Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pussijamssi

Sivuja: [1]
1
Moi,
Hyvin tyhmä kysymys, mutta olin juuri working holiday -retkellä Uudessa Seelannissa ja pankkiasioita varten piti kääntää ajokortti englanniksi, jotta se olisi toiminut toisena henkkarina passin lisäksi. Kyseinen käännös maksoi muistaakseni 50-60e, eli olisi todellakin kannattanut olla kansainvälinen ajokortti jo Suomesta. No, ei ollut kun en suunnitellut ajavani autoa :) Nyt olen suuntamassa w&h:lla Australiaan ja mietin, että henkkarihommiin riittää varmaankin tämä käännös+ajokortti -setti, mutta entä mahdolliseen autoiluun? Kannattaisiko mun vain hommata sen kv-ajokortti, vaikka en tälläkään retkellä suunnittele auton rattiin tarttuvani, mutta jos kävisi niin, että olisi pakko ajaa? Kv-ajokortti on must, tuollainen käännös ei kelpaa?
Nöyrästi kiitän tiedonmuruista!

2
http://www.lily.fi/blogit/andando

Semmonen! Informaatioarvo tuskin lienee valtava, mutta vastailen mielelläni kysymyksiin jos vain osaan :)

3
Moi,

oon lähdössä syyskuussa Uuteen Seelantiin Work and Holiday -viisumilla, mutta koska tuonne asti lähtee, niin paluumatkalla keväällä 2016 olisi aikomuksena nähdä pala Kaakkois-Aasiaa myös. Olen saanut Kilroyn tarjouksen lipusta, jolla olisi paluumatkalla pysähdys Hongkongissa, mistä voisi sitten ottaa lennot jonnekin päin, tutkailla siellä jossakin kuukauden tai pari, ja sitten palata Hongkongiin, josta lento takaisin Suomeen. Hintaa tällaiselle lipulle tuli reilu 1100e, minkä lisäksi tulee muutosmaksu aina kun pitää vaihtaa lentojen päivämääriä. Tämä mun täytyy tehdä muutamaan kertaan, sillä haluan olla Uudessa Seelannissa ainakin puoli vuotta, ja en vielä tiedä kuinka pitkään sitten noissa muissa maissa/maassa.  Alustavasti liput olisi kirjoitettu Auckland-Hongkong helmikuun loppuun, Hongkongissa 3 päivän pysähdys ja sitten jatko Suomeen, koska lippuja voi kirjoittaa muistaakseni vain n. 320 päivää eteenpäin. Joudun siis vaihtamaan ainakin tuota Hongkongista lähtemisen päivää, mahdollisesti myös Aucklandista lähtöpäivää, jos siellä Uudessa Seelannissa haluaakin sitten olla pidempään kuin puoli vuotta. Lipun hinta saattaa siis kaiken kaikkiaan nousta muutamalla sadalla tuosta, koska muutosmaksu päivämäärään on alkaen 80e, luultavammin kuitenkin aika paljon enemmän.

Tyhmien kysymysten osasto kun on, kiinnostaisi kuulla mielipiteitä kannattaako ottaa tämä tarjous - löysin kyllä pelkkiä menopaluita Aucklandiin n.950 eurolla, mutta niitä ei voi sitten muuttaa ja retki olisi sitten vaan se NZ (toki ehkä ekskursio Australiaan luvassa myös).

Noniin mua hävettää jo etukäteen painaa lähetä-nappulaa.. :D Mutta kanssa-Pallontallaajien siunaus ja potku perseelle auttaisi, että rohkenisin varata nämä ja syödä näkkileipää ja sipulia seuraavat puoli vuotta Suomessa!

4
Terveys ja turvallisuus / Allerginen hyttysille?
« : 08.10.2011, 07:35:54 »
Kevätterveisiä Argentiinasta!
Asun Buenos Airesissa ja juuri viritin kellon soimaan aamuseitsemältä ottaakseni antibioottini - kiitos yhden säälittävän hyttysenpiston. Koko käsi on turvonnut ja lääkärin mukaan siinä on "infeccion" ja nappeja saan mättää nyt viikon verran. Muutamasta aiemmasta pistosta selvisin "vain" noin mandariinin kokoisilla turvonneilla pateilla, järkyttävällä kutinalla ja intohimoisella raapimisella (tuloksena pieniä arpia pitkin käsivarsia) mutta nyt piti kipittää lääkärille asti kun en saanut enää kättä nyrkkiin.

Syksyyn on vielä puoli vuotta. Miten noilta pirulaisilta voi suojautua kaupunkiolosuhteissa, kun itseään ei voi kuorruttaa joka päivä OFFilla eikä verhoilla hihoilla kun kohta lämmintä on 40C. Talossa on aina hyttysiä, koska täällä ei ole kattoa joka paikassa. Kuulostaa jännittävältä, mutta näin vain on. Ovien ja ikkunoiden pitäminen kiinni ei siis auta sekään.

5
Mie oon lähössä UADEen opiskelemaan turismia helmikuussa. Vuoden keikka olisi edessä ja vähän voisi jo alkaa jännitellä - lähinnä kieltä ja nuin jumalattoman suurta kaupunkia. Onneksi ikää on tuolloin kuitenkin 'jo' 21 niin on vähän kypsempi kuin 16-vuotiaana lähtiessäni myöskin vuoden pituiseen vaihtoon Jenkkilään.

Lennot mietityttää myös kun ei pysty varaamaan paluuta tammikuulle 2012. Kai se on sitten vaan maksettava se muutosmaksu ja vaihdettava päivämäärä jostain elokuusta sitten kun tietää tarkalleen millon on tulossa pois.

Mimmonen hintataso on nykyään? Jos nousee noin rivakasti : > Kämppiä oon katellut, lähinnä Palermosta ja näytti saavan jonkinlaista siivouskomeroa jo 1000 pesolla. En muista kuuluiko siihen sähköt ym. jo mutta kuitenkin huomattavasti edullisempaa kuin asuntoloissa. Sellainen olisi toki helppo mutta en mie lähe sinne pääsemään helpolla^^

6
Pahoittelut heti kärkeen jos tästä on jo poristu! Leikin haulla, mutten kai osannut, kun törmäsin vain meno-paluu -lipun ostoa käsittelevään topikkiin, missä tuumailtiin voiko paluun jättää käyttämättä jne.

Mulla olisi lähtö Buenos Airesiin helmikuussa 2011 ja pois olisin tulossa vasta tammikuussa 2012. Netistä kun koittaa lippuja varata niin se antaa varata paluun myöhäisintään elokuulle 2011. Miten siis olette yleensä toimineet?
Olen käsittänyt, että avoin paluupäivä on aika paljon kalliimpi yleensä niin sen takia voisin ottaa ihan jonkun tietyn päivän ja yrittää ährätä itteni kentälle silloin.

Olen siis menossa vaihtoon ja tarkoitukseni olisi möyriä ympäri Etelä-Amerikkaa ko ruljanssin päätteeksi joulu-tammikuussa. Halvimmillaan taitaa tuonne päin lennellä jollain 1200e niin en odota hirveän edukkaasti missään tapauksessa pääseväni.

Gracias por sus respuestas!


Sivuja: [1]