Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Silversurfer

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Ajelin tuolla syksyllä muutama vuosi sitten, eli sesongin ulkopuolella. Silloin Budvakin oli mukavan rauhallinen. Budvasta ajaa autolla parissa tunnissa tuonne ihan etelään, eli ei muuta kun vuokra-auto alle ja menoksi. Tykkäsin Ulcinjista ja siitä etelään oli semmonen pitkä pitkä hiekkaranta, missä ei kyllä ollut juuri ketään. Kite- ja windsurffi mesta se taisi olla pääasiassa. Toki sesongin aikana voi olla vähän eri jutut. Tutkimaan vaan, maisemat autolla ajaessa on todella hienot! Itse sain satasella viikoksi auton AutoEuropesta, eli ei se kallista ole jos vaikka pariksi päiväksikin vaan vuokraa.

2
Aasia / Vs: Vinkkejä 4vk:n reissuun Thaimaaseen!
« : 18.03.2016, 14:15:38 »
Lanta ja Jum on ainakin offseason ja niin kova aallokko, että tuskin veneellä ainakaan pääsee. Koh Phanganilla ainakin todella paljon joogaa, mutta niinhän Thaimaassa oikeastaan joka paikassa. Koh Yao Noi voisi toimia tuohon rauhallisuuteen ja joogaan myös.

3
Viittaat tähän Tiede-lehden artikkeliin "Selviää useita päiviä kymmenen asteen pakkasessa, yli 32 asteen pakkasta sietää vain vartin."?  Itse pidin yli viikon kamoja pakkasessa, sieltä suoraan 60 asteen pesuun vaatteet.

En oo tiedelehtiä pahemmin lukenut. Googlailin tämmöstä: http://www.findingtheuniverse.com/2012/03/dealing-with-bed-bugs-as-traveller.html

Mut taisi tilanne ratketa ihan itsestään, kun asutaan nyt kontissa ja päivisin ulkolämpötila nousee aika heittämällä tuonne 38-39 korville. Eli sisällä aika helposti ollaan tuolla 45c kantturoilla. Toki varmaan pitää sitten vielä kotipuolessa saunottaa kamat ihan vaan varmuuden vuoksi. Uusia ludehyökkäyksiä ei kuitenkaan ole rekisteröity, joten ehkä sieltä ei tarttunutkaan mitään sen kummempaa mukaan.

4
Se pakastaminen ei välttämättä riitä, pitää olla joku alle -32c että munatkin kuolee? Ainakin niin internet kertoo.. Eli kamat pussiin ja lämpimään saunaan yöksi voisi olla parempi ratkaisu.

Ajankohtainen aihe silleen, että Thaimaassa Songserm-firman veneet Koh Tao - Koh Phangan - Koh Samui alueella kuhisee luteita. Tuli toki semmosella reissattua ja lopputulos näkyi about viikon päästä persiissä ja selässä. Nyt on pieni stressi siitä, että onko niitä luteita myös kaikissa kamoissa ja vaatteissa.

Mites näistä nyt reissun päällä pääsee eroon jos kamoihin kulkeutuneet? Onko suositella jotain hyvää myrkkyä mitä sais Thaimaasta, millä vois vetää kaikki kamat läpi ja sitten pesuun? Semmosia kuteita kuitenkin, ettei millään voi lyödä mihinkään 60c kuivuriin kaikkia. Sit on toki läppäri ja rinkat, mitä nyt ei oikein voi mihinkään kuivuriin myöskään tunkea.

5
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Dominikaaninen tasavalta
« : 02.03.2016, 08:44:09 »
Toi Semana Santa viikonloppu on kyllä melko hurja. Paikalliset menee rannoille ja dokaa sen viikonlopun ihan kunnolla. Olin itse Cabaretessa Semana Santan aikaan viime vuonna. Kaduilla ei oikein mahtunut liikkumaan kun oli niin täynnä jengiä. Ja joka toinen paikallinen työnsi väkijoukkoa hyväksikäyttäen kättä taskuun, koska turistihan on vaan siellä semmonen lypsylehmä miltä voi taskusta vähän rahaa ottaa. Eli jos oot rannoilla bilettämässä silloin, niin älä ota mitään arvokasta mukaan. Toki sama sääntö muutenkin kun vaan tuolloin, aika helposti lähtee käsilaukku, lompakko tai reppu paikallisen matkaan kun silmä välttää.

Muistaakseni meni silleen, että perjantai on pyhä ja silloin ei oo kaupat auki eikä saa pahemmin metelöidä. Baareistakaan ei saisi myydä alkoholia, mutta myyhän ne kuitenkin muovimukeista. Sitten heti puolenyön jälkeen alkaa jokaisella auton boomboksi jauhaa ja bileet on valmiit. Sunnuntai taisi olla kanssa sitten pyhäpäivä. Eli kannattaa kyllä selvitellä nuo julkiset ja miten ne kulkee. Ehkä kannattaa mennä Punta Canaan jo to tai pe, koska viikonloppuna on varmaan todella kovat ruuhkat ja tuolloin puolet jengistä ajaa kuitenkin ihan luontevasti kännissä autoa. :)

6
Aasia / Vs: Sri Lanka
« : 16.02.2016, 16:56:32 »
Huhti-toukokuussa pitäis sataa ainoastaan lännessä ja etelässä. Jos en nyt oo ihan väärässä tai liian väsyneenä tässä koneella houraile. Itärannikko on pirun hieno, samoin kulttuurikolmiossa ei mun mielestä pitäis silloin sataa eli onhan tuossa silti nähtävää ihan varmasti. Kandysta en oo varma, mutta jotenkin mulla on semmonen kuva et tuonkin alueen sadekaudet ajottuisi tuohon syksyyn? Lännen turistirysät on varmaan ihan jees kiertää muutenkin, ei siinä yhtään mitään oikeastaan menetä. Monsuunikaudella, varsinkin alussa vettä tulee tosi runsaasti eli ei mun mielestä oo mitään järkeä painaa silloin etelä- tai länsirannikolle. Itäiset Arugam Bayn rannat tulee varmaankin tutuksi, valasretkistä ei valitettavasti ole hajua.

7
Aasia / Vs: Sri Lanka
« : 08.02.2016, 12:52:28 »
Oisko suosituksia arugambaystä? Halpa ja siisti majoituspaikka?

Runga´s Beach Hut on aika magee. Aivan törkeän hyvä ruoka ja loistojengiä duunissa. Toki jos ei ole puumajassa tottunut nukkumaan, niin sitten voi olla vähän liian alkeellinen. Tsunamissa olin kanssa, oikein siisti mut toki sitte näkyy hinnassakin. Uusi hostelli sinne on noussut hiljattain (Elephant Road), se kannattaa varmaan kanssa tsekkaa.

8
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 08.02.2016, 12:46:28 »
500 bahtia tulee sakkoa viisumin ylityksestä per päivä. Päivän ylityksestä tuskin siis sen kummempaan tulitukseen tai tyrmään joutuu.

Tänään tosiaan sain lopulta selville, että tuota 30pv saapuessa saatavaa leimaa pystyy myös jatkamaan 30 päivää hintaan 1900b. Eli jos ei ole vielä suunnitelmat ihan selvät ja päättääkin olla Thaikuissa pidempään, niin ei ole pakko välttämättä tehdä visarunia. Toki jos tietää jo etukäteen olevansa yli kuukauden, niin viisumin etukäteen hakeminen on varmaan ihan järkevää.

9
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 21.01.2016, 14:11:39 »
Nähtävästi tuota 30pv visa on arrivaliakin pystyisi jatkamaan 30 päivällä hintaan 1900 bahtia immigrationissa? Onko jollain kokemusta?

10
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 21.01.2016, 14:09:10 »
Itse printtasin vaan puhelimeen feikkilipun http://www.returnflights.net/ sivustolta. Eipä sitä kukaan kysellyt, mut eiköhän tuo olisi läpi mennyt jos nopeesti kattoo.

11
Eikö voisi kerrankin olla semmonen sokerikuorruttamaton työpaikkailmoitus, missä oikeasti kerrottaisiin kaikki ihan suorilta?

Vähän vaan ahdistaa nää tämmöset ilmot kun duuni voi olla ihan mitä vaan maan ja taivaan väliltä. Hakijat ja rekrytoijat käyttää sitten ihan turhaa omaa aikaansa kun kysyntä ja tarjonta ei kuitenkaan lopulta kohtaa. Loppupeleissähän tämä on kuitenkin taas jotain puhelinmyyntiä.

Oma veikkaus työnkuvasta:
-Puhelinmyntiä
-Palkka 1250€ kuussa (keskipalkka Tsekeissä noin 1000€)

Täällä siis positiivinen, nuori ja työtäpelkäämätön unelmavävy etsii uusia haasteita ja työtä ulkomailta. Otathan rohkeasti yhteyttä!  ;)

12
Ei pitäisi olla malariaa. Dengue on paljon mahdollisempi, ainakin Changilla on ollut ihan kiitettävästi dengueta viime vuosina. Ja tuohon ei nyt muuta lääkettä ole, kuin että koittaa suojautua hytiäisiltä. Mutta loppupeleissä saumat saada malaria tai dengue on kuitenkin häviävän pienet, eli en ikinä  peruuttaisi mitään reissuja niiden pelossa. Terveydenhoito kuitenkin toimii sielläkin ja kunhan vakuutukset on kunnossa, niin hoitoon pääsee aina.

13
Aasia / Vs: Jouluksi Sri Lankaan
« : 19.11.2015, 23:09:18 »
Osaako konkarit neuvoa missä kannattaa yöpyä jos lento Colomboon laskeutuu 19:00 jälkeen? Ennättääkö siitä vielä mihinkään järjelliseen paikkaan vai kannattaisiko suosiolla jäädä Colomboon? Tarkempia jatkosuunnitelmia ei vielä ole, mutta hyviä vinkkejä löysin tuolta aikaisemmista keskusteluista. Jos joku vielä haluaa jakaa tuoreita kokemuksia niin otetaan kiitollisena vastaan  :)

No onhan tuossa pimeällä ajamisessa aina riskinsä, voi tulla lehmää tai muuta tielle eikä nuo tietkään ole mahtikunnossa. Jos olet menossa etelään, niin varmaan fiksuin jäädä siihen kentän viereen vaikka Negomboon yöksi ja pudotella siitä sitten näppärästi junalla seuraavana päivänä alaspäin. Ei tarvi lähteä erikseen Colomboon suhailemaan ollenkaan.

14
Aasia / Vs: Asetu Indoihin/Aasiaan surffamaan 2015/2016
« : 10.11.2015, 16:08:41 »
Postaa Faceen Surf Suomi ryhmään. Tulee sit 25 vastausta heti ja voi löytyä vaikka kämppä, mopo ja lautakin.  ;D

Oon yhden talven Balilla surffaillu, mutta siitä jo vähän aikaa. Epäilen et kämpän löytäminen tuohon hintaan voi olla haastavaa. Tai toki aina jotain löytää, mut jos pitäis olla suht siisti. Lauta löytyy varmasti, jos vaan jo tietää mitä etsii. Muuten kandee sitte vuokrailla hetki ja testailla mikä on sopiva. Aika paljon sitte oman surffauksen tasostakin toki riippuu, että missä päin saarta kannattaa majailla. Iso osa spoteista on kuitenkin vähän vaativampaa.

Tammi- helmikuu on Balilla huonointa aikaa. Länsipuoli ei toimi, itäpuoli toimii jos toimii. Esim. Lombok tai sit Batu Karas Länsi-Jaavalla vois olla muita suht lähellä olevia mestoja, mistä suht nopea pääsy Balille. Mut niistä en tiedä sen tarkemmin. Toki sadekauden aikaan vois saada jotain todella halpoja hotelli/kämppädiilejä sieltä ennemmin kuin Balilta. Filippiineillä Siargao on kuulemma aika helmi, mut vähän vaikeamman matkan takana.

15
Näköjään 60 tartuntaa ollut vuonna 2012 ja onhan siellä se 20m ihmistä. Eli tsäänssit aika pienet. Oman harkinnan mukaan siis. Itse otin riskin (tai en oikeastaan ollut edes tästä yhtään tietoinen), eikä tarttunut.  8)

Täällä on erikseen Sri Lanka -ketju, mistä varmaan löytyy jotain vinkkejä. Turismin suhteen high season päällä, joten tuskin missään tulee ainakaan yksinäistä.

16
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: San Juan - Puerto Rico
« : 06.11.2015, 18:50:56 »
Mitä kannattaisi tehdä 8 h välilaskulla San Juanissa? Mitenköhän kauan aikaa menee passintarkastuksiin ja sen sellaisiin? Millainen lentokenttä on? Matkatavaransäilytys? Vielä en ole lentoja bookannut, mutta harkitsen sitä, että varaisin SDQ - SJU ja toiselle lipulle SJU - ARN - HEL.

Vähän ehkä offtopic, mutta San Juanista pääsee myös yön yli kestävällä risteilylaivalla Dominikaanisiin alle 100$ suunta. Jos vaan sopii paremmin aikatauluun eikä ole kiire. Saattaa pikkusen säästää lentoon verrattuna. http://acferries.com/

17
Aasia / Vs: Sri Lanka
« : 27.10.2015, 21:53:11 »
Joo,mirissa ja weligama on meijän kohteina kans. Arugam bayssa on tohon aikaan offseason, mutta pitäis silti aloittelijoille olla ihan hyvää aaltoa tiedossa ja hiljasemmat mestat,(näin olen kuullut)  Nyt vaan pitää miettiä että kumpaan suuntaan lähtee ensin....? Siinä vasta pulma! :D

Kannattaa varmaan länsirannikolta alotella ja sit kelien mukaan. Weligama on hyvä paikka treenailla ekaksi. Idässä jos on kunnon monsuunit just silloin päällä, niin tiet voi olla jopa poikki. Voi toki olla, et jonain viikkona ei sada juuri yhtään. Aalto on kyllä todella pientä tammikuussa Arugam Bayssa edes treenaamiseen. Tammikuussa voi sataa idässä vielä todella paljon, riippuu vähän vuodesta. Siitä sitten pikkuhiljaa alkaa sademäärät putoamaan helmikuulle.


18
Lentomatkustus / Vs: Joogamatto käsimatkatavaroihin?
« : 22.10.2015, 15:59:39 »
Kyllä aina on mennyt joogamatto mukana käsimatkatavaroissa ilman mitään mutinoita. Reissattu kahdestaan silleen et molemmilla on omat reput, mulla vielä yleensä läppärilaukkukin ja sit lisäksi joogamatto omassa kassissaan. Kokeiltu toimivaksi ainakin Finnair, British Airways, TAM, Norwegian, Lufthansa, Emirates ja Sri Lankan lentoyhtiöillä.

19
Voisi olla ihan hyvin joku ihonalainen mato. Onhan noita suomalaisillakin ollut. Nyt erikoislääkäriin mars!

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01145

20
Aasia / Vs: Sri Lanka
« : 20.07.2015, 18:47:20 »
Noh, jatkan tata yksinpuhelua jos vaikka jotain vinkkeja ilmaantuisi. Olen vahan suunnitellut seuraavanlaista lenkkia. Aikaa 15 paivaa.
Ekana Kandyyn, jossa pari paivaa. Sielta vuokraisin auton ja kuskin, joka kierrattaisi pohjoisissa kaupungeissa- Dambulla, Sigiriya, Polonnaruwa ja Anuradhapura. Ajattelin, etta josko paiva (?) per kaupunki riittaisi, kun kerran kuski on mukana ja valimatkat kuitenkin kohtalaisia. Sitten joku National Park/Nature reserve (Mika?) jossa pari paivaa. Junalla Ellaan, jossa myos pari paivaa (vai hoitaisiko National Parkit sita kautta?). Seuraavaksi rannikolle, jossa myos pari paivaa kun en mikaan superbiitsityyppi ole, ja lopuksi Gallen kautta takaisin Columboon. Kiireiselta tuo vaikuttaa, mutta ajattelin auto/kuski-kombon vievan vahan stressia pois. Kuulostaako kokeneiden lankailijoiden mielesta ihan saavutettavalta?

Aika kiirehän tuossa on painaa, mut jokainen tyylillään. Ja vaikka kartalla näyttäisi lyhyeltä matkalta, niin todellisuudessa ne tiet ei oo mitään maailman nopeimpia eikä parhaassa kunnossa. Sun kantsii olla ainakin Sigiryassa ja Dambullassa aikasin aamulla, jos halua välttää isoimmat turistiryppäät.
Ellassa tulee jo parissa päivässä tylsää jos et tykkää trekkailla. Luonnonpuistot voisi hoitaa itärannikolla esim. Arugam Bay, joiden lähellä näet ne pakolliset norsut ilman mitään sen suurempia ruuhkia vs. esim. Yalla. Ja rantahommat hoituu siinä samalla. Sitäkautta säästyisi ehkä ainakin yksi ylimääräinen päivä kullttuurikolmioon, jos meinaa tulla liian kiire. Länsirannikolle en menis ollenkaan kelien puolesta (sadekausi siellä) ja lisäksi Galle ei oo edes Suomenlinnan tasoinen nahtävyys. Eli pelkän Gallen takia en menis sinne missään nimessä. Itärannikon biitsit paljon siistimmät, kelit suosii ja vähemmän turismia.

Sivuja: [1] 2 3 ... 6