Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Toni X

Sivuja: [1]
1
Kuten varmaan monet tietävätkin, eilen on Delhin Paharganjissa tapahtunut kolme räjähdystä surmaten lähes 60 ihmistä ja haavoittaen lähes 200.  Pommi-iskujen tekijäksi on ilmoittautunut kashmirilainen äärijärjestö. Paharganjihan on nimenomaan länsimaisten turistien ja reissaajien suosima alue, jossa on runsaasti hotelleja, guesthouseja yms.  
 Lisää iskuja on luvattu, ja pelättävissä on myös yhteenottoja eri uskontokuntien välillä.
http://www.jippii.fi/uutiset/ulkomaat/index.shtml?162144

Olkaatten siis, Hindulaan menijät varovaisia, varsinkin jos suuntana Delhi. Mikähän sen Kashmirinkaan turvallisuustilanne on näinä päivinä. Viime talvena kun siellä itse kävin, oli vielä suht rauhallisen tuntuista.

 :(  Ihmeen ikävissä merkeissä on Intia ollut uutisotsikoissa kuluneen vuoden aikana: 12000 kuollutta tsunamissa, tuhoisat tulvat länsirannikolla kesällä,  Pakistanin maanjäristys (joka aiheutti tuhoa myös Intian puolella Kashmirissa),  jopa 150 kuollutta junaturmassa Andhra Pradeshissa eilen, Delhin pommi-iskut eilen...

2
Lentomatkustus / Halvimmat lennot Chileen?
« : 22.07.2005, 14:09:02 »
Nyt iski joku uusavuttomuus, laiskuus tai muu osaamattomuus, mutta kun en millään ilveellä meinaa löytää tai keksiä halvinta reittiä päästä Helsingistä Chileen.  Milläs keinoin ja mitä kautta te muut olette sinne pruukanneet mennä?
 Lähtö olisi heti vuoden alussa loppiaisen tienoilla ja paluu jossain helmikuun lopulla. Tähän asti halvin löytämäni on Iberian lento Buenos Airesiin: 867 euroa + verot, ja sieltä jollain tavalla maata pitkin kohti Chileä.
 Eikä sitten huudella sieltä takarivistä että käytä googlea. Käytin jo. Ehkä en vain osaa...  :oops:

3
Olemme saaneetkin olla jo seitsemän kuukautta ilman kuumempia urheilurytinöitä, mutta nyt huomiomme kohdistuu jälleen noihin mainioihin miehiin polvihousuissaan. Näyttämönä Wien ja Innsbruck (ketään tallaajia siellä päin?!) , ja luvassa mielenkiintoisimmat MM -kisat aikoihin kaikkine NHL -tähtineen.
 Mestarisuosikeita ainakin riittää, kun kaikki huippumaat ovat saaneet kovimmat pelaajansa mukaan ja ainakin puheista päätellen motivaatiota riittää tällä kertaa kaikilla. Jopa Venäjällä.  Ainoastaan Suomelta ei tällä kertaa ihmeitä odoteta, lukuisten huippunimiemme ollessa estyneitä koko kekkereistä.  :roll:  
 Mutta Suomen joukkue on ennenkin yltänyt parhaimpaansa juuri silloin, kun siltä ei ole odotettu yhtään mitään.

4
Olettekos kuulleet... / "Pysykää poissa Burmasta"
« : 20.10.2004, 16:52:19 »
Burman (Myanmar) oppositio pyytää matkailijoita pysymään poissa Burmasta, koska matkailutulot päätyvät maata hallitsevan sotilasjuntan taskuihin. Näin kertoo artikkelissaan Metro -lehti tänään.
 "Maa on kaunis ja ihmiset mukavia, mutta kehotan silti pysymään poissa kunnes Burmaan saadaan demokratia", sanoi keskusammattijärjestön ihmisoikeusosaston sihteeri Sam Mwin Lwin.
 Matkailu ei tosin tällä hetkelläkään Myanmariin kovin suuria rahavirtoja tuo: maassa kävi viime vuonna puoli miljoonaa matkailijaa (naapurimaa Thaimaassa 20 -kertainen määrä).  Noistakin Myanmarin kävijöistä yli puolet oli vain yhden päivän pikavierailulla jonkin rajanylityspaikan lähellä.

Metron artikkeli kertoo, että oppositiokaan ei ole täysin yksimielinen turistien suhteen: demokratia-aktivisti Ma Thenegin mukaan matkailutulot voisivat hyödyttää myös tavallista kansaa.

Jaa... ettei tämä viestini näyttäisi näin copypeistatulta (jota se ei toki olekaan  :P ), liitämpä tähän nyt ihan huvikseni äänestyksen.

5
Kiina / päivä Pekingissä
« : 04.05.2004, 20:15:00 »
Ehdottakaapa, Kiinan tuntijat, mitähän fiksua tai älytöntä voisi keksiä viihdykkeeksi Pekingissä yhden ainoan päivän aikana?
 Lento saapuu aamulla 6.45. ja jatkolento lähtee 21.40. eli aikaa olisi ruhtinaalliset 15 tuntia tsekkailla tätä 13 miljoonan asukkaan kylää.  Enkä tiedä kaupungista tuon taivaallistakaan.
  Teoriassa ainakin ehtisi hyvin käydä vaikkapa Kiinan muurilla, mutta onko sinne pääsy käytännössä kovinkin aikaa ja rahaa vievä projekti?

Jos joku viitsii, voi nyt samantien mainita,  mikä olisi nopein kohtuuhintainen tapa singahtaa lentoasemalta kaupungille, esim. jonnekin Taivaallisen rauhan aukion tienoille.
  Miten hyvin paikalliset muuten osaa englantia? Mulla on nimittäin vähän tuo kiinankielentaito ruostunut...  :roll:

6
Terveys ja turvallisuus / Korviin koskee lentokoneessa!
« : 23.04.2004, 06:43:00 »
Tulipa mieleen sellanen hassu kysymys, että onkohan minkäänlaista tehokasta apukeinoa/lääkettä korvien "lukkiutumiseen"  ja kipuun lentokoneessa nousujen ja laskujen aikana?
 Varsinkin laskeutuessa mulla aina iskee korvat lukkoon ja ne myös pysyvät inhottavasti lukossa jopa vuorokauden! Pahimmassa tapauksessa niihin myös koskee; esim. viimeksi laskeutuessa kipu oli niin voimakas, että pelkäsin jo tärykalvojen olevan hajalla ja veren kuuloelimistä valuvan.  :shock:
 Tuntuu, että tämä vaiva on vain pahentunut ajan mittaan.

PS. Ai niin, se useasti neuvottu purkanpureskelu ei auta.

7
Aasia / Thaimaa vai Intia!
« : 03.04.2004, 22:07:30 »
Tämä voi olla hieman tyhmä kysymys, mutta olen hieman kummallisen dilemman edessä:

Eka matka Kauko-Itään edessä,  mielessä kolme kiehtovaa kaupunkia kahdessa erilaisessa maassa. Ja näistä pitäisi osata valita VAIN yksi: Bangkok, Delhi, Bombay.
  Ajankohta toukokuu, lennot noin  suunnilleen samanhintaiset kaikkiin. Mutta mikä näistä on hintatasoltaan matkailijalle halvin (kengännauha -budjetti), missä helpoin löytää majapaikkoja, mikä kiinnostavin jne.
 Entä onko kellään kokemuksia Intian rautateistä, esim. tuosta matkasta Bombay - Delhi?

Tiedän, että  tämä on laaja kysymys johon ei ole yksiselitteistä vastausta, ja ratkaisun teen ihan minä itse. Mutta kommentteja ois kiva lukea noissa paikoissa käyneiltä.   :roll:

Sivuja: [1]