Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - pahakyy

Sivuja: [1]
2
Paljon on lennelty ja maailmaa nähty, mutta nyt tuli tällainen ensimmäistä kertaa vastaan. Miten lentoyhtiöt suhtautuvat rinkan ulkopuolelle pakattuun makuualustaan? Omaan rinkkaani alusta mahtuu melko nätisti pitkittän hihnoilla kiinni ja niin, että rinkan huppu peittää osan alustan yläosasta. Luulisin tuon olevan täysin ok, mutta jotenkin sitä osaa aina epäillä ja olla vainoharhainen juuri ennen reissua. Operaattoreina Finski ja British Airways.

3
Kävin muutama päivä sitten Jyväskylän Kyllön terveysaseman matkailijoiden rokotuspisteessä (eli neuvolassa) nappaamassa MPR-boosterin ja lavantautirokotteen tulevaa reissua varten. Olin valmistautunut sanomaan hoitajalle, etten pahastuisi jos hän vahingossa kompastuisi ja törppäisi olkavarteeni kausi-influenssapiikin, mutta hän ehti mainita ja tarjota sitä ensin. En kuulu riskiryhmään, mutta rokotteita on kuulemma ylimääräisiä, joten jakavat ilmaiseksi. Jos rokotteita on vielä saatavilla ja haluatte, niin soittoa omahoitajalle.

Avasin juuri hoitajan lähettämän laskun ja koko setti maksoi 25€. Yliopiston Apteekin sivuilla Vivotif maksaa n. 34€. Julkinen terveydenhuolto ei edes veloittanut käynnistä vain pelkän Vivotifin.

Pisteet suomalaiselle terveydenhuollolle. 25€ on tässä tapauksessa suorastaan halpaa.


4
Varusteet ja pakkaaminen / Mil-Tec Assault Pack Large
« : 22.10.2014, 18:41:41 »
Hep.

Onto kellään kokemusta suuresta Mil-Tec Assault Packista käsimatkatavarana? Mitat menevät aika tiukille:
 http://www.varusteleka.fi/fi/product/mil-tec-assault-pack-large/20563

5
Täältä löytyisi 38 000TSh, eli noin 17€ arvosta käyttökuntoisia seteleitä (muutama tonninen huonossa hapessa, mutta hyvin nuokin kelpasivat paikan päällä). Itse tuskin Tansaniaan kovinkaan pian olen lähdössä, joten jos jollakulla on tarvetta, voi nuo hakea kympillä pois.
Rahat ovat Jyväskylän keskustassa.

yv tai pahakyy (at) hotmail.com

6
Yleinen / IS: Älä ota näitä tavaroita matkalle.
« : 03.12.2012, 19:20:57 »
Olen kyllä täysin eri mieltä. Itse en pärjäisi ilman salaatinkastiketta ja ilotulitteita.

http://www.iltasanomat.fi/matkat/art-1288521133150.html?pos=ok-nln

7
Pohjoismaat / Vinkkejä lappiin?
« : 30.12.2011, 18:09:12 »
Hep!

Kyselin joskus vinkkejä vierailevalle brittipariskunnalle Etelä-Suomeen. Vinkeistä oli paljon hyötyä, joten kokeillaan uudestaan.
http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=22802.0;topicseen

Sama pariskunta on tulossa uudestaan Suomeen ja haluavat tällä kertaa tulla talvella ja käydä pohjoisessa. Haluavat kuulemma vuokrata mökin ja tehdä melko perus turistikamaa, kuten rekiajelua ja laskettelua.
Menemme Keski-Suomessa mökille saunomaan ja pilkille, joten he saavat kyllä hyvän kosketuksen talveen. Lapin reissun tarkoitus onkin hakea "lapin eksotiikkaa". 
Itselläni ei ole näistä oikein hajuakaan, joten vinkit ja neuvot ovat tervetulleita, myös Ruotsin puolelle. Olettaisin, että pääsiäisen aikaa kannattaa välttää ainakin hiihtokeskuksia väenpaljouden vuoksi.

-Pahis

8
Pohjoismaat / Suosituksia Etelä-Suomeen? (Hki, Tku)
« : 17.02.2010, 12:23:21 »
Hep

Olisi brittiläinen kaveripariskunta tulossa viettämään mökkijuhannusta Keski-Suomeen. He lentävät Helsinkiin ja haluaisivat viettää ensimmäiset neljä päivää Hgissä ja Turussa ja kyselivät vinkkejä.
Helsingin suhteen ei ole mitään ongelmaa, mutta Turku on kyllä itselleni melko vierasta aluetta, joten vinkit ja ehdotukset ovat tervetulleita. Kyseessä siis kolmekymppinen pari, jotka matkustavat melko pienellä budjetilla (jopa teltta mukana varmuuden vuoksi) ja matkustavat julkisilla kulkuneuvoilla. Turku itsessään on melko nopeasti nähty ja saaristoon ei ehkä kannata lähteä noin lyhyeksi aikaa(?). Onko Turussa vierailu edes järkevää, vai kannattaisiko mielummin suunnata jonnekin muualle.

Tässä taas huomaa miten sokea sitä on kotimaan matkailun suhteen.

Ehdotukset tervetulleita.

Pahis

9
Matkaseuraa / Malesia/lokeromatka
« : 06.09.2007, 22:00:04 »
Biologi-urpo lähdössä tiistaina 11.9.07 luonto/valokuvausretkelle Malesiaan ja Thaimaahan. Kuala Lumpuriin 12.9 ja sieltä muutamaksi päiväksi Tiomanille. Tiomanin jälkeen Endau-Rompin ja Cameron Highlands. Välissä mahdollisesti mahdollisesti Perhentian. Tämän jälkeen jonkin Etelä-Thaimaan kansallispuiston kautta Chiang Maihin.  

Matkan päätarkoitus on löytää ja valokuvata mahdollisimman monta matelija- ja sammakkoeläinlajia ja nähdä melko reippaasti vaivaa niiden löytämisen eteen, joten jos jotakuta kiinnostaa kunnon puskapöhinä, niin ottakaa toki yhteyttä yksityisviestillä.

-Martti

10
Väli-Amerikka ja Karibia / Costa Rica ja budjetti
« : 31.07.2007, 12:38:50 »
Seuraava matka olisi suunnitteilla ja silmään on pistänyt halvat lennot Costa Ricaan. Nyt lähinnä kiinnostaisi millaisella matkabudjetilla reissuun tulisi varautua. Reissu olisi lähinnä kansallispuistoissa pyörimistä ja melko aktiivista liikkumista paikasta toiseen. Jenkkiläisten kertomuksen mukaan 20-30 taalalla pitäisi tulla toimeen melko hyvin. Kiinnostaisi kuitenkin kuulla tallaajien omakohtaisia kokemuksia. Kaikki tieto on erittäin tervetullutta.

-Martti

11
Thaimaa / Thaimaa / Bangkok / Koh Tao
« : 20.03.2007, 14:38:16 »
Moi vaan kaikille

Tuli tässä yllättäen ylimääräistä aikaa ja päätin lähteä pariksi viikoksi Thaimaahan. Lennot ensi viikolla Bangkokiin ja pallontallaajien kehujen perusteella ainakin aluksi Koh Taolle.

Lähtöön on vähän aikaa ja täytenä backpacker-noviisina (muuten paljon matkustellut) kaipaisin neuvoja teiltä kokeneemmilta. Tarkoitus olisi olla ainakin yksi yö Bangkokissa. Varmaankin helpoin tapa löytää majoitus on mennä tälle kuuluisalle Khaosan Roadille ja etsiä huone walk-in -periaatteella?

Koh Taolle meinasin mennä porvari-periaatteella jollain alusta loppuun järjestetyllä bussi-lautta -yhdistelmällä kun on ilmeisesti helppo ja nopea. Voinko luottaa siihen, että löydän Koh Taolta majoituksen, vai onko fiksuinta varata etukäteen?
Olen alustavasti katsellut ao. linkin Laem Thian Bungalowsin majoitusta. Näyttää hyvältä ja arvostelutkin ovat pääosin hyviä.
http://r24.org/kohtaoonline.com/kohtao/laemthian/

Tätä enempää ei vielä suunnitelmia ole, sillä suunnittelu on vielä alkuvaiheessa. Kaikki vinkit ja neuvot kohteiden ja käytäntöjen suhteen ovat tervetulleita. Pääpaino reissaamisessa on stressin purkamisessa, sukelluksessa ja valokuvaamisessa.

Kiitokset mahdollisista kommenteista

-Mara

Sivuja: [1]