Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Rin-tin-tin

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Yleinen / Miksi matkustat?
« : 11.07.2006, 12:34:28 »
Purkaukseni taustalla piilee havainto opiskelijoistani, jotka tulevat kursseille täynnä avoimuutta ja kriittisyyttä, mutta joiden kriittisyys karisee ja muuttuu kiihtymykseksi siinä hetkessä, kun avoimuudesta yritetään tehdä todellista avoimuutta ja se riisutaan (kollektiiviseen) yksilöidenteettiin liittyvistä arvomerkityksistä.

Oikein ja väärin ja hyvä ja paha ovat huonoja sanoja. Niitä kannattaa välttää avoimuuteen pyrittäessä.

2
Yleinen / Miksi matkustat?
« : 11.07.2006, 12:24:40 »
...
Mutta keskustelua jatkaakseni. Kuinka moni teistä hyväksyy rasismin, syrjivän ja alistavan luokka-ajattelun, orjuuden tai muut sellaiset ilmiöt, joita ei yleisesti hyväksytä länsimaisen moniarvoisuuden käsitteeseen?

Mitä matkailun syventämä ymmärrys käytännössä on? Onko se identiteetti vai onko se aitoa kykyä kriittisyyteen ja asioiden hyväksymistä sellaisenaan ja niiden tarkastelua ilman ennakkoluuloisia arvo-otaksumia (miksi esimerkiksi ihmisoikeusrikkomukset pitäisi tuomita)?

Voiko todelliseen ymmärtämiseen kuulua arvottamista? Tieteeseen sitä ei ainakaan pitäisi kuulua muuten kuin metodien muodossa.

Nuori sukupolvi mieltää itsensä vapaamieliseksi, mutta silti tuomitsee jyrkästi esimerkiksi rasismin. Mitä vapaamielisyyttä ja avoimuutta sellainen on? Miksi ihmisen lajityypillinen käytös kauhistuttaa vapaamielisiä?

Ja ennen kuin taas alatte henkilöä vastaan hyökkäämisen, niin miettikää nyt kerta jos toinenkin, että opettaako matkailu itsenäistä ja ennakkoluulotonta ajattelua vai vahvistaako se vain tietynlaista (monikulttuurista, "vapaa"mielistä) identiteettiä?

Moniarvoisuus ja ymmärrys on sitä, että viittaa tietynlaiseen arvokimppuun yhdellä käsitteellä. Eikö niin?

3
Yleinen / Miksi matkustat?
« : 11.07.2006, 11:55:31 »
Lainaus käyttäjältä: "drg313"
Pointtini tassa on se, etta olen kylla samoilla linjoilla Jessen kanssa, matkustamalla voit viisastua; se avaa silmat muullekin kuin omalle pienelle ymparistolle


Enpä tuota usko. Reppureissaajat ovat suoraa jatketta Kanariansaaret-turismille. Isät ja äidit lensivät Kanarialle ja opettivat lapsilleen, että maailmalla on ihmeellistä ja matkailu avartaa.

Nuorempi sukupolvi imi nämä vaikutteet, mutta luonnollisen sukupolvikehityskulun mukaan halveksuu pakettimatkoja ja kuvittelee, että heidän omatoimimatkansa ovat todellista tutustumista vieraisiin kulttuureihin.

Höpsis. Ihan samaa keskiluokkaisuuden viihdeteollisuutta reppureissaaminen on kuin vanhemman sukupolven pakettimatkatkin. Statusmatkailua. Identiteettimatkailua. Miten sitä sitten haluaakaan nimittää. Henkisen kehityksen yhteys matkustamiseen on sitten vähän niin ja näin.

4
Yleinen / Miksi matkustat?
« : 11.07.2006, 10:44:09 »
Lainaus käyttäjältä: "Jesse"
Rin-tin-tin!

En tarkoittanut,että matkustamalla oppisin täydellisesti ymmärtämään jotain tiettyä aivan erilaista kulttuuria vaan matkailemalla voin oppia myös itsestäni ja saada erilaista faktatietoa maantiedosta ja kultuureista.


Tuossa lienee vinha perä. Omakohtaiset kokemukset motivoivat tutustumaan asioihin faktuaalisesti ja elävöittävät tietoainesta.

Siitä sen sijaan en ole varma, auttaako matkailu tutustumaan itseensä. Ehkä matkailu ei olekaan matka itseen vaan pakoa itsestä, pakoa elämän tylsyydestä ja reaaliteeteista. Jos reppureissuille pitäisi etsiä rinnastus, niin nuorten parisuhteet ovat hyvä vertailukohde. Yhdessä hengaillaan niin kauan kuin homma hoituu sutjakkaasti, mutta arjen alkaessa työtä ei viitsitä suhteen eteen tehdä. Tutustuminen itseen ja kumppaniin jätetään puolitiehen, koska se olisi rajoittavaa ja veisi liiaksi energiaa.

En tiedä huvittaako muita, mutta minulla nousee huulille hymynkare, kun luen kvasirationaalisia perusteita reissaamiselle. Siinä on juuri sellainen ideologinen sävy.

5
Yleinen / Miksi matkustat?
« : 11.07.2006, 00:29:50 »
Lainaus käyttäjältä: "Jesse"
Paljon matkailemalla uskon viisastuvani ja oppivani elämästä enemmän.


Turha toivo...  :lol: Matkustaminen taitaa vain lisätä ja syventää ennakkoluuloja, jos paljon matkustaneiden asenteista voi jotain päätellä.

Matkustaminen on ideologia, joillekin jopa uskonto, ja ideologiat aiheuttavat sokeutta. Matkustamisen kokonaisideologiaan kuuluu mm. sen tyylinen ajattelu, että Intiassa käymällä oppii ymmärtämään intialaisia. Ei opi.

Jos haluat oppia näkemään asioita kainuulaisen pienviljelijän näkökulmasta, palkkaudu ilmaiseksi rengiksi kainuulaiselle pienviljelijälle viideksi vuodeksi. Käynti maatilalla tai siellä vietetty kesä ei riitä. Oppiminen on hidasta. Ihminen voi oppia elinaikanaan hyvin rajallisesti asenteita ja arvoja. Opittu faktatieto taas on ymmärryksen kannalta turhan irtonaista, pelkkää hötöä.

6
Yleinen / Kävellen maailman ääriin...
« : 01.06.2006, 18:38:00 »
Lampen lähtee piakkoin melomaan ja viestittää tekemisistään tekstiviestein.

http://elampen.saunablog.fi/

7
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Rohkein teko?
« : 23.05.2006, 18:31:51 »
Rohkein teko on erilainen itse kullekin persoonasta ja peloista riippuen. En pelkää fyysisiä vaaroja, minkä vuoksi olen yrittänyt yhtä ja toista ja maannut tehollakin kaksi kertaa epäonnistumisen vuoksi. Sen seurauksena minulla on lopun ikääni toinen korva kuuro ja toinen silmä sokea (vastakkaisilta puolilta) ja yhden varpaanikin olen menettänyt. Yhtään en temppujani kadu, enkä pane pahakseni sitäkään, että olen käynyt paikoissa, joita lähellä ei ole käynyt kukaan toinen suomalainen. Tätä en sano saavutuksiani korostaakseni vaan tuodakseni esiin, että todellinen seikkailu alkaa vasta siitä, kun lopettamisen mahdollisuudet loppuvat ja selviytyminen on pelkästään oman fysiikan ja neuvokkuuden varassa.

Sosiaalisesti olen - tämä sanottakoon tilanteista vaihtelua huomioimatta - ujo ja estynyt. Rohkeimmiksi teoikseni arvostankin osallistumisen nuoruusvuosieni lopulla "seurapiirileikkeihin", joista jäi sekä erinomaisen miellyttäviä ja raflaavia että kuvottavia kokemuksia. Ne auttoivat kuitenkin jonkin verran voittamaan ujoutta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Orgy

8
Yleinen / Re: Lomamatka kehitysmaassa
« : 15.05.2006, 13:04:29 »
Lainaus käyttäjältä: "bUkOwSkI"
Lomamatka ja kehitysmaa...

Minusta nuo kaksi asiaa eivät jotenkaan sovi yhteen.


Reissaaminen perustuu elämyshakuisuuteen, fiiliksiin. Köyhissä maissa köyhyyttä eli käytännössä kärsimystä hyväksikäyttämällä fiiliksiä saa pienellä henkilökohtaisella panoksella. Ei siis ole ihme, jos mainitsemasi kysymys tulee mieleen.

Turismista on hyötyäkin, mutta on ihan tervettä kysyä itseltään, miksi minulla on oikeus etsiä elämyksiä samaan aikaan kun monet muut näkevät nälkää. Ovatko omat elämykset tärkeämpiä kuin muiden perustarpeet? Miksi sijoittaa rahat matkailuun eikä tarvitsevien perustarpeisiin?

9
Yleinen / Kävellen maailman ääriin...
« : 11.05.2006, 14:49:30 »
Lainaus käyttäjältä: "TL"
Kengistä tosiaan vielä sen verran, että vaelluskengät kuulostavat hienolta tuollaiselle reissulle, mutta ei kannata


Kävelen paljon sekä vaelluksilla että muuten, enkä suosittele lenkkaria, jos se ei ole erityisesti kävelyyn tarkoitettu. Juoksulenkkarissa on liian löysä pohja, minkä vuoksi jalka alkaa pitkiä matkoja kävellessä väsyä ja nilkatkin saattavat olla kovilla. Kevyet vaelluskengät tai kävelylenkkarit ovat kaiketi hyvä valinta.

Kengän toimivuus liikuttaessa on olennaisin matkaamismukavuuteen vaikuttava tekijä. Siihen kannattaa sijoittaa rahaa ja testata se jo hyvissä ajoin etukäteen, jos aikoo paljon kävellä.

10
Yleinen / Kävellen maailman ääriin...
« : 10.05.2006, 23:18:12 »
Lainaus käyttäjältä: "Daria"
Lainaus käyttäjältä: "akk"
En malta olla mainitsematta tätä matkapäiväkirjaa. Kirjoittaja siis käveli Helsingistä Jäämerelle.


Aivan "sairaan" hyvä juttu, on miehellä tarinankertojan vikaa ja pahasti!!! Kiitos linkistä!  :D


Lampen on kirjoittanut hauskoja mm. kodin kuvalehteen. Suosittelen niitäkin, erinomainen toimittaja ja kynämies.

Kävelyn lisäksi hän on pyöräillyt ympäri Suomen, hiihtänyt läpi Suomen (ahkion kanssa) ja tulevana kesänä suunnitelmissa näyttää olevan melonta läpi Suomen, muistaakseni Utsjoelta Helsinkiin. Se vaatii paljon puljaamista kylmissä vesissä.

http://www.saunalahti.fi/~elampen/

11
Yleinen / Re: interrail vai halpa lento?
« : 06.05.2006, 17:21:20 »
Lainaus käyttäjältä: "Wi"
elikkäs en tiiä onko tästä jo jossain puitu mut... kannattaako lähteä kuukaudeksi eurooppaa kiertää lentäen vai junalla


Riippuu siitä, mitä haluat. Kun katsoo lähelle kauan, näkee usein enemmän kuin eteenpäin kiitäessä. Onko matkailu sinulle kasvamista, ymmärtämistä, avartumista ja muutoksen stressiä ja tuskaa vai hyviä fiiliksiä?

Fiiliksiä saa paremmin junan kyydissä, mutta kyhjöttäminen kasvattaa. Oppiminen ja kasvaminen vaatii ennen kaikkea aikaa ja tylsyyttä.

12
Lainaus käyttäjältä: "minnam."
Mutta kun se 505 € kuussa on todella pieni summa kun vähentää verot. Monilla on vuokrakin 400€ luokkaa, sen maksaa tuella, mutta kaikki muu pitää maksaa palkasta.


Eikö 500 (400) sitten riitä muuhun? Millaiset ovat silloin elämäntavat?

Lainaus
Ja kun sen työpaikan hankkii, se 505€ tulee todella nopeasti ja vähällä työmäärällä.


Kukaanhan ei kiellä hankkimasta enemmän, silloin vain menettää tuen. Opiskelijat näyttävät suhtautuvan tukeen kuin se olisi kansalaispalkka. Sitä se ei ole, vaan se on tuki. Saman logiikan mukaisesti työttömillekin pitäisi maksaa tukea, vaikka he tekisivät työtä.

13
Lainaus käyttäjältä: "militantti"
Työnteko on kuitenkin rangaistava teko, joten voi olla että Liisan opintotuet leikataan nolliin mikäli tienaa muutaman satasen kuussa ruokaan ja laskuihin, ehkä myös siihen että saa itselleen uudet housut ja paidan.


Tarkistin tämän. Tienata saa 505 euroa tuellista kuukautta kohti ja 1515 euroa tuetonta kuukautta kohti. Jos nostaa tukea yhdeksältä kuulta vuodessa, saa tienata  9090 euroa. Jos tienaa enemmän, joutuu maksamaan takaisin sen verran tukikuukausia, että tuloraja ei ylity. Kaikkia tukia ei siis suinkaan menetä.

Minusta tuollainen systeemi on täysin reilu. Ei voi olla niin, että tukea maksetaan ihmiselle, joka tulee muutenkin toimeen omalla palkallaan. Tuki on todellakin tuki, ei palkka. Suunnataan mieluummin sitten tukea vaikka lapsiperheille tai muille sitä enemmän tarvitseville.

Jos rahaa kuluu opiskellessa yli 15 000  vuodessa, niin asenteessa saattaa olla tarkistamisen varaa. Meneekö aika silloin opiskeluun vai johonkin muuhun ja onko tukien tehtävä maksaa tuo jokin muu?

14
Yleinen / Onko matkailu lopulta vain harrastus?
« : 19.04.2006, 11:50:11 »
Lainaus käyttäjältä: "Alppiruusu"
Lainaus käyttäjältä: "Bella"
matkailu on toimintaa, jossa ihmiset matkustavat tavanomaisen elinpiirinsä
ulkopuolelle ja oleskelevat siellä korkeintaan yhden vuoden.

...Siksi minua inhottaa kaikenlainen vankaaminen siita mika on matkailua kullekin...


Se, että joku kuku asian näin määrittelee, EI tarkoita vielä pitkään, että kaikkien olisi asian näin määriteltävä. Jos se sinua inhottaa, että minulle on matkustaminen jo sitä, että olen yhden vuorokauden kotoani poissa, niin inhotu ihan rauhassa 8)


Minun mielestäni matkailu on mielentila, jota ei voi määrittää ajallisen keston tai sijainnin perusteella.

Joku matkaa maailmanympäri, koska...

"Monet ovat kysellet mikä on motiivini tai miksi lähden tällaiselle
reissulle. Tähän en oikeastaan osaa vastata, koska en itsekään koskaan ole matkaa varsinaisesti suunnitellut. Toukokuussa tuli vain päähänpisto, että syksyllä voisi lähteä reissaamaan jonnekin. Opiskelun aloittaminen kolmannennen kerran väsyneenä ei houkutellut, syy seuraavassa lauseesa. Ei unta = aivot eivät toimi. Työntekoonkaan motivaationi ei riitä, sillä jotain kehittävää tämän ikäisenä mielellään tekisi eikä ilman kuolutusta helposti kovin luovaan työhön eksy. Enkä rahaankaan hirveästi perusta. Joten mikä olisi maantieteen opiskelijalle parempi tapa viettää välivuotta/vuosia kuin maailmalla kiertely. Pyörä liikumismuotona alkoi kypsyä vasta lennon varaamisen jälkeen. Pyöräilyn etuja ovat halpuus, alueen kokeminen välillä a:sta b:hen toisin kuin bussilla, jossa kokee vai a:n ja b:n ja välimatka kuluu odottassa pois pääsyä kuumasta ja tunkkaisesta metallilaatikosta ja minulle liikunta hullulle tietenkin ajansäästö, sillä liikunta tulee suoritettua jo matkalla eikä tarvitse raskaan bussi yms, matkan jälkeen paria tuntia illalla treenata vaan saa lotkötellä ja pötkötellä maja paikassa."

15
Yleinen / Re: Onko matkailu lopulta vain harrastus?
« : 17.04.2006, 22:12:02 »
Lainaus käyttäjältä: "militantti"
Onko sinulla aikeita muuttaa tai edes pyrkiä muuttamaan johonkin toiseen maahan ja toisenlaisen kulttuurin keskelle mahdollisesti pysyvästi?


Minulla on omiakin kokemuksia, mutta suosittelen osoitetta
http://www.expatrium.fi (siellä "klubi"). Se vaatii rekisteröitymisen, mutta sähköpostivahvistusta ei tarvitse lähettää, joten homma käy helposti. Siellä monet kertovat, kuinka eri asia on lähteä pariksi vuodeksi firman lähettämänä ulkomaille kuin lähteä kokonaan ilman aikomusta palata.

Väitänkin, että reppumatkailu on yksi keskiluokkaisimmista harrastuksista. Sen tavallisempaa ei kai nykymaailmassa voi olla.

16
Ylläpito tiedottaa / Pallontallaajien moderointi
« : 13.04.2006, 13:50:29 »
Onko tämän tarkoitus olla keskustelufoorumi vai tietolähde? Jos pyrkimys on esittää ytimekkäästi tietoa, kannattanee käydyt keskustelut poimia erilleen ja estää niihin vastaaminen. Jos tämä taas on keskustelufoorumi, niin ei liene mitään haittaa, jos joku kysyy ja toinen vastaa linkillä tai jos keskustelu aiheesta jatkuu. Kuolleet aiheethan vaipuvat alas ja katoavat.

Miksi aiheet eivät saisi toistua, jos niistä kuitenkin halutaan keskustella?

17
Lainaus käyttäjältä: "Katariina72000"
Rin-tin-tin:Kirjon ja valtion yhdistäminen on aina ollut arveluttavaa ja Suomenkin tulisi sivistysmaan tavoin pyrkiä eroon valtionkirkon luomasta monopolista.


Sinähän taidat olla oikea pikkuporvari. Joku täällä kirjoitti, että tämä foorumi vaikuttaa hyvinvoivista perheistä tulleiden muksujen temmellyspaikalta, joilla on lopulta aina isukki tai äitykkä taustalla hääräämässä, ja vähitellen uskoni foorumin keskiluokkaisuuteen onkin alkanut lukittua.  

Nuoria, jotka tavoittelevat jo hyvissä ajoin keski-iän ja keskiluokan tapoja. Niinkö?

18
Ylläpito tiedottaa / Pallontallaajien moderointi
« : 12.04.2006, 21:07:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Katariina72000"
On tietty ihan kiva juttu lukea ekasta ulkomaan reissusta jne. mutta kun näiden ihmisten kysymykset on juuri niitä tyhmiä kysymyksiä


Eikö reilumpi systeemi olisi äänestää? Tällä tavoin ryhmän perusteella syrjimisestä päästäisiin eroon. Pois tiputetut saisivat tilaisuutensa puolen vuoden tauon jälkeen, mutta jos tekstin taso ei tyydyttäisi foorumilaisia, niin uusi tiputus olisi edessä.

Lainaus
Korkeakoulututkinto ei liene mitään huonoidea.....napataan tästä vielä pois ne ikuiset opiskelijat, jotka ei koskaan valmistu :)


Alan päästä selville, mitä haluat. Ajat foorumille länsimaista keskiluokkaista maailmankuvaa. Kymmenen vuoden päästä ei enää hyväksytä mukaan ketään muita kuin niitä, joilla on muovinen matkalaukku.

Vaatiiko jäsenyys kuulumista ja osallistumista kirkon toimintaan?

19
Ylläpito tiedottaa / Pallontallaajien moderointi
« : 12.04.2006, 20:42:15 »
Lainaus käyttäjältä: "Katariina72000"
Nyt mä heitän ihan kamalan ja syrjivän ehdotuksen. Mitenkäs jos tehtäisiin jonkinlainen esittely ja minimi matkustelu sääntö. Näin kaikki ihan kakarat (sorry vaan teinix:))ei pääsisi "pilaamaan" tätä foorumia


1. Todennäköisesti apua, kannustusta ja ajatusten vaihtoa kaipaavat kaikkein eniten ne, jotka aloittelevat matkustelua.

2. Jokainen meistä on ollut teini ja siihen ikämaailmaan kuuluu tietynlainen käytös ja ajattelu. Sitä on kunnioitettava.

3. Harvinaisen tiukkapipoista on minusta foorumilla rajanveto, kun huomioidaan, että täällä pitäisi kuitenkin olla avaramielisiä ihmisiä, jotka kestävät erilaisia ristiriitoja sekä pien- ja ikäkulttuureja.

Pitäisikö vaatia vielä korkeakoulututkinto?

20
Lainaus käyttäjältä: "Trotamundo"
Olisko sulla C4 vinkkejä, mistä sellaisia etätöitä saa, joka ton missä vaan asumisen mahdollistaisi  :?:


Kielenkääntäjät ovat varsin vapaita tulemaan ja menemään. Tekstit liikkuvat nykyään nopeasti ja työn edistymistä voi myös mitata niin että työnantaja tietää jotain tapahtuvan.

Oliko tämä vastaus foorumin nykylinjan mukaan liian lyhyt?

Sivuja: [1] 2 3 ... 6