Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mampu

Sivuja: [1] 2 3 ... 20
1
Sattuuko jollain olemaan tietoa, vaatiiko Chilen ja Argentiinan tullit joitain todistuksia henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettujen lääkkeiden kuljettamiseen vai riittääkö esim englanninkielinen omalle nimelle kirjoitettu resepti? Pitkään reissuun mukaan varattujen lääkkeiden määrä voi herättää kiinnostusta, joten miten välttyä välttämättömien lääkkeiden takavarikolta?

2
Osaisiko joku päivittää tietoja matkaoppaan työehdoista eri matkanjärjestäjillä, ainakin Aurinkomatkoilla, Finnmatkoilla ja Tjäreborgilla, kuinka ne poikkeavat seuraavien kysymysten osalta:
1. Kiinteä rahapalkka (brutto tai netto) / provisioiden saanti
2. Asuminen: oma huone/jaettu huone ja vain suomalaisten kesken/monikansallisessa porukassa
3. Suomalainen vai kohdemaan tai muun maan työsopimus (mm eläkkeen karttuminen, mihin maksetaan verot, kun esim Ruotsissa kova verotus)
4. Mahdollisuudet vaikuttaa sijoituskohteeseen
5. Muut edut esim matkat kotimaahan tietyin väliajoin, ruokailut tms. Vesi, sähkö ja netti kai kuuluvat kaikilla.
6. Tehdäänkö työtä äärirajoilla minimimiehityksellä vai onko hyvät työolot?

3
Jos tarvitset Ruotsissa kesätyöskentelyn ajaksi asuntoa, nyt olisi tarjolla huone Södermalmilta kesä-heinakuuksi. Myös lyhyempi aika käy! Ota yhteyttä! Voihan sitä vaikka mennä paikan päälle ja kierrellä etsimässä töitä, jos ei ole vielä muuten saanut! Tai sitten vaan oppimaan kieltä :)

4
Tukholmaan opiskelemaan lähtevä tyttäreni sai vuokrahuoneen Tukholmasta aivan Skanstullin metroaseman vierestä, mutta pääsee itse muuttamaan vasta elokuussa ja vuokrasuhde alkaa jo 1.6. Jos tarvitset huonetta kuukaudeksi tai pariksi, ota yhteyttä [email protected] ! Vuokraemännän toiveena olisi naispuolinen asukas :)

5
Lentomatkustus / Vs: Momondo.com -hakukone
« : 09.02.2013, 14:07:08 »
Käytin aikanaan jonkin aikaa Momondoa yhtenä monesta, mutta hylkäsin sen, kun oli niin joustamaton päivien suhteen; kaikki yhdistelmät piti hakea yksi kerrallaan. Nyt tämän viestin innoittamana kokeilin syöttää sitä kädestä; annoin valmiiksi etsimäni Tre-Bremen-Tre yhteyden tiedot, mutta eipä löytänyt sitä. Ei taida löytää Ryania? Minusta nykyaikana sellaisella hakukoneella ei tee mitään, joka ei löydä Ryania.

Onko Ryanair mukana Momondon haussa? Jos ei, jatkan Skyscannerissa, joskin sieltäkin puuttuu joitain Ryanin lentoja. Olen pari kertaa ollut yhteydessä sinne ja ovat itsekin ihmetelleet, että kuinkas nyt noin :)

6
Sattuuko kohdalle ketään, joka olisi tulossa Norwegianin lennolla Las Palmasista Helsinkiin 23.1.13? Lento tulee öiseen aikaan ja olisi kiva löytää kimppakyyti suuntaan Järvenpää/Hyvinkää/Hämeenlinna... Kyynärsauvojen kanssa ja kesähepenissä on kurja odottaa Paunun bussia, jos ei lento tule ihan sopivasti :D. Matkatavarana on pelkkä reppu. Ota yhteyttä yksärillä tai laita viestiä tänne niin sovitaan kustannusten jakamisesta!

7
Pitkä tovi on vierähtänyt ennen kuin taas tuli kurkattua tänne siinä toivossa, että joku olisi kertomassa edullisista Kalifornian lennoista. Niin tänne, missä ennen tuli vietettyä monen monet illat samanhenkisessä seurassa. Suru tuli puseroon, mutta itseasiassa sehän tuli puseroon jo pari vuotta sitten, kun Palliksissa alettiin ottaa uutta "toimitettua" suuntaa. Vai että MYYTY ja vielä RANTAPALLOLLE. Se sitten siitä aidosta omatoimimatkailusta ja kokemusten vaihdosta aitojen oikeiden reissaajien kesken, vanhan reilariheimon kesken. Mistä tietää kuka on oikea ja kuka klooni tai soluttautuja.

Toivottavasti aitoja sivustoja nousee alkuperäisten Pallisten raunioille, ehkä on jo noussutkin. Aidot rautateiden ja lentokenttien erämiehet eivät halua olla tehokkaasti kohdennetun markkinoinnin kohderyhmä vaan samanhenkisten kaveriporukka - vaikkakin virtuaalinen sellainen. En ainakaan minä.


8
Junamatkustus / Vs: Reilaamaan sylivauvan kanssa?
« : 15.10.2011, 22:45:03 »
Hieno asia ja hyvä asenne! Niissä vaunuissa kasvaa nyt varmasti uusi reilari <3

9
Jos siirrän työkännykän puhelut hotcomin lankanumeron kautta, tekstaritko tulevat silti perille? Saunalahdella näyttäisi olevan tekstarisiirto erikseen, mutta DNA:lla ei taida olla.

10
Hotcomin kautta vastaaotettavissa puheluissa on se ongelma, että jättää saapuvat tekstarit matkan varrelle. Eli kun puhelu käy Hotcom-lankanumeron kautta, tekstarit eivät välity :(

11
Junamatkustus / Vs: Reilaamaan sylivauvan kanssa?
« : 04.09.2011, 13:46:29 »
Harvoinpa lapset junassa huutavat. Lentokoneessa itkeminen lähinnä nousun ja laskun aikana johtuu yleensä korvakivusta - lapsen korvan ahtaudesta ja puutteellisesta kyvystä tasata painetta. Harva itkee huvikseen.

Meillä ainakin lapset ovat olleet innoissaan kaikista matkoista ja niistä on jäänyt hyviä yhteisiä muistoja. Pienen lapsen muistot ovat vielä vaikutelmatasolla, mutta ei tarkoita sitä, etteikö tunnemuistoja kertyisi ja hyviä kokemuksia kiireettömästä yhdessäolosta vanhempien kanssa.

Kaikista "mukana raahatuista" on tullut innokkaita matkaajia ja olen varmasti pystynyt tarjoamaan heille avaramman, toivottavasti myös suvaitsevaisemman, maailmankuvan kuin pelkillä tenavapakettimatkoilla matkailleet. Sen verran laiskoja ovat useimmat vanhemmat lapsiaan ympäri Eurooppaa reiluuttamaan, etteivät kirkuvat lapset todellakaan ole mikään laajamittainen ongelma. Sellaisen, joka kärsii ympäröivän maailman normaaleista äänistä junissa, kannattaa harkita yksityisautoilua.

12
Junamatkustus / Vs: Reilaamaan sylivauvan kanssa?
« : 03.09.2011, 00:04:41 »
Yhdistelmävaunut junissa tuntuu kyllä melkoiselta mahdottomuudelta. Euroopan 6-8 hengen looseihin niillä on mahdotonta päästä eikä junissa yleensä ole mitään paikkaa, mihin ne voi parkkeerata. Matkalaukkutelineeseen niitä on vaikea saada, jos edes sellaista on junassa. Paljon lasten ja rattaiden kanssa junilla ja busseilla eri maissa reissanneena suosittelen kunnolliseen makuuasentoon meneviä matkarattaita. Menevät paljosta nostelusta ehkä rikki puolessa välissä matkaa, mutta sitten vaan ostamaan uudet ja Euroopasta niitä saa Suomea halvemmalla. Pyörät ovat kovalla koetuksella, joten ottaisin vähän vanhemmat ja vankemmin rakennnetut rattaat vaikka kirpparilta, sellaiset, joissa tärkeimmät osat metallia. Myös se, millaiset ovat nostaa junan portaissa eli mistä saa otteen ilman, että vauva litistyy, on tärkeää testata.

Onnea reissuun!

13
Yritin tutkia noita skypen vaihtoehtoja, mutta täytyy myöntää, että putosin kärryiltä. Jos joku jaksaa selittää kädestä pitäen, kuinka tuo oma numero -homma menee, olen tosi kiitollinen. Erilaisia maakohtaisia listoja silmäillessä tosin huomasin, että Espanja yllättäen puuttuu listoista  ???

Saat valittua oman numeron sinne, eli kun soitat skypellä niin se sun numero näkyy ihan normisti vastaajalle.
Siis ihan oma suomalainen kännykkänumeroniko?

14
Kiitos asiallisesta kommentista :) Juuri siitä on kyse.

15
Silloin kun on itse yrittäjä, ovat omat ja firman rahat aika lähellä toisiaan, vaikka erillään ovatkin :) Ja miettimällä tällaisetkin kulut ja toimintatavat tarkasti, voi karata talveksi lämpimään... Halvat puhelut kun eivät ole riittävä syy jäädä Suomen pakkasiin, jos pienellä miettimisellä voisi olla toisin. ;D

16
Soitonsiirtoon perustuvissa ratkaisuissa (HolidayPhone, Hotcom ym) on se ongelma, että tekstiviestit eivät tule perille, kun puhelu  siirretään palveluntarjoajan lankanumeroon.

Ulospäin soittamisessa tuntuisi ankaran vertailun perusteella olevan halvin vaihtoehto jokin kortti, joka vastaa Suomessa käytössä olevia eri tahojen tarjoamia etunumeroita (esim 99577, jolla Suomesta Espanjaan soittaessa veloitus on 14 snt/min). Valikoimaahan on vaikka kuinka http://www.lastarjetas.com/consultaTarifas.jsp?PAISES=167&ORDERBY=G , mutta mikähän numero vastaajalle mahtaa näkyä??? Moni kun ei vastaa ulkomaisista numeroista tuleviin puheluihiin, ei myöskään tuntemattomaksi asetettuihin. Tällaista korttia käyttäessä hoitaisi itselle päin tulevat puhelut vastaamalla ja siten maksamalla vastaanottomaksun ja itse ulospäin soittaessa käyttäisi jotain näistä korteista.

Osaako joku vielä sanoa, onko millään operaattorilla eurotariffin alittavia hintoja vai ovatko hinnat EU:n sisällä käytännössä kaikilla samat?

Täytyy vielä perehtyä noihin VOIP-vaihtoehtoihin.

17
Olen lähdössä 3 kk:ksi Espanjaan, mutta mukaan tulee (valitettavasti) työpuhelin, johon täytyy vastata ja josta täytyy soitella pääasiassa Suomeen sekä hoitaa tekstarit puolin ja toisin. Kustannusten kurissa pitämiseen pitäisi löytää jokin keino. HotCom ja Cubio soitonsiirtopalvelut eivät tule kysymykseen, sillä asiakkaiden on voitava soittaa tuttuun numeroon ilman, että mistään käy ilmi, että puhelu otetaan vastaan ulkomailla. HolidayPhonessa puolestaan ei voi ottaa vastaan tekstareita, elleivät ne tule vastausviestinä jo itse lähettämääsi viestiin. Mikä neuvoksi!

Jos muuta ratkaisua ei löydy, lienee pakko vaan pyrkiä minimoimaan itse soittaminen ja vastata puheluihin mahdollisimman kuuliaisesti, ettei joutuisi itse soittamaan perään. Mahtaako millään suomalaisella/espanjalaisella operaattorilla olla ulkomaantaksat alle eurotariffin vai noudattavatko kaikki tasan tarkkaan ylintä sallittua taksaa? Jos löytäisin suomalaisen operaattorin, jolla on muita halvemmat puhelut, mihin kaikkeen se vaikuttaisi; vastaanottomaksu? soittaminen? eli mikä menee suomalaisen ja mikä roamingoperaattorin taksalla? Alkaa vähän olla jo pää sekaisin, kun on koko päivän surffaillut :D

18
Lentomatkustus / Vs: Psyykkauslista lentopelon hallintaan
« : 02.08.2011, 13:08:26 »
Hyvä idea, lentäjä kertomaan asioista! Siinä vaikka aihe pallismiitiksi. Ja myös simulaattoriretki olisi kiva pallislaiseen hintaan tingittynä :)

19
Lentomatkustus / Vs: AirBerlin
« : 29.06.2011, 14:59:44 »
Taidat jo olla koneessa, mutta vastataan silti. Ainakin viimeksi vielä sai tuhdin voileivän kalkkunalla tai juustolla ja mehua tai virvokkeita :)

20
Espanja / Asunto Las Palmasista joulu-helmi
« : 07.06.2011, 10:14:14 »
Yritetään nyt tätäkin kautta:

Etsin perheelleni vuokra-asuntoa Las Palmasin keskustan tuntumasta, mieluiten La Puntillan suunnalta, 3 kk:ksi ajalle 2.12.11-29.2.12. Kaikki vinkit tervetulleita! Olen laittanut ilmoituksen Ole-lehteen ja Espanja.orgiin, seuraan kaikkia tietämiäni vuokrasivustoja ja lähden jo toista kertaa paikan päälle etsimään, mutta nyt pitäisi saada vielä puskaradiokin toimimaan. Ehkä jollakulla on sukulaisia, jotka eivät ehkä lennäkään ensi talveksi lämpimään ... Meistä saa luotettavan vuokralaisen ja maksamme hyvän vuokran.

Sivuja: [1] 2 3 ... 20