Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - PHen-X

Sivuja: [1]
1
Kanada ja Yhdysvallat / Passin voimassaolo, USA
« : 29.07.2019, 14:23:07 »
Onko kellään täällä lähiajoilta käytännön kokemusta tai tietoa passin voimassaolosäännöistä Yhdysvaltoihin matkustettaessa? Olen matkustamassa maahan lokakuussa ja passi on helmikuuhun 2020 asti voimassa. Olenko ymmärtänyt oikein, että 6 kk voimassaolo vaaditaan, mutta visa waiver -maiden kansalaisiin tämä ei päde - riittää, että on voimassa oleva ESTA maahan saavuttaessa ja passi vielä maasta poistuttaessa? Kirjoitin asiasta suurlähetystöön, mutta sieltä ei saanut vastausta, vaan ainoastaan pyynnön lähettää heille skannattu kopio passista vastauksen saamiseksi.

2
Olisi tarkoituksena kuljettaa reissuun mukaan annos valkoista jauhetta (Omo), jonka olen annostellut valmiiksi pesupalloon ja pesupallon minigripiin. Kannattaako tämä pakata ruumalaukkuun vai käsimatkatavaroihin? Laittaisin muuten ruumaan, mutta pelkään moisen epäilyttävän paketin aiheuttavan sen, että läpivalaisussa laukku karsitaan erityistarkastukseen, minkä seurauksena se saapuu perille monta päivää myöhässä. Matkakohteena USA enkä nyt siis tarkoita valkoisella jauheella muuta kuin rehellistä pyykinpesujauhetta, vaikka kysymykseni muotoilu saattaa toisenlaisiakin ajatuksia herättää. :)

3
Sattuuko kellään olla vinkata jotakin hyvää alennuskoodisvustoa tai muuta kikkaa, jonka avulla Philadelphiasta voisi saada siedettävään hintaan kohtuullisen hotellin? Trivagot ja tripadvisorit olen kolunnut läpi ja vaikuttaa pahasti siltä, että turisti on Phillyssä yöpymisen jälkeen osavaltiolyhenne. Kämyisimmistäkin hotelleista alle 15 km keskustasta näyttää joutuvan maksamaan satasen. Airbnb:hen en viitsisi vaivautua vain kahden yön takia, ja sielläkin varteenotettavat vaihtoehdot pyytävät yli satasta yöltä.

Toiseksi, liekö kukaan palstalainen käynyt paikallisessa American Swedish Museumissa: käsitelläänkö siellä missä määrin ruotsalais-suomalaista siirtokuntaa vai onko tuo pikemminkin kanelbulle- & dalahäst -museo, kuten kotisivunsa antavat ymmärtää?

4
Otsikko ehkä epätarkka, mutta miten kuuluisi toimia tällaisessa tilanteessa: varaan hotellin omilta sivuilta varaustilanteessa maksettavan, ei-hyvitettävän huoneen. Varausvahvistus paukahtaa hetkessä sähköpostiin. Paikan päälle saapuessani respa sanoo, että varausta ei löydy, mutta toteaa esittäessäni varausvahvistuksen, että varaushan tässä näkyy olevan ja maksettukin varmasti on, kun paperissa niin sanotaan.  Seuraavana aamuna ärjympi respan setä kertoo, että huone pitäisi maksaa. Pitää kädessä varausvahvistustani, jossa lukee "veloitettu etukäteen luottokortilta". Sanon: tuossahan se lukee, että olen maksanut. Setä vastaa: "missä tässä niin lukee?" Minä vastaan: "no, tuossa". En jaksa jankata ja sanon, että voin tarkistaa tililtäni, onko veloitusta mennyt. Tarkistan tilini, veloitusta ei näy.

Maksaako siis vai eikö maksaa? Jos maksan, pitääkö pelätä, että veloitus sitten meneekin kahteen kertaan? Eikö tuollainen varausvahvistus-niminen, natiivikielellä toimitettu dokumentti ole kuitenkin aika vahvaa asiaa, vaikka ollaankin katolisessa maassa?

5
Lentomatkustus / Tripmonster, kokemuksia?
« : 17.08.2015, 22:02:52 »
Onkos kukaan varaillut kyseiseltä nettihirviöltä lentoja? Trustpilot ei lupaa hyvää, mutta useamman satasen säästö (koko matkaseurueelta) kiehtoisi. Uskaltautuako?

6
Italia / Parco del Conero
« : 11.05.2015, 11:56:11 »
Onko kukaan käynyt Parco del Coneron luonnonpuistossa Anconan kupeessa? Jos tuolla aikoisi viettää pari päivää tahtoen nähdä mahdollisimman paljon LP:n mainostamia "limestone cliffs razoring above the cobalt blue Adriatic and crescent-shaped, white pebble bays backed by fragrant woods...", niin mihin kannattaisi alueella suunnata? Autoa ei ole käytettävissä ja majapaikka hintatason perusteella tod. näk. Anconassa, joten kulkuvälineenä lienevät Anconan paikallis- & seutuliikenne (conerobus.it ja anconarenibus.it), joilla näyttäisi pääsevän Anconasta puiston alueella sijaitseviin Portonovoon, Numanaan ja Siroloon n. puolessa tunnissa useita kertoja päivässä.

7
Kanada ja Yhdysvallat / NBA
« : 04.11.2014, 13:15:15 »
Ei ainakaan ihan viimeaikaisia keskusteluja löytynyt koskien NBA-peleissä käymistä Ameriikan-reissun yhteydessä, joten avaanpa aiheelle oman ketjun. Olisi siis tarkoitusena käydä NYCissä koripallopelissä, mutta mitä kautta liput kannattaisi hommata? Katselin Ticketmasterin sivustoja ja sieltä löytyy yläkatsomoista pelistä riippuen halvimmillaan 25-35 dollarilla lippuja, mutta Event ticket center näyttää tarjoavan samoja lippuja puolta halvemmalla. Pienen guuglailun perusteella kuitenkaan ei ihan täyttä luottoa ko. firma saa (esim. http://event-tickets-center.pissedconsumer.com/) . Onko muilla kokemuksia lippujen hankkimisesta NBA-peleihin? Kannattaako liput hommata esimerkiksi jo etukäteen hyvissä ajoin? Hirveästi en perustaisi mustan pörssin lipuista, mutta onko halleilla tapana olla esim. jotakin "last minute discount ticket" -systeemiä ja kannattaako tällaisen varaan laskea, jos kyseeseen tulevia pelipäiviä reissun aikana on vain kaksi?

8
10.5. lähtien alkaa taas kulkea päivittäin juna Thessalonikin ja Belgradin (Skopjen kautta) sekä Thessalonikin ja Sofian välillä. Interrail-korttikin kelpaa noissa junissa.

http://www.trainose.gr/newsletter/25/


9
Lentomatkustus / Estonian Air ja onnellinen asiakkuus
« : 18.09.2012, 11:17:38 »
Kun aikanaan halvalla sai, tuli ostettua kyseiseltä puljulta lennot Helsingistä Pariisiin. Viime viikolla olivat kuitenkin lähettäneet uutiskirjeen, jossa kertoivat muuttaneensa lipputyyppejänsä, koskien myös ennen muutosta maksettuja lippuja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ovat varastaneet ostohetkellä lippuun kuuluneen aterian ja tarjoavat siitä "hyvitykseksi" alennuskoodia seuraavaan varaukseen. Hyvä huumorintaju virolaisilla.  :)

Eihän siinä mitään, pitäkööt ateriansa, mutta kun menin katselemaan varaustani sivuillensa, sain huomata, että ovat peruneet varaamani Tallinna-Pariisi -lennot kokonaan ja nyt varauksessa lukee menolennon kohdalla Helsinki-Tallinna kaavailtuna lähtöpäivänä ja jatkoyhteys Pariisiin Tallinnasta yli vuorokautta myöhemmin. Tekee aikamoisen loven alle viikon kestävään Pariisin-reissuun, vaikka kuinka ovat säädösten mukaan velvollisia korvaamaan hotelliyöt sun muut! Paluulento puolestaan oli muutettu varatusta Pariisi-Tallinna-Helsinki -yhteydestä Pariisi-Kööpenhamina-Tallinna-Helsingiksi. Koomista, mutta eipä tarvitse yöpyä Tallinnassa, ainakaan näillä tiedoilla. Erikoisinta tässä on se, että he eivät ole ilmoittaneet asiasta minulle mitään, eikä asiakaspalvelunsa näytä vastaavan sähköpostitiedusteluihin. Kenelläkään muulla kokemuksia onnellisesta yhteistyöstä kyseisen firman kanssa?

10
Meksiko / Punaselkäinen hämähäkki Jukatanilla
« : 24.08.2011, 05:05:21 »
Jopas tuli erikoinen otsikko...no joka tapauksessa, haulla ei aiheesta tietoa löytänyt eikä Googlestakaan ollut apua. Satuin nimittäin miltei törmäämään Jukatanilla maantieltä Coban kylään vievällä tiellä läpimitaltaan noin viisisenttiseen, mustaan karvaiseen hämähäkkiin, jolla oli kirkkaanpunainen selkä. Google tarjoaa mustaa leskeä, australialaista punaselkäistä hyppyhämähäkkiä ja jukatanilaista ruostepersehämäkkiä :) (Brachypelma epicureanum) vaihtoehdoiksi. Noista viimeinen on lähimpänä tuttavuuttani, mutta Googlen kuvahaun kuvissa sen selän punaisuus ei ole tarpeeksi kirkasta. Lieköhän palstalla ketään hämähäkkieksperttiä, joka moisen otuksen tämän kuvauksen perusteella osaisi tunnistaa?

11
edit: myyty


12
Pohjoismaat / Birka Paradise
« : 13.06.2011, 23:03:11 »
Onkohan kellään kokemusta reittimatkasta moisella laivalla välillä Tukholma-Maarianhamina (tai risteilyltä poistumisesta Maarianhaminassa)? Yhtiön sivuilla kun ei näy olevan myynnissä reittimatkoja ja sekin jää epäselväksi, että pääseekö Maarianhaminassa laivasta ulos lainkaan. Tahtoisin siis matkustaa tällä laivalla Tukholmasta Maarianhaminaan, mutta mistään ei käy ilmi, onko Maarianhaminassa maihinnousua. Risteilytkin ovat myynnissä vain Tukholma-Maarianhamina-suuntaan, mikä tukisi oletusta, että Maarianhaminassa ei maihinnousua ole.

13
Tyhmät kysymykset / Turvakengillä lentokoneeseen?
« : 20.06.2010, 17:43:49 »
Eli kaikessa yksinkertaisuudessa ja tyhmyydessään: pääseekö turvakengät jalassa turvatarkastuksesta läpi matkustamoon vai olisiko turvallisempaa laittaa turvakengät ruumaan, jossa ne vievät kuitenkin matkalaukusta turhan paljon tilaa ja kiloja?

14
Jos joku sattuu tämän vuorokauden puolella olemaan varaamassa kesäksi (matkustusaika 1.6.-31.8.) Lufthansalta lentoa, niin täältä löytyisi itselläni käyttämättä jäävä Lufthansan 20€ alennuskoodi. Yksityisviestillä saapi.

15
Tyhmät kysymykset / ulkomaisen shekin lunastaminen?
« : 21.08.2007, 16:09:14 »
Hei,

onkohan kellään palstalaisista tietoa siitä, mikä on kannattavin eli halvin tapa lunastaa ulkomaisen pankin shekki Suomessa? Selailin eri pankkien nettisivuja ja jäin sellaiseen käsitykseen, että pankit veloittavat vähintään 25 euroa ko. toimenpiteestä. Voiko se tosiaan olla noin kallista?

16
Elikkä tämmöinen globaalia taloutta järisyttävä kauppa olisi käsillä: myyn 4 kappaletta Lontoon busseissa (eivät käy metrossa) yksittäismatkojen maksuvälineinä käyviä Super saver-lippuja (eli yksi lippu vastaa yhtä matkaa) ostohintaan 1 £/ kpl ja 4 £/ 4 kpl.

17
Iso-Britannia / Orkney (Maes Howe-Kirkwall)
« : 30.03.2007, 02:02:36 »
Hei,

onko kukaan koskaan matkaillut Orkneyn saarilla taija sattuisi tietämään, mistä mahdollisesti voisi saada käsiinsä bussiaikatauluja tai muuta siellä kulkemisen suunnittelua helpottavaa materiaalia. Erityisen mukavata olisi saada selville, kulkeeko Maes Howen ja Kirkwallin välisellä pitkällä erämaataipaleella minkäänlaista joukkoliikennettä. Scottish citylinkin tai Rapsonsin sivusta ei suurta iloa tähän ongelmaan löytynyt.

18
Hei,

onko kukaan palstalaisista ollut Yellowstonen kansallispuistossa kesätöissä?

Itse olen pohtinut Allianssin kautta lähtemistä, mutta ohjelma on aika kallis. Allianssin sivuilla tietenkin mainostetaan, että kaikki on upeetajamahtavaa, mutta olisi ihan mielenkiintoista lukea, jos jollakulla teistä on omakohtaisia kokemuksia esim. työ- ja majoitusoloista paikan päällä.

Toki kaikenlaisia tarinoita muissakin USA:n tai Kanadan kansallispuistossa työskentelystä olisi kiva kuulla. Erityisesti, jos joku sattuu tietämään, miten itsensä saa järjestettyä kansallispuistoon kesätöihin ilman välikäsiä.

19
Heipat,

onko kelläkään tietoa siitä, mikä mahtaa olla halvin kulkuväline Kööpenhaminasta Malmöön?

Sivuja: [1]