Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - tintin

Sivuja: [1]
1
Suurin osa meistä herää jetlagin takia aamulla anivarhain New Yprkissa.  Tarkoitukseni olisi kerätä tähän ketjuun vinkkejä niistä kivoista asioista, joita voi tehdä jo kuudelta aamulla kun "kaikki" nähtävyydet, kaupat jne ovat vielä kiinni. Aloitan itse maisemantuijotuspainotteisesti:

-Staten Island ferry http://www.siferry.com/schedules.html kulkee kellon ympäri. En tosin ole arkiaamuisin ollut kokeilemassa, onko tupaten täynnä työmatkalaisia. Hienot Manhattan-maisemat ja tietysti Vapauden patsas. Staten Islandin puolella on avattu näköjään ravintolakin River Dock Café, mutta sen laatua ei tullut testattua. Sen pitäisi aueta aamukuudelta ja olla auki puoleenyöhön, ellei halua jatkaa takaisin seuraavalla lautalla (kuten itse teen). Lautta on katettu, joten rumallakin ilmalla voi maisemia katsella.
-Gantry Park Queensin/Long Island Cityn puolella http://www.gantrypark.com/default.aspx. Lähin metropysäkki vajaan puolen kilometrin päässä Vernon/Jackson. Huikeat Manhattan-näkymät, nätisiti kunnostettu rantapolku, lepotuoleja yms. On kiva talvellakin. Mutta:  ei kahviloita (en ymmärrä, miksi. Euroopassa tällä maisemalla varustetussa paikassa olisi baareja vierivieressä. Metroaseman vieressä on diner, mistä saa pahaa kahvia). Tämä alue Queensiä on ainakin ihan turvallista, huom.
-Brooklyn Bridge park http://www.brooklynbridgepark.org/pages/info. Taas Manhattan-näkymiä. Jos ei viitsi kävellä sillan yli, metrolla ja lautalla pääsee.
-Tietysti Central Park
-Grand Central Terminal2
Puhelimessa on kyllä kartat ladattuna, mutta matkoilla navigaattorin käyttö ainakin Lumialla tulee äkkiä kalliiksi datasiirtomaksujen takia. iPadissa taitaa olla sama juttu. Siispä: miten vältää datasiirto eli käytännössä kait löytyykö halpaa ja hyvää (!) puhelimeen (lumia) tai tablettiin (ipad) ladattavaa navigaattoriappsia?

3
vaikka sentinviilausta pääosin täällä harrastetaankin, joksus business ja loungetkin olisi kivoja pidemmillä matkoilla (siis jo Etelä-Eurooppaankin lentäessä...). Blue1:n sivuilla mainostetaan Optiontownia www.optiontown.com, jolla pitäisi voida upgreidata economystä premiumiin joillakin kympeillä (myös airbaltic,sas, malev). Onko tämä taas jokin "edullinen" juttu, jota juuri koskaan ei oikeasti ole saatavilla, kuten suurin osa "tarjouksista" tuppaa välillä Bluukkarilla olemaan vai olisiko jollain tarkempaa tietoa? Nettisivut eivät paljon kerro, esim. onko noita upgreidausmahdollisuuksia oikeasti olemassa esim 1/koko kone, 1/viikko lentoyhtiön millään lennolla tms? 3euroahan kait menee per kysely, onnistui upgreidaus tai ei?

4
Keräsin tähän mielestäni asiallisimpia matkailijan terveyteen liittyviä nettisivustoja. Osa teksteistä on suunnattu lääketieteen ammattilaisille, mutta yleensä löytyy ihan selvällä suomella/englannilla tekstiä.

Matkailijan terveysopas:  http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat
   -mielestäni asiallisin ja ajankohtaisin alan tieto. Ylläpitäjinä maan parhaat
         asiantuntijat, jotka ovat jatkuvassa yhteydessä maailman huippuasiantuntijoihin.

Muuta terveystietoa (ilmainen ainakin tämän vuoden loppuun, löytyy mm lääkkeiden tuoteselosteet ja hintatiedot)): http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti

CDC:n matkailusivut (Center for diesease control and prevention) http://wwwn.cdc.gov/travel/

Brittien sivut: http://www.fitfortravel.nhs.uk/

Sukelluslääketiedettä: http://scuba-doc.com/
Lisää sukelluslääketiedettä: http://www.diversalertnetwork.org/

On ihan hyvä tietää, että esim. www.rokote.fi on kuitenkin lääketehtaan ylläpitämä, jolloin tieto saattaa olla hieman kaupallisella asenteella maustettua, mutta Matkailijan terveysoppaan kustantaa Kansanterveyslaitos.

Kunnilla ei juurikaan ole omaa matkailijan terveysneuvontaa (vaikka periaatteessa pitäisi, kuuluu ihan kansanterveystyöhön), vaan asiantuntevimman avun saa yksityispuolen matkailuklinikoilta. Lääkärikäynnin hinnan säästää usein joko sillä, ettei saa tarpeettomia rokotteita yms tai ettei mene reissu pilalle sairastamisen takia.

Hauskoja matkoja!

5
Lentomatkustus / Frankfurt airport reisemarkt
« : 29.07.2008, 17:36:23 »
MTV3:n nettisivuilla oli juttu Frankfurtin lentokentän "Reisemarkltista", missä myydään viime hetken lähtöjä: "Omatoiminen matkailija voi buukata Helsingistä pelkän lennon Frankfurtiin ja suunnata siellä Terminaali 1:n lähtöhallin C-osaan. Sen yläpuolisella Galleria-alueella nimittäin on yksi Euroopan suurimmista last minute -matkojen myyntipaikoista, Airport Reisemarkt, jonka yli 70 kojussa kaupataan tarjousmatkoja kaikkialle, minne vaan voit kuvitella lähteväsi. Rokotukset siis kuntoon, passi ja hammasharja laukkuun ja Frankfurtiin – anna sattuman ja parhaan tarjouksen päättää matkakohteesi! Reisemarkt on auki myös sunnuntaisin ja juhlapäivinä."
Onkos kukaan kokeillut?

6
Lentomatkustus / kokemuksia xl-airlinesista?
« : 05.01.2007, 21:35:43 »
lontoosta operoiva xl-airlines myy halpoja lentoja mm karibialle. Onko kellään kokemuksia ko firmasta? en ole koskaan ostanut lentoja ulkomaisista halpalentofirmoista,miten niillä pelaa peruutusturva jne?

Sivuja: [1]