Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Edmundo

Sivuja: [1]
1
Kuinkas suomalaisilla hotelleilla on hoidettu moottoripyörien pysäköinti? Infoa ei hotellien sivuilta tunnu löytyvän tähän nimenomaiseen kysymykseen (käytännössä ainoastaan yksi hotelli oli kirjoittanut tyyliin: "moottoripyörät voi jättää pyörätelineiden viereen"). Esimerkiksi virolaisilla hotelleilla on monesti kerrottu, että  vaikkapa sisäpihalla on erillinen alue, jonne moottoripyörät voi jättää, ja joka on vartioitu tai vähintään kameravalvonnan alla.

Toisaalta taas esim. Lahden Cumulus kirjoitti sivuillaan, että moottoripyörää ei saa parkkeerata heidän parkkialueelleen lainkaan, ja usein varoitellaan myös, että parkkitaloihin pysäköintinsä "ulkoistaneet" hotellit eivät ole suositeltavia, koska parkkihallien sensorit eivät välttämättä tunnista moottoripyörää lainkaan.

Eri kaupungeilla on sitten taas hotelleista riippumatta ilmaisiakin moottoripyöräparkkeja, mutta niiden sijainti ei luonnollisestikaan ole aina omiin käyttötarkoituksiin optimaalinen.

Joten, jos jollain on suositella erityisen moottoripyöräystävällisiä hotelleita, etenkin Itä-Suomesta, niin tänne voipi näitä listailla :)

2
Yleinen / Julkisen liikenteen käytännöt
« : 17.01.2011, 19:55:11 »
En löytänyt tällaista otsikkoa haulla, mutta tiedä häntä.

Eli joka kerta, kun matkustan uuteen paikkaan, julkinen liikenne on aina hieman jännittävä kokemus. Pitääkö lippu ostaa etukäteen? Pitääkö lippu leimata? Saako niitä kuskilta? jne. Joten ajattelin, että jos tänne saisi kerättyä jonkin verran käytännön vinkkejä eri paikkoihin (joita on tietenkin miljoonia, mutta ei jonkinlainen tietokanta ainakaan haittaisi). Näitä voisi tietenkin etsiskellä myös jostain wikitravelista tai eri keskustelupalstoilta aina tarpeen mukaan, mutta pienet omakohtaiset kokemukset toimivat aina paremmin vinkkeinä uusiin paikkoihin matkaaville.

Aloitan:

Slovenia

Junat ja pitkänmatkanbussit

Lippuja saa ostettua etukäteen rautatie- tai bussiasemilta (esim. Ljubljanassa asiakaspalveluluukun lisäksi myös automaatti), mutta myös kuljettajat ja konduktöörit myyvät lippuja kaikissa junissa. Ulkomaanliput kuitenkin ymmärtääkseni ostettava etukäteen asemalta. Ei leimauslaitteita.

Paikallisbussit, Ljubljana

Kaupungissa on käytössä Urbana-kortti, jonka saa ostettua LPP-toimistoista (Slovenska 56 tai Celovška cesta 160), kioskeista, Urbanomat-automaateista tai satunnaisista muista paikoista. Myös rautatieaseman turisti-info myy kortteja. Lista kaikista myyntipisteistä. Samoilla paikoilla onnistuu myös rahan lataaminen kortteihin. Automaatit ovat myös englannin kielellä, joten niissä on helppo asioida. Ne hyväksyvät käteisen ja luottokortit.

Korttiin voi ladata rahaa aina 50€:oon asti ja itse kortin ostaminen maksaa 2 euroa (josta saa rahat takaisin ainakin turisti-infosta palauttamalla kortin ja ostokuitin). Bussiin sisään astuttaessa kortti painetaan masiinaa vasten ja voilà. Vaikka bussiin jotenkin pääsisikin kortitta tai validoimatta sitä kuljettajan huomaamatta, se ei siltikään ole kovin kannattavaa, sillä tarkastajat ovat kaupungissa melko ahkeria.

Yksi matka maksaa 0,80€ ja bussia voi vaihtaa 90 minuutin ajan samalla rahalla (uudessa bussissa sama käytäntö, mutta kortilta ei mene rahaa). Samalla kortilla voi matkustaa kaksi matkustajaa, mutta tästä pitää ilmoittaa kuskille etukäteen.

Bussit pysähtyvät normaalisti jokaisella pysäkillä, joskin joissakin tapauksissa stop-napin painaminen saattaa olla paikallaan, jos pysäkki on kaukana keskustasta ja muita matkustajia on vähän, sillä kuski saattaa olla laiskalla päällä, ovet aukeavat useimmissa busseissa nappia painamalla, joissakin vanhoissa taas kaikki ovet aukevat automaattisesti.

Ljubljanassa ei ole muuta yleistä liikennettä.

Italia

Junat

Liput ostettava asemilta, niitä myydään sekä automaateissa, että luukuilta. Paikallisjunille yleensä olemassa vielä omat erilliset lippuautomaattinsa. Liput leimattava leimauslaitteissa ennen junaan astumista, ellei kyseessä ole (paikka)lippu johonkin yhteen tiettyyn junaan. Lippujen tarkastus junissa enemmän sääntö kuin poikkeus.

Paikallisbussit

Jokaisella kaupungilla ymmärtääkseni oma käytäntönsä. Kioskit myyvät lippuja, jotka leimataan bussiin sisään astuessa. Joissakin tapauksissa (mm. lentokentälle menossa olevat bussit) lippuja saa myös kuskeilta, mutta pitää olla tarjota tasaraha tai ainakin pieni seteli. Normaalireiteillä eivät kuskit lippuja kokemuksieni mukaan myy, mutta joskus antavat matkata ilmaiseksi.

Saa täydentää, jos ja kun parempaa tietoa löytyy.

Sivuja: [1]