Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - mpala

Sivuja: [1]
1
Yleinen / COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 02.05.2020, 21:45:49 »
Onko taalla ketaan matkailualan ammattilaisia joilla olisi nakemysta mita tassa lahitulevaisuudessa tapahtuu? esimerkiksi vuoden sisaan, palautuuko ulkomaanlentojen volyymi mille tasolle? entas hinnat?
tuleekohan niin, etta Tukholmasta tulisi meille sellainen risteyskaupunki?
Varmaan monissa maissa tulee olemaan parin viikon karanteeni, sen olen ymmartanyt.


2
Yleinen / Minne Mennä virtuaalisesti...
« : 13.04.2020, 16:51:53 »
Tässäpä ihan oikea tarve.
Vinkkejä kivoista sivuista joissa voisi matkustaa virtuaalisesti. YLEllä oli juttu, jossa olikin jo jotain vinkkiä. 360 kuvaa, ehkä jotain videota. Ei tarttee olla mitään hard core vuorikiipeilya, sukellusta tms vaan myös ihan elämyksiä , sisäkuvaa tms.
Kiitos!
ps. tässä YLEn sivu. https://yle.fi/uutiset/3-11296379

3
Tyhmät kysymykset / Nimet vaarin pain
« : 28.08.2019, 19:54:01 »
Huomenna SASn lento
olen idioottina ostanut lipun niin etta nimet ovat vaarin pain (etunimi sukunimi).

Mita mielta olette, kannattaako yrittaa selvittaa asiaa tassa vaiheessa netin soiton kautta vaiko huomenaamulla kentalla?....  [hakkaa paata seinaan.....]...... onko mitaan toivota, vaiko onko jo tuhoon tuomittua
jos on, kannattaako ostaa jo nyt joku lippu, vaiko kentalta yrittaa tms....?  saako mitaan saalipisteita kentalla.....?4
Tyhmät kysymykset / Palstan siivous
« : 30.07.2019, 22:38:13 »
olen jo kaksi kertaa pyytanyt jotain "valvojaa" tms siivoamaan tuon bottispammin pois, mutta siella on ja lisaa tulee. onkohan taalla mitaan yllapitoa olemassa?

5
Yleinen / Nightswapping uusi konsepti
« : 06.05.2017, 10:32:31 »
Osui silmaan nightswapping, joka on jotain airbnb ja couchsurfingin valilta.

https://www.nightswapping.com/en-us/6
Asiasta kiinnostuneille, Lonely Planetin Thorntree suljettiin yllattaen joulun alla. Kaikenlaista spekulaatiota siita esitettiin mutta tama lienee lahinna totuutta:
http://www.news.com.au/travel/news/lonely-planets-thorn-tree-discussion-boards-shut-down-after-posts/story-e6frfq80-1226543677803

Harmi sinansa, jos kokonaan pistavat kiinni.

Kaiken maailman keskustelijat ovat siirtyneet ainakin kolmelle eri keskustelufoorumille, mutta matkailusta kiinnostuneet taitavat menneen tripadvisoriin.


7
Kenia / Turvallisuus Keniassa (ajankohtaista)
« : 01.10.2012, 11:33:52 »
Nairobissa on 30.9 ollut rajahdys kirkossa. Epaillaan Al-Shabaabia.

Jos Keniaan pain on menossa, suosittelen Suomen nairobin lahetyston sivujen Facebook ystavaksi ryhtymista, he tiedottavat ripakasti kaikista tapahtumista, ja suosittelevat varotoimia.

Embassy of Finland in Nairobi - Suomen suurlähetystö Nairobi

Myos Dar es Salaamin lahetystolla (ja tietty muillakin) on vastaavat sivut

8
Terveys ja turvallisuus / Matkavakuutus Kelaan kuulumatta
« : 11.07.2012, 14:05:17 »
Olisiko taalla ketaan joka olisi ottanut pitka-aikaisen matkavakuutuksen ("komennusvakuutuksen") kuulumatta Kelaan, eli suomalaiset vakuutusyhtiot ovat pois laskuista (?). Onko mitaan kokemuksia, suosituksia tai kontakteja? Itselleni tulee mieleen Gouda, Breda (jotka ovat molemmat kalliita) seka world nomads (joka ilmeisesti mattaa jollain lailla).
9
Tallainen viesti tuli paikallisesta lahetystosta:

"Tiedoksi koko suomalaisyhteisölle.

Edustusto haluaa varoittaa huijarista nimeltä Jarno Antti Pietari Nousiainen. Hän kääntyy maailmalla suomalaisyhteisöjen puoleen ja esiintyy vakuuttavasti ja ilmoittaa tarvitsevansa pientä n. 100 euron rahallista avustusta, tähän saakka ei liian huomiota herättävää summaa. Hänen tavallisin peitetarinansa on esiintyä ns. tavallisena suomalaisena, joka on joutunut pulaan maailmalla. Hän esiintyy kunnan edustajille kyseisen kunnan asukkaana, seurakunnalle seurakuntalaisena, ulkosuomalaisille ulkosuomalaisena ja on internetistä selvittänyt jopa uskottavan yhteisen tuttavan tai tapahtuman, joka herättäisi rahanantajan sympatiat. Esitetyt tarinat on laadittu vakuuttavasti ja useat henkilöt ovat lähettäneet hänelle pieniä summia rahaa. Nousiainen on etsintäkuulutettu Suomessa ja oleskelee tiettävästi Kambodzhassa.

Edustusto kehottaa suureen varovaisuuteen aina, kun joku soittaa kaukaa ja pyytää lähettämään rahaa. Nousiainen on viime aikoina ollut erityisen aktiivinen.

Saatujen tietojen mukaan Nousiainen on käyttänyt ainakin seuraavia aliaksia: Jussi Mäkinen, Veli-Pekka Hartikainen, Anders Johan Emil Herlin. Myös muut tekaistut nimet voivat olla mahdollisia."

10
Biologi-ystavani lahtee Malesiaan ja muualle kenttatutkimushommiin. Haluaisin antaa jonkun pienehkon (hinta muutamia kymmenia e) lahjan, josta voisi olla hyotya kenttaoloissa. Mitahan sellaista olisi, mita tallainen retkeilya harrastamaton kaupunki-ihminen ei tule ajatelleeksi, kellaan mitaan ideoita...?

11
If you are interested in passing on your IT skills there is a great chance to get two months international development experience through CAMFED. This Cambridge-based ngo is dedicated to the eradication of poverty through the education of girls and the empowerment of young women. They are looking for a number of volunteers to do some 1:1 training with specially selected young women in their country offices in Ghana, Tanzania, Zambia and Zimbabwe. The project is to help these young women become office administrators. More details at http://www.careers.lon.ac.uk/output/Page620.asp (right hand column under 'resources'

http://www.careers.lon.ac.uk/output/Page620.asp


12
Pohjoismaat / Tapaamispaikka Helsinki-Vantaalla
« : 27.07.2009, 20:35:37 »
Hei, pitaisi tavata viikolla Helsingin kautta transitin matkustava kaveri lentokentalla muutaman tunnin ajan.

Olisiko kellaan mitaan hienoa ideaa, mika olisi mukavin paikka lentokentalla parin tunnin jutusteluun? Kriteereina hiljainen, siisti paikka, jossa ei ole mitaan kaljan voimalla matkustavia orveltajia. Ainoa paikka jonka itse tunnen on se baarintapainen ylakerrassa, se on kylla ihan mukava. Onkohan muita? Olisiko kotimaanpuolella jotain?

13
Ilmainen paattajaiskonsertti Tukholmassa, mukana yksi Mosambikin eturivin muusikoista Celso Paco:

Onsdag 20 maj kl 19 / Quarta-feira 20 de Maio as 19 horas
Kungliga Musikhögskolans Stora salen / Sala nobre da escola real superior de musica

Adress: Valhalavägen 105, Stockholm
T- bana stadion

Första delen / Primeira parte
Bridget Marsden - fiol / violino
Leif Ottoson - dragspel / acordeao

Andra delen / Segunda parte
Celso Paco med: / com:
Caju
Paco Sisters
CAB
Sace mbira
Ageli
Furaha dans
Music is the Weapon
Golbang
ES2MAB

Fri inträde / Entrada livre14
Leffoja ympari maailmaa:

(UMn sivuilta)
Eurolla koko maailma -elokuvatapahtuma avaa näkymiä kehitykseen eri puolilla maailmaa
Tiedote 400/2008
23.10.2008

Ulkoministeriön ja Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin Eurolla koko maailma -elokuvatapahtuma tuo maailman tarinoita Suomen syksyyn loka-marraskuussa. Elokuviin pääsee 11 paikkakunnalla – lähes ilmaiseksi.

Syksyn 2008 sarjaan kuuluu niin palkittuja uutuuksia kuin vanhoja klassikoitakin. Mitä tapahtuu, kun köyhä senegalilainen saa Euroopasta suuren rahalähetyksen tai kun leskeytynyt professori löytää New Yorkin kodistaan kaksi laitonta siirtolaista? Entä kuinka kohtaavat perinteet ja moderni länsimainen elämäntapa Ruotsissa – tai Algeriassa?

Eurolla koko maailma -sarja esitetään kokonaisuudessaan Helsingissä, ja lisäksi osa elokuvista kiertää 10 muulla paikkakunnalla Suomessa. Liput elokuviin maksavat vain euron.

Yksi ohjelmistoon kuuluvista elokuvista on "8" – itsenäisistä tarinoista koostuva, kansainvälisesti tunnettujen ohjaajien näkemys YK:n vuosituhattavoitteista. Maailman kehitysongelmiin pureutuneita tarinoita ovat ohjanneet muun muassa Abderrahmane Sissako, Jane Campion, Jan Kounen, Mira Nair ja Wim Wenders. Elokuva saa maailman ensi-iltansa Roomassa 24. lokakuuta.

Elokuvan "8" on tuottanut ranskalainen tuotantoyhtiö LDM, jonka tuottaja Lissandra Haulica vierailee elokuvan Suomen ensi-esityksessä. Haulica on toimittajien haastateltavissa 27.-28. lokakuuta.

Ulkoministeriön ja Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin yhteinen elokuvatapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Tapahtuma liittyy Strasbourgissa 15.-17. marraskuuta järjestettäviin, Euroopan komission isännöimiin Euroopan kehityspäiviin (European Development Days). Se on myös osa Euroopan kulttuurienvälisen vuoropuhelun teemavuotta 2008.

Eurolla koko maailma -paikkakunnat:

Oulu 17.-20.10.
Lahti 23.-26.10.
Helsinki 31.10.-9.11.
Jyväskylä 4. ja 18.11.
Tampere 5.-22.11.
Hämeenlinna 7.-11.11.
Kajaani 7.-9.11.
Porvoo 7.-9.11.
Kuopio 7.-9.11.
Espoo 13.-16.11.
Turku 13.-16.11.

Ohjelma ja esitysaikataulut: global.finland.fi
Lisätietoa elokuvasta "8": www.8themovie.com

Lisätietoja tapahtumasta: Sonja Löfström, Rakkautta & Anarkiaa -festivaali, puh. 09 6813 8190, tiedottaja Milma Kettunen, ulkoministeriö, puh. 040 522 9869

15
Lentomatkustus / Virgin tarjouksia Lontoosta
« : 02.09.2008, 11:26:54 »
Virginilla joitakin ihan mielenkiintoisia tarjoushintoja Lontoosta, tilaukset tehtava 23.9.2008 mennessa:

http://www.virgin-atlantic.com/en/gb/specialoffers/index.jsp

Ajankohtaisille tarjouksille on oma ketjunsa täällä. Tämä lukkoon. -Milma

16
Hei,

olen ostamassa lentolippuja, vaihto joko Riikassa tai Vilnassa. Olisin kysynyt tietavilta, kerkieeko/kannattaako Air Balticin lentojen valilla kavaista kaupungilla jommassa kummassa kaupungissa ? Vaihtoaikaa olisi maksimissaan 9 tuntia tai vahemman (tai sitten jaan vaan kentalle kokottamaan).

En ole kaynyt kummassakaan kaupungissa, olen kiinnostunut lahinna kaupungin sykkeesta ja tunnelmasta, ja arkkitehtuurista. Ei siis tarve nahda mitaan nahtavyyksia tms.

Tein haun, ja vastaan tuli Riika ketju 30 sivua..... vanhimmat viestit vuodelta 2003.... >:( Ymmarsin kuitenkin etta ainakin siella lentokentalta on ihan nopsakka ja toimiva bussiyhteys keskustaan.

Kiitollisena ehdotuksista.


17
Eurooppa / Pre pago SIM kortti ja WAP Portugalissa
« : 13.08.2008, 11:06:24 »
Hei, sattuisiko kukaan tietamaan paaseko jollakin portugalilaisella pre pago SIM kortilla WAPiin? Ostin viimeksi Uzon, mutta siina ainakaan ei ole WAP palveluja. Kiitosta.

18
Brasilia / Keltakuumerokotus Brasiliaan
« : 05.02.2008, 11:51:37 »
Brasiliassa on havaittu vuodenvaihteessa keltakuumetta, joka on erittain vaarallinen tauti. Ottakaa ihmeessa rokotus.
http://wwwn.cdc.gov/travel/contentYellowFeverBrazil.aspx

19
Tuli vastaan aivan mahtava "kartta"sivu, sielta loytyy karttoja kaikkeen lahtoon, mm. Gotham cityn kartta....

http://strangemaps.wordpress.com/

20
Terveys ja turvallisuus / Vesikauhu tuliaisena!
« : 14.11.2007, 17:22:34 »
No niin, netin mukaan joku IDIOOTTI on tuonut vesikauhuisen koiranpennun Intiasta Suomeen :shock: . Ei kylla paljoa ole siina paata pakottanut, vesikauhu on tosi vaarallinen tauti. Sen lisaksi, toivottavasti tasta ei tule seuraamuksia niille, jotka elainten kanssa joutuvat tulevaisuudessa muuttamaan.  Lienee turha toivo, kohta varmaan mennaan samanlaiseen nipotukseen kuin esim UKSssa. Kiitos vaan.:twisted:

[jalkikateen tuli mieleen,eikos taalla joku ollut tuomassa intiasta koiraa suomeen?????]

Eli alkaa nyt hyvat ihmiset pelleilko elainten kanssa kehitysmaissa. VESIKAUHU on VAKAVA JUTTU.

Sivuja: [1]