Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - J-P

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Afrikka / Vs: Etiopia
« : 11.11.2012, 14:26:45 »
Hyvää päivää! Kaksi ja puoli vuotta on tullut oltua erossa tästä foorumista mutta kai nyt on hyvä aika suorittaa paluu.

Eli suunnittelen matkaa Etiopiaan ensi vuoden alussa ja näillä näkymin tuo tapahtuu yksin. Yksin matkustaminen ei ole missään nimessä uutta minulle mutta välillä sitä kaipaa seuraa nähtävyyksien ihmettelyyn, patikkareissulle ja oluen juontiin. Onko Etiopiassa siis minkä verran muita reissaajia ja törmääkö heihin helposti matkatessa? Entä onko hostelleissa tai vastaavissa kirjavaihtoja? Kirjat on mulle tärkeitä myös reissussa.

Ja jos olti tuossa yllä -tai joku muu - on matkaseuraa vaille Etiopiassa tammikuussa, laita viestiä ja sovitaan jotain.

2
Törmäsin joitain vuosia sitten Ulan-Batarissa tommoseen hämmentävään tiikeri-/kissapatsaaseen. Mun mielestä se vaan on makee ja siinä on hienot värit.

3
Etelä-Amerikka / Vs: Kolumbia
« : 27.12.2009, 21:38:45 »
Ajattelin olla Barranquillassa karnevaalien aikaan. Viela ei mitaan konkreettista ole suunniteltu, onhan tuohon viela aikaa. Oletan, etta yosijaa loytyy paikanpaalta, ilman ennakkovarausta? Tietaako joku?

Suosittelen kyllä noita Barranquillan karnevaaleja. Hauskat ovat. Toisaalta hommasta selviäminen vaatii aika kovaa viinapäätä koska käytännön tasolla tuo juttu on 4+ päivää pitkä suomalainen vappu. Viina virtaa aamusta iltaan.

Barranquilla täyttyy aika hyvin karnevaalien aikaan ja ennakkovarauksen tekeminen on ihan hyvä idea mutta luulisin, että vapaita huoneita löytyy ilman varaustakin. Pitää vain varautua kyselemään hieman useammasta paikasta. Itse varasin hotellin pari-kolme päivää etukäteen mutta sitten kun pääsin kaupunkiin, tapasin sattumalta pari tuttua ja menin heidän hotelliinsa. Siellä oli useampiakin huoneita vapaana koko karnevaalien ajan. Eli toisin kuin Kotkan meripäivillä, Barranquillassa saanee huoneen myös karnevaalipäivänä ilman ennakkovarausta. Jos se vapaa hotelli ei kuitenkaan osu kohdalle, voi karnevaaleihin myös tehdä päiväreissuja esim. Tagangasta. Busseja kulkee kuulemma läpi yön/aamun.

4
Eräs vaihtoehto on Aquas Calientesiltä palatessa jäädä junasta Ollantaytambossa, yöpyä siellä tai lähettyvillä (varaa hotelli ja sovi noudosta etukäteen!) ja jatkaa taksilla nähtävyyksiä katsellen Cuscoon.

Limassa on nähtävää ja koettavaa 1-2 päiväksi (suhteutettuna viikon aikatauluun).

Ollantaytambon ja Cuscon välillä kulkee paljon busseja joten rahaa ei tarvitse tuhlata takseihin jos ei halua. Kuulemma halvin tapa päästä junalla Aguas Calientesiin on juuri tuon Ollantaytambon kautta.

Limassa kannattaa käydä katsomassa eroottisia saviruukkuja. Siellä yhdessä museossa (en muista nimeä) on kai kohtalaisen ainutlaatuinen kokoelma moisia.

5
Etelä-Amerikka / Vs: Kolumbia ja Venezuela
« : 22.11.2009, 19:21:14 »
Kolumbia on ihan yhtä turvallinen/turvaton kuin muutkin Latinalaisen Amerikan maat eli jos pitää silmät auki ja välttää hämärämpiä paikkoja niin hyvin pitäis mennä.
No jaa, Kolumbiassa tehdään väkilukuun suhteutettuna eniten henkirikoksia maailmassa...

Voin tuon kyllä hyvin uskoakkin. Kolumbiassahan on nuo kokaiinikuviot aika vahvat ja siinä bisneksessä varmaan ruumiita syntyykin aika reilusti. Onhan siellä myös se sisällisotakin, joka voi siis näkyä tilastoissa. Tuon tyyppiseen väkivaltaan ei kuitenkaan normituristi kauheasti törmää eli turistin näkökulmasta maa lienee turvallisempi kuin miltä se tilastojen perusteella vaikuttaa.

Mitä tuolla omalla kommentillani tarkoitin oli, että en itse turistina törmännyt enkä kuullut muidenkaan törmänneen sen enempää uhkaaviin tilanteisiin kuin muissakaan vierailemissani latinalaisen amerikan maissa. Tämmöistä omaa perstuntumaa siis, ei mitään tiedettä. Enkä myöskään tällä tarkoita, etteikö siellä olisi ollut väkivaltaa tai täysin turvallista. Kuulin tarinoita mm. kahta reissaajatyttöä vasaralla hakanneesta taksikuskista ja kodittomia lapsia rautatangolla piesseestä hostellinomistajasta. Mutta tuollaistahan se meno on muuallakin latinalaisessa amerikassa...

Ja mun mielestä oli ihan turha vetää Haapavesi mukaan tähän juttuun.

6
Yleinen / Vs: Tripadvisorin hotelliarviot huijausta?!?!
« : 20.11.2009, 19:16:33 »
Tapasin tuossa reissullani kaksi brittiä, jotka olivat olleet töissä matkailualalla ennen omaa reissuaan. Osa heidän työtään oli ollut kuulemma positiivisten arvioiden kirjoittelu hostelleista ja hotelleista eripuolille nettiä. Kuulemma käytössä oli useampiakin tunnuksia joilla sitten hilattiin asiakashostellien arvosanoja ylöspäin ja kirjoiteltiin kaikkea kivaa näistä paikoista. Tuo toiminta on kuulemma aika yleistä.

7
Etelä-Amerikka / Vs: Kolumbia ja Venezuela
« : 11.11.2009, 16:32:04 »
Kolumbia on ihan yhtä turvallinen/turvaton kuin muutkin Latinalaisen Amerikan maat eli jos pitää silmät auki ja välttää hämärämpiä paikkoja niin hyvin pitäis mennä. Sisseihin siellä on nykyään kai aika vaikea törmätä kunhan vaan pysyttelee kauempana Amatsonin ja Tyynen valtameren rannikon viidakoista. Kidnappauksetkin kohdistuu rikkaisiin paikallisiin turistien sijaan. Noin kymmenen vuotta sitten tilanne oli kuulemma ihan toinen ja siihen tuo Kolumbian vaarallinen maine taitaakin perustua. Hyvä puoli tuossa maineessa on sitten se, että rahaturisteja ei näy muualla kuin Cartagenassa joten muu maa on yhtä isoa repputuristikohdetta. Kannattaa mennä nyt, sillä massaturismi jyrännee lähivuosina. Ja Kolumbia on siis ihan mahtava maa noin muutenkin. Suosittelen!

Venetsuelassa en ole käynyt mutta oon kuullu siitä lähes pelkästään pahaa. Ryöstäjiä on kuulemma kaikki nurkat pullollaan. En ala kuitenkaan väittämään vastaan, jos joku paremmin tietävä on tästä asiasta eri mieltä.

8
Yleinen / Vs: Miten VÄLTTÄÄ suomalaisten tapaamista?
« : 05.11.2009, 11:46:44 »
Kun itse reissasin latinalaisessa Amerikassa, ei niitä suomalaisia kauhesti tullut vastaan ja sitten aloin potea pientä suomalaisikävää jonka seurauksena rupesin suorastaan keskittymään muiden suomalaisten bongaamiseen. Seuraavat asiat yleensä paljastivat myös piilottelevat suomalaiset:
- suomen puhuminen
- englannin puhuminen suomalaisittain murtaen
- suomalaiset vaatemerkit, etenkin Marimekkolaukut.
Eli jos et tahdo joutua minun suomalaisinnostukseni kohteeksi matkoillasi, älä puhu suomea, häivytä suomalainen korostus englannistasi ja jätä se Marimekon kassi kotiin.

Sen sijaan tyypillisen suomalaisten arvaaminen ulkonäen perusteella ("toi näyttää ihan suomalaiselta!") yleensä epäonnistui ja kohde paljastui saksalaiseksi, hollantilaiseksi tai ruotsalaiseksi.

Yks jännä huomio minkä tein oli se, että suomalaiset on suurinpiirtein ainoita kansallisuuksia, jotka ei tahdo tavata omia maanmiehiään ollessaan pitkässä reissussa.

9
Etelä-Amerikka / Vs: Kolumbia
« : 02.11.2009, 21:44:54 »
En tiedä mitä Testilija tarkemmin tarkoitti, mutta Santa Martan sijaan kannattaisi ehkä mennä/puhua Tagangaan/Tagangasta. Se kylä on kai periaatteessa osa Santa Martaa mutta ei siltä tosielämässä kuitenkaan vaikuta. Paljon mukavampi paikka kuin Santa Marta ja sukelluksetkin ihan vieressä. Miinuksena ehkä siellä kuitenkin suuri reputtelijoiden määrä.

10
Yleinen / Vs: Täydellinen rantapaikka
« : 02.11.2009, 21:09:57 »
Vähän hankalamman matkan päässä on Little Corn Island Nicaraguassa: täysin turmeltumaton (lue:kehittymätön eli ei kermaperseille) paratiisisaari karibialla. Valkoista hiekkaa ja turkoosi meri sekä loistavat sukellusmahdollisuudet. En ole itse mikään rantaihminen, mutta silti sinne jämähti viikoksi riippumattoon makoilemaan.

Piti itsekkin juuri tätä hehkuttaa. Ihan uskomaton paikka. Itse jumiuduin sinne puoleksitoista viikoksi vaikka aluksi meinasin olla vain muutamia päiviä. Kannattaa muuten käydä mahdollisimman pian siellä, koska LP valitsi sen (ihan aiheellisesti) yhdeksi Keski-Amerikan Shoestring-versionsa huippukohteista eli kohta siellä on kaikki. En tiedä millon alvin on tuolla käynyt, mutta viime keväänä siellä oli jo kaksi puolihienoa hotellia ja naapurisaarelle useampia päivittäisiä lentoja Managuasta...

Mutta käykää ihmeessä. Ihan uskomaton paikka.

11
Kiina / Vs: Postitus Suomeen Hongkongista
« : 21.10.2008, 22:19:00 »
Hong Kongin posti toimi mukavasti ja luotettavasti ainakin vuonna 2005. Muistaakseni lähetettävän paketin maksimipaino oli 20 kiloa ja matka-aika maata pitkin noin kuukausi. Itse lähetin 35 kiloa tavaraa Suomeen ja muistelen hintaa tulleen noin 50 euroa. Aikaa tuosta siis on, joten en mene kuitenkaan takuuseen tuosta rahamäärästä. Kuitenkaan kauhean kallista sen ei pitäisi olla. Lentorahti sitten on kalliimpaa.

Käytännössä homma hoituu vain marssimalla paikalliseen postitoimistoon. Siellä ostat mahdollisesti rahdillesi pahvillaatikon, pakkaat sen ja teippaat umpeen. Sitten virkailija punnitsee ja tarjoaa mahdollisuutta vakuutta lähetys. Vakuutuksen hintaa en muista, mutta aika halpa se taisi olla.

12
Olettekos kuulleet... / Vs: Madventures jatkuu
« : 09.10.2008, 14:51:15 »
Tarjolla kiinnostava duuni tv-projektissa Madventuresin taustatoimittajana!

Mites tälle muuten kävi? Siis saiko joku foorumilaisita töitä tuolta tai edes kutsua haastatteluun? Jos näin kävi, niin mun mielestä asianosaisen pitäisi kyllä ruveta vuotamaan tietoja uudesta kaudesta tänne foorumille...

13
En nyt voi varmasti urbaanilegendaksi luvata mutta vähän siltä kuullostaa. Eräs britti mulle tuossa muutama vuosi sitten kovasti selosti, kuinka se tunsi jonkun joku tunsi jonkun joka oli tavalliseen tapaan reputellut Thaimaassa ja normaalisti käytellyt piilolinssejään. Kädet oli pesty ja hygieniasta huolehdittu, mutta sitten yhtenä päivänä vaan oli tullut silmät kipeiksi ja lopulta lääkäri oli joutunut poistamaan siltä silmät! Syynä kuulemma joku Thaimaan vesijohdoissa asuva supervaarallinen basilli...

14
Majoituksen taso saisi olla sellaista parempaa budgetia / midrangea, eli oma vessa ja suihku ja fan olis kiva olla.

Mää oon aina luullu, että vessa, suihku ja fani on se perus halpissetti! Mun mielikuvissani midrangessa on marmoriset aulat, AC:t ja ovella semmonen uniformupukunen äijä joka avaa sen oven ja vetää käden lippaan...

15
Olettekos kuulleet... / Vs: Madventures jatkuu
« : 22.09.2008, 23:12:34 »
Hehe, vähän olen kuullut poikien matkoista hevosmiesten tietotoimistolta. Ja senverran teaseria uskallan laittaa, että kauas on taas menty, ja yks kohde alkaa J:lla... ;)

Oh! Olikin aika niitten käydä tuolla maailman navassa ja kaiken hyvä alkulähteessä Jyväskylässä!!

16
Huomasin tuossa loggautuessani, että siinä siisäänkirjautusmisloodassa puhutaan "aktivointi sähköpostista". Vaikka itselläkään ei aina nuo yhdys sanat ole ihan täysin hallussa, silti aktivointisähköposti kuullostaisi kieliopillisesti oikeammalta...

17
Matkaseuraa / Vs: Etelä-Amerikan kierros 2008 1-6kk
« : 20.09.2008, 19:01:28 »
Varasin tuossa lennot Limaan siten että olen perillä 13.11. aamulla. Paluu ei ole tiedossa mutta ainakin kolme-neljä kuukautta ajattelin viettäää akselilla Peru-Bolivia-Ecuador. Seuraa ei ole ja en pistäisi vastaan jos mukaan joku lähtisi vaikka osaan kyllä yksinäänkin matkustaa. Eli ilmoitelkaa, jos olette noilla tietämillä noihin aikoihin niin voidaan käydä vaikka bissellä jos ei pidemmälti samassa porukassa matkata.

Huomasin tuossa, että muutamat ketjuun jo kirjoittaneet voiva jopa olla samoilla kulmilla mun kanssa. Eli kertokaapas ainakin chagak, purpeli ja Jukkismyas mitä reittiä kuljette Kolumbiasta etelään ja millä aikataululla. Olisi myös kiva kuulla, jos odelian ja nokkasiilin suunnitelmat on selkeytyneet.

Jos ei foorumilla muuta kuulu, alan pommittaa osaa teistä yksityisviesteillä kunhan tässä nyt kerkiän.

18
3. 12.11.2009

Miten sait ostettua liput ensi vuoden marraskuulle, kun molempien yhtiöiden sivuilla on tällä hetkellä viimeisenä myyntikuukautena syyskuu 2009?

Mulla on kaks mahdollista selitystä tälle:
1. Mun näppiksessä 8 ja 9 on vierekkäin ja oon paina vahingossa väärää nappia.
2. Oon mahdollisesti kuvitellu eläväni jo vuotta 2009.

eli oikea päivämäärä on 12.11.2008 ja nykyasetuksilla en voi viestiäni oikeaksi muokata. Pahoittelut hämmenyksestä.

19
Miks ihmeessä tämmönenkin ketju on!?

Norja: 43/101

20
1. 386,92e + 147,72 e = 534,64e
2. Pelkkä meno
3. 12.11.2009
4. Air Cometin ja Spanairin nettisivut
5. Air Comet ja Spanair
6. Turku-Tukholma-Madrid (Spanair) ja Madrid-Lima (Air Comet)

Sitten vaan jännitetään, pääseekö pelkällä menolipulla Peruun ja kaatuuko toinen tai molemmat lentoyhtiöistä enne lentoa...


Sivuja: [1] 2 3 ... 8