositella, vaikka kaupungilla on toki paljon muutakin tarjottavaa.

Päivämatkalaisten osalta sama juttu Luccan kanssa, mutta siellä ei ole katsomista koko viikoksi. Mukana oli oopperan "heavy user", joka kävi Puccini e la sua Lucca International Permanent Festival konsertissa ja piti sitä erittäin hyvänä. Palazzo Tucci ei ole halvin eikä varmasti loisteliain hotelli Luccassa, mutta se on hyvä yhdistelmä epookkia, sijaintia ja perhehotellia.

Itse olemme käyttäneet Toscanan tukikohtana Viareggiota. Se on rantakohde ennen kaikkea roomalaiselle ja milanolaiselle ylemmälle keskiluokalle. Siellä on monia laadukkaita maksullisia rantoja, hyviä ravintoloita ja erinomaiset yhteydet joka suuntaan.

15
Italia / Vs: Matkailu Toscanan alueella
« : 21.04.2018, 12:57:12 »
Aion toukokuussa katsastaa Luccan. Eikös se ole siinä Pisan hoodeilla? Teen taas asiat vaikeimman kautta ja varasin lennot Milanoon...

Luccassa kannattaa olla yö tai kaksi, koska päivällä paikka on täynnä muualta tulleita ja vasta illalla kaupunki rauhoittuu, mutta ei kuole. Väkeä on niin paljon, että parhaisiin ravintoloihin kannattaa varata pöytä ennakkoon.

Palazzo Tucci on hyvä majoituspaikka keskellä kaupunkia. Siellä on oma autotalli, joten majoittua voi ajaa kaupungin muurin sisälle, eikä tarvitse raahata matkalaukkuja pitkälle.

16
Viareggio on tuttu parilta reissulta. Kaupunki on rantalomakohde, mutta siellä on myös teollisuutta, joten se ei kuole täysin talvellakaan. Se ei ole idyllinen pikkukylä. Sopii hyvin pidempäänkin oleskeluun. Se on riittävän suuri kaupunki, siellä on kaikki tarvittavat palvelut.

Ainakin kesäkuussa rannat ja ravintolat ovat jo auki, mutta ei vielä ahdasta. Aikaisemmasta ajankohdasta ei ole omaa kokemusta.

Kannattaa ottaa kunnollinen matkavakuutus. Italian julkinen terveydenhoito ei ole samantyyppinen kuin Suomessa, mutta maassa on hyviä lääkäreitä ja sairaaloita yksityisellä puolella.

Viareggio on hyvä tukikohta tutustua Toscanaan. Sieltä on hyvät moottoritie- ja junayhteydet niin pohjois - etelä suunnassa kuin sisämaahankin.

Jos päätyy vaihtoehtona Viareggioon, ottaisin asunnon/hotellin mielummin Via Marco Polon alueelta kuin keskustasta.

Sivuja: [1]