Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mikke.

Sivuja: [1] 2 3 ... 18
1
72 tunnin kortilla pääsee 583 bussilla Märstaan (kortti ei päde missään junissa Arlandasta sellaisenaan, Upptåget-junassa joutuu ostamaan lippuja lisäksi 60 kr ja se kulkee Upplands Väsbyhyn). Märstasta pääsee junalla Sollentunaan tai Helenelundiin. Sollentunasta kulkee 179 Spångan juna-asemalle ja Helenelundista kulkee 178 Jakobsbergin juna-asemalle. Vaihtoehtona voi toimia junanvaihto Karlbergissä www.sl.se sivuilta löytyy lisää infoa. Mikään yksittäinen juna ei kulje suoraan Arlandasta Sollentunaan (pitää vaihtaa Uppl. Väsbyssä). Korttisi toimii paikallisjunissa ja Barkarbyn asemalle ei muita junia pysähdykään. Jakobsbergin asemalta kulkee 567 "paratiisiin".

P.S. Huomasin että 567 kulkee välillä Sollentunasta (ja vastaavasti Sollentunaan), joten se on varmaan paras vaihtoehto mikäli se kulkee sopivaan aikaan. http://sl.se/ficktid/vinter/v567.pdf


2
Pohjoismaat / Vs: Reilaamaan Ruotsii
« : 03.08.2011, 01:41:57 »
  Eksyin eilen VR:n sivuilla lukemaa reilaamisesta ja ahmin koko eilisen päivän vaikka kuinka paljon tietoa siitä ja ajateltiin, että lähdettäis kaverin kanssa reilaamaan seuraavana kesänä. Ikää meillä on silloin 15vuotta, mutta täytetään 16vuotta syksyllä. Mikään hirveen suuri kierros ei kuitenkaan houkuttele joten ajateltii, että kierreltäis vaan Ruotsia. Mentäs ensin laivalla Tukholmaan, kierreltäis siellä ja jatkettas junalla jonnekkin ja reissu päättyis Umajaan josta tultas laivalla Vaasaan.
  Eli missä kaupungeissa kannattais käydä Ruotsissa? Ajaeltiin tota 3pvä/1kk tai 4pvä/1kk lippua. Eli saadaa mennä 3 tai 4 kertaa junalla kuukauden aikana? Toinen mikä mietityttää on yöpyminen Ruotsissa. Onko siellä paljon hostelleja? Tai hotelleja missä alle 18-vuotias voi yöpyä. Ja pääseekö alle 18-vuotias edes laivalla? Sitten onko hintataso Ruotsissa samaa luokkaa kuin Suomessa? Toinen vaihtoehto olisi  Reilata Ruotsissa ja mennä sieltä junalla Tanskaan jos rahaa saadaan tarpeeks kokoon. Onko Tanskasta hirveen kalliit lennot Suomee? Kaikki vinkit ja neuvot olisivat todella tervetulleita!:)

Kerroppa mikä sinua kiinnostaa. Tai mieti sitä itse ja hae sitä googlen avulla. Sitten vaan etsimään yhteyksiä kohteeseen. Ruotsissa junat ja bussit hinnoitellaan kysynnän ja tarjonnan mukaan (vrt. lentoliput). Lippujen hinnat vaihtelee aika paljonkin riippuen paljonko lippuja on jo myyty. Lentojakin voi saada halvalla (esim. SAS, Norwegian). Jos ostatte junalippunne ajoissa niin saatatte päästä todella halvalla. Toisaalta reililipulla ei tarvitse miettiä hintoja juurikaan sen enempää.

3
Junamatkustus / Vs: Ruotsin läpi junalla
« : 03.08.2011, 01:14:39 »
Vastaanpa itse itselleni: konduktööri ei kysynyt korttia, joten SYL:n sinisen kortin pätevyydestä Ruotsin junissa en osaa sanoa yhtikäs mitään.

En tiedä takuuvarmasti, mutta en mitenkään usko että kortti on virallisesti pätevä. Sivujen perusteella pitäisi olla ISIC tai ruotsalainen opiskelijakortti.

4
Jos jotakuta kiinnostaa maailman parantaminen ja hallituksen vastaan nouseminen niin suosittelen katsomaan kyseisen Youtube videon !!

http://www.youtube.com/watch?v=9ePzG8iZz9Y

"Anonyymien nettisivut": www.whatis-theplan.org

Jos ilmotan kuolinvuoteeltani niin voisitteko odottaa sen muuttamisen kanssa siihen asti. Ellet sitten tarkoita että muutatte pois täältä..? Maailma ei parane pelkällä vastustamisella...

6
Lentomatkustus / Vs: Lihavat lentomatkustajat
« : 27.07.2010, 14:09:19 »

^^  Siis mikä helvetin logiikka niillä on ollut? En saa tuosta päätöksestä järkevää millään ilveellä.

Ei saanut lentoyhtiökään, joka ilmeisesti aikoo pyytää anteeksi asiakkaalta. Huono päätös tai ainakin lopputulos. Tiedä sitten mitä artikkelissa ei kerrota. Ehkä teinillä oli kaksi paikkaa varattuna ja virhe oli tapahtunut kun poisheitetylle myytiin paikka jota todellisuudessa ei ollut.

7
Pohjoismaat / Vs: Tukholman terminaalit
« : 20.07.2010, 08:43:45 »
Kuukauskortit käy kaikilla vyöhykkeillä joten myös Arlandaan pääsee kunhan meet pendeltågilla ja bussilla.

On olemassa joitakin paikkoja Tukholman läänin ulkopuolella jonne joutuu maksamaan lisämaksua. Arlandaan ei tarvitse kuitenkaan kunhan kulkee SL:n kalustolla.

9
Sivut tietysti ranskaksi kaikki.


Kyllä se kieli on englanti. Halvemmalla todennäköisesti pääset jos ostat liput nyt, mutta jos matkustuspäivä ei ole varma etkä halua sitä vielä päättää niin lippu on sitten ostettava paikan päältä.

10
http://www.tgv-europe.com/en/

Nakuttele tuonne tietoja

11
Tyhmät kysymykset / Vs: Junalippujen varaus
« : 15.06.2010, 21:40:50 »
Soittelin tuossa VR:lle ja sieltä kerrottiin Budapest-Wien lipun hinnaksi 35 € + 3 € paikkalipusta + 5 € palvelumaksua = 43 €.

Kertokaahan onko tuo kuinka paljon kalliimpi, kuin esimerkiksi paikanpäältä ostettaessa?

oebb.at myy lippuja toiseen suuntaan ja ne maksaa noin 36 €. Myyvät lisäksi jotain kampanjalippuja alkaen 19 €, mutta 43 € ei kuulosta pahalta verrattuna 36 € hintaan.

12
Noloa on vain se että yksin helvetin bileitten järjestäminen saa tällaisen keskustelun aikaan. Niitä poteroita on kaivettu tässä keskustelussa ihan tarpeeksi.

Tiedät kyllä itsekin että mulle on ihan sama järkkääkö teekkarit bileitä Otaniemessä vai Joulupukinmaassa, tai onko joulupukki käynyt AUK:in. Saivartelut sikseen. Ymmärtänet kuitenkin vertaukset.
 :o :o


Ei kai se haittaa että keskustelupalstalla keskustellaan. Ok, keskustelu bileiden peruuntumisesta on ollut vähemmän antoisaa (ja ei suoranaisesti liity matkustamiseen), mutta en ihmettele kommentteja koska sään vuoksi peruuntuvat bileet ovat siinä mielessä poikkeuksellisia (tai tennistä sisältäviä ;D). Jos keskusteluun vetää vielä AUKit, RUKit ja kokoomusnuoret niin saa kuvan että yrität politisoida ongelmaa/asiaa tai vastaavasti syyllistät edellämainitut joukot ihmisiä koska kuvittelet että nämä joukot ovat kritiikin takana (tai jostain muusta syystä).

13
Nolo? Kun asia on aika helvetin simppeli. Ei esim parkkihallibileitä voi järjestää kadulla.

Järjestääkö teekkarit lumisade-bileitä kesällä auringonpaisteessa? Siis muillekin ihmisille ja muuallakin kuin Otaniemessä? Ehkä ne on käyneet AUK: ja RUK:in ja osaavat järjestää olosuhteet sen mukaisiksi.

Ei herra jumala tätä vänkäämisen tasoa. Ainakin saatiin uusi termi tänne: perussuvaitsevainen. Eli vähän niinku ollaan mut ei niinku ollakaan.

Nolo, koska väität että kokoomusnuoret pääsevät vähemmällä jos he peruvat bileet. Ainakin jos se lähtökohtaisesti johtuu siitä että he ovat nimenomaan kokoomusnuoria. Nolo, koska tuot AUK:n ja RUK:n keskusteluun vaikka se on yksi hailee mikä tausta ihmisillä on. Teekkarit järjestää kaikenlaista ja muuallakin kuin Otaniemessä, vaikka en ole kuullut lumisadebileistä keskellä kesää ja tiedät ihan varmasti etten tarkoittanut tuota. Ihan hyvin päästiin saivartelemaan taas. Sulla taitaa olla niin paljon/syviä periaatteita (Huom! alan_mies) että se haittaa jo mielikuvitusta. Bilettää voi tehdä missä vaan, usko pois. Se on aika pitkälti tahdosta kiinni. Toivottavasti ensi kerralla ei sada missään bileissä ja kaikki bileet saadaan aina juhlittua. Tuu pois sieltä poterosta ja etsi ratkaisuja (muita kuin bileiden peruminen).

14
Tyhmät kysymykset / Vs: Junalippujen varaus
« : 15.06.2010, 13:22:24 »
Itävallan VR:n vastine ÖBB löytyy osoitteesta oebb.at. Sieltä saa ainakin lippuja, mutta en kyllä tiedä, onko se välttämättä halvin vaihtoehto, kun olen sitä käyttänyt vain Itävallan sisäisiin junamatkoihin.

Sieltä ei ilmeisesti saa varattua online-lippuja kyseiselle matkalle. ÖBB Call center numero on +43 (0)5-1717. Unkarissa on sitten MAV jonka sivuilta ei ilmeisesti myöskään saa muuta kuin puhelinnumeron: MÁVDIREKT Customer Service: International: +36 (1) 444 44 99 Domestic: 06 (40) 49 49 49

15
Bileet voisi pitää vaikka parkkitalossa jossa ei sada vettä, entä voiko kadulle viedä katoksia..?

Huoh. Voihan sitä koko kadun ylle virittää katoksen, mutta siihen tarvitaan jo aika monta kokoomusnuorta, eikä silloinkaan onnistuisi. Voi myös miettiä tulisiko tempaukselle toivottua huomiota jossain parkkihallissa. Kyllä, on huolestuttavaa jos sä oikeasti koitat kaivamalla kaivaa jotain tästä.

Jos oliskin olleet kokoomusnuorten bileet, niin jengi ei hakemalla hakisi tästä peruutuksesta jotain vikaa. Koomista.

 :D :D :D Perumalla saatiin sitten toivottu huomio. Ei kärsis keskustella asiasta koska en tiedä järjestelyjen kulusta saati sitten budjetista mitään (tai Helsingin sääolosuhteista), mutta olisin ite mielellään bilettänyt vaikka lumisateessa niinku teekkarit monesti tekee. Varsinkin jos olisin tuntenut että tämä asia on tärkeä minulle.

Viimeinen väite on aika nolo. Vai onko se koominen? Olen suvaitsevainen (ehkä jopa perussuvaitsevainen) kokoomusnuoria kohtaan ja that's it.


16

Miksi? Eihän hautajaisiakaan järjestetä yleensä muualla kuin hautausmaalla. Niin, voihan ne kokoomusnuorten bileet siellä ravintolassakin järjestää, mutta onko se alkuperäinen idea?  :)

Vertaus on aika huono (miltei mauton), hautajaisia on huono perua... Bileet voisi pitää vaikka parkkitalossa jossa ei sada vettä, entä voiko kadulle viedä katoksia..? Ideoita jolla viedä asiaa eteenpäin. Aivan kuin autoilijoihin voisi vaikuttaa vain järjestämällä bileet kadulle. Huolestuttavaa ettei mulla ole muuta tekemistä kuin miettiä vaihtoehtoisia bilemestoja tuntemattomille kadunvaltaajille...

17

Perussuvaitsevaisena arvostan ihmisiä joilla on oikeita periaatteita, vaikka olisinkin täysin eri mieltä. Tässä on kysymys jostain ihan muusta.

Säälittävää.

Sori, mä luulin että perussuvaitsevana annat tämän anteeksi, mutta kato mitä mää oon oppinut.

Nyt saat sitten selittää mitä perussuvaitsevainen tarkoittaa koska en itse ihan purematta niele perussuvaitsevaisuuttasi.


Kyllä tällä porukalla varmasti periaatteita on, mutta edelleen mitä järkeä pistää pystyyn tanssibileet sateeseen?

Kokoomusnuoret olisi varmaan järkännet bileet vaikka sataisi lunta. Vain sen takia että pitää olla suoraselkäinen! Harmi vain ettei sellaiseen tapahtumaan tulisi kukaan.

Näillä tapahtumilla pitäisi vain olla plan B jos nyt vaikka sataa. Kokoomusnuoria riveihin niin bileet järjestyy joka kerta  ;D 

18
Olette just perus vasemmisto takinkääntäjähippejä.... Kyllä joskus vain tuntuu siltä, että Aatulta jäi hommat kesken ennen kuolemaansa.

Vaikuttaa vahvasti siltä että kahdelta ihmiseltä olisi saanut jäädä jotain tekemättä. Vaihtoehtoisesti olisivat ottaneet kunnolla vastuuta teoistaan.

Lainaus
Perussuvaitsevaisena arvostan ihmisiä joilla on oikeita periaatteita, vaikka olisinkin täysin eri mieltä. Tässä on kysymys jostain ihan muusta

 :D Jos periaate on ettei periaatteita ole..? Bileet ilmeisesti tärkeämmät kuin sanoma. Keskustelu asiasta on kuitenkin tärkeintä, vaikka suon kaikille autoilijoille vapaata autoilua vaikka minne kunhan minä en ole siellä  ;D

19
poliisi järkevänä tahona

?!?!?!? ... kuitenkin ovat käyttäneet konsulttia :D

Hyvin se menee mutta menköön

20

Demokratioissa (johon tietääkseni Suomikin luetaan mukaan) tuosta "taistelusta" käytetään nimeä äänestäminen.


Jos tiivistät demokraattisen "taistelun" vain äänestämiseen niin ongelmat tulevat pahenemaan yhteiskunnassa. Kokoontumislaki on tärkeä ennen kaikkea sen vuoksi että katkerat ihmiset tuntevat että he saavat protestoida ja osoittaa mieltään. Muuten he radikalisoituvat... http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990530

Ei ole mitään hajua onko kyseisellä tapahtumalla luvat kunnossa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 18