Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - raven

Sivuja: [1] 2 3 ... 32
1
Matkaseuraa / Vs: Seuraa tammikuulle aasiaan
« : 11.12.2019, 10:27:28 »
Oikeasti, Thaimaaseen?! 🤦‍♂

2
Matkaseuraa / Vs: Äkkilähdöllä lämpimään
« : 12.11.2019, 09:08:41 »
Napakymppiin ilmoittaudutaan varmaan jollain toisella sivustolla.
tämä otsikko on "matkaseuraa". silloin haetaan matkaseuraa.

Kyllä. Ja alkuperäisessä viestissä haetaan naisseuraa. Matka kuulostaa olevan toissijaista.

3
Matkaseuraa / Vs: Äkkilähdöllä lämpimään
« : 11.11.2019, 10:47:30 »
Napakymppiin ilmoittaudutaan varmaan jollain toisella sivustolla.

4
Yleinen / Vs: Kilroy - kokemuksia?
« : 01.11.2019, 10:21:19 »
Kokemuksia ei ole Kilroysta, mutta yleisesti siitä kannattaako buukata kotimaisen matkatoimiston kautta...

Kotimainen matkatoimisto lähes aina ostaa palvelun paikan päältä paikalliselta kumppanitoimistolta. Tämä on usein pitkäaikainen ja luotettavaksi todettu toimija. Ei aina, voi nekin lipsua.

Kotimainen matkatoimisto ottaa aina katteen välistä. Se, mitä sillä katteella saat, on varmuutta. Esimerkiksi jos aikataulu on tiukka ja haluta juuri tietyn päivän tai tietyn aktiviteetin. Kotimainen matkatoimisto on myös eurooppalaisen kuluttajasuojan piirissä. Kotimaisen järjestäjän kanssa ei tarvitse kiertää turuilla ja toreilla vertailemassa paikallisia puljuja.

Jos aikataulu ja halut joustaa, en keksi miksi maksaisit Kilroylle palvelun tilaamisesta. Paikan päällä vasta buukatessa voit joutua joustamaan aikatauluista jne mutta hinta on matalampi. Myös vaihtoehto C buukkaaminen etukäteen suoraan paikan päältä on mahdollista. Tällöin riskinä on toki että ko. firmaa ei löydy kun kohteeseen tulet, mutta nettiaikana tästä ei ole suurta vaaraa, moiset kusetukset leviäisi helposti ja kukaanhan meistä ei luota puljuun josta ei ole yhtään hyvää tai huonoakaan mainintaa netissä.

Itse olen käyttänyt matkatoimistoja lähinnä kun olen ollut järjestämässä suuremmalle ryhmälle reissua, jolloin on ollut pakko saada asiat varmistettua jo hyvissä ajoin. Toisaalta samaten olen myös buukannut palveluita suoraan esimerkiki Nepalilaiselta matkatoimistolta, ja homma on toiminut todella hyvin. Tällöin ainoa etu mikä on jäänyt pois, on se eurooppalainen kuluttajansuoja ja Suomen valmismatkalain tuoma turva esimerkiksi järjestäjän konkurssin varalta.

5
p.s. blogeissa on uusi hauska kiina-mainostelija. en todellakaan trollaa, mutta rasittavaa blogien mainostelua ei ole kiinnostavaa lukea.

OT, mutta toisena uutena blogina Kiina-mainostelijan lisäksi on tullut valtavan hyviä vinkkejä säästää matkaa varten OP:n ja Nordnetin sijoitustuotteilla tai vertailla lainoja reissubudjetin kartuttamiseksi.

6
Tyhmät kysymykset / Vs: Palstan siivous
« : 25.10.2019, 13:51:01 »
Harmillista kun esitykseni etusivun spämmin poistamisesta ei saanut ylläpidolta kannatusta. Kuten sanottua, antaa kaikkien matkailijakukkien kukkia ja nyt mahdolliset uudet pallontallaajiin eksyvät ihmiset näkevät mistä täällä keskustellaan ja missä jengi reissaa:

sunnuntaina Kemissä, keskiviikkona Nurmeksessa, perjantaina Ylivieskassa.

näiden lisäksi hauskana sattumuksena etusivulla sentään kolme muutakin kirjoittajaa, jotka ovat käyneet Ranualla, Syötteellä ja Eiffel-tornissa.

Oujeaaa  :D

Kaikki muu on jo niin nähty, ja Ranualla on sentään jääkarhuja. Asun Kalliossa mutta noiden blogien ironia ei minulle aukene.

7
Yleinen / Vs: Räätälöytyjä matkoja, ketä tekee
« : 22.10.2019, 16:16:28 »
Sittenhan voi vaikka jakaa oman kotiosoitteensa, mikali asuntosi edessa voi reililla turvallisesti majoittua.

No en minäkään nyt oman asuntoni edessä ole kokeillut nukkua, aina olen osunut avaimenreikään. Mutta esim. Barcelonasta voin vinkata katuja, vaikka en asukkaisiin tutustunutkaan.

8
Matkaseuraa / Vs: Marras joulukuussa Thaimaaseen.
« : 21.10.2019, 11:09:17 »
Muuten kyllä mutta on just buukattu reissu tuolloin Alankomaaseen.

9
Yleinen / Vs: Räätälöytyjä matkoja, ketä tekee
« : 21.10.2019, 11:06:11 »
Samaa mieltä mpalan kanssa. Sääntö-Suomessa kun ollaan niin kyllähän palstan säännöissä pitäisi erikseen kieltää pakettimatkoihin yms liittyvät postaukset jotta niistä saisi nillittää ::) ;D


Sääntöjä olisikin syytä päivittää.

Alunperin 10-15 vuotta sitten täällä on keskusteltu missä kaupuingeissa reilillä olisi turvallista yöpyä ilmaiseksi ulkona, nyt tämä tuntuu olevan lähinnä keski-ikäisten pakettimatkaajien Tinder.

10
Italia / Vs: Syöminen Sisiliassa
« : 09.10.2019, 11:30:11 »
- Piazza Caracciololle ilmaantuu iltaisin katuruokaa ja baareja jo ympärillä olevien lisäksi. Hyvä meno. Taverna Azzurasta saa eurolla bissen.
- Osteria Mangia e Bevi
- Piazza Marinan laidalla oli ainakin joku paikka jossa oli paikallisia oluita
- Via Alessandro Paternostro & Via Calachibetta ym -hoodeilta löytyy kivoja pikkubaareja ja -ravintoloita.

Ihan hirveästi ei Palermossa paskoja turreravintoloita näkynyt, vrt. Rooma.

11
Lentiyhtiön konkurssit nyt tosin tänä päivänä ovat melko harvinaisia. Vaikeudet on myös usein näkyvissä hyvissä ajoin, joten mielestäni tätä on ehkä hieman turha miettiä. Ainakin jos lentää Euroopassa tunnetuilla yhtiöillä.

"Lentoyhtiöiden konkurssien määrä kasvussa – taustalla polttoainekulujen nousu ja kiristyvä kilpailu
Tänä vuonna 17 lentoyhtiötä on ajautunut vararikkoon." (Yle 4.10.2019)
https://yle.fi/uutiset/3-11006063

12
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT -keskustelu
« : 08.10.2019, 10:38:04 »
Kyllä sietääkin potea suurempaa lentohäpeää, jos lentää paikkaan jossa ei edes viihdy. Jumalauta, nauttisi nyt edes.

13
Komppaan kanssa aiempia että hyvää tekstiä ja mahtavat kuvat. Teidän reissusta lukiessa on alkanut itselläkin ensimmäistä kertaa Etelä-Amerikka houkuttaa.

14
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT -keskustelu
« : 07.10.2019, 11:45:34 »
En todellakaan ymmärrä mistä mä jossain Lagosissa tai Port au Princessä jäin paitsi kun vain yhtenä päivänä liikahdin hotellilta kylille. Lagosissa Uberilla liikkuminen kesti ruuhkissa 2-3 tuntia ja mielummin mä Port au Princessä katselin  renkaiden polttamista kaduilla Marriottin huoneesta. En tunne saavani mitää lisäarvoa sillä että lähden seikkailemaan Afrikassa  jollain paikallisilla julkisilla tuntitolkulla matkavauhdin ollessa <10 km/h. Jos haluan päästä johonkin rannalle, nähtävyydelle tai safarille, otan uberin tai hotellin oman kyydin.

Miksi sitten ylipäänsä poltat kerosiinia ja menet kyyhöttämään Marriottiin toiselle puolelle maailmaa? Tai no toki onhan se varmaan varmempaa käydä Lagosissa toteamassa että Lagos on paska kaupunni, eikä tuomita ennakkoluulojen perusteella. Mutta myös Oulu on paska kaupunni ja Radissonin ikkunasta näkyy lähinnä ankeutta, ja sinne pääsee ekologisesti junalla.

15
Tyhmät kysymykset / Vs: Palstan siivous
« : 25.09.2019, 16:03:29 »
Olen samoilla linjoilla Fisbonen kanssa; antaa kaikkien kukkien kukkia. Minua ei vähääkään kiinnosta Oulun ravintola- tai kulttuuritarjonta, enkä (tyhmyyttäni?) edes tiedä, missä Siikajoki on.

No nyt! Nyt on hei autogrilliarvostelu Oulun Kaakkurista! Onko Oulu uusi nouseva hittikohde?

16
Matkavinkkien kysely muilta on niin mainstreamiä.
Todellinen ug-omatoimimatkailija ei tähän sorru, vaan etsii itse tietonsa ja reittinsä.

Ai googlettaa jotain Thorn treetä tai tripadvisoria tai mitä näitä nyt on :D Kyl tosi uugee vaan ostaa menolipun kehitysmaahan ja lähtee summassa johonkin suuntaan mihin tuuli kuljettaa  8) Kännykkä jätettynä kotiin niin on riittävän old school.

Ei kai kukaan ug-reissaaja mitään nettiä käytä? Kirjastossa selataan Matkalehden vuosikertoja 90-luvulta.

17
Japani / Vs: Japaniin ensimmäistä kertaa!
« : 02.09.2019, 13:58:35 »
Itse en ole ollut koskaan pidemmällä ja hitaammalla reissulla, mutta erilaisia tasan kuukauden matkoja on takana vajaa kymmenen. Kuukaudessa ehtii paljon, ja suunnitelmallisuudella ja tahdolla vielä enemmän. Kaikki nuo reissuni ovat ollaat huikeita. Joka kerta on kyllä sen viimeisen reissuviikon aikana ollut myös aika puhki, eikä tuollainen matka mene lomasta. Päinvastoin.

Reittisi kuulostaa sellaiselta, jonka olisin itsekin saattanut viritellä kasaan, mutta nyt sanoisin silti että jos ei ole tarve suorittaa niin älä suorita.

Japanista vielä:
Tokioon varaisin itse 5-7 päivää ellet tiedä valmiiksi, että et viihdy kaupungeissa. Tähän lisäksi esimerkiksi Kioto, josta voi käydä halutessaan päiväreissuilla esimerkiksi Narassa. Näissä kahdessa kaupungissa saa aika hyvin Japani-kliseitä jo ruksittua. Toinen hyvä vaihtoehto on ottaa toiseksi asemapaikaksi Osaka, ja käydä siitä Kiotossa, Narassa ja jopa Hiroshima saa tehtyä luotijunilla siitä päiväreissuna. Onnistuu se kyllä Kiotostakin, ja vaikka kaupunkina se muistuttaa monin paikoin Kouvolaa, on se huomattavasti erilainen olla kuin Tokio. Kiva ryokan Kiotosta viikoksi ja siitä teet pari retkeä eri kohteisiin.

18
Matkavinkkien kysely muilta on niin mainstreamiä.
Todellinen ug-omatoimimatkailija ei tähän sorru, vaan etsii itse tietonsa ja reittinsä.

19
Aasia / Vs: Tie G318 (Nepali-Kiina)
« : 23.08.2019, 10:26:59 »
En ole itse tuota väliä mennyt, mutta sen verran Nepalissa bussissa matkustaneena valitsisin tuolle välille lennon.

Oman twistinsä tuonee ensinnäkin se, että Nepalista rajan takana on Kiinan osista nimenomaan Tiibet.

Pikaisen googlailun (suosittelen, yllättävän helppoa) jälkeen löytyi ensinnäkin tieto että vuoden 2015 maanjäristyksen jälkeen Nepalin ja Kiinan väliset tiet menivät poikki, ja 2017 on saatu avattua uksi ulkkareille suunnattu maaraja-asema, Gyirong Port, joka on toisella puolen Langtangin laaksoa kuin havittelemasi tie. Se onko tuo G318:n raja-asema Zhangmu Port jo auki (turisteille) löytynee lisägooglailulla.

Anyway, pari päivää Katmandusta Lhasaan ja Nepalissa en suosittele yöbusseja. Päivälläkin liikenne ja tiet on tarpeeksi hasardin oloista.

Asiaan vaikuttanee aina Intian ja Nepalin väliset suhteet. Intialla on tapana kiristää vähän ruuvia niin halutessaan, sillä Nepal on riippuvainen maayhteyksistä Intiaan. Siksi jokaisen Intian rajat kiinni -tempauksen jälkeen Kiinan ehdotukset ratayhteyksistä Himalajan yli ovat aina edenneet. Vastaavasti kun lempi Intian kanssa taas leiskuu, ei se katso hyvällä Nepalin flirttailua Himalajan toiselle puolelle.

20
Tyhmät kysymykset / Vs: Palstan siivous
« : 19.08.2019, 12:09:27 »

Ja taas oli Pallisten etusivulla uusi pläjäys kaupallista yhteistyötä Pohjois-Pohjanmaan suunnasta. Ketä kiinnostaa jonkun random inkkarikuppilan aika perussetin oloinen lounasbuffa, joka kehutaan maasta taivaaseen?


"Kaupallinen yhteistyö"  :o ::)
"Elämys olivat myös leivät! Oli sekä voilla siveltyä herkullista nan-leipää että rapeita ohuita leipäsiä, joihin laitettiin päälle mangokastiketta. Ai että!"

No nyt minuakin alkoi jo ärsyttää. Aika alas on kieltämättä mennyt jos reppureissaus-foorumin etusivun on täyttänyt blogit joissa käydään Oulussa hämmästelemässä intialaista ruokaa taikka luontoseikkailulla suomalaisessa metsässä. Merkityllä polulla.

Sivuja: [1] 2 3 ... 32