Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - FDR

Sivuja: [1] 2
1
Moikka,

Onko lukaan tehnyt hiljattain ESTA-hakemusta Jenkkeihin? Kun siinä, missä kysytään national identification number ja  personal identification number, niin en itse pysty kirjoittamaan mitään. Onko niin, että kun olen laittanut kansalaisuudekseni Suomi, niin kentät ovat lukittuina niissä jolloin niihin ei mitään kirjoiteta? Vai onko teidän pitänyt kirjoittaa?

Kiitos jos voitte vastata nopeasti

Jos siinä on lukko päällä niin ei tarvitse (eikä myöskään voi) täyttää. Passinnumero ja syntymäaika kysytään joka tapauksessa.

2
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Orlando
« : 16.02.2020, 15:31:02 »
Pärjääkö siellä ilman autoa?
Jos pyörii Downtown ja lentokenttä välillä, ehkä käy disneyworldissa ja studiolla.

Pärjää.

3
Hostelleissa ja pienissä hiljaisissa majataloissa on myös mukavaa ettei isolle kansainväliselle varaussivustolle mene muutakuin ensimmäisistä öistä provikka ja majoittajalle jää enemmän voita leivän päälle jälkimmäisistä sovituista öistä.

Jos ei ota edullisinta huonetyyppiä, suoraan varamaalla saa yleensä myös kilpailukykyisen hinnan (ja joskus paremman huoneen). Listahinnoista voi majapaikan kanssa neuvotella kun varaussivusto ei ota sitä 20% provikkaansa välistä. Varaussivustot kiristävät majapaikat tarjoamaan edullisimman hinnan heidän kauttaan, joten alimmassa huonetyypissä joustoa ei juuri ole mutta muissa huonetyypeissä on enemmän pelivaraa. Usein majapaikka tulee etsittyä Trivago/Booking/Expedia kautta mutta varaus sitten suoraan majapaikan kanssa.

4

Hei,
Olisi tarkoitus lentää Bangkokiin Istambulin kautta maaliskuussa - ja takaisin.
Käsittääkseni Turkis Airlines lentää uudelle kentälle, mutta riittääkö 2 tuntia vaihtoon Bangkokin koneeseen (olettaen, että lento on ajoissa)?

Olen siinä käsityksessä, etten vaihdon takia tarvitse sen kummempia erikoisia maahantulokäytänteitä säätää?
Yritin kilauttaa TA:n puhelinpalveluun, mutta ääni puuroutui johonkin koko ajan, enkä päässyt alkua pitemmälle.

Kiitos tiedoista.
 ~T

Onko molemmat lennot samalla lipulla? Siinä tapauksessa voit huolettaa ottaa Turkishin lennot ja mikäli jostain syystä myöhästyt vaihtolennolta, he laittavat sinut seuraavaan koneeseen.

Mikäli eri lipulla niin en kyllä itse ottaisi Istanbulissa tuollaista vaihtoa. Istanbulin uusi kenttä on valtava (pinta-alaltaan oli valmistuessaan maailman terminaali) ja kävelymatkaa voi pahimmillaan tulla todella reilusti. Lisäksi koneiden rullausajat ovat pitkiä, joten pyörät saattavat osua maahan parikymmentä minuuttia ennen kuin ovet avautuvat portilla.

5
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 07.02.2020, 11:18:51 »
"Ei se virus sentään kuukausia elossa pysy."

Ei pysy ei, mutta kun sehän tässä onkin et minähän en tuota voi rajaviranomaisille määrittää nääs nääs.

Et tietenkään voi, mutta halusin vain rauhoittaa jännitystäsi sanoen ettei mikään toistaiseksi anna aihetta olettaa että minkään maan rajalla tulisi ongelmia sen takia että on joinain aiempina vuosina käynyt Kiinassa. Viime viikkojen matkat ovat sitten asia erikseen...

6
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 06.02.2020, 16:42:42 »
Olin tuossa viime syksynä Kiinassa 30 päivää eli passissani on yhä leimat Kiinasta. Koronavirushässäkkä alkoi vasta tämän vuoden alusta. Nyt vähän jännittää, että mahtaakohan maailman rajoilla tulla ongelmia sen vuoksi et olen viime vuoden (2019) lopulla ollut Kiinassa. Onko kellään asiaan liittyviä kokemuksia?

Ei kannata jännittää. Ei se virus sentään kuukausia elossa pysy. Etenkään kun ensimmäinen tautihavainto ihmisellä oli vasta joulukuussa. Vaikka hysteria leviäisi vielä pahemmaksi niin olisi erittäin erikoista jos aiempien vuosien matkoja Kiinaan alettaisiin 'maailman rajoilla' syynäämään.

7
Tyhmät kysymykset / Vs: Netti Thaimaassa
« : 06.02.2020, 14:46:12 »
Hei kaikki!

Ekaa kertaa Thaimaaseen... Kannattaako ottaa reissunetti tai vastaava Suomesta vai paikallinen netti sieltä? Ja miten rahan vaihto, Suomessa vai Thaimaassa?

Marja

Miten kauat meinasit siellä olla? Iso osa hotelleista/hostelleista tarjoaa wifin ja joissain ravintoloissa / ostareilla myös, mutta jos sen lisäksi meinasit vielä netin tarvita niin hommaisin kyllä paikallisen SIM-kortin.

Rahojen suhteen suosisin luottokorttia. Pieni osa kassasta käteisenä ja rahojen vaihtamisen hoitaisin Thaimaassa mieluummin (huomattavasti parempi kurssi siellä). Etsi Superrich-ketju kun saavut perille ja saat hyvän vaihtokurssin.

Mukavaa matkaa!

8
Lentomatkustus / Vs: Oneworld bisnesluokka ja sen valinta
« : 03.02.2020, 14:38:46 »
Miksi kukaan ottaisi vaihdollisen ja pidemmän lennon ellei ole pakko esim. rahan tai vaihtoehtojen puutteen vuoksi?

Kyllähän sinä varmaan nämä tiesitkin, mutta tässä joitain syitä:

Merkittävä hintaero (voi mennä budjettiin mutta hankala perustella), sopivampi aikataulu (esim. päivälento vs. yölento), tuote, status allianssissa, parempi mailikertymä...jos harrastaa lentobongailua: uusi yhtiö, uusi konetyyppi tai vaikka uusi kenttä välilaskulla.

9
Aasia / Vs: Visarun
« : 01.02.2020, 15:58:27 »

Thaimaahan saapuessa saat 30 vrk oleskeluun oikeuttavan leiman maksutta. Kannattaa varautua todistamaan maasta poistuminen 30 vrk kuluessa jo suomen päässä. Tämä on kyllä epätodennäköistä mutta on tähänkin tullut törmättyä.

Tässä lentoyhtiöt ovat joskus tarkkoja koska heidän vastuullaan on tämän tarkistaminen ennen kuin ottavat matkustajan kyytiin. Jos meinaat maarajan vain ylittää ja junalippuja tai muita ei ole hankittu niin yksi mahdollisuus on ostaa flex lentolippu ja perua se kun olet Thaimaan leiman saanut.

10
Lentomatkustus / Vs: Oneworld bisnesluokka ja sen valinta
« : 01.02.2020, 15:51:11 »
  Tulossa olisi lento aasiaan ja kun mahdollisuus on valita busines niin sinne siis.   Nyt kaipaisin mielipiteitä arvon kokeneemmilta sen suhteen millä yhtiöllä lentää. Finnair tarjoaa välilaskuttomana reilusti kalliinpaan hintaan kuin Qatar jolla välilasku Dohassa. Matka-aika sinänsä ei ole valintakriteeri koska saapumisaika perille on aika sopiva molemmilla. Näistä kahdesta Oneword yhtiöstä pitäisi valita mutta kumpi.

Tulkitsen kirjoitusta niin että et ole itse maksamassa lentoa, budjetti sallii kummankin vaihtoehdon ja kanta-asiakkuudella ei väliä (ei statusta kummallakaan lentoyhtiöllä). Tässä tapauksessa poimisin itse ehdottomasti suoran lennon. Finskin business on mainettaan parempi ja vaikka Qatar on ilmassa hyvä niin muilta osin mielestäni jopa mainettaan huonompi (lounget, IRROPsien hoitaminen etc.). Omasta mielestäni ei missään nimessä pidemmän matka-ajan ja ylimääräisen pompun arvoinen ero näiden välillä, vaikka sitten Finski operoisikin sen reitin A333:lla. Siinäkin tapauksessa otat L-paikan, nautit yksityisyydestä ja siitä että säästit juuri 6 tuntia matka-aikaa ja herätyksen keskellä yötä Dohan pompulle (ja myös hiilijalanjälkesi on pienempi).

11
Aasia / Vs: Visarun
« : 31.01.2020, 12:06:10 »
Moikka! Voiko Laosista Paksesta mennä kuukauden jälkeen rajan toiselle puolelle Thaimaahan ja tulla takasin Pakseen? Saako kyseisellä visarunilla 30pv viisumin? Muistaakseni oli niin että rajalta saa vaan parin viikon viisumeita... Miten sitten viettää aikaa pidempään Laosissa? Jos aikoo olla vaikka 6kk tai jotain sen suuntaista..

Voi tehdä visarunin ja saa uuden 30 päivän entryn. Arkisin 8-16 ei pitäisi tulla lisämaksua (virallisen hinnan lisäksi) rajavartijoilta mutta kannattaa joka tapauksessa varautua muutamalla taalalla jos tarve vaatii.  Jos meinaat olla pitempään ja käyt jossain vaiheessa kuitenkin Vientianessa tai Luang Prabangissa niin helpompaa varmaan marssia Immigration Officeen ja pyytää jatkoa viisumiin. Ainakin aiemmin 90 päivää jatkoa on saanut sitä kautta.

12
Illusia päätti tuoda keskusteluun näkemyksen jota alkuperäinen kirjoittana nimenomaan ei kysynyt. 🤦‍♂

Helsinki-Vantaa on kyllä parhaimmillaan todella nopea kenttä, vaikka juna-aseman sisäänkäynti nykyiseen terminaalirakennukseen onkin vähemmän optimaalinen. Nimenomaan terminaalityömaan takia viime kesänä sai kirota paskoja poikkeustilanteen opastuksia kun en tiennyt mihin bussipysäkit oli siirretty.

Parhaimmillaan olen 1 terminaalissa ollut 615:sta neljässä minuutissa lähtöportilla. Tämä tuli todennettua whatsapp-viesteistä, joista yhden lähetin bussista noustessani ja seuraavan sitten siinä lähtöportilla, ja näiden ero oli sen 4 minuuttia. Aika hyvä suoritus; luonnollisesti vain käsimatkatavaroilla ja check-in tehtynä, mutta eipä se turvatarkastuskaan jumittanut.


Tahallinen tai tahaton mutta naurahdin tälle erinomaiselle esimerkille padasta ja kattilasta.

Alkuperäiseen kysymykseen: 10min juosten ja pelkillä käsimatkatavaroilla. Juna-aseman sijainti ei ole optimaalinen lentokentällä. Taksijonoon parhaimmillaan viidessä minuutissa.

13
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 27.01.2020, 13:32:26 »
HEL T2 non-schengen
Plaza Premium lounge
Puuro Karhulla
3U lento

Tämä reissu oli siis käynti Kastrupissa 3U ja JO/D8-kombolla? Oliko tämä puhtaasti Sichuanin takia vai oliko myös Jet Timen B737(?) uusi kokemus?

Ettei mene ihan offtopic: Sijainti nyt toimistolla, ytimessä.

14
Aasia / Vs: Minne reppureissulle kuukaudeksi?
« : 24.01.2020, 12:28:30 »
Kiitos vastauksista. :)  Mietinkin, että Japani on tosiaan vähän syrjässä. Kaakkois-Aasia saattaisikin olla parempi ja voihan sen Japanin matkan tehdä sitten joskus toiste ihan erikseen. Mitkä noista Kaakkois-Aasian maista on teidän kokemuksen mukaan ollut kiinnostavimpia? Malesiaa aloin kanssa miettiä. Onko joku käynyt Borneossa?

Kaakkois-Aasia on aina hyvä kohde reppureissailulle ja siellä on jotain jokaiseen makuun. Riippuen miten paljon haluaa seikkailla vs. mennä jo käveltyjä polkuja voi paikat valita sen mukaan. Kesällä siellä vähän paikasta riippuen (esim. Thaimaa) on sadekausi menossa eli kannattaa tsekata säät jo ennakkoon ettei tule yllätyksiä.

15
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 22.01.2020, 14:39:28 »
Olen googlaillut ja keskilämpötilat näyttäisivät olevan vähän joka puolella molempia saaria plussan puolella heinäkuussa. Sikäli kiinnostaisi tietää enemmän, millä alueilla on eniten lunta, voisi pysytellä vähälumisilla alueilla, ettei tarvitse ottaa täyttä talvivarustusta mukaan. Pohjoissaari varmaan on varmempi valinta tässä mielessä.

Paljon lunta on todennäköisesti vain korkealla. Karkeasti siis: Eteläsaarella sisämaassa ja korkeimmilla paikoilla on todennäköisimmin lunta. Pohjoissaarella vain vuorilla.

Lisäksi kannattaa huomioida että päästäkseen eteläsaaren rannikolta (jossa lunta on harvoin) toiselle, usein nopein/helpoin reitti menee keskiosien vuorten kautta missä taas lunta saattaa tulla paljonkin. Jos googlailet lumitilanteita heinäkuussa niin saat aika hyvän kuvan lumisista paikoista.

16
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 21.01.2020, 11:23:42 »
Hieman houkuttaisi lähteä Australia- / Uusi-Seelanti -akselille matkailemaan heinä-elokuussa. Aikaa on rajallisesti (ja siellä on talvi), joten olen pohtinut, mitä kohteita kannattaisi käydä katsomassa. Onko kelien (ja ajankäytön) puolesta järkevämpi keskittyä suosiolla pohjoissaareen? Ajatuksena olisi käydä muutamassa "must see" -tyylisessä paikassa (tyyliin Rotorua). Mitä pitää ottaa huomioon, kun on siellä talvella? Ja mitä kohteita suosittelisitte tuona ajankohtana?

Käytännön kysymyksistä senverta, että a) tarviiko  tuonne sähköadapterin ja b) jos tarvii niin onko sama adapteri Uuteen-Seelantiin ja Australiaan?

Mitä pitää ottaa huomioon? Heinäkuu on eteläsaarella kylmin kuukausi ja tekeminen sitten sen mukaan. Riippuu tosiaan suunnitelluista aktiviteeteista kuten raven sanoo. Monet eteläsaaren Great Walks-vaellusreiteistä on syytä jättää tekemättä ellei ole erittäin kokenut kävelijä (vuorilla lumivyöryriski on aina olemassa ja reittien varren palvelut on erittäin rajalliset). Toisaalta taas hiihtomahdollisuudet ovat hyvät ja maisemat ovat yhtä upeat kuin kesällä. Pohjoissaarella on heinäkuussa vähemmän kylmä ja paljon nähtävää sielläkin. Varmaan jos menisin kahdeksi viikoksi tai alle sen niin keskittyisin pohjoissaareen talvella.

17
Pohjoismaat / Vs: Huippuvuorten jääkarhuvaara
« : 21.01.2020, 11:09:05 »
Vähän vanha ketju, mutta alko kiinnostamaan.

Jos lähden käymään Huippuvuorilla ja haluan käydä käveleskelemässä kylän pinnassa, niin ilmeisesti tarvin aseen. Voiko huippuvuorille viedä helposti oman kiväärin ja kelpaako sielä suomalainen hallussapitolupa? Jostain olin myös lukevinani, että aseen käyttötaito pitäisi pystyä osoittamaan. Riittäkö osoitukseksi Suomessa ammuttu hirvi- tai karhukoe vai onko koko käyttötaidon osoituksella mitään merkitystä. Onko oman aseen kanssa kuljeskellessa muuta huomioitavaa, kuten miten toimitaan kaupungissa ja kaupassa tai voiko asetta säilyttää esimerkiksi hotellihuoneessa? Entä mikä kaliperi on riittävää päällekäyvän jääkarhun pysäyttämiseen?

Kylän pinnassa ei päiväsaikaan tarvitse kivääriä, mutta jos meinaa vuorille tms. tehdä niin jollakin seurueessa pitää olla kivääri mukana. Myös öiseen aikaan kylän läheisyydessä (sen ulkopuolella) se on hyvä olla mukana. Suomalainen aseenkantolupa riitti ainakin aiemmin todistukseksi käyttötaidosta. 'Kaupungilla' ihmiset ei yleensä kävele kiväärit olalla vaan ottavat sen mukaan vasta jos lähtevät kylästä ulos. Julkisilla paikoilla sen pitää olla näkyvästi tyhjä kuten seuraavassa pätkässä totesitkin.

Itseasiassa melkein kaikkiin muuhun jo löytyki vastaus täältä sysselmannenin sivuilta, mutta tuosta ase-etiketistä ei oikein ole tietoa.

Ilmeisesti kylillä kuljettaessa aina lukko auki ja ilman lipasta. Aseita ei sallita julkisiin rakennuksiin, joten onkohan niissä sitten säilytysmahdollisuus niinko kaupassa on? Onko kellään kokemusta? :)

Julkisten rakennusten asesäilytystä en muista nähneeni, mutta voi siellä sellainen olla. Tosin tuskin sitä tarvitset: olettaisin että kylässä ollessasi jätät kiväärisi säilöön joka tapauksessa ja tämän jälkeen voit kävellä julkisiin rakennuksiin (Longyearbyen on lopulta aika pieni kylä ja kaikki on kävelymatkan päässä). Yleisellä tasolla: helpommalla pääset jos annat oppaan ottaa kiväärin mukaan niin vältyt byrokratialta ja muulta säädöltä. Useimpia aktiviteetteja varten tarvitset kuitenkin liikennevälineen ja varusteet jolloin oppaan hinta niiden vuokraamisen päälle ei enää ole kovin kallis (ellet sitten suunnittele pitempää reissua). Täältä lähtee suositus purjeveneilylle jos olet menossa sinne kesäkuukausina.

18
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 14.01.2020, 23:09:16 »
RUH T1
Plaza Premium Lounge
Muki edelleen tyhjänä
BA lento

Ei taida olla oma valinta tuolla kentällä. Tai onhan siellä Pepsiä...

19
Nettilähteiden löytämisen helppous on vienyt täältä keskustelua ja samalla muuttanut omatoimimatkailun yhä useamman huviksi.


Tässäpä se oleellisin. Toki keskustelufoorumi alustana on myös vanhentunut, mutta uskoisin että ennen kaikkea tiedon saamisen helppous on muuttanut ihmisten käyttäytymistä. Onhan täälläkin haku-funktio, mutta nopeammin tiedon Bhutanin viisumista saa käyttämällä Googlen hivenen tehokkaampaa haku-algoritmiä.

Toinen tekijä on kriittinen massa. En tiedä sivun latausmääriä mutta lienee selvää että ne ovat romahtaneet Pallontallaajien kulta-ajoista. Uudet (ja vanhat) käyttäjät huomaavat että etusivulla on edelleen 3-4 päivää vanhoja kommentteja. Toisin sanoen keskustelu ei ole aktiivista edes seuratuimmissa ketjuissa (paitsi ehkä silloin kun joku keksii taas hyökätä Starbucksin kimppuun, hän kun julkeaa olla yksi harvoista vielä matkoistaan - erittäin lyhyesti - raportoivista pallontallaajista). Monellakaan ei riitä mielenkiinto esittää kysymystään / avata keskustelua ja odottaa viikkoa saadakseen siihen kaksi vastausta.

20
Lentomatkustus / Vs: Lentoyhtiöiden omat bonuskortit
« : 08.01.2020, 18:20:21 »
En oo ollu koskaan eurobonus asiakas, joten heidän systeemiään en tarkkaan tunne. Mut mitä hiukan katsoin eurobonuksen mailienkeruuta niin yhtä tyhjän kanssa on sinne pisteitä laittaa, jos siis lentää halvoilla lipuilla. LH tai SK USA lennoista halvoilla lipuilla lennettäessä tienaa 400-600 eurobonus pistettä. Hiustenkuivaajan pistehintaa en tiedä mutta pohjoismaiden sisäinen menopaluu palkintolippu kustantaa 20000 pistettä. Jos lennät SAS Plus eli premium ecossa niin menopaluusta jenkkilään tulee noin 10000 pistettä.

Jos SK tai LH halvimmilla eco-lipuilla lentää niin eipä niistä tosiaan juurikaan maileja kerry enää muihinkaan Star Alliancen ohjelmiin. Aegeanilla oli viime vuoden loppuun asti sweet spot lentää SAS:n Go Light lipuilla ja saada silti hyvä mailikertymä niiden ohjelmaan, mutta sekin on jo korjattu. Unitedille kertyy 0-50% maileista...

Jos ainakin kerran vuoden lentää niin Aviancan Lifemiles voi olla hyvä vaihtoehto. Niillä on usein promoja mistä voi ostaa maileja alennuksella ja käyttää palkintolentoihin. Jos tilillä aktiviteettia ainakin kerran vuodessa, mailit ei vanhene. Unitedilla mailit ei vanhene, mutta niillä on dynaaminen hinnoittelu palkinnoissa. SASilla on usein promoja missä palkintolentoja etenkin Euroopassa saa 30-50% alennuksella. Viime aikoina tosin Suomi rajattu usein ulkopuolelle ja alehinnat vain Skandinaviasta lähteviin lentoihin.

Sivuja: [1] 2