Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - alpakka

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Laitanpa tähän itsekin omalta osalta tähän astisia kokemuksia Trans-Mongolian järkkäämisessä.

Ostin juuri pari päivää sitten Moskova-Irkutsk lipun 3. luokkaan Real Russia Travelin kautta. Erittäin hyvää palvelua sain, vastaukset maileihini tulivat vuorokauden sisällä. Ko. lippu 30. päivälle maaliskuuta (juna nro. 10 "Baikal") maksoi 125e, joka on alle 20e enemmän kuin mitä Venäjän rautateitten sivu näytti (jos osasin tulkita oikein). Lippu on "electronic registration", eli mitään junalippuja ei tarvitse, kunhan vain näyttää passia junassa (toivottavasti myös käytännössä toimii!) Irkutskista eteenpäin on tarkotus ostaa liput paikan päältä.

Onko kellään kokemusta Baikalin alueesta huhtikuussa? Mitä tähän asti olen lukenut, säät voivat olla hyvinkin epävakaisia. Voi olla että jää pariin päivään pysähdys Baikalilla.

2
Iso-Britannia / Vs: Skotlantiin
« : 07.03.2010, 20:35:45 »
^ Edinburghissa Grassmarketilla sijaitseva Whitehart Inn on todella mukava pubi, livemusiikkia joka ilta. Taitaa olla yksi Edin vanhimmista pubeista.

3
Vancouver Islandilla suosittelen ehdottomasti Tofinoa, pieni surffikylä saaren länsirannikolla. Tofinoa ympäröi kansallispuisto, jossa voi käydä lyhyemmillä ja pidemmillä kävelyretkillä. Ja pitkää hiekkarantaa löytyy myös. Sieltä pääsee veneellä jonnekin saarelle missä on hot springsejä. Kylän (vissiin) ainoa hostelli on oikein mukava ja viihtyisä paikka. Tofinosta hieman etelään on pikku kylä Ucluelet, hienoa maisemaa. Tosin käydessäni tuolla muutama vuosi siten, sinne oltiin rakentamassa isoa hotellia ja vissiin golf-kenttää meren rannalle.. Tofinosta pääsee myös valaankatselureissuille.

Vancouverissa suosittelen Stanley Parkin lisäksi Granville Marketia ja UBC:n kampusta, siellä varsinkin Wreck Beachilla käyminen voi olla mielenkiintoinen kokemus. Ranta on "clothing optional" ja hipit siellä soittelee bongorumpuja alasti. En nyt sano että niiden alastominen hippien takia sinne kannattaa mennä :D Rannalle johtaa jyrkät portaat metsässä, takaisin tullessa voi tuntea saavuttaneensa jotain! Ja onhan Vancouverissa niitä hienoja paikkoja vaikka kuinka! Kuukauden aikana ehtii kyllä jo näkeä vaikka sun mitä.

Vancouverista vähän sisämaahan päin maisemat on jo kovinkin erilaisia. Esim. Lillooetin alue on aika kuivaa ja karua, mutta kaunista. Tehtiin muutaman päivän roadtrippi Vancouver-Hope-Lillooet-Pemberton-Whistler-Vancouver, en muista kaikkia paikkoja missä käytiin mutta noin niinkun suunnilleen.4
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi
« : 24.02.2010, 12:40:16 »
Nyt varmaan kysyn samasta asiasta tuhannetta kertaa, mutta en löytänyt vastausta ongelmaani ketjusta..

Elikkäs. Olen matkustamassa maitse Laosista Thaimaahan ja sen jälkeen vietän Thaimaassa n. 3 viikkoa ennen Suomeen lentämistä. Muita lentolippuja minulla ei ole, sillä matkaan maitse junalla Suomesta Aasiaan.

Eli ovatko ainoat vaihtoehdot a) saan Laos-Thaimaa rajalta tuon 15vrk leiman, jota minun sitten täytyy jatkaa (Bangkokissahan tämä onnistuu?) b) lennän esim. Vientianesta Bangkokiin (jota en haluaisi tehdä) ja saan 30vrk leiman passiin.
5

Sellaista olen myös miettinyt, että olen lähdössä suunnilleen noin vuodeksi reissuun tuossa syksyllä, eli kuuluisin Suomen sosiaaliturvan piiriin palatessani takaisin. Mutta, suunnitelmissa, tai toiveissa, olisi tehdä maisterintutkinto Iso-Britanniassa. Onkohan kellään käsitystä miten Kela suhtautuu siihen, että palaa pitkästä reissusta Suomeen, ja sitten saman vuoden puolella lähtee opiskelemaan Suomen ulkopuolelle..? Lähinnä opintotuen takia tätä tuumistekelen.

Opintotukisaannokset muuttuivat jokunen vuosi sitten, enaa ne eivat asumisperusteisia joten reissu ei vaikuta ymmartaakseni mitenkaan. Isoryn palstalla on  tasta ketjukin, ja tietty Kelan sivuilla omat tieto..

On päässyt tuo tieto vilahtamaan ohi kun Kelan sivuja lueskelin. Kiitos tiedosta! Täytyy palata tiedon alkulähteille uudestaan.

6
Laitanpa tässä omankin lusikkani soppaan..

Noin 3 kk ulkomailla oleskelusta tuskin tarvitsee Kelaan tai työkkäriin ilmoittaa? Aikomukseni ei ole hakea mitään tukia reissun aikana tai jälkeen.

Sellaista olen myös miettinyt, että olen lähdössä suunnilleen noin vuodeksi reissuun tuossa syksyllä, eli kuuluisin Suomen sosiaaliturvan piiriin palatessani takaisin. Mutta, suunnitelmissa, tai toiveissa, olisi tehdä maisterintutkinto Iso-Britanniassa. Onkohan kellään käsitystä miten Kela suhtautuu siihen, että palaa pitkästä reissusta Suomeen, ja sitten saman vuoden puolella lähtee opiskelemaan Suomen ulkopuolelle..? Lähinnä opintotuen takia tätä tuumistekelen.

Sosiaaliturvasta tippumisesta. Itse kun kävin 4 vuoden ulkomailla opiskelun jälkeen viemässä viimeiset tutkintotodistukset Kelaan, virkailija tokaisi että oho, olet tippunut tuossa pari kuukautta sitten pois sosiaaliturvanpiiristä. Ikinä ei tullut mitään lappua Kelalta missä tästä olisi varoitettu tms. No se hoitui kuntoon siinä samalla sitten ilman mitään ongelmia. Mutta eivät ne näköjään siitä aina edes ilmoita.

7
Tyhmät kysymykset / Vs: aasiaan junalla
« : 25.01.2010, 14:07:55 »
nostetaanpa vanhaa ketjua..

Suunnitelmissa olisi lähteä Kaakkois-Aasiaan maita pitkin, ja sieltä sitten edelleen Australiaan. Ensin trans-mongolialla Pekingiin, siitä Etelä-Kiinaan (ainakin Yunnaniin, ehkä Guilinin kautta?), Laos, Thaimaa, Malesia, ja sitten esim. Singaporesta lento esim. Darwiniin tai Cairnsiin.

Kyselisinkin realistista budjettia, jolla ihmiset ovat tällaisen reissun tehneet? siis pelkästään Suomesta Kaakkois-Aasiaan, jätettäköön se Australia tästä pois. Aikaa tähän reissuun on periaatteessa loputtomasti, mutta suunnitelmissa olisi n. 2-3 kk, rahaa täytyy jäädä myös Australiaan (ettei heti tarvitse alkaa etsimään töitä). Trans-Mongolian olen suunnitellut matkustavani platskartnyssa (lähtö huhtikuussa), pysähtyväni Irkutskissa 3-4 pv, Mongoliassa ehkä n. 2 viikkoa.

Toinen vaihtoehto on lentää suoraan esim. Hong Kongiin. Mutta kovasti innostaisi matkata maitse :)

8
Kuinka tarkkoja Australian rajaviranomaiset ovat W&H viisumissa olevan nimen kirjoitusasusta?

Sukunimessäni on ääkkösiä, ja aina olen lentolipuihin kirjoittanyt Ä:t A:na, samoin Kanadan opiskelijaviisumiin. Vuosia olen ulkomailla käyttänyt A-versiota nimestäni ja olisi kiva näin jatkaa. Ja oletan, että jos AE:na Ä:t on viisumissa niin sitä versiota tulee sitten käyttää kaikkialla? Mutta kyllähän Hamalainen enemmän Hämäläiseltä näyttää kuin Haemaelaeinen.

9
Yleinen / Vs: Miten VÄLTTÄÄ suomalaisten tapaamista?
« : 01.12.2009, 19:34:52 »
Komppaan Jukkaw:tä. Tapana on ollut tutustua, tai jättää tutustumatta, ihmisiin heidän persoonansa takia, ei niinkään kansalaisuuden.


10
Yleinen / Vs: Matka vs. opiskelu
« : 27.07.2009, 11:13:29 »
Heitän nyt omankin lusikkani soppaan, kun olen ollut, ja tavallaan olen tällä hetkelläkin, vähän samantyyppisessä tilanteessa.

Lukion jälkeen pidin kaksi välivuotta töitä tehden ja samalla yritin päästä Suomessa yliopistoon. No en päässyt. Sitten syttyi ajatus Iso-Britanniaan hakemisesta, ja syksyksi 2005 minut sitten hyväskyttiinkin pariin yliopistoon. Siinä vaiheessa olin halunnut kenguruiden maahan jo vuosia, tiedä sitten miksi en toteuttanut sitä välivuosieni aikana, luultavasti (todennäköisesti) rahanpuutteesta ja ehkä myös jonkunlaisesta sukulaisten hiljaisesta painostuksesta löytää opiskelupaikka.

Päätin kuitenkin lähteä Iso-Britanniaan opiskelemaan. Nyt 4 vuotta takana, sisältäen vaihtovuoden Kanadassa, ja taas ollaan päätöksien edessä. En kadu hetkeäkään ulkomaille opiskelemaan lähtemistä, parhaat 4 vuotta elämästäni. Totta, ei sitä käyty Kaakkois-Aasiassa matkustelemassa jne, mutta tuli saatua uusi toinen "kotimaa", ellei kolmaskin.

Nyt sitten taas olisi painostusta jatko-opiskeluun, mutta olen päättänyt että säästän nyt rahaa muutaman kuukauden ja sitten hyppään junaan ja lähden kohti itää ja siitä sitten etelään kohti Australiaa ja Uutta-Seelantia. Kiitos varsinkin vaihtovuoden, kavereita löytyy tuolta suunnalta paljon, joten saa monta kärpästä samalla iskulla kun lähtee matkalle. Aion kyllä opiskella pitemmällekin, se nyt vaan saa odottaa tässä vaiheessa.

Nyt melkein 25v tuntuu, että tulen saamaan tuollaisesta pitemmästä reissusta paljon enemmän irti kuin olisin saanut 20-vuotiaana, ja hokkuspokkus, maailma ei ole kadonnut minnekään. Ja opiskeluaika on oikeasti ehkä sitä parasta aikaa nuoruudessa. Onhan se toki ajoittain raivostuttavaa kun deadlinet puskee päälle jne. mutta päivääkään en vaihtaisi pois (no ok, ehkä jonkun pahemman laatusen krapulapäivän). Ja  loppupelistä se 3 tai 4 vuotta hujahtaa ohi nopeammin kuin luuletkaan! Ja ei se Kaakkois-Aasiassa (tai missään muuallakaan) reppureissaaminen ole ainoa tapa matkustaa ja/tai tutustua uusiin kulttuureihin.


11
Viime aikoina soittimessa on soinut paljon Billy Talentin pari plättyä, Tuomon "My Thing", The Black Seedsin viimeisin "Solid Ground" (unohmatta suosikkiani "Into the Dojo") sekä The Cat Empiren "Cities: The Cat Empire Project" ja "So Many Nights". Toimii  8)

12
Iso-Britannia / Vs: Skotlannin sää
« : 08.12.2008, 17:37:56 »
Länsi- ja itärannikko poikkeavat toisistaan aika paljonkin tuon sateen suhteen. Siinä missä länsirannikolla vesi "seisoo" ilmassa, itärannikolla sataa harvemmin. Olen kuullut jopa villin huhun, että Aberdeen (itärannikolla) olisi Britannian aurinkoisin paikka.

13
Tyhmät kysymykset / Vs: matkatavarat lennolla
« : 21.05.2008, 15:04:52 »
Kyllähän nuo infot tuli luettua BA:n sivuilla mutta niin hyppien että jäi pari aika tärkeää kohtaa sisäistämättä. Eli kiitos tästä =)

Pari vuotta sitten sain vietyä Briteistä Suomeen yli 40kg ilman maksuja.. en tiedä oliko koiranpentuilmeitä ja kauriinkatseita vaan silkka "olen köyhä opiskelija"-lookki päällä :D (veikkaan vaihtoehto B:tä)

Ehkäpä sitä uskaltaisi koittaa sillä kahdella laukulla, jos ei muuten niin käy katkasemassa koivunvesan kävelykepiksi ;)

14
Tyhmät kysymykset / Vs: matkatavarat lennolla
« : 19.05.2008, 17:10:22 »
Pitäisi tehdä "kesämuutto" Suomeen ens kuussa ja tarkoitus olis lentää BA:lla Skotlannista Lontooseen ja siitä sitten Suomeen. BA:lla näyttää olevan yhden ruumaan menevän matkalaukun rajoitus, mutta muistan kyllä että aikaisemmin olen saanut vietyä kaksi matkalaukkua ilman lisämaksuja.

Onko jollain ihan viimeaikaista tietoa tästä, että jos tavarat pysyy alle sen 23kg, niin ottavatko kaksi matkalaukkua ilman lisämaksuja? En enää muista onko tähän säädökseen tullut nyt lähiaikoina muutos (että ennen sai viedä 2) vai onko se ihan yleinen käytäntö että vaikka sanotaan yksi niin ottavat enemmänkin kunhan pysyy suunnilleen sallitussa kilomäärässä?

Toivottavasti joku sai selvää :P

15
Nyt pari päivää soitossa ollut The Black Seedsin Into the Dojo. Sattumalta löysin tämän uusi-seelantilaisen reggae/dub/funkia soittavan bändin ja hyvin tuntuu uppoavan  8)

16
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Elokuvat
« : 25.04.2008, 01:41:40 »
Viime viikonloppuna tuli käytyä katsomassa "In Bruges". Lämpimästi suosittelen! Dialogi muistutti vähän Snatchista ja tuli todettua että osaa se Colin Farrell tehdä muutakin kuin näyttää hyvältä. Erikoinen ja toimiva sekoitus komediaa ja draamaa, tylsiä hetkiä ei ollut. Näyttelijäjoukkoon kuuluu myös Ralph Fiennes ja Brendan Gleeson. Matka-aihetta voi hakea idyllisestä Brugesin-kylästä. Voin melkeinpä uskaltautua sanomaan että meni suoriltaan Top10 -leffoihin!

17
Lentomatkustus / Vs: Millä yhtiöillä olet lentänyt?
« : 24.04.2008, 17:47:40 »
Air Canada
British Airways
Finnair
Icelandair
KLM
Lauda Air
Ryanair
WestJet
Zoom

Onpas vähän kertyny nuita eri yhtiöitä vaikka lennänkin säännöllisesti. Noh, eikai sillä määrällä niin väliä jos vain liikkumaan pääsee :)

edit: Olavin listasta muistin että Lauda Airilla tuli joskus lennettyä Itävaltaan.

18
Olen mennyt bussilla Vancouverista Seattleen ja visa waiver lappu täytyy täyttää sekä maksaa sekä täyttää se lippulappu mikä tulee passiin. Kysymyksiä tuli jonkun verran, esim. miksi menossa, missä aiot yöpyä, jopa mitä opiskelet jne. Kaikista paras kysymyssarja oli: "Where's your home?" "Well, I live and study in Vancouver, but I guess my home home is in Finland" "So you're from Finland?" "yes" "So you're Finnish?" "yep yep....."

Toisella kertaa rajaa ylittäessä lensin Torontosta New Yorkiin ja sieltä parin päivän päästä Lontoon kautta Suomeen. Kyseliväthän ne kovasti että miksi olen menossa ja onko sukulaisia Nykissä jne. Mutta jankutin vaan muutaman kerran että menen vaan ihan turistina kurkkaamaan pariksi päiväksi miltä se New Yorkki näyttää ja sitten lennän Eurooppaan. Ei tarvinnut näyttää lentovarauksia tai mitään.

Ekaa kertaa ylittäessä hämmensi kyllä kaikki sormenjälkien ja kuvan otto. Pelottavaa ajatella että Yhdysvalloilla on sormenjälkeni jossain tietokannassa kun edes Suomella ei niitä tietoja ole!

19
Tässä pari lisälinkkiä tuohon Skotlannin tilanteeseen:

http://www.outdooraccess-scotland.com/default.asp?nPageID=26&nSubContentID=0

http://www.mountaineering-scotland.org.uk/access/code_guide.html

Eli jokamiehenoikeudet löytyy ja teltan saa pystyttää.

20
Iso-Britannia / Vs: Skotlantiin
« : 19.04.2008, 02:17:42 »
Taitaa joutua vauveli kantorinkkaan kun linnaan mennään... Sieltä saa pällistellä maisemia.
Tuosta Dunnottar Castlesta vielä sen verran, että sinne ei kovin lähelle pääse autolla, vaan kävelyä joutuu harrastamaan aika haastavassa paikassa sellaisen kallion reunalla ja suurempia aitoja tai turvajärjestelyjä tuolla ei ole. Mutta paikka on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Siinähän on parkkipaikka ihan vieressä, josta sitten johtaa hiekkatie peltojen keskellä kiviportaille jotka sitten vie alas linnalle. Parkkipaikka ei tosin ole kovin suuri, joten ajankohdasta varmasti riippuu miten hyvin sinne autonsa saa.

Jos kävelyretket kiinnostaa, niin noin puolen tunnin ajomatkan päässä Aberdeenista on Forvie Nature Reserve (Newboroughissa), tunnetaan myös nimellä Ythan Estuary. Hiekkadyynejä, heinikkoa ja merenrantaa (kuvaus ei ehkä kuulosta hehkeältä mutta kauniina päivänä paikka on erittäin viehättävä!). Yleensä näkyy paljon eri lintulajeja ja hylkeitä, ja tietysti pupuja.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10