Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Bella

Sivuja: [1] 2
1
Italia / Umbria
« : 05.05.2012, 22:08:13 »
Umbria on Italian sydän! Se on ainoa pohjoista lukuunottamatta ainoa alue ilman merta. Siellä on sitten sitäkin enemmän kulttuuria, taidetta, todella ystävällisiä ihmisiä, uskomattoman kaunis luonto ja tasokas, mutta rento tunnelma.

Umbria on ehdoton suosikkini, jonne palaa kerta toisensa jälkeen. Toscana on ylimainostettu ja myös loppuun kulutettu, sieltä puuttuu veto! Umbria on paljon Toscanaa vihreämpi, kukkulat kauniimpia sekä vuoristo henkeä salpaavan kaunis.

http://www.regioneumbria.eu/

2
Italia / Lazio
« : 24.04.2010, 21:13:54 »
Aloitan uuden ketjun, että pysytään edes alueella  ;)

Olimme tänään Parco dei Mostrissa, Bomarzossa. Se on noin 100km Roomasta kutakuinkin pohjoiseen. Sacro Bosco on Orsinin perheen prinssin vuosina 1552-1580 rakennuttama puistoalue, josta myös Salvador Dali aikoinaan riemastui. Siellä on noin 30 erilaista kiveen hakattua patsasta ja monumenttia. Tuli mieleen vähän kuin Angkor Wat. Sisälle maksoi 9 euroa hengeltä mikä oli liikaa, mutta puisto itsessään oli huippukohde.Väärään rakennettu talo:


Sieltä jatkoimme Viterbohon missä olisi nähtävää, mutta jotka skippasimme Villa Lanten takia.

Piazza Fiorentinan kellotorni Viterbossa:Kaikki kaupat olivat kiinni, taivas harmaana ukkosmyrskystä... joten suuntasimme vain syömään. Tilasimme ; Tortellini, Bracciole di Maiale, Patatine Fritte, Polpette al Sugo, Insalata Mista, Pane, Vino, Acqua e caffè... 19 euroa yhteensä!!!:


Sitten piti suunnata Villa Lanteen Bagnaiassa, mutta tuli tunnin kaatosade:joten suuntasimme kotiin:


3
Ateneo Occupato- Via Ottone Fattiboni, 1 - Dragoncello

 :D

Siitä aina iltalenkillä ohitse tepastelen! Juu eikä tänne kyllä kannata lähteä sosialisoitumaan  :-\

4
Varusteet ja pakkaaminen / Kumikanootti
« : 18.06.2008, 22:37:29 »
Kuulisin mielelläni kokemuksia eri kumikanooteista. Olen tässä katsellut Gumotexia sekä Advanced Elementsiä. Paljonko kantavuus ratkaisee? Gumotexin mallissa kantavuus on 180kg ja tuossa toisessa 250kg. Meneekö edellinen liian äärirajoilla kahden hengen ja retkilastin kanssa vai mikä mahtaa olla melottavuus täydenpänäkin? AE:sta luin hyvät arvostelut. On stabiili ja sopii meloa tuulisemmillakin vesillä, ei kaadu eikä käänny... mutta... Vaikeaa!!!

Ollaan melottu aiemmin. Ei olla ihan aloittelijoita vaikka kokemusta ei paljon olekaan.  Halutaan kuitenkin malli jolla sopii vähän kehittyäkin mahdollisesti. Melonta tapahtuu lähinnä järvellä, merellä, hiljaisemmilla joilla mutta mahdollisesti myös vilkkaammassa koskessa.

Kiitos jo etukäteen  ;)

5
Afrikka / Ghana
« : 07.03.2008, 14:01:25 »
Aloitin Ghanalle oman ketjun. Tiedon rippeet olivat hautautuneet tuollaiseen mikä-maa-afrikassa-kenia-vaiko-ghana-vaikojokinmuu -litaniaan.

Eli Ghanasta voi tänne kertoilla kaikki tietävät! Allekirjoittanut on kiinnostunut kaikesta  :wink: Kulttuurin ja historian ohella luontoaktiviteetit vetävät puoleensa.

6
Allekirjoittakaa vetoomus taman sadistisen perinteen lopettamiseksi

http://www.respect-ev.org/index.php


"Huutamattakin" selviaa otsikoinnissa. Siksi muokattu. -Daria

7
Italia / Italia ja ruokakulttuurit
« : 02.08.2007, 12:16:30 »
Pistin talle asialle nyt oman ketjun ettei mene Rooma-osio taysin makeen.

Taalla saa siis kinata ja haukkua, ylistaa ja kuolata, kertoa omia perusteltuja mielipiteita ja kayda keskustelua Italian eri ruokakulttuureista ja alueellisista eroista.

8
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kieli kiinni
« : 04.04.2007, 18:11:33 »
No nyt sitten kaikki kertomaan, etta mihka taraytitte kielenne kiinni lapsena?!!  :lol:

Mun mielesta naa on aarimmaisen hauskoja tapauksia ja naurua riittaa! Tata ilmiota on myos tutkittu ja se on harvinaislaatuinen maailmassa. Ei ole kaikilla kansoilla tallaista asiaa minka kaikki ovat kokeneet  :wink:

Itsella jai kiinni paivakodin liukumaen oikean puoleiseen kaiteeseen siella ylhaalla, kun piti laskea alas, mutta teki sittekin mieli kokeilla etta kayko ohrasesti! Aitini puolestaan suuteli kirvesta  :lol:

9
Afrikka / Seychellit
« : 30.03.2007, 11:33:18 »
Alppiruusua olen jo niin tahtonut takaisin kertomaan vahan matkastaan!

Eniten minua kiinnostavat majoitus ja sen loytyminen paikan paalta, vai kannattaako varata kaikki etukateen? Entas sitten muu yleinen hintapolitiikka? Onko ravintolat kalliita niinkuin jossain Karibialla vai saako omatoimimatkailija ilman ool inkluusiiveja kohtuuhintaista sapuskaa?

Niin ja millasta sie sitten nyt oli?  :wink:

10
Lentomatkustus / Lentokoneen käyttöhistoria
« : 24.03.2007, 23:01:01 »
Osaisko joku viisaampi kertoa mistakohan saisi selville mita vuosimallia kone on ja milla yhtioilla se on palvellut?

11
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Viini
« : 21.02.2007, 23:53:10 »
En tieda kuinka paljon taalla on muita viini-ihmisia! Mutta Mita mukissa-ketjusta erottaakseni omaksi aiheekseen, olisi varmasti mielenkiintoista tuon tuosta puhella viineista. Maailmalta kun loytyy niin paljon ihania juttuja!

Mitka on teidan suosikkeja? Oletteko ollut viinitiloilla maistajaisissa? Mika on jaanyt erityisesti mieleen? Mita juotte paremman puutteessa?!

Sana on vapaa - Viinista viiniin!

12
Kaksi italialaista naissurffaria on murhattu Kap Verdella. Mustasukkaisuuspuuska aiheutti tapauksen. Kaksikon kaveri selvisi hengissa tultuaan kivitetyksi ja murhaaja luuli hanen kuolleen.

http://www.gmx.net/de/themen/nachrichten/panorama/gewalt/3600186,cc=000000160300036001861msz5s.html

13
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Lasten kasvatus
« : 31.12.2006, 18:18:59 »
Ajattelin josko tallaisesta saisi viela keskustelua aikaan! Mita ootte mielta, pitaako vanhempien olla lapsilleen myos kaveri? Kuunnella ja ymmartaa kaikkea, antaa menna nuoruuden piikkiin? Vai olla reilusti vanhempi, pitaa kiinni perinteista, kasvattaa ja nayttaa miten maailmassa edeta?

Mista asioista lapsen kanssa voi ja pitaa keskustella? Mitka asiat kuuluvat ainoastaan vanhempien paatettaviksi?

14
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Hermostuminen
« : 20.09.2006, 16:54:10 »
Ma koin tanaan kylla aikamoisen jarkytyksen, vaikka taalla niihin on jo aika lailla tottunutkin, ja siita tuli nyt mieleen sellainen, etta missa maassa teidan mielesta on "rauhallisimpia" ihmisia, missa maissa kulttuuri vaikuttaa esim. pillastumiseen yleisella paikalla? Onko se teidan mielesta sivistymattomyytta suuttua ja tapella yleisella paikalla esim. ventovieraan kanssa, vai onko se osa kulttuuria? Monissa esim. Aasian maissahan pillastumisella menettaa kasvonsa.

Mulle kavi tanaan aiemmin paivalla nain: Olin pyorailemassa mieheni kanssa. Jonkun talon pihasta juoksi koiralauma (noin 7-8 koiraa) meita kohti. Ei ne uhkaavilta tuntuneet, mutta en silti pida vieraista tietyn rotuisista koirista. Mieheni sanoi pihassa seisoneelle miehelle, etta voisiko han pitaa koiransa kiinni. Han jai huutamaan vittua ja perkeletta taaksemme, kun mina viela pysahdyin ja totesin, etta koirat kiinni. Han juoksi sielta kuin ammus, rupesi uhkaamaan miestani ja heitti ensi kattelyssa paitansa pois. Tilanne oli kylla kuin kuumilla kivilla. Kaikki huusivat loppuviimeksi yhteen aaneen ja tama uusi tuttavuus potkii pyoriamme ja riehuu hullun kiilto silmissa. Mies rauhoittui kuin paikalle saapui joku toinen pyorailija. Jatkoimme sitten kotiin. Mutta taalla tosiaan kannattaa varoa mita sanoo ja kelle. Aivan sairasta.

Kuinka voi olla noin pinna kirealla ihmisella????  :shock:

15
Lentomatkustus / Lao airlines
« : 05.09.2006, 12:20:10 »
Onko kokemuksia?! Kuullu niin paljon hurjia juttuja, mutta pitais kai olla paranemaan pain.  :)
Pitais paasta Kambotsasta suoraan Laosiin, ettai tarttis koukata taas BKK:n kautta.

16
Yleinen / Aktiivilomat
« : 14.07.2006, 15:01:00 »
En tieda onko talllaista ketjua jo olemassa jossakin muodossa, mutta tanne voisi kerata aktiivisten ihmisten kokemuksia eri paikoista. Eli esimerkiksi pyorailya Pyreneilla: reitteja, valinevuokrausta, opaspalveluita, yleensa paikkoja ja tunnelmia... tai vaikkapa lintujen bongausta Balilla... melontaa Meksikossa jne... Nyt tamankaltaiset vinkit ja kokemukset ovat hajallaan forumin eri otsikoiden alla ja sita tietoa saattaa olla vaikea loytaa napparasti.

Mina ainakin aktiivisena ihmisena kaipaan jotakin "tekemista" lomalla, ja siksi olisi mukava kuulla ja saada tietoa kaikenlaisista harrastusmahdollisuuksista eri kohteissa  :wink:

17
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / EU
« : 02.07.2006, 19:19:36 »
Nyt kun EU tuli puheenjohtajuuden myota taas erityisen ajankohtaiseksi, niin kyselleenpa mita mielta ihmiset ovat ylipaataan EU:sta! Puolesta vai vastaan? Oletteko suomalaisia, eurooppalaisia, maailmankansalaisia? Mita Eurooppa ja EU teille merkitsee? Haviaako  suomalaisuus EU:n myota?

18
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Yleissivistys
« : 13.06.2006, 20:26:18 »
Mita se teidan mielestanne on? Kuinka maarittelette sen? Millainen on sivistynyt ihminen?  Mita kuuluu yleissivistykseen? :roll:

19
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tofu
« : 01.06.2006, 18:14:13 »
Taalla kun tuntuu varmaan on paljon myos vegaaneita ja kasvissyojia, niin kertokaahan nyt kuinka kokata hyvaa tofua?! Vietnamissa olen saanut maailman parasta, mutta tieda sitten kuinka ne sen laittoivat! Eli vinkkeja kaivataan kaikenlaisia. Usein tofusta tulee sellasta kumimaista, mutta hyvin laitettuna se on kylla niin ihanaa.

20
Australia ja Oseania / Darwin ja ymparisto
« : 21.05.2006, 20:59:42 »
Onko siella pain jotain rantakohteita? Olisi tarkoitus reissata Kaakkois-Aasiassa ja kayda sitten levahtamassa jossain biitsikohteessa jonkun aikaa. Voitteko suositella Darwinin ymparistoa? Mika on muuten hintataso siella pain? En loytanyt haulla!

Sivuja: [1] 2