Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Ucee

Sivuja: [1]
1
Olettekos kuulleet... / Ugandamatka
« : 30.10.2005, 13:09:21 »
Tiedoksi Big Ape Tourista kiinnostuneille: Ryhmä on täysi ja lähtee 17.2. Varapaikkoja voi vielä kysellä suoraan sähköpostitse: [email protected]

2
30.5. lentonsa aloittanut, muiden eurooppalaisten halpisten tyyliin toimiva Air Madrid lentää seuraaviin Etelä- ja Keski-Amerikan kohteisiin Madridista huomattavasti nykyisia lentoyhtioita halvemmalla:

Mexico, Cuba, Dominikaaninen Tasavalta, Honduras, Guatemala, Costa Rica, Panama, Kolumbia, Venezuela, Ecuador, Peru, Brasilia

Tai ainakin näin väitetään..

Starttiin on liittynyt kaikenlaista häikkää, mm. Kolumbia on koettanut hankaloittaa maahanlentoja suojellakseen paikallisia lentoyhtioita mm. konkurssin jo kokenutta Aviancaansa. Lisäksi ainakin tällä hetkellä firman nettisaitti www.air-madrid.com tuntuu olevan alhaalla eikä toimistoja ja yhteystietoja tunnu oikein loytyvan mistään. Firman lentokoneet ovat kuitenkin olemassa ja neitsytlennot ovat saapuneet perille.

Espanjaa osaava voi lukea kommentteja mm. lipunvaranneilta seuraavasta lp:n foorumithreadista:
http://forums.lonelyplanet.com/es/south_america_caribbean/mxtt.htm


3
Etelä-Amerikka / PERU: Off the Beaten Track
« : 17.05.2004, 20:32:20 »
8) Tulin kirjoittaneeksi eräälle minulta matkavinkkejä tiedustelleelle melko pitkän eemelin joten laitetaan nyt tämä muittenkin saataville.. tässä siis suosituksiani vähemmän tunnetuista mutta silti helposti toteutettavista kierroksista Perussa Gringo Trailin ulkopuolelta. (Gringojen tie vie siis tavallisesti Limasta etelään Piscon, Ican ja Nazcan kautta Arequipaan Colca-kanjonille ja sieltä Titicaca-järvelle sekä Cuzcoon ja Machu Pichulle). Jos itsekullakin on lisää vinkkejä vähemmänkuljetuiksi poluiksi niin siitä vaan threadille jatketta.

PERUN KESKIOSA:

 - CHANCHAMAYO (La Merced/San Ramon) - OXAPAMPA - POZUZO : Limasta vuorten yli itään, Chanchamayoon matka kestää 7-8 tuntia. Alue on trooppista sademetsävuoristoa, jossa upeat maisemat, kuuma ilmasto ja paljon upeita vesiputouksia, joille on helppo tehdä omatoimisesti kävelyretkiä. loistavaa vaihtelua vuoriston kylmyydelle. Aikoinaan alueelle asettuneet saksalais/itävaltalaissiirtolaiset ovat jättäneet leimansa Oxapampaan ja Pozuzoon. La Mercedissä suosittelen hotelli Primaveraa, edullinen, siisti ja ystävällinen. Ympäröivällä alueella ja matkalla kohti Satipoa on mahdollista vierailla Ashaninka-intiaanikylissä.

 - HUANCAYO - AYACUCHO: Cuscoon verrattuna vähemmän turistimaista paikallisväriä ja vuoristoperinnettä kannattaa hakea tältä seudulta. Huancayon ja Juninin väliin jäävä Mantaro-laakso on yksi Perun käsityöläisyyden kehtoja. Huancayosta kannattaa etsiä laakson turistikartta johon on merkitty kaikki vierailemisen arvoiset kohteet mm. Ocopan luostari. kukin laakson pikkukylä on erikoistunut johonkin käsityön lajiin ja täällä artisteja voi ihastella työnsä ääressä.
Ayacuchossa en ole itse käynyt mutta on varmasti vierailun arvoinen. kaupungilla ja etenkin sen yliopistolla on kapinallinen maine.. onhan alue ollut aikoinaan Loistava Polku-sissiliikkeen vahvimpia keskuksia. Paras tuntemani tietolähde tälle alueelle on Lauri Linkola. Late on elellyt Huancayossa parikymmentä vuotta ja pitää siellä villapaitaliikettä. Hänellä riittää varmasti mielenkiintoista tarinaa alueen lähihistoriasta.

HUARAZ - CORDILLERA BLANCA (Huascaran National Park): ehkä eteläamerikan paras vaellusalue, jolla on mahdollista suorittaa useita upeita 3-5 päivän vaellusretkia mm. Llanganuco - Santa Cruz, lumihuippuisten vuorten ja kristallinkirkkaiden vuoristolaguunien katveessa. Maisemat Huarazissa itsessään ovat upeat ja se on miellyttävä paikka jossa on mukava viettää aikaa ja tavata retkille meneviä ja niiltä palaavia reissaajia. Ei varsinaisesti offthebeatentrack mutta hieman sivussa gringopolulta.

PERUN POHJOISOSA:

BAGUA - CHACHAPOYAS- CAJAMARCA - MOYOBAMBA - TARAPOTO - Yurimaguas

seuraavaa reittiä en ole käynyt mutta olen varma että olisi todella mielenkiintoinen ja kattava "off the beaten track" seikkailu Aidon Perun jäljillä. Jos mulla oisi nyt varaa matkustaa niin ehdottomasti kokeilisin seuraavaksi.. eli:

Trujillon ja Chiclayon kautta Bagua Grandeen. Trujillon ulkopuolella voi käväistä Chan Chanissa joka on eteläamerikan suurin muinainen rauniokaupunki. Bagua sijaitsee Marañonjoen trooppisessa laaksossa ja täältä käsin voisi olla omatoimisesti mahdollista seikkailla alas Marañonjokea viidakkoon. Baguasta tie jatkuu Chachapoyasiin, josta käsin voi käydä vuoren päälle rakennetun Kuelapin raunioilla. Maisemat näillä seuduilla pitäisi olla aivan upeat, tien noustessa ylös vuorille, sitten alas trooppisiin laaksoihin ja takaisin ylös vuorille. Chachapoyasista joko jatkaa vuorten yli eteenpäin, tai kääntyä takaisinpäin Leimebamban ja Celendinin kautta Cajamarcaan ohittaen matkalla Marañonin kanjoni. Cajamarcasta voi palata Trujillon kautta Limaan.

Jos päätät jatkaa Chachapoyasista eteenpäin, seuraavaksi matka jatkuisi trooppisessa vuoristossa 860m korkeudessa sijaitsevaan Moyobambaan (mm. kuumat lähteet) ja sieltä eteenpäin Lamasiin ja Tarapotoon. :!:  Tarapoto on perulaisten salassapitämä lomaparatiisi jonne ne joilla on varaa lentävät nauttimaan tropiikin lämmöstä.
Tarapotosta voi matkaa jatkaa syvemmälle amazonin viidakkoon Yurimaguasiin, josta käsin voi jokea pitkin matkata Lagunasiin ja Pacaya-Samirian luonnonsuojelualueelle tai aina Iquitosiin asti.
:!: Pacaya-Samiriaan pitää hankkia lupa puiston toimistosta Limasta, josta saa myös kattavaa infoa puistosta (espanjaksi), ja mm. puiston kartan. Puistossa elelee ja työskentelee mm. suomalainen biologi Pekka Soini (ei sukua allekirjoittaneelle).

PERUN ETELÄ (ei niin 'offbeatentrack', mutta mainittakoon..  :) )

PT. MALDONADO - Cuscosta käsin edullisin ja helpoin tapa vierailla viidakossa on ottamalla lento Puerto Maldonadoon josta voi järjestää visiittejä Tambopata-Candamon suojelualueelle.

Rafting APURIMAC - 4 päivän kumilauttaseikkailu Cuscosta alas Apurimac-jokea lienee maailman upeimpia ellei upein rafting-kokemus.. on omalla listalla kärkipäässä, kunhan fyrkkaa ois. Hinta jotain reilut 200 dollaria per hlö (all inclusive).

linkkejä:
http://www.turismosanmartin.com
- hyvä saitti Tarapoton ja Moyobamban alueesta
http://www.perutourist.info
- paljon infoa Perun tunnetuimmista kohteista mm. Huarazista
http://www.enjoyperu.com/peru_travel_tours_information/peru_travel_destinations/peru_destinations_guide.html
- englanniksi kuvia ja infoa eri matkakohteista Perussa

4
ompa hienoa että tästä maasta löytyy tällainenkin foorumi! empä olisi uskonut.. kiitos äitille kun kertoi.

juu sellaista asiaa vaan että tuolla ulkomailla tulee vaan välillä paha koti-ikävä. asustelen nykyään pysyvämmin Limassa, Perussa ja chambailen sellaisessa reissaajahostellissa kuin The Point. Siis kaupungin ellei mantereen parhaassa ;) täällä vaan käy niin pirun vähän maanmiehiä joten olisi kiva jos joku tänne Limaan eksyvä tulisi käymään ja toisi vaikka salmiakkia ja karjalanpiirakoita tullessaan (toiveajattelua.. huoh). mut siis jos Sinä olet tännepäin maailmaa eksymässä niin käy nyt edes moikkaamassa :)

jos kellään on mitään Limasta tai perusta kysymistä niin saa meilailla.. mielelläni vastailen!

matkaonnea vaan kaikille tallaajille ja tsemppiä niille jotka suomessa vielä raataa niitä matkarahojaan kasaan - J

Sivuja: [1]