Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - FDR

Sivuja: [1] 2
1
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : eilen klo 12:33:07 »
Toivottavasti maksoit matkat kortilla. Kannattaa tosiaan ottaa yhteyttä korttiyhtiöön nopealla aikataululla jos meinaa rahat jäädä sisään. Ainakin Norski käyttää samaa taktiikkaa että peruutettuja lentoja vaihdetaan vouchereihin ja jos se ei sovi asiakkaalle niin sanotaan että takaisinmaksuun voi mennä viikkoja tai jopa kuukausia. Etenkin Norskin, ja miksei myös Air Balticin, tapauksessa en haluaisi lyödä vetoa (jossa ei edes voi voittaa kuin omat rahansa takaisin +20€) että ne selviävät kriisistä kuivin jaloin. Olet ostanut palvelun jota palveluntarjoaja ei ole kyennyt hoitamaan, kannattaa pyrkiä peruuttamaan maksu.

2
Ihan mielenkiinnosta (ja varmaan myös potentiaalisia myyjiä kiinnostaa): Paljonko suunnilleen olet - palvelumaksujen lisäksi - valmis maksamaan 38k pisteestä?

3
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 30.03.2020, 17:57:13 »
^ No voi nyt helvetti näitä. Se on sitten jännä, että muutamista asioista yksinkertaisesti ei voi koskaan mitään kritiikkiä esittää, koska se on "kateellisuutta". Taitaa olla todella hankala hyväksyä sitä, että ihan kaikki eivät ole lääpällään kalliisiin urheiluautoihin, turkiksiin tai nyt sitten vaikkapa maabongailuun.

Nimim. "Oikein todella viimeisen päälle kateellinen sijainnilla Koti"

Offtopic: Eiköhän tuossa enemmän ollut kyse siitä tyylistä millä kritiikki esitetään. Täällä on jo pitempään ollut kuittailua joidenkin tyylistä matkustaa. En usko että nimim. kaj tarkoitti että kaikkien tarvitsisi olla 'lääpällään' maabongailuun, mutta piti ehkä kummallisena että matkailufoorumilla ollaan iloisia että tämä on saatu globaalin pandemian avulla kuriin? (ja brasileiran avaus oli ehkä kieli poskessa tehty,mutta tähän muut hyppäsivät mukaan) Kieltämättä se minustakin kuulostaa enemmän vahingonilolta toisen menetyksestä kuin huolesta yhteisestä ilmastostamme.

Matkailufoorumi voi hyvinkin olla oikea paikka ilmaista huolensa ilmastonmuutoksesta, mutta ainakin aiemmin (ja allakin kommenteissa pääasiassa) tämän kritiikin kärki on pikemminkin ollut kuittailua siitä ettei voi itse 'arvostaa' matkoja missä ei päästä paikalliseen kulttuuriin pintaa syvemmältä. Tämän suhteen olisin itse enemmän 'jokainen tyylillään' kannalla, etenkin matkailufoorumilla. En minäkään ymmärrä esim. autojen tuunaajia, mutta en silti mene autofoorumeille dissaamaan heitä. Voihan se esim. olla että matkailutottumuksistaan eniten kritiikkiä saanut henkilö ei arvosta lihansyöntiä, omakotitalossa asumista, kesämökkeilyä, auton/moottoripyörän omistamista tai muita ilmastolle erittäin haitallisia aktiviteetteja.

Itse aiheeseen: kotitoimisto, vettä lasissa.

4
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 13.03.2020, 11:33:19 »
... jos tukit 85% rei-istä uppoaminen hidastuu entisestään.
Koronasta pelastautuminen tarkoittaa vuoroveden laskua eli kippo ei uppoakkaan = viruksen itsekseen häviämistä , elinkaari jo mainittu 3-6kk.

Massatapahtumien lopettaminen, koulujen ja päiväkotien sulkeminen tähtää juuri siihen reikien tukkimiseen jolla ostetaan terveydenhoidon ammattilaisille aikaa. Italiassa jo hoitopaikoista pulaa ja terveydenhoitoon tarvittaisiin 20000 uutta työntekijää koska tautia ei saatu riittävästi hidastettua (toimet liian hitaita). Näin ollen ihmisiä kuolee huomattavasti enemmän kuin jos sama määrä sairastuneita tulisi hitaammalla vauhdilla. Suomi seuraa samaa käyrää perässä mutta vielä olisi aikaa reagoida.

Elinkaaren suhteen (kun en ollut vielä tuota arviota nähnyt) kysyisin mielenkiinnosta että mihin se häviäminen perustuu tuona 3-6kk aikana? Onko siis niin että riittävän suuren osan ihmiskunnasta uskotaan altistuvan virukselle sen verran tuona aikana että immuniteetti kasvaa populaatiossa riittävän suureksi?

Tiede ei ole maailmankuva-riippuvainen.
Nykymaailmassa se valitettavasti menee enemmän 'näin ne asiat koetaan' edellä... Aiheen osalta olen jo kuullut että tämä on vain liberaalien salajuoni romuttaa USA:n talous ja siten syrjäyttää Trump. Kuulin myös että koronavirus muuttuu influenssavirukseksi ja sitten häviää kausiflunssana ilman lisätoimia. Teksasissa oli jo kanssa löydetty keino estää leviäminen: jos koronavirus saapuu sinne niin vastuulliset kansalaiset päättivät ampua sitä haulikolla. Ei siis hätää.


5
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 09.03.2020, 14:02:38 »
on kaksi eri asiaa, etta leviaminen loppuu kokonaan tai hidastuu. ko viruksesta ei viela tiedeta tarpeeksi etta oltaisiin varmoja mutta ainakin useat amerikkalaiset tutkijat arvaavat etta leviaminen voisi hidastua ja siirtya esim australiaan kun siella alkaa "talvi". ja kylla monet nayttavat arvaavan etta se on muuntumassa kausi-influenssan oloiseksi.
https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2020/02/12/805256402/can-coronavirus-be-crushed-by-warmer-weather?t=1583748283812

Varmaan tämä että puhumme toistemme ohi johtuu termistöstä. Yllä viittaat kausi-influenssaan jotka siis yleensä ovat nimensä mukaisesti kausittaisia ja häviävät keväällä. Näin ei tosiaan COVID-19 kohdalla uskota olevan. Voi olla että tartuntoja tulee kesällä vähemmän, mutta tauti todennäköisesti (nykyarvioiden mukaan) jatkaa etenemistään.

Sen vuoksi siis reagoin siihen ettei virus 'oikein tropiikissa viihdy' tai 'on muuntumassa kausi-influenssan oloiseksi': nämä antavat (mielestäni) arvailupohjalta sellaista kuvaa jota ei empiria tai viimeisimmät asiantuntija-arviot tue, ja nähdäkseni kenenkään ei pitäisi tropiikin matkaansa siltä pohjalta suunnitella...mutta toivon tietysti että molemmat väitteet ovat tosia. Esim. tuo jälkimmäinen lause on WHO:n Ghebreyesus'n nykyarvion vastainen sillä hänen mukaansa tämä virus on merkittävästi erilainen kuin influenssa eikä ole itsekseen poistumassa mihinkään (WHO:n tilanneraportti 3. maaliskuuta). Olisi myös mielenkiintoista nähdä miten linkkaamasi kuukauden takaisen artikkelin sisältö näyttäisi tänä päivänä kun viruksesta tiedetään enemmän ja se on levinnyt merkittävästi myös Kiinan ulkopuolelle. Tosiaan kuukauden takaisesta julkaisusta on sairastuneiden määrä Kiinan ulkopuolella noussut parista sadasta kymmeniintuhansiin ja kuolleiden määrä Kiinan ulkopuolella on noussut yhdestä noin tuhanteen.

6
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 09.03.2020, 10:51:59 »
leviamiseen varmasti vaikuttaa monetkin asiat, eika voi yleistaa mutta olen ymmartanyt etta kaikki nama influenssat leviavat kylmana kautena ja laantuvat lampimana kautena. Ja ymmartaakseni nimenomaan kuuma kuiva ilma vaikuttaa pisaroiden kayttaytymiseen. Singaporehan on sellainen liikennesolmu, ja tiiviisti asuttu, etta siina varmaan jo riskit muutenkin kasvavat. mutta kun tama(kin) on kiinasta peraisin, ja kiinalaiset nykyaan liikkuvat ihan joka puolella, se on huolestuttavaa.

Influenssan osalta pohjoisella pallonpuoliskolla ainakin näin. Ihmiset kerääntyvät vähemmän suuriin joukkoihin sisätiloihin, ilma kiertää rakennuksissa paremmin (kun esim. ikkunoita pidetään auki) ja UV-säteily auttaa. Olen kuitenkin ymmärtänyt että oleellista COVID-19 viruksessa nimenomaan on että se ei käyttäydy kuten tavallinen influenssa. Sen takia myös 'kesän' vaikutuksen arviointi on erittäin haastavaa. Tämän hetken data ei näyttäisi tukevan hypoteesia että kesä tulee ja pelastaa (muilta kuin ehkä siltä osin että meidän kesäämme mennessä virukselle on saattanut altistua iso osa väestöä ja kasvava immuniteetti auttaa hidastamaan tartuntamääriä). Eteläisellä pallonpuoliskolla on tällä hetkellä kesä ja tropiikissa tietysti olosuhteet myös kuumat ja kosteat ja siltikin COVID-19 porskuttaa: Singapore, Malesia, Thaimaa, Intia (osa siitä tropiikkia), Indonesia, Brasilia, Vietnam....lista jatkuu.

Ei tästä varmuutta ole enkä siis halua väittää etteikö kesä voisi tilannetta parantaa. Oleellisesta on että siitä ei tällä hetkellä ole tietoa. Alkuperäinen kommentti oli että COVID-19 ei "oikein viihtyisi tropiikissa" ja tilastojen valossa tämä ei näyttäisi olevan ollenkaan varmaa. Sen vuoksi haluaisin varsinkin vähemmän matkanneille muistuttaa että tropiikkiin (ja samalla siis usein terveydenhuollon osalta vähemmän kehittyneisiin maihin) matkaavien ei tulisi ainakaan tätä totena ottaa matkaa suunnitellessaan...

WHO ymmartaakseni olettaa viruksen lievenevan (pohjoisen pallonpuoliskon) kesan aikana.
p.s. aika harmi lukea suht kivalta kirjoittajalta: "mutta kun tama(kin) on kiinalaisilta peraisin" jne

Laitatko lähteen tälle? Hyvä jos näin on ja mielenkiintoisesti menee heidän kommenttinsa pahasti ristiin jos tälle tosiaan on uskottava lähde WHO:sta.  Allaolevasta artikkelista: "It’s a ‘false hope’ coronavirus will disappear in the summer like the flu, WHO says" ja lähteenä sille "Dr. Mike Ryan, executive director of WHO’s health emergencies program". Sama WHO:n kanta löytyy myös monesta muusta lähteestä jos ei CNBC:ta uskottavana lähteenä pidä.

https://www.cnbc.com/2020/03/06/its-a-false-hope-coronavirus-will-disappear-in-the-summer-like-the-flu-who-says.html

7
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 06.03.2020, 15:35:40 »
olen nahnyt arvailuja/vaitteita, etteivat tallaiset pisaratartuntana leviavat viirukset oikein viihtyisi tropiikissa. Noin niin kuin yleiselta kannalta, mihinkaan maahan varsinaisesti viittaamatta. tietty kehittyvissa maissa on terveydenhoitokin vahemman resurssoitu.

Sama myytti levisi SARSin kohdalla myös. En ole ekspertti, mutta COVID-19:n sisarvirus SARS teki tuhoisaa jälkeä myös Singaporessa. Samoin tämäkin virus on siellä levinnyt huolimatta erittäin tehokkaasta järjestelmästä (informaatiokampanjat, karanteenit...).

Täältä löytyy arvio aiheesta: https://ccdd.hsph.harvard.edu/will-covid-19-go-away-on-its-own-in-warmer-weather/

"(tl;dr): Will COVID-19 go away on its own in warmer weather? Probably not."

8
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 06.03.2020, 12:24:31 »
Onko ketään Balilla tällä hetkellä tai tietääkö kukaan muuten, että millainen tilanne siellä on? Suunnitelmissa olisi reissu sinne toukokuussa.

Toistaiseksi hyvä tilanne ja ei varmistettuja tartuntoja. Toisaalta taas Balilla ei ole valmiutta edes tehdä virustestejä vaan kaikki epäiltyjen tapausten testit lähetetään Jakartaan tutkittavaksi. Balin valmiutta käsitellä epidemiaa, kun se saarelle saapuu, on yleisesti epäilty. Australia on jo kehottanut kansalaisiaan jättämään Balin matkansa väliin.

Jos matkasi on toukokuussa niin ehdit vielä hyvin katsoa ja odottaa miten tilanne kehittyy. Perusterveelle nuorelle henkilölle muu hässäkkä viruksen ympärillä (peruutetut lennot, pakollinen 14 päivän karanteeni kun palaat kotiin etc.) saattaa hyvin olla pahempi kuin itse virus.

9
Moikka,

Onko lukaan tehnyt hiljattain ESTA-hakemusta Jenkkeihin? Kun siinä, missä kysytään national identification number ja  personal identification number, niin en itse pysty kirjoittamaan mitään. Onko niin, että kun olen laittanut kansalaisuudekseni Suomi, niin kentät ovat lukittuina niissä jolloin niihin ei mitään kirjoiteta? Vai onko teidän pitänyt kirjoittaa?

Kiitos jos voitte vastata nopeasti

Jos siinä on lukko päällä niin ei tarvitse (eikä myöskään voi) täyttää. Passinnumero ja syntymäaika kysytään joka tapauksessa.

10
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Orlando
« : 16.02.2020, 15:31:02 »
Pärjääkö siellä ilman autoa?
Jos pyörii Downtown ja lentokenttä välillä, ehkä käy disneyworldissa ja studiolla.

Pärjää.

11
Hostelleissa ja pienissä hiljaisissa majataloissa on myös mukavaa ettei isolle kansainväliselle varaussivustolle mene muutakuin ensimmäisistä öistä provikka ja majoittajalle jää enemmän voita leivän päälle jälkimmäisistä sovituista öistä.

Jos ei ota edullisinta huonetyyppiä, suoraan varamaalla saa yleensä myös kilpailukykyisen hinnan (ja joskus paremman huoneen). Listahinnoista voi majapaikan kanssa neuvotella kun varaussivusto ei ota sitä 20% provikkaansa välistä. Varaussivustot kiristävät majapaikat tarjoamaan edullisimman hinnan heidän kauttaan, joten alimmassa huonetyypissä joustoa ei juuri ole mutta muissa huonetyypeissä on enemmän pelivaraa. Usein majapaikka tulee etsittyä Trivago/Booking/Expedia kautta mutta varaus sitten suoraan majapaikan kanssa.

12

Hei,
Olisi tarkoitus lentää Bangkokiin Istambulin kautta maaliskuussa - ja takaisin.
Käsittääkseni Turkis Airlines lentää uudelle kentälle, mutta riittääkö 2 tuntia vaihtoon Bangkokin koneeseen (olettaen, että lento on ajoissa)?

Olen siinä käsityksessä, etten vaihdon takia tarvitse sen kummempia erikoisia maahantulokäytänteitä säätää?
Yritin kilauttaa TA:n puhelinpalveluun, mutta ääni puuroutui johonkin koko ajan, enkä päässyt alkua pitemmälle.

Kiitos tiedoista.
 ~T

Onko molemmat lennot samalla lipulla? Siinä tapauksessa voit huolettaa ottaa Turkishin lennot ja mikäli jostain syystä myöhästyt vaihtolennolta, he laittavat sinut seuraavaan koneeseen.

Mikäli eri lipulla niin en kyllä itse ottaisi Istanbulissa tuollaista vaihtoa. Istanbulin uusi kenttä on valtava (pinta-alaltaan oli valmistuessaan maailman terminaali) ja kävelymatkaa voi pahimmillaan tulla todella reilusti. Lisäksi koneiden rullausajat ovat pitkiä, joten pyörät saattavat osua maahan parikymmentä minuuttia ennen kuin ovet avautuvat portilla.

13
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 07.02.2020, 11:18:51 »
"Ei se virus sentään kuukausia elossa pysy."

Ei pysy ei, mutta kun sehän tässä onkin et minähän en tuota voi rajaviranomaisille määrittää nääs nääs.

Et tietenkään voi, mutta halusin vain rauhoittaa jännitystäsi sanoen ettei mikään toistaiseksi anna aihetta olettaa että minkään maan rajalla tulisi ongelmia sen takia että on joinain aiempina vuosina käynyt Kiinassa. Viime viikkojen matkat ovat sitten asia erikseen...

14
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 06.02.2020, 16:42:42 »
Olin tuossa viime syksynä Kiinassa 30 päivää eli passissani on yhä leimat Kiinasta. Koronavirushässäkkä alkoi vasta tämän vuoden alusta. Nyt vähän jännittää, että mahtaakohan maailman rajoilla tulla ongelmia sen vuoksi et olen viime vuoden (2019) lopulla ollut Kiinassa. Onko kellään asiaan liittyviä kokemuksia?

Ei kannata jännittää. Ei se virus sentään kuukausia elossa pysy. Etenkään kun ensimmäinen tautihavainto ihmisellä oli vasta joulukuussa. Vaikka hysteria leviäisi vielä pahemmaksi niin olisi erittäin erikoista jos aiempien vuosien matkoja Kiinaan alettaisiin 'maailman rajoilla' syynäämään.

15
Tyhmät kysymykset / Vs: Netti Thaimaassa
« : 06.02.2020, 14:46:12 »
Hei kaikki!

Ekaa kertaa Thaimaaseen... Kannattaako ottaa reissunetti tai vastaava Suomesta vai paikallinen netti sieltä? Ja miten rahan vaihto, Suomessa vai Thaimaassa?

Marja

Miten kauat meinasit siellä olla? Iso osa hotelleista/hostelleista tarjoaa wifin ja joissain ravintoloissa / ostareilla myös, mutta jos sen lisäksi meinasit vielä netin tarvita niin hommaisin kyllä paikallisen SIM-kortin.

Rahojen suhteen suosisin luottokorttia. Pieni osa kassasta käteisenä ja rahojen vaihtamisen hoitaisin Thaimaassa mieluummin (huomattavasti parempi kurssi siellä). Etsi Superrich-ketju kun saavut perille ja saat hyvän vaihtokurssin.

Mukavaa matkaa!

16
Lentomatkustus / Vs: Oneworld bisnesluokka ja sen valinta
« : 03.02.2020, 14:38:46 »
Miksi kukaan ottaisi vaihdollisen ja pidemmän lennon ellei ole pakko esim. rahan tai vaihtoehtojen puutteen vuoksi?

Kyllähän sinä varmaan nämä tiesitkin, mutta tässä joitain syitä:

Merkittävä hintaero (voi mennä budjettiin mutta hankala perustella), sopivampi aikataulu (esim. päivälento vs. yölento), tuote, status allianssissa, parempi mailikertymä...jos harrastaa lentobongailua: uusi yhtiö, uusi konetyyppi tai vaikka uusi kenttä välilaskulla.

17
Aasia / Vs: Visarun
« : 01.02.2020, 15:58:27 »

Thaimaahan saapuessa saat 30 vrk oleskeluun oikeuttavan leiman maksutta. Kannattaa varautua todistamaan maasta poistuminen 30 vrk kuluessa jo suomen päässä. Tämä on kyllä epätodennäköistä mutta on tähänkin tullut törmättyä.

Tässä lentoyhtiöt ovat joskus tarkkoja koska heidän vastuullaan on tämän tarkistaminen ennen kuin ottavat matkustajan kyytiin. Jos meinaat maarajan vain ylittää ja junalippuja tai muita ei ole hankittu niin yksi mahdollisuus on ostaa flex lentolippu ja perua se kun olet Thaimaan leiman saanut.

18
Lentomatkustus / Vs: Oneworld bisnesluokka ja sen valinta
« : 01.02.2020, 15:51:11 »
  Tulossa olisi lento aasiaan ja kun mahdollisuus on valita busines niin sinne siis.   Nyt kaipaisin mielipiteitä arvon kokeneemmilta sen suhteen millä yhtiöllä lentää. Finnair tarjoaa välilaskuttomana reilusti kalliinpaan hintaan kuin Qatar jolla välilasku Dohassa. Matka-aika sinänsä ei ole valintakriteeri koska saapumisaika perille on aika sopiva molemmilla. Näistä kahdesta Oneword yhtiöstä pitäisi valita mutta kumpi.

Tulkitsen kirjoitusta niin että et ole itse maksamassa lentoa, budjetti sallii kummankin vaihtoehdon ja kanta-asiakkuudella ei väliä (ei statusta kummallakaan lentoyhtiöllä). Tässä tapauksessa poimisin itse ehdottomasti suoran lennon. Finskin business on mainettaan parempi ja vaikka Qatar on ilmassa hyvä niin muilta osin mielestäni jopa mainettaan huonompi (lounget, IRROPsien hoitaminen etc.). Omasta mielestäni ei missään nimessä pidemmän matka-ajan ja ylimääräisen pompun arvoinen ero näiden välillä, vaikka sitten Finski operoisikin sen reitin A333:lla. Siinäkin tapauksessa otat L-paikan, nautit yksityisyydestä ja siitä että säästit juuri 6 tuntia matka-aikaa ja herätyksen keskellä yötä Dohan pompulle (ja myös hiilijalanjälkesi on pienempi).

19
Aasia / Vs: Visarun
« : 31.01.2020, 12:06:10 »
Moikka! Voiko Laosista Paksesta mennä kuukauden jälkeen rajan toiselle puolelle Thaimaahan ja tulla takasin Pakseen? Saako kyseisellä visarunilla 30pv viisumin? Muistaakseni oli niin että rajalta saa vaan parin viikon viisumeita... Miten sitten viettää aikaa pidempään Laosissa? Jos aikoo olla vaikka 6kk tai jotain sen suuntaista..

Voi tehdä visarunin ja saa uuden 30 päivän entryn. Arkisin 8-16 ei pitäisi tulla lisämaksua (virallisen hinnan lisäksi) rajavartijoilta mutta kannattaa joka tapauksessa varautua muutamalla taalalla jos tarve vaatii.  Jos meinaat olla pitempään ja käyt jossain vaiheessa kuitenkin Vientianessa tai Luang Prabangissa niin helpompaa varmaan marssia Immigration Officeen ja pyytää jatkoa viisumiin. Ainakin aiemmin 90 päivää jatkoa on saanut sitä kautta.

20
Illusia päätti tuoda keskusteluun näkemyksen jota alkuperäinen kirjoittana nimenomaan ei kysynyt. 🤦‍♂

Helsinki-Vantaa on kyllä parhaimmillaan todella nopea kenttä, vaikka juna-aseman sisäänkäynti nykyiseen terminaalirakennukseen onkin vähemmän optimaalinen. Nimenomaan terminaalityömaan takia viime kesänä sai kirota paskoja poikkeustilanteen opastuksia kun en tiennyt mihin bussipysäkit oli siirretty.

Parhaimmillaan olen 1 terminaalissa ollut 615:sta neljässä minuutissa lähtöportilla. Tämä tuli todennettua whatsapp-viesteistä, joista yhden lähetin bussista noustessani ja seuraavan sitten siinä lähtöportilla, ja näiden ero oli sen 4 minuuttia. Aika hyvä suoritus; luonnollisesti vain käsimatkatavaroilla ja check-in tehtynä, mutta eipä se turvatarkastuskaan jumittanut.


Tahallinen tai tahaton mutta naurahdin tälle erinomaiselle esimerkille padasta ja kattilasta.

Alkuperäiseen kysymykseen: 10min juosten ja pelkillä käsimatkatavaroilla. Juna-aseman sijainti ei ole optimaalinen lentokentällä. Taksijonoon parhaimmillaan viidessä minuutissa.

Sivuja: [1] 2