Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pialiina

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Pari vuotta edellisestä viestittelystä. Oon kiinnostunut kuulemaan maassa hiljattain käyneiltä reissaajilta kokemuksia. Millaista oli, missä kävit, kannattiko, paljonko maksoi, oliko turvallista, plussat ja miinukset..

2
Australia ja Oseania / Vs: 30- vuotiaat WH-reissaajat
« : 07.12.2013, 19:39:02 »
Todellakin matkaan vaan vaikka viimesillä ikärajoilla. Niin tein itse, olisin ilmanmuuta halunnut anoa toisen vuoden visaa, mutta piru kun täytin 31 juuri matkalla ennen kuin tajusin tuon vaihtoehdon. Toisaalta monille reissaajille on tarjottu työnantajan taholta mahdollisuutta pysyvän työluvan anomiseen. Se maksaa työnantajalle x-taalaa, ja muistaakseni työhön pitää sitoutua 3 vuodeksi. Itselleni tarjottiin tälläistä mahdollisuutta eräästä kiinteistövälitysfirmasta jossa tein toimistohommia (vanhempana työmahdollisuudet kasvavat). En sitten kuitenkaan malttanut jäädä..

3
Australia ja Oseania / Vs: Perth vs Darwin
« : 07.12.2013, 19:26:11 »
Baari, ravintola, hostelli duuneja löytyy aina. Darwinissa on paljon WHlaisia töissä ja mikä ettei kiva paikkahan se on ja sieltä on helppo tehdä reissuja  luonnonpuistoihin. Perth on melko kaukana kaikesta. Itse kyllä pidin myös Perthistä, semmoinen kiva kompakti kaupunki, jossa oli vähän enemmän elämän makuinen meininki verrattuna moneen pohjoisrannikon kaupunkiin, jotka kaikki näyttävät aivan toistensa kaltaisilta.

4
Etelä-Amerikka / Vs: Kolumbia
« : 07.12.2013, 19:18:16 »
Ensin täytyisi selvittää mahdolliset lait työnteon suhteen. Kyllähän siellä gringoilla oli jos mitäkin hostellia jne.. ja sellaista respatyötähän saattaisi saada helpohkosti, mutta palkan maksu lienee majoitusta ja/tai pientä korvausta vaan.. Opiskelu on mahdollista ja yliopistoihin (ainakin Medellin, joka yks mun suosikkikaupungeista) voipi kirjautua helposti.

5
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 07.12.2013, 19:14:08 »
Mites Filippiinien turvallisuus tilanne Cebulla ja Boholilla & ympäristössä. Hurjia juttuja kuulee ja rahoista nyt aina pitää pitää huoli. Onko jotain erityistä?

6
Aasia / Filippiineille NYT jouluksi?
« : 09.11.2013, 12:06:20 »
Hei, viimeisimpiä tietoja kaivataan!!
Kertokaahan  pitääkö tässä ruveta perumaan lentoja ja muuttamaan matkasuunnitelmia viimeisen taifuunin vuoksi?
Jouluksi oli tarkoitus mennä, mutta epäilen onkohan paikat ehjinä ? Onko kenelläkään paikallistietoa? Lennot on Airasialta varattu, tuskin peruttavissa. Cebu ja Bohol on kohteina..

7
Etelä-Amerikka / Vs: Majoitus Bogotassa?
« : 01.05.2012, 15:15:26 »
Et sattuis tarvitsemaan Lonely Planet Colombiaa, voisin myydä, se on uusin vuodelta 2009?

8
Etelä-Amerikasta Väli-Amerikkaan on kimurantti. Kolumbian ja Panaman välinen raja on kiinni ja laivaliikeenne epämääräistä ja ei-suositeltua. Näin ainakin ennen, tilanne tuskin muuttunut.

Tälläistä purjehdus-ylitystä olen suunnittelemassa... Olen käsittänyt että reissut ovat onnistuneet, jos vain kippari on ollut täysipäinen, purjehditaan 3-4pv pysähtyen pikkusaarilla, saman verran maksaa tunnin lentomatka panamacitystä esim. bogotaan.

Olen yrittänyt selvittää kaikki mahdolliset tavat siirtyä Panamasta Kolumbiaan (olisi vissiin kannattanut tustustua tarkemmin ENNEN lentolippujen hankintaa, mutta samapatuo) tai muualle Etelä-Amerikkaan, aina joku asia tökähtää, niin että purjehtiminen alkaa jälleen kuulostamaan ihan hyvälle vaihtoehdolle.

Oisko jotain detalji tietoa tosta turvallisuus asiasta?

9
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Panama
« : 08.01.2012, 18:14:13 »
Oliko kokemuksia purjehdusmatkoista Pananmasta Kolumbiaan via San Blas saaret?
Turvallisuus?

Tarkistin lentohinnan olikin 1075 euroa :)

10
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Panama
« : 29.12.2011, 18:34:51 »
Tarkempia suunnitelmia tai varauksia en ole tehnyt. Siinäpä se. Jotta nyt niitä tekemään, varsinkin jos se paluulippu vaaditaan. Ajattelin myös pyörähtää Ecuadorissa ja Perussa, jos lienee aika riittää, joten kauanko sitten Kolumbiassa tulen olemaan, on vielä auki.

Lennot otin KLMn kautta, koskapa lähden matkaan ystävän kanssa, joka Panamasta oli kovin kiinnostunut ja hänellä meno-paluu Panamaan, 3 viikon loma, menemme siis samalla menolennolla. Jatkan siitä sitten minne nenä näyttää.
Hän sai hyvän diilin 5 days outletista 950 euroa. Mulle tuli vähän kalliimmat lennot, mun pvmlle oli itseasiassa edullisempi ottaa paluulento eri kaupungista, joista Bogota tuntui ihan hyvältä vaihtoehdolta, kustansi 1150 euroa.

Hyvää noissa lennoissa on lyhyt matka-aika, yksi vaihto euroopassa.

Näyttää vaan olevan Panamasta poistuminen kallista tuonne alaspäin :(

11
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Panama
« : 29.12.2011, 15:15:04 »
Laitetaas tähän ketjuun kysymys..

Reissu lähenee tammikuun puolessa välin on lähtö. Panamaan menolento ja paluu Kolumbian Bogotasta alle 90 päivän (tarkemmin 87pv) päästä. Tietääkö joku, kysytäänkö ja/tai onko mulla oltava joku menotiketti pois Panamasta??

Ja toinen aika oleellinen, miten pääsisin Panamasta huokeimmin tai ylipäätään Cartanegaan Kolumbiaan?
Onko jollakulla kokemusta niistä purjehdusmatkoista?

12
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: pacsafe rinkan turvaverkko
« : 27.12.2011, 18:18:58 »
Mun rinkka on semmosta materiaalia, jonka puukottamiseen saisi käyttää useamman iskun, vain yksi iso tavaratila joka lukitaan vetoketjuilla joiden sivuissa on lukon paikka. Olen miettinyt että semmosen vaijerin kaveriksi voisin vielä ottaa, niin ettei koko suht. pieni rinkkani lähtisi matkaan. Mutta ilman vaijeria on jo menty monet reissut.

13
Tätä olen ennenkin täällä tainnut mainostaa, mutta jos yhtään on ompelutaitoa itsellä tai kiltillä kaverilla niin kanduu tehdä sisätaskuja suosituimpiin reissuhousuihin/hameisiin. Itselleni tein myös pussin, jonka päihin olen ommellut pienet kuminauhat ja kiinnikkeet, näillä voin kiinnittää pussiin mihin vaatteeseen hyvänsä nappiin, nyöriin jne. on mukavaa kangasta (monet rahavyöt hiostaa) ja juuri sopivan kokoinen.

14
Yleinen / Vs: Mitä tehdä asunnolle?
« : 27.12.2011, 17:43:34 »
Itse asuin helsingin kaupungin vuokra-asunnossa. Anoin kaupungilta erikseen lupaa huoneiston jälleen vuokraukseen. Stadilla lupaa saa anoa max. kahdeksi vuodeksi. Myin suuren osan huonekaluista tori.fissä joka toimi vallan hyvin. Pakkasin henk.koht tavarat lootiin ja kiikutin minne sain mahtumaan kavereille, vanhemmille jne.. Pidin 'myyjäiset' kutsuin kavereita, ottakaa lainaan, viekää periaatteella. Muutama iso huonekalu jäi kämpille, johon sain puolitutut vuokralaiset, joiden kanssa sovimme sitten mustaa valkoisella asioista.

Ihan jees, pari ikävää juttua kävi, mutta kaikesta lopulta selvittiin, onneksi mulla oli Suomessa luotettavia tahoja, jotka pystyivät hoitamaan muutaman jutun täällä mun puolesta. Olin reissussa puolitoista vuotta, muutin takaisin, olin kesän ja päätin taas talveksi lähteä, jolloin päätin luopua vuokrakämpästä tykkänään. En sentään ollut ehtinyt ostaa uusia huonekaluja jne.. Loput tavarat löysi tiensä taas jonnekin.

Kaikessa on puolensa. Pitää miettiä kuinka paljon ja mitä haluaa. Se kait se on kaikessa :)

15
Varasin mielestäni melkoisen edulliset lennot, Melbourne - Kuala Lumpur - Lontoo, nämä AirAsialla 250 euroa ja sitten finskillä Lontoo-Hki, n.100 e. Tähän toki vielä n. 20-30 euroa siirtymisestä Gatwickistä-heathrowlle. Yhteensä n.380 euroa.  Yhdensuuntainen kotiinpaluumatka tapahtuu Helmikuun lopulla 2010.

Muutaman kympin olisi vielä saanut puristettua ryan airilla lentäessä, mutta odottamista Lontoossa olisi ollut reilut 12 tuntia ja lisäksi olisi kuitenkin pitänyt matkata Tampereelta Helsinkiin.


Ja tarkoitin tietenkin Standstedia, jonne AirAsia lentään (mistähän mä ton gatwickin keksin..?) Mulla menee ruumaan pari laukkua ja painoakin on varmaan se sallitut 22kg nappiinsa, Finskillä ok, kuten myös lisämaksusta (jonka buukkasin jo lippuihin) AirAsialla.
Tässä vaiheessa olen reissannut 1,5 vuotta, joten tavaraakin on kertynyt, sellaista jota ei raski jättää jälkeensä :0)

16
Varasin mielestäni melkoisen edulliset lennot, Melbourne - Kuala Lumpur - Lontoo, nämä AirAsialla 250 euroa ja sitten finskillä Lontoo-Hki, n.100 e. Tähän toki vielä n. 20-30 euroa siirtymisestä Gatwickistä-heathrowlle. Yhteensä n.380 euroa.  Yhdensuuntainen kotiinpaluumatka tapahtuu Helmikuun lopulla 2010.

Muutaman kympin olisi vielä saanut puristettua ryan airilla lentäessä, mutta odottamista Lontoossa olisi ollut reilut 12 tuntia ja lisäksi olisi kuitenkin pitänyt matkata Tampereelta Helsinkiin.

17
Joo, mä oon miettiny jotain vastaavaa myös itse. Matkailen ittekseni, joten myös seurallisemmat mestat kiinnostaa.

Fijille pääsisi halvalla (lennot+4vrk, alk. n. 300-400taalaa).
Brisbanesta ainakin matkatoimistot tekevät paketteja jotka vaikuttaa kovin huokeilta. Jotenkin tahtoisin kuitenkin jollekin muulle saarelle, kun fijikin on niin turistinen.

Kannattaa mennä flightcenteriin tai johonkin erikoistuneeseen matkatoimistoon, ja tietty aina on hyvä vertailla netissä eri lentoyhtiöiden hintoja.


18
Australia ja Oseania / Sakot Ausseissa?
« : 05.09.2009, 08:56:47 »
Terve,

Onko kellään kokemusta mitä tapahtuu jos ei maksa saamiaan sakkoja Australiassa. Tuleeko ne ajamaan pois maasta tai joutuuko vaikeuksiin?

Sattuipa siis näin:

Juopottelu kaduilla on lailla kiellettyä. No otimme kuitenkin hostellimme edessä pikkutipan goonia, niin eikös siviilipoliisi tullut ja sakotti. Joudun antamaan kaikki tietoni ja sain tiketit käteeni, 200 taalaa (auts).

No menin sitten sinne toimistoon maksamaan (rukoilemaan, ihan mitä vaan) ja mimmi tuumasi että tämä ei näy täällä systeemissämme, en voi ottaa rahojasi. Poliisi oli vahingossa antanut mulle kaikki kolme kopiota tästä sakosta, kun yksi olisi hänen tullut säilyttää rekisteröintiä varten. Huusin hurraata ja unohdin koko asian.

Pari kuukautta myöhemmin kaveri joka edelleen asusteli samaisessa hostellissa soitti että täällä on sulle postia. Avattuaan hän luki mulle nootin: et ole maksanut kyseistä sakkoa ja se on kasvanut korkoa ja sitä sun tätä. Eli ilmeisesti pollari oli kaivellut muististaan tiedot kuitenkin ja vienyt sen systeemiin hiukan myöhemmin. Maksun voit hoitaa tässä osoitteessa (Perth, WA) tai lähettämällä shekin plaa plaa.

No mä oon jo ajat sitten lähteny Perthistä, enkä todellakaan aio mitään sekkejä lähetellä ties minne, jos ei kuitenkaan ole takeita että systeemi ottaa rahoja vastaan ja homma menee pois päiväjärjestyksestä.

Kysynkin, voiko tästä nyt koitua jotain ikävyyksiä?
Maasta poistuttaessa?
Tai jos haluan tulla takaisin, saman visan (WH 1v) puitteissa?


19
Tulin juuri kahden päivän reissulta Boomerang paatilla joka on yksi Southern Crossin veneistä.

Mulla kävi tuuri, kuulin että ne päästää vapaaehtoisia apureita reissuille ja onnistuin saamaan sellaisen viiden päivän odottelun jälkeen. Avustin miehistöä reissun ajan, lähinnä siivous ja tiski hommia ja näin ollen sain reissun kaikkinensa ilmaiseksi!
Mahtavaa oli ja miehistö kohteli reilusti ja pääsin tekemään ja kokemaan kaikki kuten maksaneet matkustajatkin. Säästyipä siinä semmonen 300 taalaa.

Southern Crossilla on toimisto Airlie Beachillä sillä kadulla mikä viettää alas bussipysäkille, heti keskustan risteyksen jälkeen oikealla puolella.

20
Thaimaa / Vs: Thaimaa - Huijaukset
« : 02.09.2008, 10:22:01 »
Jos tämä on virallinen kanta niin homma selvä. Käytännössä ei minun kohdallani kuitenkaan koskaa ole ollut näin, eikä kenenkään kaverinkaan.

Kyllä se on. Itsellä tota paluu-/jatkolippua on kysytty tasan kerran ja se tapahtu juuri 2kk sitten, kun olin lentämässä Singaporesta Bangkokiin. Ilman lippua olisi koneeseen jäänyt pääsemättä. Lentoyhtiä oli Jetstar.

Joo, oon nyt kuullu niin monesta suunnasta että paluulippu tai viisumi on oltava ja että käytäntö on tiukentunut. Itse hain viisumia 2 entryä hintaan 50 euroa, kun en jaksanut kikkailla bussi-juna-lentolippuja...Saanpahan olla 60vrk yhden entryn kanssa kun paluulipulla saat sen 30pv.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5