Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ready

Sivuja: [1] 2 3 ... 12
1
Matkaamme on tosiaan yli 4kk aikaa, ja aloitimme valmistelut jo nyt, koska ensikertalaisina haluamme valmistautua kunnolla. Kuulosti hyvältä ajatukselta ottaa selkeitä ajopäiviä ja toisaalta selkeitä hengailupäiviä.
Osaako joku kertoa Ranskassa ajelemisesta? Itselläni on kavereita Pariisissa ja Cannesissa, joten tunnen sikäläisen ajokulttuurin, mutta mietin, onko Ranskassa tiedossa jotain tiettyjä käväisemisen arvoisia kaupunkeja tai muita kohteita matkalla Pariisista Sveitsin suuntaan. Millaisia teitä löytyy (tylsää moottoritietä vai maaseutua ja pienempiä teitä)? Miten Champagnen alue, kannattaako käväistä? Katselin karttaa ja mietin alustavasti jotain Pariisi-Dijon-Geneve-Bern -reittiä. Onko mitään järkeä? Paha suunnitella pelkän kartan perusteella, kun ei tiedä MITÄÄN koko alueesta :D

Keskustelujen perusteella leirintäalueiden (teltta mukana) hinnat ovat välillä 15-30e, pitääkö paikkansa? Kuinka turvallisia leirintäalueet ovat Keski-Euroopassa?

Omista autoilulomista on vierähtänyt jo tovi, mutta mukavia kokemuksia yhtä kaikki. Sveitsi on oikeasti käymisen arvoinen, vaikkakin vähän kallis maa. Itse otimme Keski-Euroopan reissullamme Geneven läheltä maaseudulta (Ranskan puolelta) halvan Formule1-motellin tukikohdaksi ja siitä oli mukava kiertää Genevejärveä. Ranskassa hieman Genevejärven eteläpuolella Annecy-niminen pikkukaupunki turkoosinvihreän järven rannalla on kaunis ja idyllinen. Itään Genevestä on Mont Blancin seutu ja suuret laskettelukeskukset Chamonix tms. Aika "muovinen" paikka, mutta ylhäällä olevat jäätiköt ovat komeita. Genevenjärveä kiertäessä erityisesti jäi mieleen auringonlasku ja iltausva pelloilla pienessä Yvoiren muurien ympäröimässä kylässä ja loistava kala-ateria. Genevenjärven muut kaupungit vähän hätäisemmin kierrettiin, Lausannesta jäi mieleen mahtava ukonilma ja komea katedraali. Järven itäpäästä sisämaahan sijaitsee Gruyeresin juustostakin tunnettu kaupunki. Siellä on komea linna. Itse Geneve ei jotenkin tehnyt minuun vaikutusta, liekö ollut suuremmat odotukset, mutta idylliset pikkukaupungit veivät voiton. Bern taas oli ihan mukava tuttavuus. Jos jäisi aikaa, Bernistä kannattaisi ehdottomasti koukata itäänpäin Interlakenin seudulle. Se on mielestäni ollut yksi Alppireissujemme kohokohdista. Interlakenin eteläpuolella sijaitsevat vuoristokylät  Mürren ja Wengen, pienet helpot patikoinnit rinteiden alppiniityillä ja nousu Schilthornin huipulle gondolihissillä ja Grindelwaldista  Firstille. Huikeita maisemia, tuttavallisia lehmiä, lumihuippuja joka suunnalla, vesiputouksia... Ja alhaalla sijaitsevat Thuner- ja Brienzer- järvet ovat uskomattoman turkoosinsinisiä.

Autolomailumme alkuaikoina käytimme enemmän telttaa, mutta myöhemmin aloimme taipua mukavuudenhaluisemmiksi ja se jäi vähiin. Turvallisia ovat yleensä olleet, aidattujahan ne ovat. Monesti vain sijaitsevat vaikkapa rautatien tai moottoritien lähettyvillä tai Keski-Euroopassa kaikaavat kirkonkellotkin monta kertaa tunnissa, joten kannattaa varautua ainakin korvatulpilla. Itsestään täyttyvä ilmapatjakin on mukava keksintö, nukkuu huomattavasti paremmin. Ranskan suunnalla muistan monen leirintäalueen olleen aika alkeellinen, mutta enemmän on kokemusta tuolta Ranskan Rivieralta. Saksassa taso on korkeampi. Sveitsissä en ole leirintäalueella yöpynyt. Autoilijalle halpaa majoitusta löytyy Ranskasta ja Saksasta Etapp- ja Formule1-laatikkomotelleista. Niistä vain ei usein ole kovin hyvät kulkuyhteydet kaupunkien keskustoihin yleensä. Usein niissä on aidatut parkkialueet.

Niin, ja jos harkitsette sesonkiaikaan menevänne lautalla Suomesta Saksaan, kannattaa olla tosiaan ajoissa liikkeellä. Täyttyvät yllättävänkin aikaisin nämä autolauttapaikat.

2
Eurooppa / Vs: Etap ja Formule1 hotellit
« : 10.07.2009, 09:18:08 »
Vastaus voi olla jo myöhässä, mutta kommentoisin sen verran, että parisängyt ovat muistaakseni kyllä aika kapeita versioita. Yläsänkykään ei kahdelle ehkä riitä.
Saksassa myös rajoittivat ainakin ennen Etapeissa yöpyvien lukumäärää muutenkin, en tiedä kuinka suhtautuvat sitten lapsiin...

3
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vs: Autolla Norjaan
« : 08.07.2009, 10:58:20 »
Mikä mahtaa olla nykyään mökkien varustelu nukkumaosastolla? Onko mökeissä yleensä peitot ja tyynyt vai onko varminta ottaa makuupussi mukaan?

Omalla reissulla Keski-Pohjois-Norjassa leirintäalueen mökeissä oli peitot ja tyynyt eli lakanoilla pärjää myös. Nämä mökit kulkee Norjassa nimellä hytter. Eivät ymmärtäneet ruotsin stuga-sanaa. Yleensä mökeissä on myös keittolevyt ja jääkaappi, muttei välttämättä vesipistettä.

4
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Laktoosi vaiva Amerikoissa
« : 08.07.2009, 10:33:55 »
Miten muuten olette sulkeneet pois esim. jäätelön alttiuden aiheuttaa yleensäkin enemmän vatsavaivoja (huonot säilytystilat jne.)? Entä missä muodossa tulee vedettyä kermaa niin paljon, että sen sisältämä laktoosi aiheuttaa ongelmia? "Hygieenisenä" kermavaahtona? Jäikö jokin yksittäinen kerta mieleen, jonka jälkeen on tullut vältettyä? Jne. Jne.

Jos esim. kermapohjaiset kastikkeet aiheuttavat toistuvasti pahoja vatsavaivoja, ilmavaivoja ja ripulia, kyse on selvästi kermasta, ei tuotteiden säilytystavasta. Jäätelöt kaikissa muodoissa, niin tuttina kuin pakettijäätelönä tulee tosi pahoja vatsanväänteitä. Sama vaikkapa riisipuuron kanssa.  Vastaavat ruuat/tuotteet laktoosittomina/hylana: ei minkäänlaisia vatsavaivoja. Kermalikööri, Irish Coffee tai kaakao vaikuttaa samoin myös, pillerin kanssa pystyn niitä juomaan.  Vatsavaivat tulevat mulla 15min-tunnin sisään laktoosipitoisten tuotteiden syömisestä, joten pystyy hyvin sulkemaan pois muiden ruokien vaikutukset. Jos tuo ei ole laktoosi-intoleranssin syytä, niin minkä sitten?

5
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Laktoosi vaiva Amerikoissa
« : 03.07.2009, 13:47:56 »
Minä ainakin suosittelisin ostamaan Suomesta sinne mukaan laktoosin pilkkoja-tabletteja. Käytin niitä itse, kun minulla oli vielä laktoosi-intorelanssi. Ne toimivat hyvin, eikä tarvitse kärsiä mahakivuista.
Laktoosi-intoleranssi ei ole mikään vaiva eikä se mene ohi. Laktoosin pilkkomiskyky aikuisiällä on sangen tuoreen mutaation tuotos eikä sitä ole suurella osalla maailman väestöstä. Pohjoiseurooppalaisten kansojen keskuudessa se on kuitenkin hyvin yleinen.

Moni luulee, että heillä on laktoosi-intoleranssi vaikkei heillä todellisuudessa ole. Se pitää todeta laboratoriotestillä. Pillerit lienevät lähinnä plasebovaikutteisia. Syy siihen, etteivät laktoosin aiheuttamat ongelmat ole monessa maassa tuttuja on, ettei maitoa käytetä itse asiassa kovinkaan paljon.

Kypsennetyissä juustoissa ja voissa ei ole laktoosia.

Ei varsinaisesti mulla ole kommentoitavaa tuohon matkailuosuuteen tässä, mutta itse vaivaan kyllä.
Mulla tehtiin työterveyshuollossa labratestit eikä niistä löytynyt mitään. Lääkäri sanoi, ettei se aina selviä testeistä, vaikka vaiva ihan selvästi onkin. Eikä tästä voi erehtyä, niin selvät vatsavaivat jne. maitotuotteiden syömisen jälkeen. Eli eipä ne labratestit mitenkään autuaaksi tekeviä ole. Ja mulla ainakin pillerit auttaa. Varsinkin ulkomaanreissuilla ovat kullanarvoiset, kun ei noista ruuista siellä voi koskaan tietää, milloin niihin on maitoa jossain muodossa laitettu.

Kyllä voissa on laktoosia: sehän tehdään maidosta! Meidän taloudessa ainakin käytetään laktoositonta voita ruuanlaitossa, mies saa vähälaktoosisestakin tosi pahat vatsakivut.
Sen sijaan aiempi kirjoittaja mainitsi, että tavalliset jugurtit hänelle ainakin sopivat. Saman olen itsekin huomannut, eivät aiheuta minkäänlaisia oireita. Mutta jäätelö taas pahimmat mahdolliset. Eli oisko se hapattaminen tms. mikä jugurtissa tekee sen paremmaksi kestää?

6
Tuota hehkutettua Westvleterenia onkin tehnyt mieli maistaa mutta eipä oo tullut mahdollisuutta, eikä taida tullakaan. :(

Taannoin Westvleteerenia sai Brysselista mm. Le Bier Circus-olutravintolasta ja jostakin olutkaupasta läheltä Grand Placea.  Mutta varmaan saatavuus vaihtelee.
Hintahan on sitten korkeampi kuin muiden oluiden johtuen vaikeasta saatavuudesta.

Mielestäni kannattaa ylipäätään kokeilla kaikkia uusia oluita ja parhaita ei välttämättä saa kuin pulloissa.  Valikoimaa kun on usein vaikka muille jakaa. Mutta osassa baareistakin myydään vaan jotain Leffeä tai muuta valtamerkkiä. Itsekin olen nykyisin niin paitsiossa oluiden suhteen, etten enää muista suurimpien herkkujeni merkkejä. Floreffe ainakin oli hyvä, sekä St. Bernardus (kaikki värit) ja Leutebock. Myös Kwakista tykkään. Ja tietenkin Rochefortit on hyviä, mutta niitä nyt saa Suomestakin. Sitten tietenkin iki-ihana Gouden Carolus, jonka panimollekin voi mennä kierrokselle Mechelenissä.

 Stellaa kauheampaa sotkua saa hakea, voisi sanoa milteimpä että on pahinta lageria mitä tiedän. (kokemusta on, ex-mies toi joskus laatikollisen sitä laivalta)

7
Yleinen / Whalewatching
« : 16.12.2007, 15:36:10 »
Lainaus käyttäjältä: "_jantsa_"

Itseäni kiinnostaisi tietää Norjan valasretki tilanteesta. Tehdäänkö esim. Pohjois-Norjasta kyseisiä retkiä?


Lofooteilta olikos sen paikan nimi Andenes, kuitenkin Lofoottien koilliskärjessä oleva pikkukaupunki, järjestetään valasristeilyjä. Harmittaa kun ei itse ehtinyt ko. reissulle, Pohjois-Norjan saaristo- ja vuoristotiet vei yllättävän kauan aikaa ajella, niin aika oli kortilla.

Onko kukaan nähnyt valaita Madeiralta käsin? Olen kuullut että valaat ovat sinne main palanneet, niitä ei takavuosina juuri ole ollut. Ihankuin olisin jostain kuullut että Funchalista järjestettäisiin nykyisin valasretkiä...

8
Etsin kalustettua asuntoa Helsingistä vuokralle n. 2-6 kuukaudeksi, miten sovitaan. Yksiö tai kaksio, ei solusta. Alkaen esim. vuoden alusta tai jopa aikaisemminkin. 30-kymppiselle "vakavaraiselle"  :) naiselle, ei lemmikkejä enkä tupakoi. Hieman olis kiire...(erotilanne pukkaa päälle) Vastaukset yv:llä.

9
Italia / Sisilia/ Taormina
« : 06.04.2007, 19:27:02 »
Jos ei aja moottoriteitä pitkin, Sisilian läpi ajelu voi kestää aika kauan. Silloin kun itse ajeltiin, ruuhkia oli jonkin verran. Rekat ja tietyöt hidastivat liikennettä ja aika mutkaisiakin tiet olivat välillä. Meilläkin venähti yksi päivä iltamyöhään kun kartalla nopealta vaikuttanut reitti olikin yllättävän mutkainen ja vuoristoinen.

No ei kyllä tavallinen matkaaja mitään mafiaan liittyvää kohtaa vaikka yrittäisi etsiäkin. Se on enemmän sellaista piilorikollisuutta, yhteiskunnallinen ongelma...

10
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Oluet maailmalla
« : 06.04.2007, 18:18:56 »
Leppävaaran Sellon Citymarketissa tein viikko sitten mahtavan löydön: Heiltä sai Belgiassa nauttimaamme Mongozo-banaaniolutta, joka on muuten reilun kaupan olutta. Resepti on kai afrikkalainen mutta valmistavat sitä belgiassa. Se ei maistu kovasti oluelle mutta on mukavan raikasta, makeaa eikä ollenkaan keinotekoisen aromoitua kun jotkut hedelmäoluet. Brysselissä sitä tarjottiin alkuperäisestä astiasta: puisesta laakeahkosta kulhosta josta piti pitää molemmin käsin kiinni juodessaan. Samaa olutta saa nyt ilmeisesti myös kalaravintoloista.

Viikon päästä on Kaapelitehtaalla Helsinki Beer festival, josta saa usein monia harvinaisempia ulkomaiden ja suomalaisten pienpanimoiden olutherkkuja. Tosin valikoima on vähän huonontunut viime kerroilla. (ollaan oltu neljänä vuonna) Tosin saattaa johtua siitä että olutkokemukseni ovat vuosien mittaan karttunut eikä ennen kokemattomia oluita tule enää niin usein vastaan. Pääsylippujen hinnat on tosin jo nousseet liikaa varsinkin kun näytteilleasettajia ei viime vuonnakaan ollut niin paljon kuin aiemmin. (12 € /9 € päivällä) Menemme silti....

Kaukomatkailija mainitsi Ciney brunen. Viime kesänä mekin siihen tykästyimme mieheni kanssa kun Dinantissa viime kesänä sitä maistelimme baarissa. Ostimme sitä sitten mukaan vähän isomman satsin omalla autolla kun liikkellä olimme.
Voisi mainita myös Leute -nimisen tumman täyteläisen brune-oluen, St Bernarduksen kaikki oluttyypit ja Floreffen kaikki oluet myös. Tuolla Valloniassa on paljon pikkupanimoita ja paikallisia erikoisuuksia. Harmi kun ei aika riittänyt panimoissa käyntiin. Pistäydyttiin vain Orvalissa jota myös aiemmin mainostettiin (sen olut ei ole niin minun makuuni). Hieno paikka vaikka olisin mielelläni kurkistanut enemmänkin luostarin sisäpuolelle mutta ymmärrän ettei turisteja sinne päästetä luostarin rauhaa pilaamaan. Käsittääkseni kapusiinimunkit jotka Orvalin luostarissa ovat, ovat kaikkein askeettisimpia käytännöissään ja elävät melkein kokonaan hiljaisuudessa puhumatta.
Tietääkö joku muuten pääseekö joihinkin muihin luostaripanimoihin ihan sisälle panimokierrokselle kun Orvalissa ei päässyt?

Itsellä olisi ollut mahdollisuus mennä samalla reissulla Mechelenissä Het Ankerin panimokierrokselle (tekee mainota Couden Carolus-olutta jota nyt alkostakin saa). Aikataulu vain ei antanut myöten kun kierros olisi ollut vasta iltapuolella niin oli pakko jättää väliin. Harmittaa suuresti. (laiva lähti Saksasta 1 1/2 päivän päästä kohti Suomea ja piti ehtiä ajella pidemmälle yöpymään)

11
Italia / Sisilia/ Taormina
« : 03.03.2007, 19:56:31 »
Tällä hetkellä taitaa tosin Liparin saarille olla vähän vaarallista mennä kun Stromboli-tulivuori taitaa purkautua normaalia kiivaammin. Lehdessä mainittiin että siellä pelättiin mahdollista hyökyaaltoa. Itse kyllä ihailtiin saaria vain kaukana horisontissa...

Kivoja kyliä /vanhoja aitosisilialaisia kaupunkeja joihin autoilimme oli Etelä-Sisiliassa mm. Ragusa: Ragusa Iblan historiallinen vanhakaupunki jyrkillä rinteillä, Noto: yhtenäinen hiekkakivinen barokkikeskusta (vanha Noto tuhoutui maanjäristyksessä ja uusi Noto rakennettiin yhtenäiseksi), Palazzo Acreide kiva vanha kaupunki ja Siracusaa minäkin kehuisin, nimenomaa Ortygan vanhaa kaupunkia sekä suuria raunioalueita jossa mm. hyvinsäilynyt suuri kreikkalainen amfiteatteri sekä roomalainen areena joka enemmän raunioina.

Itärannikolla autoilimme Taorminan pohjoispuolella kivoissa pienissä kylissä serpentiiniteitä jylhillä rinteillä, mm. voisi mainita Savocan, Forza d'Agron, Alin, Italan...
Ennan n. 1000 metrin korkeudessa olevaa kaupunkia ja maisemia sieltä alas kehuttiin mutta meidän sinne mennessä se oli matalalla roikkuvan pilven keskellä joten maisemia ei voi kehua... :)

Sisiliaa paljon kierreltyä autolla mielestäni Taormina on kyllä hyvinkin käymisen arvoinen. Kyllä ne maisemat huikeimpia sieltä amfiteatterista olivat ja meri alhaalla  syvimmän vihreä... Turisteista huolimatta Taorminassa oli charmia ja tunnelmaa. Kalliimpi se tietenkin oli tietenkin. Muualla Sisiliassa oli vallalla jonkinlainen rähjäisyys, paljon oli varsinkin maaseudulla hylättyjä taloja ja röttelöitä. Catania oli aika tylsä, vaikka sateisena päivänä siellä kävimme en usko että se paljonkaan viehättävämpi auringonpaisteessa olisi.

12
Eurooppa / Podgorica??
« : 03.03.2007, 19:28:34 »
Entäs Podgorica, Montenegron pääkaupunki? Eikös se pitäisi lisätä peruslistaan? Onhan Montenegrokin nykyään itsenäinen...?

13
Italia / Rooma
« : 07.02.2007, 19:50:57 »
Kirkkoihin pääsee yleensä ilmaiseksi, Pietarinkirkkoonkin, mutta Pietarinkirkon tornin näköalatasanteelle pitää maksaa, hinta on enemmän jos käytät hissiä. Joihinkin kirkkojen osiin esim. kryptat, aarrekammiot tms, voi olla pieni pääsymaksu.  Forum Romanumin raunioalueelle pääsee ilmaiseksi. Colosseum on jo hintavampi (itse ei kuin ihailtiin ulkoapäin). Vatikaanin museot ym. muutkin museot tietenkin maksaa. Vatikaanin taridemuseo jo vähän kalliimpi mutta onhan siellä rahalle vastinetta!

Mulle ei nuo hinnat tartu päähän, joten tarkempia summia en muista vaikka syksyllä käytiin ensimmäisen kerran Roomassa. Ja ihastuttiin suuresti! Ei siellä pääsymaksuihin kyllä paljon kulu.

14
Eurooppa / Madeira
« : 14.12.2006, 21:37:25 »
Ei Madeiralla kyllä taida olla kovin hyvät ratsastusmahdollisuudet koska saari on kauttaaltaan niin jyrkkä. En muista nähneeni siellä kyllä hevosia missään, onkohan niitä edes? Patikointi kuullostaa monen mielestä tylsältä mutta ei se rankkaa ole kuin nousut ja laskut levadoille (=kastelukanavia). Niitä pitkin kulkiessa pääsee niin eksoottisiin ja jumalan selän takana oleviin paikkoihin että on todella sen arvoista. Ja jyrkissä pudotuksissa riittää jännitystä vaikka kaiteet ovatkin usein ihan ok.

Mielestäni helmikuussa kyllä saattaa lämpö olla +20 astetta eikä max 15 niinkuin joku edellä väitti. Helteitä ei kyllä ole mutta mukavan lämmintä Suomeen verrattuna kuitenkin.

Itse ei olla yöelämää enempää katsastettu kuin ekalla reissullamme Madeiralle 6 vuotta sitten, mutta ainakin silloin ne väittivät ja siltä näyttikin että varsinaiset yöravintolat alkoivat täyttyä vasta klo 01 aikoihin viikonloppuna ja jos klo 23 jonnekin menee niin turha on menoa etsiä. Kaupungilla kyllä terassiravintolat ja kahvilat tyhjenee/sulkee tuolloin mutta varsinaiset bilepaikat on muualla. Ajankohtaista tietoa ei kyllä paikoista ole. Päivät patikoitua vuode kutsui jo ajoissa meitä.

Jotkut toimistot järjestävät mm. jeeppisafareita luontoon jos ei jalan jaksa sinne mennä tutustumaan. Monteen voi myös nousta köysiradalla, mutta se on kallista lystiä. Maisemat kyllä avautuvat upeasti alapuolelle.

Lieköhän Madeira Shopping se isoin ostoskeskus. Ei kyllä meidän mittakaavassa ole todellakaan kummoinen. Oli tosin joitakin ihan kivoja vaateliikkeitä, leffateatteri ja yläkerrassa lukuisia pikaruokapaikkoja. Parhain houkutin mulle kyllä oli tuolla tienoolla ihan ostoskeskuksen vierestä lähtevä Levada do Curral (jos nimen oikein muistan) Tuonne pääsee helposti bussilla keskustasta, aikataulut voi katsastaa http://www.horariosdofunchal.pt/en/index2.asp Bussit lähtee keskustasta rantakadun varresta läheltä kauppahallia.

15
Yleinen / Mitkä paikat olleet positiivisia yllätyksiä?
« : 14.11.2006, 21:25:57 »
Rooma
Ei ollut koskaan kovasti houkutellut ja ajattelin että siellä on vain tylsiä raunioita ja likaista ja ruuhkaa. Kun sitten hetken mielijohteesta lähdettiin lyhyelle kaupunkilomalle olin ihan myyty. Rauniot olivat yllättävän vaikuttavia (ainakin Forum Romanum) ja kaupunki oli jotenkin niin täynnä historiaa ja tunnelmaa. Ainut miinus oli valtavat turistilaumat mutta sehän oli odotettavissakin. Liikennekään ei ollut odotetun kaaosmaista, Napolin nähneenä Rooman liikenne ei tuntunut missään. Taatusti menen uudestaan!

16
Yleinen / Sekalaiset neuvot matkaajalle
« : 22.10.2006, 16:30:41 »
Jos matkustat teltan kera, tarkasta ennen lähtöä että kaikki  teltan osat on ehjiä (mm. kaariteltan keppien "kuminauhat"), ja kaikki on mukana. (eikä teltta ole homehtunut talvisäilytyksen aikana!)
Nimimerkillä illan pimeydessä telttaa pystyttäessä ongelmia kokenut... :o

Autolla suurten kaupunkien läpiajossa tarvitsee kartan! (printtaa reitti vaikka viamichelinistä) Opasteisiin ei välttämättä voi luottaa/ niitä ei ole kaikkialla.

17
Italia, 6 kertaa ja vielä puuttuu ainakin Rooma ja Firenze joten kutsuu varmasti tulevaisuudessakin lukuisia kertoja...

18
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Sinkku/varattu
« : 03.08.2006, 17:13:35 »
Naimisissa jo yli 5 vuotta, tavattu on jo 8,5 vuotta sitten ja vieläkin rakkautta riittää. Ja yhteisiä kiinnostuksenaiheita (matkustaminen!). Tyytyväinen. En kaipaa sinkkuelämän epävarmuutta, jatkuvaa tunteiden vuoristorataa ja niitä typeriä täysin vääriä miehiä joihin joskus sortui. Ei ole mun hyvä olla yksin...

19
Olettekos kuulleet... / Superfast Tallinkille
« : 18.07.2006, 13:30:22 »
Tuoreita kokemuksia Superfastista viime viikonlopulta Rostockista Hankoon:

Jonotimme tunnin autolla lähtöselvitykseen ja vielä melkein toisen tunnin satama-alueella auton laivaanlastausta.  Lähtöselvityksessä oli vain kaksi virkailijaa, lopussa avasivat kolmannen luukun mutteivät ohjanneet autoja sinne joten kesti ennenkuin tajuttiin jakautua kolmeen jonoon.

(aiemmin kahdella vastaavalla matkalla satama-alueella jonotus on vienyt n. tunnin, lähtöselvitykseen ei yhtään)

A la carte-ravintola oli kiinni koko matkan, ovessa lappu: closed, sorry. Buffet-ravintola oli auki, mutta maksoi 20€/nuppi. Kyltissä suositeltiin varaamaan pöytä n. 15 min ennen buffetin alkamista, kysyimme voisiko sen varata jo aiemmin mutta sanoivat ettei se onnistu joten piti sitten mennä jonottamaan. Buffetissa oli 2 kattausta peräkkäin mutta siitä ei kerrottu missään. Avasivat ravintolan melkein 10 min myöhässä mutta sulkivat sen jo minuutti etuajassa tiedottamatta mitenkään. Kun naapuripäydän suomalaisnainen ei ollut ehtinyt hakea jälkiruokia, eivät enää päästäneet sisään. Sanoivat että se on kiinni. Käytännössä aikaa syödä oli 40 min, aika vähän buffetiksi. Yrittivät viedä lautasen nenän edestä vaikka lautasella oli vielä ruokaakin, tämä tapahtui monesti, mutta eivät sanoneet mitään, edes anteeksi. Ruoka ei ollut kyllä 20 € väärtiä, alkuruokien kalat kyllä ihan hyviä.
Cafeteria oli ajoittain auki, mutta sieltä sai lähinnä kolmioleipiä ja salaattia.

Henkilökunta ei tervehtinyt ravintolassa/baarissa, välillä edes katsonut päin eikä osannut kunnolla suomea mutteivät myöskään englantia. Respan virkailija tuntui olevan tosi väsynyt ja hermostunut. Sama ihminen oli respassa koko matkan ajan yksin ja ihmiset tuntuivat valittavan hänelle paljon.  Muutenkin henkilökuntaa tuntui olevan tosi vähän, näyttivät ylikuormitetuilta.
Sauna oli auki, ilmaiseksi, mutta kyltti siitä oli ilmestynyt vasta päivän loppupuolella joten se jäi meiltä huomaamatta kunnes sauna oli jo kiinni. Internet ei toiminut.

Hytin ilmastointi prakasi, tulivat onneksi sen aika ripeästi korjaamaan, siitä kiitos.

Laivalla oli aika vähän matkustajia sesonkiaikaan enkä yhtään ihmettele. Meininki on siellä melko sekaisin, jos eivät pian paranna, kaikkoaa loputkin. Hinta on sen verran kallis, että jonkinlaista palvelua pitäisi saada saatikin kun matka on pidentynyt puolella vuorokaudella aikataulusotkujen vuoksi.
En suosittele ja tuskin enää käytän heidän palvelujaan tämän jälkeen, jos ei ihan pakko ole päästä lautalla yli.

20
Ehkäpä olette jo reissullenne lähteneetkin?

Vihreä korttihan on oman maan autovakuutuksen olemassaolon todiste. Siis että suomalaisen autonne vakuutus on kunnossa ja siitä korvataan myös muissa Euroopan maissa.  Jos ette vuokraa autoa Suomesta, ottanette vakuutuksen sieltä autofirman kautta mistä auton vuokraatte? Eiköhän vuokrapapereissa ole sitten todisteet vakuutuksen olemassaolosta? Eli vihreää korttia ei ole mahdollista kai saadakaan kun on vuokra-auto kyseessä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 12