Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Sippora

Sivuja: [1]
1
Egypti / Ihana juttu Egyptistä
« : 12.04.2007, 13:28:05 »
Hei kaikki! Sippora täällä-jos vielä muistatte.  :D .En ole palstalla vieraillut kylläkään kuin pari kertaa. :oops:

Mutta nyt asiaan.Tässä ihana juttu vanhasta ladysta, jonka todennäköisesti jo tunnettekin.

www.mondo.fi/105/villa.htm

Olin juuri miettimässä perheellemme egyptinreissua, ja mietin jo, että uskaltaako perheen kanssa lähteä reissuun vai saako siellä pommin päähänsä tai jotain muuta vastaavaa.Mutta sitten tämän tädin juttu taas sai vakuuttuneeksi, että rohkeutta peliin vaan.

Uudessa Olivia-lehdessä on artikkeli, jossa villa sanoo näin:", "en ole koskaan katunut, että päätin jättää päivätyöni. Kun työt toukokuussa loppuivat, lähdimme viisivuotiaan tyttären kanssa puolaan rahtilaivalla". Sen jälkeen Villa matkusti joka vuosi tyttärensä kanssa tämän murrosikään asti.
"ihmettelen nykyajan ihmisten riskienottokyvyn puutetta. Elämä on vaarallista. Riskien ottamisen pelko ja tosikkomaisuus tuntuvat liittyvän toisiinsa."

kertokaapa mulle jotain egyptistä te, jotka ovat siel reissailleet.

Terveisin Sippora

2
Olen lueskellut tätä foorumia muutaman päivän ja miettinyt, että uskaltaisikohan tämmöinen täti-ihminen tänne sakkiin mukaan(40v). :roll:

Nytkin kirjoitan ihan vaan tällaisen pikaviestin-tuli viime yönä istuttua koneella kolmeen asti yöllä ja luettua näitä sivustoja.Täytyy kaiketi joskus tarttua imuriinkin ja tehdä näitä kotihommia vaikka oon nyt niin intoa täynnä näistä matkailujutuista, että koko ajan oon tutkimassa uusia kohteita ja reittejä...

oon pikkutytöstä asti haaveillut matkustamisesta ja istunut nenä karttakirjoissa kiinni. Interrail kiinnosti aikanaan kovastikin, mutta eipä vain koskaan tullut lähdettyä.Olen myös yksinhuoltajaperheestä-äitini kuoli kun olimme veljeni kanssa kymmenen-ja rahat oli aina tosi tiukalla.

Lauloin aikoinaan kuorossa, jonka kanssa teimme ulkomaanreissuja-onneksi! Eli olen käynyt seuraavissa paikoissa-Ruotsi. Tanska, Norja. Saksa,Hollanti, Unkari Itävalta.Mahtavia reissuja kaikki-erityisesti Unkari jäi mieleen paikkana, jonne jäi sydän.

Muistan noilta kuoro-ajoilta sen, että mulla oli aina hirveä hinku tutustua paikallisiin ihmisiin ja painella reppu selässä ympäriinsä-ihmettelin aina muiden kuorolaisten keskenään olemista.Yhä vieläkään en voi käsittää, että jossain matkaoppaissa julistetaan jotain hotellia"suomalaisten omaksi hotelliksi". Siis kyllä minä suomesta tykkään ja suomalaisista, mutta en voi käsittää, että jos lähtee toiseen maahan lomalle, pitääkö siellä mennä ensimmäiseksi johonkin suomi-baariin tai humppatansseihin... :shock:

No niin, mulla on kohta teini-ikäiset tytöt ja  aviomies. Kuvio kulki aika perinteisiä kuvioita-talon rakentaminen, pienillä tuloilla velkojen makseleminen jne.Rahat oli niin tiukilla, ettei millään voinut kuvitellakaan, että olisi ampaistu koko poppoo ulkomaille...
Mun miehen sisaret on reissaajia. Toinen on asunut (on naimisissa paikallisen kanssa)Teneriffalla jo 28 vuotta. Toinen taas asui samaiseessa paikassa kymmenisen vuotta, ja palattuaan sieltä on nykyisen miehensä kanssa reissaillut tosi paljon kuubaa myöten. Heidän tyttärensä asuu myös Lontoossa oltuaan ensin vuoden japanissa jne. jne .jne.

Oma veljeni on myös matkustellut paljon-hänen nykyinen vaimonsakin on nepalilainen.

Mutta mitä minä muista horisen-tarkoitan vaan, että kun ympärillä näki tätä reissaamista, niin taas tuo nuoruuden kipinä iski.Uteliaisuus nähdä uusia kulttuureja ja uusia ihmisiä.

Ja mitäs sitten tapahtui...15-vuoden kotona nyhjäämisen jälkeen matkustimme.... arvatkaas minne...no TENERIFFALLE! Ja nyt ei kukaan saa ruveta kirkumaan :D .Oon aina ollut sitä mieltä, että minähän en minnekään turistirysiin lähde.Kauhistus on ollu aina sellaiset paikat, jotka on tehty vain turisteille. Mutta koska mieheni siskon perhettä lähdimme tapaamaan-hän asuu Los Cristianoksessa-niin yritin kuitenkin valita paikan jossa olisi jotain nähtävääkin-ja valitsimme Puerto de la Cruzin.Ja sanokoot kuka mitä tahansa, niin mielestäni oli kyllä tosi hyvä paikka-vehreä, paljon pieniä katuja ja kujia, jota rakastan.Kaupungissa jyrkkyyttä-sitäkin rakastan.O.k-maailmassa on paljon upeita kohteita, mutta kyllä tuo Puerto oli kans ihan makee paikka.

Ja nyt on sitten matkakuume iskenyt. Myöskin ihan lapsiani ajatellen haluaisin viedä heitä paljon ulkomaille-ettei heistä ikinä tulisi sellaisia ihmisiä, jotka kysyvät, niinkuin eräs ihminen kun kuuli veljeni menneen ulkomaalaisen naisen kanssa naimisiin-"onks se joku neekeri". No , nykyajan nuoret ovat nähneet ja reissanneet paljon ja omatkin tyttöni ovat ihan fiksuja, että tuskin pelkoa...

Rahat on edelleen tiukassa ja sohvamme on kohta puhkikulunut, mut mieluummin käytän rahani matkailuun kuin johonkinavotakka-kotiin...

Joo, tämä näin pikaisesti!

Sivuja: [1]