Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nixuu

Sivuja: [1]
1
Hei! Olen päälle 3-kymppinen nainen ja tällä hetkellä pohdinnassa vaelluspainotteinen reissu toukokuussa jonnekin Eurooppaan. Myös jokunen päivä rantalomaa sivuun ei haittaa, kaupungeista en pahemmin välitä. En ole harrastellut usean päivän vaelluksia ja pitäytyisin ehkä tälläkin reissulla mielellään päivävaelluksissa. Matkan kestoksi olen ajatellut 10-16 päivää. Kohdevalinnan kanssa on hieman hankaluuksia, sillä Eurooppa on jokseenkin kallis mm. majoituksen ja syömisen osalta ja suhkot järkevällä budjetilla olisi tarkoitus mennä. Siksi Euroopassa suosin majoitusta, jossa mahdollisuus valmistaa itse jotain simppeliä purtavaa. Lämpöä kohteessa pitäisi olla vähintään +20, mieluummin enemmän ja majoituksia olen ajatellut useammassa paikassa (jopa eri maissa), en jaksa enää jumittaa koko reissua samassa kohteessa.

Matkaseuraa en välttämättä koko matkan ajaksi kaipaa tai ainakaan mitään 24/7 yhdessäoloa, sillä kaipaan myös omaa rauhaa. Ihan suorilta en tuntemattoman kanssa matkalle ole valmis lähtemään, mutta mikäli tutustuminen saadaan tarpeeksi pitkälle ja synkkaa, eihän sitä koskaan tiedä 😊 Toivon löytäväni elämääni ylipäätään lisää matkustuksesta innostuneita tyyppejä, joten laita viestiä, jos siltä tuntuu.

2
Moi, harmi kun oma Euroopan ulkopuolinen reissu on suunnitteilla vasta ensi vuoden puolella, muutoin olisi kiinnostanut tunnustella, olisiko löytynyt yhteistä säveltä matkailuun  :) Mukavaa reissua kuitenkin!

3
Hei, olen vähän päälle kolmekymppinen nainen ja matkailusta on tullut viime vuosina jonkinlainen intohimoni. Omatoimimatkailu-harrastukseni on vasta alkutekijöissä ja tähän mennessä olen reissanut yksin ainoastaan Euroopan turistikohteissa. Pitkäaikainen haave on ollut päästä jonnekin "Karibian paratiisirannoille" Suomen talvea pakoon. Tällä hetkellä elämässä ei ole ketään, kuka tätä reissuinnostustani jakaisi ja myös reissaamiseen liittyviä kuluja (mm. majoitukset). Yksin tykkään kyllä reissailla, mutta ensimmäinen matka kaukomaille tuntuu hieman turvattomalta, sillä haluaisin kuitenkin päästä näkemään paikkoja laajemminkin. Etenkin luontokohteet ja niissä "patikointi" kiinnostaa, ei niinkään suuret kaupungit.

En ole mikään reppureissaaja (ainakaan vielä  ;)), ja matkalla tykkään myös välillä ottaa rennosti, ilman että täytyy olla siirtymässä koko ajan paikasta toiseen. Yöelämää en nykyisin jaksa harrastella, mutta lasillinen viiniä etenkin lomalla maistuu toisinaan  :). Montaa päivää putkeen en kuitenkaan jaksa löhöillä missään rannalla, vaan lomallakin kaipaan suhkot aktiivista meininkiä, sillä olen liikunnallinen kotioloissakin. Shoppailu ei kiinnosta yhtään eikä museot ym. kaupunkijutut.

Majoitukselta vaadin myös tiettyä tasoa, mutta mitkään 5-tähden resortit ei kiinnosta. Sijainti saisi olle sellainen, josta on helppo hyödyntää joukkoliikennettä. Hostelleissa en ole tähän mennessä majoittunut, sillä en koe olevani vielä valmis jakamaan huonetta tuntemattomien kanssa ja jonkilainen keittiö saisi olla, ettei joka aterialle tarvitse lähteä ulos syömään. Se on myös ollut suuri säästö reissatessa, kun ei koko ajan ramppaa ravintoloissa.

Ongelmalliseksi reissuseuraa etsiessä muodostuu se, että minulle on vaikea ajatus lähteä matkaan tuntemattoman tai vähän tutummankin kanssa.  Tähän mennessä reissuseurana kun ovat olleet ainoastaan sen aikaiset kumppanit, joiden kanssa olen asunut saman katon alla. Toivon kuitenkin, että voisin löytää elämääni lisää ihmisiä. joiden kanssa näitä reissuja voisi ainakin osittain tehdä. Matkakumppanilta toivon, että hänelle ei ole ongelma, että on ihan ok tehdä osa matkajutuista yksin ja myös omaa aikaa saa reissussa olla.

Tuohon alussa mainitsemaani matkakohteeseen toivoisin vihdoin pääseväni ensi vuoden tammikuun lopun - helmikuun tienoilla ja viettäväni siellä ~ 3-4 viikkoa. Aika riippunee aika paljon kustannuksista. Matkakohdetta miettiessä en myöskään ole täysin poissulkenut esim. Aasiaa, sillä myös sieltä löytyne vastaavanlaisia kohteita huokeampaan hintaan.  Mikäli edes hieman koet, että voisit tulla kanssani juttuun, voidaan yrittää tutustua ja katsoa mitä siitä syntyy  ;D Ja vaikka sinusta ei matkaseuralaistani seuraavalle matkalle syntyisikään, ovat myös uudet matkailusta innostuneet ystävät sekä vinkit tuonne päin maailmaa yksinmatkaavalle tervetulleita  :)

Sivuja: [1]