Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - MrBenson

Sivuja: [1] 2
1
Olettekos kuulleet... / Yleinen korttelisauna Tampereelle
« : 21.08.2017, 14:47:27 »
Moro, MrBenson is back  :P

Foorumilla on tullut roikuttua aika pitkään, syntisen vähän kylläkin viimeaikoina. Parhaiten moni muistaa mut täältä:
http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=20482.0

Keskusteltiin hostellin perustamisesta ja vähän kuin sitten sivutuotteena syntyi Dream Hostel Tampereelle. Hotelli evolvoitui myös hotelliksi 2014.

Nyt on kiva täälläkin kertoa, että meidän ura matkailualalla saa jatkoa: toivottavasti jo jouluksi saadaan auki Tampereen ensimmäinen aito korttelisauna. Saunan lisäks tulee ruoka- ja juomajuttuja ja symppis co-working tila myöskin.

Rakentamisen ja perustamisen vaiheita voi seurailla: www.facebook.com/tullinsauna ja instassa @tullinsauna

Kiitos vielä kaikille vanhoille palstalaisille avusta silloin 8 vuotta sitten - vieläkö täällä joku sattuu roikkumaan mukana? :)

Ville

2
Yleinen / Hotellien lukitusjärjestelmät
« : 29.12.2013, 14:43:13 »
Pallontallaajien osaamista ja apua kaivataan jälleen!

Joku teistä saattaa muistaa 4 vuoden takaa ketjun hostellin perustamisesta, joka sitten lopulta konkretisoitui ihan oikeasti hostellin perustamiseen. Siitä vielä jättiläismäiset kiitokset kaikille mielipiteensä, tukensa ja kommentinsa jakaneille - tsemppi jota täältä sai oli aloitusvaiheessa korvaamatonta!

Nyt kyselen jälleen teidän kokemuksia ja mielipiteitä: Mikä ovat teidän kokomusten mukaan käytännöllisimmät hotellien/hostellien lukitusjärjestelmät? Meillä käytetään tällä hetkellä avaimia, jossain muualla toimitaan ovikoodeilla ja jossain päin maailmaa saatetaan ovia pitää jopa lukitsematta.

Mitkä systeemit toimii teille, mitä riskejä näette eri järjestelemissä ja ennenkaikkea: minkä järjestelmän itse ottaisitte käyttöön omassa majapaikassanne? Verkkokalvotunnistus? Äänitunnistus? Taikasauvan heilautus? Jakakaa visionne :)

Innostavia vastauksia odottaen,

Ville

3
Terve taas ja anteeks, tuntuu että alottelen topikkeja yhtä tiheeseen tahtiin kun pahinkin tulokas.. jotenkin näin kesällä vaan ilmeisesti matkustaminen on koko ajan mielessä ja sitä kautta myös Pallukat :)

Eli eli.. oon täysin pettyny mun SGS 2 puhelimen gepsiin. Kyllä, tiedän että sen on internetavusteinen, mutta oon saanut sen joskus näyttään jotain ilman verkkoon kytkemistäkin. Offlinekartat joita joku täällä vinkkas toisessa topikissa toimi kyllä loppujen lopuks moitteetta, mutta paikannusa en siihen saanut kytkettyä..joten..

Hakusessa olis käsikäyttönen ihan "oikea" GPS vastaanotin. Autonavigointilaitteissahan on halutessaan vaikka koko maailman kartat hyppysissä, mutta onko näissä käsivehkeissä sellaisia ominaisuuksia, vai pörrääkö siellä vain nuoli joka näyttää mihin mennä? Tärkeimäpänä datana mua kiinnostaa kuinka paljon tulee reissussa kuljettua apostolin kyydillä, korkeuserot yms.. plussana olis tottakai vielä se, että näkis kartalta MISSÄ kulkee ja minne on menossa.

Mitä laitteita siis suosittelette? Autonavigointivehje on hankala, kun persuuksista ei löydy tupakansytytintä josta tulis virtaa.. alle 100 punnalla saa garminin vehkeitä jotka mahdollistaa geokätköilyn, mutta tekeekö niillä reissussa mitään?

esim: http://www.amazon.co.uk/Garmin-eTrex-Outdoor-Handheld-Unit/dp/B00542NV32/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1340179755&sr=8-1

Tää on mulle vähän outo aihe, joten valaiskaa tietämätöntä.. puhelimen avulla käytettävässä gepsissä on tietty sekin hieno puoli, että kaikki data on jaettavissa sosiaalisissa medioissa ja näin virtuaalipippelin kasvattaminen käy huomattavasti helpommin kun perinteisillä menetelmillä.. :P

Ville

4
Mitä sivustoja yleensä käytätte autonvuokraukseen? Tapoja ja sivustojahan on useita, ja hinnat voivat heitellä hurjasti. Joskus eAutovuokraamo lähestyi meitä (hostellia) yhteistyökuvioissa ja kehuivat olevansa aina halvin. No se ei tietenkään pitänyt paikkaansa. Lyhyehkön hintavertailun jälkeen meille tuli ehdottomasti halvimmaksi ottaa auto Ryanair kytkynä Hertziltä. Sama auto suoraan hertzin sivuilta olisi ollut aika tarkkaan 100e kalliimpi 8 päivän vuokrauksesta. Tämä johtuu varmaan Raiskin corporate diileistä tai vastaavista?

Mitä vinkkejä siis jakaisit auton metsästykseen? Tässä muutama ns. iso firma listattuna sekä pari mahdollista mestaa mistä vertailla tietoja.

Avis https://www.avis.com/
Alamo https://www.alamo.com/
Budget www.budget.com/
Europcar www.europcar.com
Hertz www.hertz.com
Sixt www.sixt.com

Nämä kaikki siis kansainvälisiä, isoja firmoja joiden kautta auton saa käytännössä maassa kuin maassa. Kaikissa maissa toimii tietysti myös yksityisiä autovuokraamoja, jotka voivat olla huomattavastikin edullisempia. Niiden kanssa tulee olla sitten vieläkin tarkempana ehtojen, vakuutusten yms. kanssa. Sanomattakin on selvää että auton kunto kannattaa tarkistaa aina ennen vuokrausta ja huomauttaa vioista.

eAutovuokraamo hakee sitten autoja kutakuinkin kaikilta edellisiltä, toimii siis samaan tapaan kun supersaver tai vastaavat.

www.eautovuokraamo.fi

myös kaikki lentoja välittävät sivustot vuokraavat autoja, mutta jostain syystä en ole ottanut niitä hintavertailuissani huomioon.. eli ebookers, supersaver, kayak jne välittävät myös autot, onko jollain näiden hintatasosta kokemusta?

Ihan näin hinta-avauksena ja yleistä (2012) vuoden tasoa kuvaavana esimerkkinä vuokrattiin 8 päiväksi auto hintaan 230e Hertziltä Raiskin kytkyllä. Auto ei ollut halvin, mutta eroa halvimpaan hintaluokkaan ei tainnut olla koko vuokra-ajalta kuin 10e. Millaisia diilejä ja mistä olette onnistuneet kaivamaan ja mikä on teidän ygösmesta varailla autoja? Vai onko joka kerta tuurista kiinni mistä saa halvimman?

Ville

5
Minkälaisella vakuutuskombolla lähdette yleensä vuokra-autoilussa liikkeelle? Useimmissa maissahan ns. pakolliset vakuutukset ovat mukana jo vuokrahinnassa ja nämä vakuutukset pienentävät omavastuun jonnekin  1000e molemmin puolin, ainakin isoimmilla firmoilla.

Mitä mieltä sitten lisävakuutuksista? Omavastuun poisto kokonaan, onko se vain vuokraamon tapa rahastaa vai onko oikeasti tarpeellinen? Mitenkäs sitten ulkopuoliset vakuutukset, briteissä kuulemma firma josta saa 0e omavastuulla vakuutukset vuokra-autolle 60e/vuosi. Mitä suosittelet?

Itse olen tähän mennessä mennyt aika pitkälle ilman lisävakuutuksia ja hyvin on pärjännyt (tai joku voisi sanoa että tuuria on ollut). Jenkeissä hajosi kyllä tuulilasi, mutta sanoivat vaan että siirrä kamat toiseen autoon ja se oli sillä selvä, saatiin siis uusi auto alle.

Nyt ollaan lähdössä Hollantiin ja reissussa ollaan vain kahdeksan päivää ja tämän hetkisen olotilan perusteella en ole ottamassa lisävakuutuksia (enkä muitakaan lisäpalveluita.. navigaattori suomesta mukaan, turvaistuimet tulee halvemmaks ostaa paikanpäältä kun raahat suomesta raiskilla mukaan ja no.. suksitelineelle nyt ei elokuussa taida hollannissa olla käyttöä.)

Mielipiteitä?

Ville

6
Yleinen / Home exchange / Home swapping
« : 13.05.2012, 17:33:46 »
Terve,

Couchsurfing on jo suurimmalle osalle ihan arkipäivää ja ilmiönä tuttu, mutta onko kenelläkään omia kokemuksia talonvaihdosta? Olen tottakai osannut googletella perus sivustot ja tiedän tarkalleen miten homma (ja business) toimii, mutta ennenkun rupean maksamaan vuosimaksuja sivustolle olisi kiva kuulla muilta kokemuksia miten homma toimii, tai onko joku sivusto ehdottomasti parempi kuin joku toinen jne.

Kodinvaihdossahan on siis kyse - yllätys yllätys - kodinvaihdosta. Itse vaihtaminen on maksutonta, mutta toisin kun CS:ssa (ainakin vielä tällä hetkellä), sivuston käytöstä, tai tarkemmin sanottuna siitä että voi saa otettua vastapuoleen yhteyttä, pitää maksaa. Ideana siis on, että asuntojen omistajat lomailisivat samaan aikaan ja vaihtaisivat asuntoja lomansa ajaksi. Toimintamalli tuo lomaan oman jännityksensä, yleensä hotellitasoa huomattavasti paremmat puitteet lähes ilmaiseksi. Sitten pitää tietenkin olla oma koti siinä kunnossa, että sinne voi jonkun päästää.

Syy miksi nyt juuri tämä majoitusmuoto on ajankohtainen on puhdas käytännöllisyys. Kahden lapsen kanssa matkalle lähtiessä olisi upeaa asua talossa, jossa normaalistikin asuu lapsia. Couchsurfing tietenkin onnistuu myös lasten kanssa, mutta pidemmällä lomalla samassa paikassa ei oikein pyöriä toisten nurkissa, kun omistaja on paikalla.

Mitä mietteitä talovaihto herättää? Siitä on täällä keskusteltu säännöllisen epäsäännöllisesti vuosina 2005 ja 2010, olisiko tuoreempia mielipiteitä...?

Ville

7
Noniin, moni toivonut tätä Raiskilta mutta tulikin blueonelta:

http://www.finavia.fi/medialle/tiedotearkisto/finavia_tiedotteet/finavia_tiedote?id=4942932


Eli lennot Tampereelta köpikseen ja Helsinkiin (ja sitäkautta maailmalle) alkaa lokakuussa 2011.

Tällekin uutiselle keksin kolme luontevaa postauspaikkaa, mutta olkoon tässä ja toivotaan että osuu silmään!

Ville

8
Yleinen / Prepaid debit/luottokortit
« : 16.05.2010, 19:24:37 »
Aina hiukan vaikea kategorisoda näitä uusia topikkeja, mutta kun searchillä en taaskaan löytänyt mitään aiheeseen liittyvää, niin tehdään sitten uusi. Modet siirtäkööt sopivaan paikkaan.

eli, lähinnä ryanairia ajatellen mutta muutenkin, mitä prepaid kortteja olette käyttäneet/harkinneet?

Tässä muutamasta tietoa:

www.mywirecard.com
- jos siirtää rahaa luottokortilla, niin maksu 3% (min. 1e) ei muita maksuja.

www.entropay.com
- provikka 4.5%, ei muita maksuja (lentojen varausta ajatellen)

sitten esim. Nettellerillä taitaa olla sama palvelu, mutta olin lukevinani että ainakaan vielä toimi raiskilla. Onko muita vastaavia palveluita? Kahdesta yllämainitusta kuullut käyttäjiltä ihan positiivista palautetta, Entropayn sivut vaikuttavat luotettavammilta.

hinnaltaanhan nämä ovat ihan kohtuullisia. 100e siirrosta n. 4e maksu, muilla tavoilla maksettaessa ryanairilla joutuu maksamaan esim. kahden hengen menopaluusta 20e. (riippumatta lennon hinnasta). Näiden korttien hankkiminen ei maksa mitään, mutta kannattanee muistaa kuitenkin Ryanairin "tarjous": "As a special offer to the above card holders, Ryanair, for a limited period only, will not apply an administration fee ". Eli saa nähdä kauanko voimassa.

Itse jokatapauksessa tälläisen läpyskän hankin, kerron sitten kokemuksia lisää.

Otsikkoa muokattu kuvaavampaan suuntaan. -Nallis03-mode

9
Terppa!

Joskus oli puhetta pallismiitin järkkäämisestä Tampereella niin, että samalla tulisi puoliksi pallontallaajien avulla pystyyn laitettu hostelli tutuksi. Nyt hostelli rupeaa aukeamaan, ja mielellään ottaisin sinne porukkaa tutustumaan ja "koeyöpymään", niin että matka ei ole hinnalla pilattu mutta saisin sitten vastineeksi asiallista ja analysoivaa palautetta hostelli tiloista ja toiminnoista.

Jos jotakuta kiinnostaa lähteä tälläistä järkkäämään, niin asiaa voi pohtia tässä ketjusssa tai ottaa muhun yhteyttä tai molempia tai miten vaan. Ihanteellinen päivä meille olisi heti huhtikuun ensimmäiset päivät, avajaiset kun vietetään 1.4.

Ville

10
Lentomatkustus / Edullisin vaihtoehto Nigeriaan?
« : 22.08.2009, 08:05:17 »
Lupasin tehdä Nigerialaisille ystäville palveluksen ja selvitellä mikä olisi pallontallaajien löytämä halvin reitti tre-nigeria. Käsitin että tässä lasketaan nimenomaan eurojen päälle, vaihdoilla ja muulla ei väliä.

Onko kenelläkään kokemuksia? Nigeria ei taida ihan ykkös turistimaa olla, mutta tiedän että sielläkin käyneitä on ja tiedän myös että niitä, jotka tietävät lentämisestä kaiken :)

Vill

11
Olettekos kuulleet... / Kill Arman
« : 23.05.2009, 23:21:56 »
Mitä mitä, eikö tästä sarjasta ole vielä juttua? Muutamia jaksoja katsellut ja mielestäni hieno "matkailu"ohjelma, tulee enemmän madventuresin alkuajat mieleen kun nykysestä madventuresista.

katselen noi kaikki jaksot jokupäivä ja sitten syväluotaava analyysi. mutta fressi ja rohkea idea mukavasti toteutettuna. ainakin kiina jaksossa käytiin siellä OIKEASSA shaolin temppelissä ja kendojaksokin oli mainio.

12
Yleinen / Hostellin perustaminen
« : 19.03.2009, 20:47:54 »
Tervehdys,

Toiselta foorumilta keksin tämän idean ja on tavallaan ajankohtainen. Eli kuinka moni teistä on haaveillut perustaa hostellia? Tai kuinka moni pyörittää jo? Uskoisin että suurin osa hostelliasukeista haaveilee ainakin jossain vaiheessa oman hostellin perustamisesta, yleensä homma sitten kaatuu ihan realiteetteihin tai vain unohtuu.
Hostellin pyörittäminenhän "on saatu" kuulostamaan aika veikeältä ja kadehttivalta touhulta. Juttelet vain asiakkaiden kanssa ja juot pari bisseä, hommat rullaa ja rahaa tulee. Arki ei taida olla ihan samaa... Kuala Lumpurissa yövyttiin Classic Inn Budget Hotel nimisessä paikassa (loistava paikka!) ja omistaja ja koko henkilökunta painoi töitä ihan kirjaimellisesti kellon ympäri koko sen neljää päivää mitä siellä oltiin. Millaisia mielikuvia sinulla on hostellin pyörittämisestä ja toisaalta taas mihin kokemuksiin olet maailmalla törmännyt?

Itse kuulun siihen joukkoon joka on asiasta pitkään haaveillut ja olen asiaa myös eteenpäin vienyt. Helppoahan Suomessa ei kai mikään yrittäminen ole, mutta asioista selvää ottaminen käy hyvästä harrastuksesta työttömälle. Kun saan hostellin pystyyn lupaan kutsua pallukoita koeyöpyjiksi :)

Olis kiva kuulla muiden kokemuksia, ajatuksia, haaveita, vinkkejä jne liittyen hostellin perustamiseen, uskon että täältä ainakin joku löytyy joka on asiaa miettinyt. Vähän myös selityksiä miksi homma mennyt puihin tai ei ole edes laitettu eteenpäin.

Ja ettei keskustelu menisi helpoksi niin vielä kysymys: millaisen hostellin/majapaikan itse perustaisit?

Ville

13
Thaimaa / Phuket
« : 10.02.2009, 11:11:08 »
Phuket tuntuu olevan sen verran kirosana näissä piireissä, että kattavaa ketjua tälle Thaimaan helmelle ei löytynyt...

Eli nyt tässä topikissa olisi tarkoitus jauhaa ihan yleisesti phuketista, itseäni ainakin kiinnostaa tietää pitävätkö kaikki ennakkoluuloni paikkansa vai onko phuketissa jotain hyvääkin? Kiinnostus phukettia kohtaan kumpuaa siitä, että siellä olisi tarkoitus viettää kaksi yötä, yksi kerrallaan ihan lähitulevaisuudessa.

Phuket koostuu ilmeisesti useista "keskuksista" eli rannoista. Onko näillä rannoilla jotain selkeitä erityispiirteitä? Minne "uskaltaa" lapsiperheen kanssa mennä, mikä sopii nuorille bilettäjille? Voiko itse Phuketissa vielä reissata "off-the-beaten-track", vai onko saarille lähtö ainoa vaihtoehto, jos sekään? Mites nuo mittasuhteet? Krabilla joskus käyneenä ajateltiin aluksi käväisä mopoilla phuketissa, mutta tajuttiin sitten että ei matka olekkaan ihan puolen tunnin huristelun mittainen. Onko itse Phuketissa väliä missä yöpyy, jos haluaa lähteä esim Phiphille tai Lantalle? Lentokenttä ei liene niin kaukana että ajoajoissa olisi huomattavia eroja.. eli jos ei jaksa istua auton kyydissä niin pitääkö jäädä heti ensimmäiseen hotelliin vai ajaa suoraan jonnekin mukavampaan yöpymispaikkaan.

Lentokenttätaksihustlereista lueskelin jo varoituksen sanaa.. thaimaassa käyneille tuttu ongelma, mutta ilmeisesti phuketissa vielä päällekäyvempää? Kun sitä ensimmäistä yötä kehotetaan varmaan jo etukäteen, niin mistä te sen varaisitte? Asiarooms näyttää että halvin hotelli on 21e/yö, eikö phuketissa todella tämän alle pääse? Tämän hintaluokan hotellejakaan ei tainnut olla kuin yksi tai kaksi, sitten mennään jo samoihin hintoihin kuin Singaporessa halvimmat. Hostelleja ilmeisesti löytyy, mutta pienen lapsen kanssa ei välttämättä hostelliin viitsi raahautua.

Mitenkäs Phuketissa syöminen? Jostain keskustelusta bongasin että joku oli syönyt elämänsä parhaat pihvit Phuketissa, hienoa! Onko siellä muita kun pihvipaikkoja ja mäkkäreitä? Saako mistään sitä 1e kanariisimättöö? Ruokapaikkavinkkejä? Esimerkkejä hintatasosta?

Tekemistä Phuketissa varmaan riittää siinä missä kaikissa muissakin perus rantalomakohteissa; yöelämää, huoria, ranta-aktiviteetteja, extremeurheilua yms. onko omien kokemuksien mukaan jotain sellaista, mitä missään muualla ei tehtäisi paremmin? Toisin sanoen, onko Phuketissa ehdottomasti jotain, minkä takia siellä kannattaisi viipyä enemmän kuin yksi yö kerrallaan?

Hälventäkää ennakkoluulojani tai vahvistakaa ne oikeiksi, mielellään kuuntelee Thaimaan yhden kuuluisimman paikan kokemuksia vähän eri vinkkelistä kuin siltä naapurin taistolta joka on käynyt siellä vuodesta 1987 joka kevät ja syksy samasta syystä.. eli tietenkin hyvien ilmojen vuoksi..


Ville

14
Tyhmät kysymykset / Pay-what-you-want hotellit
« : 06.02.2009, 11:44:11 »
Muutamassa ketjussa täällä on nyt tullut ilmi tälläinen formaatti, missä voit varata huoneita periaatteella "maksa mitä haluat". Itse varasin juuri singaporesta upouudesta Ibiksen hotellista huoneen hintaan 20sgd, normaali tarjoushinta 140sgd.

Kävin ibiksen muiden hotellien sivuilla enkä löytäny kyseistä mahdollisuutta. Onko siis kyse vain avajaistarjouksesta, vai myykö joku hotelliketju tyhjää kapasiteettia oikeasti jatkuvasti näin?

Hommahan toimii ibiksen singaporen kohdalla ainakin niin, että ilmoitetaan aika koska tarjous alkaa ja sitten on n. 5min aikaa tiettyinä päivinä varata itselleen juuri sen hintaista majoitusta kun haluaa. Sama tarjous toistuu nyt sitten näköjään 20h päästä (laskuri tikittää sivuilla koko ajan).

Eli kaipaisin vähän keskustelua kyseistä formaatista, sitä käyttävistä firmoista ja käyttäjien kokemuksista. Googlettamalla "pay what you want" ei tunnu löytyvän mitään, onko muita termejä jotka viittaa samaan ideaan? Ideahan on loistava juuri omatoimimatkailijoille, joilla aikataulut ovat yleensä joustavia.

Tässä vielä linkki Ibis Singaporeen: http://paywhatyouwant.com.sg/

Niin, ja se varsinainen tyhmä kysymys siis oli, onko näitä tarjouksia edes muilla hotelleilla?

15
HUOM! aloitusviesti on vielä kesken! Tähän saa listata kaikkia mahdollisia paikkoja mistä matkoja saa ostaa, koitan tehdä kattavan listan selityksineen kaikista. ei kannata vielä liikaa kommentoida tätä runkoa mikä tässä nyt on, en vaan löytänyt mistään tallennusnappia ja pitää kohta sulkea kone niin julkaisin jo viestin. uskon että tämä lista helpottaa monen lentojenetsintää kun kaikki yleiset ja vähän harvinaisemmatkin paikat saadaan kaikki listattua samaan pötköön.

ja kiitoksia avusta niille ketkä viittii jeesata!

Tässä kun on nyt itsellä ollut pitkään haku päällä halpojen lentojen suhteen niin ajattelin että kokois tähän topikkiin kattavan listan niistä paikoista mistä lentoja kannattaa väijyä. Kannattaa myös muistaa että lentojen hinnoittelussa ei päde normaali logiikka ja parhaan tarjouksen perässä kannattaa tehdä muutama haku. Itse esim saim KLM:n tarjouslennon halvimmalla poptravelin kautta, joka varasi sen travelstartin kautta klm:ltä... suoraan travelstartista haettuna samat lennot olivat siis kalliimmat kun poptravelissa.


Matkatoimistot

Matkatoimistojen kautta saat helpoiten varattua koko lomasi, jos niin haluat. Nettimatkatoimistojen kirous on nykyisin se, että itsepalvelusta joutuu maksamaan palvelumaksua. Usein myös henkilökunnan vaivaaminen maksaa. Välillä parhaat tarjoukset voi kuitenkin löytää näitä sivuilta, joten kannattaa väijyä sivuja tarkkana!

Ebookers
- kansainvälinen ketju, lentoja saa käytännössä joka puollelle. sivut suomeksi.
Finnmatkat
- paljon pakettimatkoja, mutta myös lentoja. välillä hyviä äkkilähtöjä. sivut suomeksi.
Hispania
- tarjoaa kohteita ainoastaan espanjaan, maltalle, azoreille ja egyptiin. sivut suomeksi.
Area

Lentoyhtiöt
Perinteiset lentöyhtiöt
Finnair
KLM

Halpalentoyhtiöt

Ryanair
- Eurooppalainen halpalentoyhtiö, lentää suomesta ainoastaan Tampereelta. Hinnat alkaen 0e.

Hakukoneet

Hakukoneet ovat siitä käteviä, että ne hakevat usein lentoja useista yllämainituista kohteista kerralla. Kuten alussa mainittu, hinnat ei ole aina loogisia eivätkä samat hakukoneet anna aina samoja lentoaikoja/hintoja/reittejä, joten kannattaa hakee useammalla koneella samoja lentoja.

Poptravel
- kattava haku, mutta ei mahdollisuutta hakea tiettyyn haarukkaan.
Travelstart


Ulkomaiset hakukoneet

Joskus sama lento voi olla selkeästi edullisempi myös varatessa se esim naapurimaan ebookerssista tai ranskan travelstartista tai jostain muualta... tämä taas voi johtua palvelumaksujen erosta, valuuttakursseista...tai sitten taas jostain aivan muusta.

Travelstart - Ruotsi


16
Matkakuume on tällä hetkellä aivan älytön ja nyt on sitten spontaani äkkilähtö luvassa, jos vaan rahoitus saadaan kuntoon. Kaipaisin kuitenkin matkavinkkejä pienillä reunaehdoilla...

- Merta, hiekkaa ja lämpöä pitää olla
- Turvallinen, sopivasti muttei liikaa turistisoitunut paikka. Englannin kielellä sujuvasti kommunikointi olis ihanteellista vaimon lukuisten allergioiden takia
- Olis kiva päästä jonnekin, mistä ei ole ennakko-odotuksia tai mielipidettä. Itse olen kierrellyt jonkun verran thaimaata ja asustellut malesiassa, nämä molemmat maat ovat siis vähän pois laskuista.

Lähinnä kaipaan vinkkejä nyt mukavista rantamestoista.. Thaimaassa tutuks on tullut Koh tao ja phangan, krabi ja phi phi ja jotain noiden kahden ensimmäisen tapasta etitään. Turvallisuudesta osaa nyt itsekkin huolestua kunhan pommit ei pauku vieressä ja allergioiden kanssa ollaan pärjätty ennenkin. Mut tosiaan, jos jollain on jotain kohdetta tarjota niin mielellään otetaan ideoita vastaan! Lombokki houkuttais mutta kun kaverit on juuri lähdössä sinne niin en tiedä viitsiikö samaan mestaan ängetä..

niin, ja parasta olisi jos sinne pääsisi singaporesta lentämällä, singaporeen kun nyt tuntuisi pääsevän halvalla.

edit: ja poika siis 1v4kk jos se jonkun suosituksiin vaikuttaa..

17
Lentomatkustus / eDreams
« : 10.12.2008, 11:49:11 »
pompsahti tälläinen hakukone silmille. sydän jätti muutaman pysähdyksen väliin kun luulin että kyseessä on menopaluuhinnat, mutta ihan hyviä hintoja löytyy näinkin..

Eli idea on että järjestelmä listaa isoimmilta lentoyhtiöiltä halvimmat lennot kahdelta seuraavalta kuukaudelta, esim:

http://www.edreams.com/flights/london-bangkok/

Halvin meno bangkokkiin on 279e ja sain kolmen hengen menopaluulipun hinnaks 1450e.. ihan jees. Tosin järjestelmä laskutti 1v ikäisestä vauvasta täyden hinnan mikä taas ei oo jees...

Alunperin löysin tän kun katoin lentoja Rioon. Brysselistä esim yhteen suuntaan 301e.. näppituntumalla aika halpaa? Onko kokemuksia ja miltä hinnat teistä näyttää? kätevä palvelu ja jos jollain on vastaavia tiedossa niin kertokaa..

Ville

18
Yleinen / Mikä tekee hostellista hyvän?
« : 05.08.2008, 11:26:31 »
Ei ole ainakaan aikaisemmin pistänyt tälläinen keskustelu silmään, joten tehdään se nyt. Minkalainen on mielestäsi hyvä hostelli? Mikä tekee hostellista hyvän?Mitä arvostat hostellissa eniten? Hinta, ilmapiiri, siisteys, biletysmahdollisuudet jne. Mikä taasen tekee hostellista huonon? Jaa parhaat ja huonoimmat hostellikokemukset ja kerro mitä hostelleja mielestäsi kannattaa välttää. Mainostaakin saa.

Itse arvostan hostellissa ehkä eniten ilmapiiriä. Usein kun kaksin matkustanut huomannut, että halpa hotelli tai motelli olisi voinut tulla saman hintaiseksi, varsinkin jos hotellissa on ollut aamupala tarjolla. Hostelleissa samanhenkisten ihmisten tapaaminen ja yleinen "reissausilmapiiri" on minulle se mikä houkuttaa. Parhaita esimerkkejä on Green Tortoise San Franciscossa, paljon "ilmaisia" juttuja, mukava henkilökunta ja hieno ilmapiiri. Ilmainen 160 hengen kiitospäivän illallinen oli aika hieno juttu.

Huonoja hostelleja on sattunut kohdalle muutama. Yksi Singaporessa, nimeä en muista. Paikassa helvetin pieni aulabaari josta oli käytännössä PAKKO ostaa kaikki juomat ja muut, ei keittiömahdollisuutta. Todella tyly henkilökunta ja ankeat huoneet. Aika lailla sama juttu Cherry Treessä Brooklynissä NYCissä.

Pistäkää siis linkkejä niistä hyvistä hostelleista ja kertokaa mikä juuri niissä oli hienoa. Saa ja pitää ruotia myös yksityiskohtia: hienot nettisivut, kivat kukkaruukut, hauskat huoneet jne... Eli yksinkertaisesti, Mikä tekee hostellista hyvän? Tsi huonon...

19
Italia / Autonvuokraus Italia (Milanon seutu)
« : 13.02.2008, 14:19:11 »
Terve,

Automatkailuun tykästyneenä katselin autojen vuokria Milanon seudulta ja Italiasta. Viikko pienellä autolla lähtee n. 160e:lla (yksi firma tarjosi 90e+vakuutukset jos haluaa..).

Onko kellään parempia diilejä? Olisi TODELLA kiva kierrellä autolla pohjoisitaliaa ja pienikin säästö tuntuu pienessä budjetissa isolta.

Kiitos avusta.

Ville

20
moro, eli pistän tähän linkin tohon meiän reissuun kun en viitti moneen paikkaan erikseen kirjotella.

Matka:

jenkeis roadtrip washignton - los angeles herkkuineen, Fijillä sukellusta ja elbausta, australiassa kaikkee mahdollista ja rahojen loppuun kulutus kaakkois-aasiassa. Siinä pähkinänkuoressa meiän reissu :D

käykää tsekkaan ja pistäkää bookmarksehin jos tuntuu kiinnostavalta. kommentteja saa/pitää jättää ja varsinki matkavinkit on tervetulleita!

http://road-trip-usa.blogspot.com

sieltä väijyyn! ei oo kauheesti matskuu mutta eiköhän tässä ehdi... :)
Ville

Sivuja: [1] 2