Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - zennu

Sivuja: [1]
1
Olen 24-vuotias AMK opiskelija ja opintojeni loppuvaiheessa (pitäisi valmistua tämän vuoden aikana) ja olen jo joutunut oravanpyörään eli työllistynyt.

Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, ettei tämä ole todellakaan sitä mitä haluaisin elämältäni. Olin viime syksyn Koreassa vaihdossa ja kaipuu takaisin ulkomaille on kova.. kyselisinkin, mitä muut samanlaisessa tilanteessa olleet ovat tehneet (ts. hakeneet töitä ulkomailta, jatkaneet opiskeluja ulkomailla...) ja ovatko olleet tyytyväisiä valintoihinsa? Tuntuu, että yleinen paine olisi se, että pitäisi nyt tyytyväisenä asettua normaaliin aikuisten arkeen ja tehdä sitä 40-50h työviikkoa ilman valituksia.

2
Lentomatkustus / Koneen vaihto Pietarissa
« : 30.04.2012, 14:42:25 »
Katselin lentoja Saksaan ja paluumatkalla näyttäisi koneen vaihto olevan Pietarissa, mutta jäin miettimään tarvitseeko tähän transit viisumia? Varaus väittää, että Saksan lento saapuisi terminaali 2:Seen ja vastaavasti Hgin lento lähtisi terminaali 2:sta eli ilmeisesti samassa terminaalissa pyöritään..

3
Aasia / Reissaaminen Etelä-Koreasta muualle Aasiaan?
« : 17.03.2011, 21:00:45 »
Elikkäs syksy pitäs viettää Soulissa ja tottakai tekisi mieli sitten hyödyntää kunnolla aika siellä, ja reissata myös muualla Aasiassa. Ongelmaksi vaan muodostuu kalliit lennot.. vaikka miten olen etsinyt ja kaivanut niin näyttää siltä ettei Soulista lennetä halvalla mihinkään, onko parempaa tietoa asiasta? Ainakin Kiina ja Taiwan kiinnostaa, Japani toki mikäli sinne ruukaa mennä jo syksyllä. Samoiten koulun loputtua ajatuksissa on ollut lentää Kaakkois-Aasiaan, ongelma vain on se, että jos ottaa menon Souliin ja paluun esim. Bangkokista Helsinkiin, tulee lipulle hintaa jo reilusti.. any ideas miten matkustaminen edes kohtuullisella summalla onnistuisi Koreasta?

4
Etsinnöissä olisi siis yksiö/kaksio/kimppa-kämppä Tampereelta noin maaliskuu-elokuu eli 6kk. Plussaa jos sijaitsee keskustan tuntumassa/itä-Tampereella, mutta kaikki huomioidaan (niin kalustetut kuin kalustamattomat), kaksi pientä koiraa muutossa mukana. Yksärillä saa säpon ja puh.numeron :).

5
Eurooppa / Barcelona-Zagreb väli?
« : 10.04.2010, 13:06:48 »
Onko kellään koemusta Barcelona-Zagreb välistä, miten menee junia ja matka-aikaa, kokemuksia..yms :)? Ja onko tossa välissä mitään mukavia pysähdyspaikkoja, missä voisi yön-pari viettää? Haulla en ainakaan äkkiseltään löytänyt, pahoittelen jos on ollut jo keskustelua!

Olis elokuussa tarkotus lentää Barcelonaan, ja sieltä sitten aikanaan valua itään päin loppu kuukaudeksi, ja Kroatia,Unkari,Serbia suunnilla käydä ihmettelemässä.

6
Onko täällä ketään kuka olis ollu vaihdossa Venäjällä, erityisesti Pietarissa? Mielellään kuulisin kokemuksia.. kannattaako sinne edes lähteä ilman venäjän taitoa, eli opiskellaanko yleensä englanniksi vai venäjäksi? Itse olen aloittamassa kielen opiskelun, mutta eipä sitä saa kuin alkeet kartutettua. Pari kaveria ollut siellä teknillisessä yliopistossa vaihdossa, ja kuulema Siperia opettaa, kumpikaan ei puhunut mennessään sanaakaan venäjää mutta vuoden jälkeen vähintään auttavasti.

7
Suomessa olo alkaa ahdistaa (eikä kyllä auta tätä foorumia lukemalla..) ja päähän on alkanut hiipiä ajatus, josko lähtisi jonnekin hengailemaan ensi syksynä/talvena, mikäli mieleinen opiskelupaikka ei irtoa syksyksi..

Nyt ajattelinkin kysyä, millä mielillä,taustatyöllä..yms.. porukka on täällä muuttanut ulkomaille, itse ajattelin ehkä sellaista 3kk-vuoden muuttoa, en mitään lopullista (ainakaan aluksi). Eli lähinnä, onko kukaan muuttanut minnekään ilman että olisi ollut työpaikkaa/koulua, eli millä rahoitit elämisen (-> kauanko säästit ennen muuttoa)? Minkälaisella budjetilla voisi kuvitella elävänsä 3-5kk Euroopassa (jep, itä-eurooppa on hintatasoltaan vähän eri kuin vaikkapa länsi, mutta nyt saa heittää esimerkkejä!)?

Eli lähinnä kiinnostaisi vuokrata jostain kämppä ja kierrellä sitten sieltä käsin missä innostaa, tämän takia ehkä keski-eurooppa voisi olla otollinen kohde, erit. Saksasta on jäänyt mukava kuva, ja sinne haluttaisi uudelleen. Mutta onko taas mitään ideaa, en puhu saksaa, mutta englannilla pärjään. Olisihan se silti upeaa, jos oppisi sen muutaman kuukauden aikana edes ne alkeet takaisin, mitä tuli joskus koulussa opittua ja sittemmin jo moneen kertaan unohdettua.

8
Iso-Britannia / Majoitus Birminghamissa?
« : 24.12.2007, 23:19:20 »
Pitäisi löytää edullinen majoitus maaliskuulle Birminghamista, ja mahdollisimman läheltä NEC hallia.. hallin lähellä olevat hotellit näyttävät olevan jo aika buukattuja, mutta onko kellään tarkempaa tietoa, miten lähellä sijaitsee Formule1:n Bordesley Circus hotelli?? Yritin karttoja..yms.. katsella, mutta ei oikein muodostunut kuvaa.. Näyttävästi lentokenttä on ihan tuossa NEC:in vieressä, mutta ibikset..yms.. on jo täynnä  :? . Vinkkejä kehiin!!

9
Paljonko rahaa tallaajilla jää kuukaudessa elämiseen pakollisten asumis..yms menojen jälkeen? Mikä olisi pienin summa millä tulisit vielä toimeen? Mistä asioista et suostu tinkimään?

:)

Sivuja: [1]