Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - kilroy1

Sivuja: [1]
1
Ostin kesäkuuksi BA:n lennot Lontooseen, nyt huomasin että ilmeisesti lentolipussa on nimet väärinpäin.. eli sukunimi ja etunimi väärässä järjestyksessä.

Totahan ei tarkisteta kuin koneen ovella mutta onko mahdollisuus oikeasti ettei päästetä koneeseen ton takia ?

Mitään kokemusta onnistuuko noiden muuttaminen BA:lta/Tralvellinkiltä mitenkään järkevästi ?

En tiedä missä vaiheessa ton oon mokannut, aika ison kasan lentoja ostanut mutta näköjään senkin voi tehdä.

2
Baltian maat / Linda Line, välttäkää
« : 11.10.2016, 21:14:19 »
Olimme perheen kanssa kesällä Tallinnassa ja Riikassa (vai Riiassa ?) , menomatkat viikkarin xprs ja takaisin LInda LInes. Matka meni about onnistuneesti, ennen matkaan lähtemistä Onnibussin Virolainen tytär Superbus ilmoitti lopettavansa liiketoiminnan mutta korvaavat matkat saaatiin helposti Eurolinesilla, hintaeroa ei edes ollut montaa euroa.

Takaisin piti tulla Linda Linesin katamariinilla, tultiin siihen tulokseen että oltaisiin jo sen verran väsyneitä että muutama lisäkymppi maksetaan nopeammasta ylityksestä. Kaikki meni siis hyvin paitsi Linnahallin terminaaliin saavuttaessa.. Tyly tyttönen ilmoitti ettei klo 18 laiva lähde huonojen sääolojen takia ja klo 20 lähtevän laivan varmuudesta ei ole vielä mitään tietoa. Päästään klo 20 lähtevään laivaan jos se edes lähtee, tai sitten huomenna.. Mitään muuta ei selitelty, hieman ontuvalta tuntui vetoaminen sääoloihin koska oli kohtuu hyvä ja vähätuulinen elokuun päivä. Jäi oikeasti mietityttämään oliko peruuntumiseen syynä sää vai heikko varaustilanne. Linda Lines on ennenkin (kuulin jälkikäteen) perunut vuoroja vedoten huonoon säähän vaikka keli ollut aivan normaali. Sää on helppo selitys koska yrityksen taloustilanne ei kovin kehuttava ole, tällä voidaan jättää ajamatta heikompia vuoroja jotka eivät kannata. Milläköhän ihmeellä meinaavat liikennöidä syys-lokakuussa jos normaali pieni tuuli on riittävä syy jättää laiva rantaan..

Pikainen päätös, vauhdilla Viikkarin terminaaliin ja liput xprs:ään jonka ovet sulkeutuisivat 5min päästä. Neljän hengen reittimatka maksoi kevyet 150,- eur.

Hain tietysti korvausta LIndaLinesilta, pyysin vain 150,- en muita kuluja.. mutta ilman vastausta. Kuukauden päästä olivat hyvittäneet kahden lipun hinnat (kaksi lippua oli ostettu sarjalipulla josta eivät maksa takaisin). Vajaa viisikymppiä sain rahaa takaisin, sitä sarjakorttia en pysty käyttämään (kaverin kortti jolla ei teee mitään) ja vaikka pystyisin ei ole aikomustakaan riskeerata perillepääsyä matkustamaalla ko. yhtiöllä.

Mitään vastausta tai selitystä reklamaatioon ei tullut ikinä, meinasin jo soittaa heidän numeroon mutta huomasin vahingossa rahojen tulleen LInda:lta.

Mieli tekisi nostaa paskamyrsky asiasta ja valittaa ihan periaatteesta lopuun asti, mutta en tiedä jaksanko.. vai kärsinkö tappion ja muistan ensi kerralla valita yhtiön tarkemmin.. Linda Linesilla en aio enää koskaan matkustaa.

3
Huomasin että Onnibussin tytäryhtiö on aloittanut liikennöinnin Tallinna - Riika välillä (ja matkalla mm. pärnuun sekä toinen linja Tarttoon). Onko kenelläkään kokemuksia miten toimii ? Kalusto on ilmeisesti vastaavaa mitä Suomessa (eli loistavaa) ja hinta erittäin kukkaroystävällistä mitä nettisivuja selailin..

 Jotain harkintaa oli linjan jatkamisesta Riikasta Puolaan polskibussin kanssa yhteistyössä mutta ainakaan vielä ei taida päästä. Polskibussillahan on reittejä sitten pidemmälle keskiseen eurooppaan.

4
Talven lomareissua suunnitellaan ja lennot on jo varattu Teneriffalle. Nyt tuli vastaan budjettikysymys.. eli useissa hotelleissa ja lomakeskuksissa lasten ikäraja on 12v, teini-ikäiset (omat 13v ja 15v) lasketaan jo aikuisiksi mikä nostaa hintaa sadoilla euroilla. Hotels.com:ista saisin varattua oikeilla hakuehdoilla (lasten iät siis oikein laitettuna) kahden aikuisen ja kahden lapsen huoneen muita halvemmalla.. mutta.. voiko hotelli vaatia lisämaksuja tullessa kun huomaavat lasten olevan vanhempia ?

Tarkoitus ei ole huijata, laittaa varaustietoihin muksujen iät ihan oikein mutta jos se menee läpi onko mihinkään lisämaksuihin myöhemmin velvotteita ? En välttämättä haluaisi paikanpäällä alkaa vääntämään maksuista mutta tuo hotels.com:in (ihan selkeä hintamoka) tarjous tekisi mieli käyttää hyväksi.  8)

5
Ei ole aikaisemmin tullut tarvetta, mutta tulevalla Turkin reissulla pitää ilmeisesti kokeilla noita netin kautta tilattavia taxi/shuttle -bus palveluita. Kokemusta noiden toimivuudesta ja luotettavuudesta ? Brittisivustoja on aika paljon, tota kautta saisin vain kuljetuksen kohtuuhintaan eikä tarvitse perillä miettiä miten pääsee eteenpäin. Näitä olen lähinnä katsellut.. taxiforyou.co.uk, airporttransfers.co.uk ja a2btransfers.com

6
Lufthansa perustamassa uutta halpalentoyhtiötä

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa aikoo perustaa uuden halpalentoyhtiön, jonka nimeksi tulisi Direct 4 you, kirjoittaa saksalaislehti Bild verkkosivuillaan.

Uuden yhtiön on määrä aloittaa jo ensi vuoden alussa, ja vuoteen 2015 mennessä sen nimissä liikennöisi 80–90 Airbus-konetta lähinnä Euroopan sisäisillä reiteillä Saksan suurten lentokenttien, Frankfurtin ja Münchenin, ulkopuolella.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=201204164279

7
Menee tosiaan tyhmien kysymyksien puolelle, mutta menkööt..

eli kaikilla lentoyhtiöillä ei ole mahdollisuutta netti chek-iniin ja paikkojen varaamiseen maksutta, toisaalta kymppi/paikka/suunta tuntuu hieman typerältä maksaa, pääasia että persuksen alle löytyy penkki.

Mutta minkäikäiset muksut voi lentoyhtiö halutessaan tai tilanteen niin vaatiessa pistää istumaan eroon vanhemmistaan, samassa koneessa mutta eri istuinpaikkariveillä ? Onko tohon mitään sääntöä vai meneekö joka yhtiöllä käytäntö ja ohjeet eri tavalla..?

Viimeksi näin kävi Malevin lennolla, ei tosin ollut malevin moka vaan kreikkalaisfirman joka hoiti chekkaukset ateenan päässä.. Malevin lento, ensimmäinen lento ateena-budabest oli ihan ok mutta vasta turvan jälkeen aloin katsoa jatkolennon lippuja tarkemmin ja silloin 7- ja 9-vuotiaat muksujen paikat olivat eri penkkiriviellä mitä meidän vanhempien, toi saatiin tosin korjattua budabestissä eikä siitä tullut mitään ongelmaa.

8
http://www.iltasanomat.fi/matkailu/uutinen.asp?id=2116543&ref=tf1

Ruotsalaiset varastavat eniten tavaraa hotelleista

Ruotsalaiset matkustajat ovat Euroopan suurimpia kelmejä hotelleissa. Joka kolmas ruotsalainen tunnustaa varastaneensa hotellista tavaraa.

Hotels.com tutki, miten rehellisiä eurooppalaiset matkustajat ovat. Tulokset paljastavat muun muassa sen, että ruotsalaiset käyttävät eniten salanimiä, ja että espanjalaiset väittävät useimmiten olevansa häämatkalla lisäetujen toivossa.


9
En löytänyt haulla asiaan sopivaa topiccia, joten ajattelin aloittaa uuden..

Tässä pari tarjousta jotka bongasin viikonlopun ostoskierrokselle, jos jollekulle rinkkaa etsivälle on apua näistä niin hyvä

Prisma Itäkeskus
Freetimen 40l rinkka/päiväreppu 20,-
Freetimen 45+20l rinkka 40,-
Haltin ja Tatonkan rinkkoja 129,- - 139,- -50%
edit, eilen tuli käytyä prismassa, Haltin ja Tatonkan rinkkoja oli vielä jäljellä, noi tarjousrinkat oli 50 litraisia, muut rinkat oli normihintaisia.

Varsinkin noi Haltin tarjoukset ovat erittäin hyviä, tollainen freetimen oranssi halpisrinkka (20,-) tuli ostettua ihan päivärepuksi, reppu on vielä sen kokoinen että saa mahtumaan lentokoneen käsimatkatavarksi (kun ei ihan täyteen pakkaa..).
Muissa pk-seudun prismoissa en ole nähnyt noita, en tiedä miten muista löytyy.
10
Espanjassahan on perinteisesti autovuokraus ollut erittäin edullista.. no nyt kaselin ensi kesäksi autoa pariksi viikoksi, vuokra-aika kiireisin sesonki eli heinä-elokuun vaihde.. olin pudota persiilleni hintavertailua tehdessäni, 14vrk ei alle neljänsadan saanut minkäänlaista postilaatikkoa suurempaa kulkinetta ja perhe-auto tulee maksamaan n. viitisensataa.

Hintataso on ihan sama vaikka vaihtaa vuokrauspaikkaa eri lentokenttien välillä, eli kilpailutilanteesta ei pitäisi olla kyse.

Viime kesänä vuokrasin aivan samana ajankohtana auto, silloin vuokra-aika oli 12vrk:tta ja hinta lähti kahdesta sadasta, 270,- tuli maksamaan kaikkineen perhekokoinen diesel.

Onko Espanjan vuokramarkkinoilla tapahtunut vuodessa jotain muutoksia vai mistä johtuu hinnan lähes kaksinkertaistuminen, mitään tietoa tai ideoita..?

En tiedä viitsiikö odotella parempia tarjouksia kun auto on jokatapauksessa saatava alle.. suolainen hinta vain v--ttaa..

11
Lentomatkustus / Spanair ?
« : 19.08.2009, 21:52:26 »
Mitä kokemuksia teillä on ko. yhtiöstä, firmahan on/oli? SAS:n tytäryhtiö ja lentää Skandinaviasta/Keski-Euroopasta Espanjaan ja jotain Espanjan sisäisiä reittejä.

Meille osui yhtiön lento luffen lipuilla Munchenista Valenciaan ja takaisin heinä-elokuussa ja täytyy myöntää että oli aika "unohtumaton" kokemus..

Muncheniin lensimme luffen uusilla/uudehkoilla koneilla joissa oli siistiä ja kaikki pelasi ystävällistä tarjoilua myöten erinomaisesti.. Spanairin osuus taas.. koneena MD -jotakin joka oli erittäin epäsiisti ja kulahtanut kaikinpuolin, pelkkä koneeseen nousu ahterin kapeita portaita pitkin ei ollut mitenkään miellyttävä kokemus varsinkaan perheen lapsille, siihen kun lisätään koneen sisustus joka oli todellakin niin kulahtanut, koneen wc jossa olin onnellinen ettei tarvinnut tehdä tarpeita istualtaan, henkilökunta joista osa oli täysin välinpitämättömiä ja loput suorastaan töykeitä niin eipä ollut lentomatkustus mitenkään nautinnollista. Oman pikantin mausteen toi vielä koneen ilmastointi joka oli niin kovalla että lentoemot jakoivat peitteitä paleleville matkustajille.. kyseessä oli kuitenkin heinäkuun loppu ja lyhyt reilun kahden tunnin lentomatka.

Takaisin tulo oli hieman miellyttävä, lentoemoilta (ainakin yhdeltä) löytyi jopa jotain hymyn tapaista eikä kone ollut niin räjähtäneen näköinen.. eikä tarvinnut palella, takaisin tullessa ei ilmastoinnista ollut puhettakaan ja pelkkä paikallaan istuminen sai hien nousemaan iholle.

Eipä ole hirveästi tarvetta käyttää ko. yhtiön palveluita jatkossa.  8)

12
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200907099906486_ul.shtml

Kyselyn mukaan ranskalaiset turistit ovat töykeitä, pihejä ja vastahakoisia käyttämään matkoillaan mitään muuta kieltä kuin ranskaa.
Käyttäytyvätkö suomalaisturistit huonosti ulkomailla?

Ranskalaiset ovat maailman kamalimpia turisteja, kertoo tuore hotellikysely.

Italialaisen TNS Infratest -markkinatutkimuslaitoksen kyselyssä oli mukana yli 40 000 hotellia ympäri maailman. Hotelleja pyydettiin listaamaan paremmuusjärjestykseen 27 maan turistit muun muassa sen perusteella, kuinka kohteliaita nämä ovat.

Vaikka ranskalaisia pidettiin epäkohteliaina ja ylimielisinä, he saivat kuitenkin pisteitä tyylikkyydestä, tahdikkuudesta ja siistiydestä.

Siistit, kohteliaat, hiljaiset ja vähän valittavat japanilaiset nousivat listan kärkeen jo kolmatta vuotta peräkkäin. Huonosta maineestaan huolimatta brittituristit nousivat yllättäen kakkoseksi, kun matkailijoita rankattiin yleisen asenteen, kohteliaisuuden, tahdikkuuden ja tyylikkyyden perusteella.

Yhdysvaltalaisia turisteja sen sijaan kiitettiin anteliaiksi, mutta moitittiin epäsiisteiksi, meluisiksi ja huonoimmiksi pukeutujiksi.

Ranskalaisten kannoilla jumbosijasta kisasivat espanjalaiset ja kreikkalaiset turistit, jotka sijoittuivat häntäpäähän lähes jokaisessa kategoriassa.

13
"Iberia ja Air France hävittävät eurooppalaisista lentoyhtiöistä eniten matkatavaroita, kertoo alan järjestön uusi raportti. Finnair on 26 lentoyhtiön vertailussa vasta 20. luotettavin."
"Keskimäärin lennoilla hävisi 13,0 matkalaukkua tuhatta matkustajaa kohden. Noin puolet katoamisista johtuu lennonvaihdoista. "

http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2009/07/01/nama-lentoyhtiot-hukkaavat-eniten-matkatavaroita/200915439/12?pos=4

14
http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2009/06/02/nettimatkatoimisto-tuomittiin-130-miljoonan-korvauksiin/200913662/12?pos=15

Yhdysvaltalainen nettimatkatoimisto Expedia on tuomittu maksamaan asiakkailleen 184 miljoonan dollarin eli 130 miljoonan euron korvaukset.

Yhtiö keräsi asiakkailta liikaa vero- ja palvelumaksuja, päätti Seattlessa toimiva tuomioistuin.

Riita koski matkatoimiston hotellivarauksista perimiä hintoja. Ryhmäkanteen nostaneiden asiakkaiden mukaan yhtiö maksoi veroja tukkuhintojen perusteella, mutta ilmoitti ostajille kustannukset korkeampien vähittäishintojen mukaan.

Tuomioistuin katsoi, että yhtiön perimät maksut olivat sen hinnoitteluperusteiden vastaisia. Expedia myös velotti asiakkailta ylimääräisiä palvelumaksuja.

15
Olettekos kuulleet... / Finnlines avaa reitin Puolaan
« : 13.05.2009, 19:38:18 »
"Finnlines ilmoitti tänään avaavansa kesäkuussa uuden, matkustajaliikenteeseen painottuneen reitin Helsingin ja Puolan Gdynian välille. Reittiä liikennöidään kolmena päivänä viikosta ja matkustusaika on noin 19 tuntia. Reittiä liikennöidään Star-luokan Ropax-aluksilla, joissa on 500 matkustajapaikkaa ja 200 hyttiä.

Suomen ja Puolan välillä ei ole ollut säännöllistä, matkustajaliikennettä palvelevaa merireittiä kymmeniin vuosiin. Suomalaisten ohella Finnlines odottaa myös puolalaisten innostuvan uudesta reitistä."

http://www.taloussanomat.fi/teollisuustuotteet/2009/05/13/finnlines-avaa-reitin-puolaan/200912134/12?pos=9

16
Ei ole välttämättä paras foorumi, mutta toivottavasti joku osaisi auttaa..

elikkä tarkoitus olisi hakea Englannista ajoneuvo, en löytänyt mistään vaan tietoa saako briteistä samanlaisia siirtokilpiä vakuutukselle ajoneuvolle mitä esim. Saksasta (ja useista muista Eu-maista) saa. Eli siirtokilvet jotka voimassa n. kuukauden (tai edes viikon..). Joku väitti ettei saa ilman vakituista osoitetta Isossa-Britanniassa ?

17
Helsinginsanomien juttu aiheesta

"Maailman suurin matkatoimistoyhtiö TUI Travel lopettaa hiihtolomalentonsa Lappiin ensi talvena.

Matkatoimistojätti on viime talven aikana lentänyt Lappiin ja Kuusamoon neljä kertaa viikossa. Vuosittain hiihtolomaturisteja on tullut noin 15  000. TUIn johdon mukaan yhtiöllä ei ole syytä lentää Lappiin tyhjillä koneilla, mutta yhden päivän joulumatkojen uskotaan edelleen jatkuvan."

Melkoisen kova isku Lapin turistibisnekselle..  :(

Linkkiä siistitty, ettei tarvitse scrollata viestiä sivuttaissuunnassa.
-Juzt

18
En sitten tiedä onko tämä oikea paikka, vai espanja-keskustelut, mutta modet voivat tarvittaessa siirtää parempaan paikkaan..

Ensi kesäksi tarvitaan pariksi viikoksi auto espanjasta ja google löysi firman. hispacar.com ei ole varsinainen vuokraaja vaan välittäjä, mutta monessa tapauksessa edukkain paikka vuokrata. Hieman mietityttää vuokrausehdot, pieniä erojahan on aina yhtiöittäin, mutta hispacarin tapauksessa ei tiedä varsinaista vuokraajaa ennnen varausta.

19
Jos muistellaan finnairin hinnoittelua muutaman vuoden takaa on mukava huomata että kilpailun ja alentuneiden hintojen myötä näyttää finskilläkin homma pelittävän hyvin:

"Finnair ilmoittaa rekrytoivansa ensi syksyyn mennessä yli 600 uutta lentoemäntää, stuerttia ja lentäjää. "

koko uutinen: http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id41276.html

20
Tammikuussa pitäisi suunnistaa muksujen kanssa reissuun, mutta hotelleja (ja hostelleja) katsellessa jäin miettimään onko mitään yleistä käytäntöä (vai onko se hotellikohtaista) miten peritään maksuja lapsista ja miten huoneisiin mahtuu ?

eli meitä lähtee aikuiset+ 4v ja 6v muksut. Pinnasänkyjä tietty saa joissain paikoissa, mutta noi on kasvaneet jo sen ajan ohi. 4hh taas on saatavissa todella vähän, hostelleista tietty, mutta tulee perheyölle hintaa kun varaa 4hh perheelle.

3hh on vähän enemmän, mutta tuleeko asiasta sanomista kun sinne änkeytyykin neljä ihmistä, 3hh:seen mahduttaisiin ihan hyvin yöpymään. 2hh on ehdottomasti liian pieni, no joku lisäpedillinen riittäisi sekin.

Helpointahan olisi laittaa ennakkokysely, mutta useissa paikoissa ei s-posti osoitteita ole joten ajattelin täältä tiedustella infoa.  :roll:

Sivuja: [1]