Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Athelas

Sivuja: [1]
1
Kuten otsikosta voi päätellä, täällä väsätään urasuunnitelmia  ;). Eli mulla on paria tenttiä vailla oleva suomalainen kandintutkinto (pääaine englantilainen filologia, sivuaine kasvatustiede), jonka saan valmiiksi ensi keväänä. Maisterinopinnot eivät kiinnosta pätkääkään, joten yritän löytää sen matalan kohdan aidasta, tai jotain sinne päin...

Englannin kieli on siis hallussa erittäin hyvin ja sitä haluaisinkin opettaa, varmaankin Euroopassa, miksei joskus Aasiassakin. Netti on väärällään erilaisia kursseja sun muita, jotka on tarkoitettu meille joilla ei opetuskokemusta ole.

En tiedä kuinka paljon suomalaisia eksyy maailmalle näissä merkeissä, mutta ajattelinpa kuitenkin kysyä, onko joku täällä pyörivistä mahdollisesti suorittanut jonkinlaisen TESOL-kurssin, esimerkiksi Cambridge CELTA:n tai Oxford TEFL:n (jotka netin mukaan ovat ainoat maailmanlaajuisesti hyväksytyt sertifikaatit)? Tai onko kukaan ylipäätään päätynyt opettamaan englantia (tai jotain muuta kieltä tai ainetta) jossainpäin maailmaa, ihan mitä kautta tahansa?

Hintaa kursseilla näyttää olevan 1300-1700 euroa, esim. Prahassa halvempi kuin Roomassa. Plus tietty majoitus päälle, n. 300-500 euroa.

Miten työsaanti sujuisi esimerkiksi Italiassa tai Espanjassa? Olisiko suomalaisella siellä mahkuja? Entä keskemmällä Eurooppaa, Saksa-Sveitsi-Itävalta-Tshekki-akselilla? Missä maassa mahtaisi saada eniten rahaa  ;D? Rahan perässä en ole, mutta olisi kiva elää sopivan mukavasti.

Kaikenlaiset opetukseen ja kieliin liittyvät kokemukset siis tervetulleita!

2
Hejpåalla vaan.

Vietin elämäni parhaan vuoden Aucklandissa v. 2002-3, ja nyt kun ensi keväänä saan kandintutkinnon tehtyä, jalkani käyvät taas kovin levottomiksi... Haluaisin takaisin Seelantiin, mutta en välttämättä Work & Travelin kautta, vaan mielummin vähän pysyvämmin. Siviilisäätyä esmes en kuitenkaan ihan sen takia lähde väkisin vaihtamaan :), joten kyselenkin nyt sitten onko kenelläkään kokemuksia Seelantiin muuttamisesta? Miten voisi saada pysyvämmän työpaikan (kandintutkintooni sisältyy englantia ja kasvatustiedettä mutta opettajan pätevyyttä ei ole), työ voisi olla ihan mitä vaan? Pitääkö työpaikka saada ennen kuin voi hakea työviisumia, ja mites se nyt sitten onnistuisi Suomesta käsin? Tiedättekö mitään suomalaisia yrityksiä, kielimatkan järjestäjiä tms. siellä? Olisi ihan täydellistä jos voisi jossain sen tyyppisessä olla töissä... Eli kaikenlaisia kokemuksia ja vinkkejä ja linkkejä kehiin!

Sivuja: [1]