Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - hani

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Pallontallaajaklubi / Tampere-miitti 12.1.2013 klo 17
« : 06.10.2012, 20:38:11 »
Hei kaikki manselaiset!

Tampereen miitti järjestetään 12.1.2013 klo 17.00 alkaen!

Tervetuloa!

2
Ehdottelisin miittiä lauantaille 4.6. Tämän sanottuani totean toki heti, että itse pääsen paikalle vasta sunnuntain puolella sillä koneeni laskeutuu Helsinki-Vantaalle vasta klo 1 suunnilleen. Mutta onhan noihin tämän vuoden miitteihin tultu ennenkin suoraan kentältä :D

3
Kullannuput!

Näkisimmekö taas lauantaina klo 17.00 Bakersissa skumpan merkeissä?

Ja jatkokysymys: minne menemme syömään skumppailun jälkeen? Josko varaisimme pöydän etukäteen  ::)

4
Pallontallaajaklubi / Miitti lauantaina 5.2.2011
« : 17.01.2011, 22:09:41 »
5.2. lauantaina lienee aika palata normaaliin marssijärjestykseen ja pitää miitti Helsingissä? Vaan onko paikkana Bakers perinteisin menoin vai ehkä Moskovan reissun jälkilöylyjä varten Moskova??

5
Lentomatkustus / Avianova
« : 02.01.2011, 11:09:18 »
Tarkoitukseni olisi kesällä matkustaa Pietarista jonnekin kauemmas Venäjällä ja ainakin toiseen suuntaan ajatus olisi kokeilla venäläistä Avianova-halpalentoyhtiötä. Hinnat, aikataulut ja kalusto ovat oikein kiinnostavia, joten tässä olisi hyvä vaihtoehto sinänsä mukaville venäläisille junille ;D

Ongelmana on vain se, että luottokorttini (kaksi eri yhtiöiden myöntämää Masteria) eivät suostu toimimaan ko. yhtiön sivustolla. Laitoin juuri Nordealle kyselyn onko kortit mahdollisesti blokattu venäläisiltä verkkosivuilta tapahtuvilta ostoilta. Vastausta odotellaan.

Avianova tarjoaa myös mahdollisuuden maksaa venäläisillä maksuautomaateilla, mutta tällöin pitäisi tietysti olla Venäjällä, osata käyttää venäjäksi todennäköisesti toimivia automaatteja jne. Ja maksu pitäisi tietenkin suorittaa 24 h kuluessa varauksesta  :'(

Eli onko joku muu törmännyt samaan ongelmaan ja löytänyt jonkin ratkaisun?

6
Matkapäiväkirjat / Maailmanperinnön jäljillä (SK)
« : 10.07.2010, 20:43:22 »
Kohteeni numero 70
Nimi: ”Rock Art of Alta”

Paikkakunta: Alta, Norja
Kuvaus: tuhansia kalliopiirroksia vuosilta 4200-500 Ekr

Torstai 8.7.2010

Varhaisen lennon takia kello oli soimassa klo 3.30. Tarkoitus oli käydä suihkussa ja hurauttaa taksilla kentälle. Koneen lähtöaika oli klo 6.40, mutta koska tällä kertaa lentoni on poikkeuksellisesti Eurobonus-pisteillä lunastettuna business-luokassa ja lipulla pääsee loungeen, tarkoitus on olla ajoissa ja käydä aamukahvilla loungen puolella.

Heräänkin jo klo 2.45. Suihkuun ja loput tavarat laukkuun ja soitan taksin klo 4.00. Taksi hurauttaa kotiovelleni itäiseen Helsinkiin muutamassa minuutissa. Helsinki-Vantaan kentällä olen jo klo 4.25 – aivan liian aikaisin. Boarding passin saan terminaali 1:n automaatista enkä pääse hyödyntämään lippuuni niinikään kuuluvaa Fast track -turvatarkastustakaan sillä jonoa ei ole lainkaan.

Harmillisesti SAS:n business lounge aukeaa vasta klo 6.00, joten tilaan kahvin ravintolasta. Ja klo 6.00 siirryn loungeen. Sisustus on hieno ja tilasta on hyvät näkymät terminaali 1:n aulaan. Tarjoiluun olen ehkä hieman pettynyt – kahvia, teetä, sämpylätarvikkeita sekä hanoissa virvoitusjuomia. Onneksi on myös tarjolla cavaa loma-aamun kunniaksi ;)

Itse lento on Blue1:lla Helsingistä Kööpenhaminaan, jossa vaihto Osloon SAS:lla ja vaihto edelleen Oslosta SAS:lla Altaan. Perillä olen klo 12.40. Lennot sujuivat mukavasti, vaihdot sutjakoita ja varsinkin kahdella ensimmäisellä lennolla economy extra -luokassa tarjoilukin oli kohtuullista. Keski-istuinten ollessa poissa käytöstä, tilaa on kohtuullisesti. Norjan sisäisellä lennolla on ahtaampaa eikä economy extraa ole tarjoilla.

Altan kentältä yritän ensin etsiä bussia keskustaan 4 km:n päähän. Pysäkki löytyykin, mutta bussia pitäisi odottaa. Otan siis taksin hotelliini keskustaan ja jätän laukun huoneeseen. Hotellista pikainen kävely keskustan bussiasemalle, josta parin minuutin odottelun jälkeen suuntaan paikallisbussilla  taas 4 km päähän Altan museoon, jonka yhteydessä maailmanperintöalue sijaitsee. Bussi maksaa 25 Norjan kruunua ja on uusi Volvo.

Lippu museoon maksaa 85 Norjan kruunua. Mies tiskin takana puhuu yllättäen täydellistä Suomea ja ojentaa niinikään mukaan suomenkielisen tarvittavan opastusmateriaalin.

Opastekstin avulla selviää, että alueelle on laadittu kolme eripituista kiertokävelyreittiä, joiden varrella on osa kalliopiirroksista. Reitit kulkevat pääosin puisen rakennelman päällä, jotta pohjoisen herkkää luontoa voidaan suojella. Ottaen huomioon tavallisen heinäkuisen torstai-iltapäivän kävijämäärät, taitaa olla tarpeen. Joudun itse kulkemaan kovin hitaasti koko reitin, sillä edelläni kulkee sveitsiläinen turistiryhmä oppaansa johdolla. Parkkipaikalla näkyi myös saksalainen ja espanjalainen bussi.

Kävelykierros on helppokulkuinen vaikka onkin rannalla rinteessä. Itse kalliopiirroksiin on vähän vaikea suhtautua mitenkään kovin vakavasti. Piirrokset on korostettu tummanpunaisella värillä, joten ne loistavat kallion pinnasta hyvin. Tämä ei ole tietenkään alkuperäinen tapa vaan tehty turistien vuoksi. Hieno, alkuperäinen kokemus siis......

Itselleni tulee paikasta lähinnä mieleen Rauman lähistöllä sijaitseva Sammallahdenmäki. Sekin kertoo alueen historiallisesta asutuksesta ja asukkaiden tavoista. Tavallaan kovinkin hienoja nähtävyyksiä ja maailmanperintökohteita. Itselleni ne eivät kuitenkaan anna kovinkaan paljon ja tunnin kierroksen jälkeen olenkin jo valmis siirtymään katsomaan sisälle näyttelyitä.

Sisänäyttelyt ovat ehkä niinikään pienoinen pettymys. Altan museo on valittu vuonna 1993 vuoden museoksi Euroopassa, joten odotukset olivat korkealla. Mitään erityisen tasokkaita esityksiä ja esittelymateriaaleja ei ollut tarjolla, joten tämä kierros oli ohi varmasti puolessa tunnissa.

Aika siirtyä takaisin bussipysäkille ja bussilla Altan keskustaan. 229 Norjan kruunun (noin 28 euroa) hintaisen pizza ja limu -yhdistelmän ja pienen kävelykierroksen jälkeen on aika siirtyä hotellihuoneeseen. Ja klo 19.00 nukahdan, sillä edellisen yön vähäiset unet kostautuvat ja John Irvingin uuden kirjan lukemisesta ei tulekaan mitään.

Perjantai 9.7.2010

Hotelliaamiaisen jälkeen suuntaan taksilla lentokentälle, josta SAS:n kone Tromssan kautta Osloon lähtee klo 7.35. Molemmilla väleillä on tarjolla aamiainen, joka huvittaa suuresti. Kolme aamiaista on kohtuullinen määrä päivää kohden!

Oslon kentällä on pari tuntia aikaa ennen seuraavaa lentoa SAS:lla Kööpenhaminaan ja edelleen sieltä SAS:lla Helsinkiin. Onkin siis aikaa tehdä verovapaat ostokset ja suunnata taas nauttimaan virvokkeita loungeen. Kööpenhaminassakin on yli tunti aikaa istuskella loungessa ennen business-luokan paluulentoa.

Helsinkiin laskeudutaan klo 18.00 paikkeilla parisenkymmentä minuuttia myöhässä. Ja edelleen bussilla 615T Sörnäisiin ja metrolla kotiin.

Arvio

Tämän matkan kohokohta ei todellakaan ollut maailmanperintökohde vaan lentomatka. Altan maailmanperintökohde edustaa minulle vähiten kiinnostavaa lajia eli hyvin vanhoja historiallisia ihmisen jättämiä jälkiä. Tätä vähemmän kiinnostavia ovat vain eräät luontokohteet ;)

Elämäni ensimmäiset lounge-käynnit ja business- sekä economy extra -lennot sitten olivatkin elämys. Jos nämäkin liput puolestaan joutuisi ostamaan omalla rahalla eikä bonuspisteillä, pitäisin hintalaatu-suhdetta huonona. Tarjoilu oli vain vähän parempaa kuin Finnairilla aiemmin turistissa, lounge-tarjoilu ei myöskään ollut kovin kummoista ehkä alkoholihanoja ja -pulloja lukuunottamatta. Myöskään perjantain paluulennoilla ei ollut keskipaikkoja pidetty tyhjinä, joten meno oli kuin turistissa ikään.

Seuraava maailmanperintömatka: Saksaan, jossa luvassa ainakin kuusi uutta kohdetta.

7
Kuinkas moni olisi kiinnostunut suuntaamaan pitkäksi viikonlopuksi Moskovaan 3/4.-6.12.2010? Käytin Finnair Plus -pisteitäni yhdensuuntaiseen lentolippuun HEL-SVO pe-illalle 3.12.2010 ja aion viettää viikonloppuni kaupungissa. Mutta hyvä seura on aina tervetullutta  ;D

Oma suunnitelmani on katsastaa kaupungin 3 maailmanperintökohdetta (kätevästi metrolla tavoitettavissa) sekä yleisesti aistia kaupungin tunnelmia.

Paluusuunnitelmani on avoin. Ajatuksia on toki useita. Tylsin vaihtoehto on nousta itsenäisyyspäivän illlalla Helsingin yöjunaan ja saapua ti-aamupäivänä Suomeen. Kiinnostavampi vaihtoehto on lähteä ma-aamun Sapsan-junalla Pietariin, viettää kaupungissa muutama tunti ja sännätä sitten Sibeliuksella Helsinkiin vielä maanantai-illaksi. Ja muutakin voi tietysti keksiä :D

8
Pallontallaajaklubi / Kesäkuu-miitti 5.6.2010
« : 23.05.2010, 16:15:47 »
Arvon tallaajat,

olisikohan taas aika miitin 5.6.2010 lauantaina klo 17.00 Bakersissa? Vaikka Bakers tekikin viranomaismääräyksestä temput (ja myy enää max 2 lasillista kuohuvaa kerralla), lienee paikka taas parhaimmillaan alkuillan rupatteluun  ;D

Ja ehdottaisin myös, että siirtyisimme esim. klo 19.00 tai 19.30 jatkamaan iltaa syömään jonnekin ihan etukäteen tehdyllä pöytävarauksella  :o

Kuka on mukana a) Bakersissa b) syömässä? Olen kohtuuttoman avoin ruokapaikkaehdotuksille - olennaista on, että on hyvää ruokaa saatavilla. Hinnalla ei tuolloin oikeastaan ole väliä, kun voi ihan vähäsen juhlistaa kivaa iltaa  :-*

9
Nyt se on sovittu: Pallismatka 3.0 suuntautuu helatorstain 2010 nurkilla Valko-Venäjän kauniin ja ryhdikkään kansan luokse! Suunnitteluvaihe julistetaan täten melko juhlallisesti avatuksi!

Ja tämähän on avoin kaikille kiinnostuneille ;)

10
Dubrovnik Airline aloittaa Zagreb-Helsinki lennot 1.8.2009. Hinnat näyttävät olevan 150 euroa / suunta, 280 euroa meno-paluuna. Lentopäiviä kaksi viikossa, keskiviikko ja lauantai.

http://www.dubrovnikairline.com/DAWeb/en/informacije.html

11
Tähän ketjuun kerätään kaikki kulloinkin tiedossa olevat faktat Pallismatka 2.0:sta. Varsinainen keskustelu reissusta käydään suunnitteluketjussa.

PALLISMATKA 2.0 - NEUVOSTOLIITON SANKARIKAUPUNKI MURMANSK

Aikataulu:

torstai 9.4.
klo 7.23-14.15 Sibelius-junalla Helsingistä Pietariin Suomen asemalle
klo 17.20 lähtö Pietarin Laatokan asemalta junalla 022 Murmanskiin

perjantai 10.4.
Junassa edelleen, juna perillä Murmanskissa illalla klo 20.19.
Majoittuminen, todennäköisesti Hotelli Moryak

lauantai 11.4.
Murmanskissa

sunnuntai 12.4.
Murmanskissa

maanantai 13.4.
Gold Linen bussilla klo 8.30 Murmanskista (bussi pysähtyy ainakin aikataulun myös klo 8.45 hotelli Polarnaja Zorilla) kohti Ivaloa, Ivalossa klo 14.00
Bussi edelleen Ivalosta klo 16.15 kohti Rovaniemeä, jossa perillä klo 20.30
Rovaniemeltä juna Helsinkiin klo 21.15

tiistai 14.4.
Juna perillä Helsingissä klo 8.37

Kustannukset

Helsinki-Pietari, juna, ryhmähinta 38,90 euroa/hlö
Pietari-Murmansk, juna, hinta arviolta 2.lk 4 hengen hytissä 2364,10 ruplaa, platskartnyssa eli 3.lk 1025,5 ruplaa, eli taannoisella kurssilla noin 60 euroa/25 euroa)

Murmansk, majoitus, hinta avoin

Murmansk-Ivalo, bussi, 50 euroa / hlö
Ivalo-Rovaniemi, bussi, 23 euroa / hlö

Rovaniemi-Helsinki, juna, istumapaikalla 67 euroa / hlö (sis. ryhmäalennuksen, ja tämä siis laskettu aikuisen hinnasta, opiskelijat saavat tietenkin opiskelija-alen). Kunhan osallistujamäärä selviää, kysyn VR-yhteyshenkilöltäni saisimmeko jotakin extra-alea.

Hinta yhteensä siis arviolta 204 euroa / hlö + majoitus + viisumi (suuruusluokka 60 euroa).

Työnjako

Työnjaoksi sovimme tammikuisessa miitissä seuraavaa: carrus301 hoitaa ilmoittautumisten vastaanoton, Nti Linnunrata majoitusvarauksen Murmanskissa ja minä junaliput Pietari-Murmansk.

Viisumi
 
Matkalle tarvitaan Venäjän kertaviisumi, jonka jokainen hankkii itse. Lisätietoja Venäjän viisumeista esimerkiksi täältä. Toimistoja on paljon muitakin. Huomaa varata riittävästi aikaa viisumin järjestämistä varten!

Erikoisjärjestelyt

Koska tuskin pääsemme täydelliseen yhteisymmärrykseen esim. junan matkustusluokasta tai varattavista hotellihuoneista, jokainen voi varata haluamansa luokan paikan junaan tai halajamansa tasoisen hotellihuoneen, vaikkapa sviitin. Kunhan itse maksaa omat lystinsä ;)

Samoin on mahdollista esim. liittyä seurueeseen vasta Pietarissa ja matkata perille halvemmilla venäläisbusseilla, tai palata takaisin Pietarin kautta.

Ilmoittautuminen viimeistään sunnuntaina 22.2. (ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT)

Venäjän sisäiset junaliput tulevat myyntiin 45 vuorokautta ennen lähtöä, eli tässä tapauksessa voin hankkia liput aikaisintaan maanantaina 23.2. Voisimme siis tästä syystä sopia, että viimeinen ilmoittautumispäivä matkallemme on sunnuntai 22.2.

Ilmoittautuminen tehdään yksityisviestillä carrus301:lle. Laita mukaan seuraavat tiedot:
- oikea nimesi
- spostiosoitteesi ja puhelinumerosi yhteydenpitoa varten
- mahdolliset erikoistoiveet junahytin/paikan tai hotellihuoneen suhteen
- tieto siitä, jos kuljet osan matkasta omaa reittiäsi (esim. saavut omaa reittiä Pietariin)

Miitti 22.2. klo 15

Sunnuntaina 22.2. klo 15.00 (HUOM! Aika muuttunut pari kertaa) pidämme Helsingissä miitin, jossa saan kaikilta Venäjän sisäisiä lippuja tarvitsevilta rahat ja kopion passista (tarvitaan lipun ostoa varten). Käyn ostamassa tiketit seuraavassa viikonvaihteessa 27.2.-1.3. Pietarista. Jos et pääse paikalle, voit maksaa rahat tililleni ja lähettää passistasi skannatun henkilötietosivun s-postilla.

Miitin yhteydessä käydään myös ostamassa ryhmäliput Helsinki-Pietari ja Rovaniemi-Helsinki porukalla. Voin myös maksaa nämä liput sellaisten puolesta, jotka eivät paikalle pääse kunhan rahat ovat ennen tuota hetkeä pankkitililläni.

Miitissä olisi muutoinkin hyödyllistä (mutta ei pakollista) kaikkien olla paikalla tutustumista varten ja mahdollisten kysymysten varalta myöskin. Voimme samalla suunnitella mitä aktiviteetteja keksisimme Murmanskiin jne :)

Tavataan klo 15.00 Helsingin rautatieaseman vieressä Vltavan edessä!

Lopullinen ilmoittautumistilanne 28.2.2009 (suluissa Pietari-Murmansk -välin paikkanumerot platskartny/vaunu 2):

annukkapannukka
 (paikka 13)
Blindside
 (paikka 18)
carrus301
 (paikka 16)
hani
 (paikka 17)
J-Ko
 (paikka 15)
keuliva leppis
 (paikka 14)
"kisu"
(paikka 20)
kookaburra
 (paikka 23)
Lonely rider
 (paikka 22)
Nti Linnunrata (paikka 19)
Pele
 (paikka 21)

+ lisäksi yksi muu

eli yhteensä noin 12 henkilöä  ;D

Päivitykset:
15.2.2009 lisätty ilmoittautuneita
15.2.2009 muutettu miitin ajankohta
18.2.2009 lisätty ilmoittautuneita
20.2.2009 lisätty ilmoittautuneita
22.2.2009 lopullinen lähtijälista
28.2.2009 tosilopullinen lähtijälista + platskartny-paikat

12
Valmisteluosuus

Lokakuun lopulla erään tylsän päivän piristykseksi varasin Wizz Airin lennon Turusta Gdanskiin 27.12.08 kaikkine kuluineen hintaan 49 euroa. Varsinaista suunnitelmaa ei matkalle ollut, toki vapaata töistä 5.1 klo 10 asti.

Melko pian havaitsin Kaliningradin kutsun, sinne piti ehdottomasti vihdoin päästä! Oli siis myös hankittava viisumi Venäjälle. Ja selväähän oli tulevan Murmanskin Pallismatkan vuoksi, että vain Jounin kuuluisaksi tekemä vuosiviisumi kelpaisi.

Viisumin hankin suuren gurun Jounin suosimasta Saimaan Liikenteen matkatoimistosta Lappeenrannasta muistaakseni hintaan 87 euroa sisältäen kaikki matkatoimiston kulut. Päälle tuli muutama euro postimaksuja kahdesta lähettämästäni kirjeestä. Helsingissä kaikki mahdolliset matkatoimistot olisivat ottaneet noin sata euroa enemmän!

Pieni jännitysmomentti oli viisumin odottelu. Tilaushetkestä oli noin 7 viikkoa lähtöön ja toimitusajaksi luvattiin 6 viikkoa. Ja pyhäpäiviä osui väliin useampi. Mutta kaikki meni hyvin ja viisumi tosiaan tuli luvatussa 6 viikossa. Matkasuunnitelmia en kuitenkaan uskaltanut lyödä lukkoon ennen viisumin tuloa.

EDIT: Lisätty SK otsikkoon :)

13
Pallismatka 2.0:n kohde on viikonloppuna lyöty lukkoon. Me lähdemme sankarikaupunki Murmanskiin ;D Nyt on aika suunnitella!

Seuraavat asiat ovat selkiytyneet:

1. Matka-aika pääsiäisenä huhtikuussa.
2. Pääsiäisen ympäriltä otetaan sitten pari-kolme omaa vapaapäivää, jotta saadaaan viikko aikaa.
3. Tulkki, matkanjohtaja on kunnioitettu Nti Linnunrata.

Moni asia on vielä auki. Mikä on tarkka lähtöpäivä? Mitä reittiä käytetään (Pietarin kautta junalla, vai Suomen Lapin kautta esim. lentokone-bussi -yhdistelmällä?, ja kuljemmeko samaa reittiä meno-paluu)?? Miten liput hankitaan? Missä majoitutaan? Millainen budjetti olisi syytä varata? Mitä tekemistä on Murmanskissa? Millainen ilma huhtikuussa on noilla leveysasteilla? Ja tietysti, ketkä olisivat retkelle sitovahkosti lähdössä?

Tässä muuten haulla löytynyt Pallisten Murmansk-ketju kiinnostuksen vuoksi :)

Maistiaisiksi muutamia aikatauluesimerkkejä Pietarin kautta:
Helsinki to 9.4.2009 klo 7.23 - Pietari (Suomen asema) to 9.4.2009 klo 14.15
Pietari (Laatokan asema) to 9.4.2009 klo 17.20 - Murmansk 10.4.2009 klo 20.19

Bussiaikataulu Ivalo-Murmansk:
Gold Line

Tällä hetkellä muuten Blue1:n yhdensuuntaisen lennon Helsinki-Ivalo saisi to 9.4.2008 vaivaisella 79 eurolla. Harmillisesti vain bussi kulkee Ivalo-Murmansk vain ma-ke-pe :)

Mutta jatketaan tästä :) :)

14
Kevään jännittävimmän pallistapahtuman suunnittelu käynnistyy nyt:

Lähde mukaan Pallismatkalle (2.0) Tukholmaan Ruotsiin! Muurmanskin pallismiesretken mahdollisesti kariuduttua* on aika kurkottaa Pohjanlahden yli kohti Ruotsin kaunista maata ja viehättävää pääkaupunki Tukholmaa, joka on paljon enemmän kuin lauttaterminaalit tai Sergelin torin Burger King! Lähdetäänpäs käymään ja katsastamaan :D

Idea matkalle keksittiin Turun pallisretken aikana. Meitä kiinnostuneita löytyi jo silloin useita. Ajan olemme haarukoineet tammi-helmikuun taitteeseen seuraavasti: pe-iltana laivalla yli lahden, lauantai ja sunnuntai Tukholmassa yöpymisineen, su-iltana taas yli lahden, paluun Suomeen ma-aamuna.

Yöpymispaikka on vielä auki (ideoita otetaan vastaan), samoin ohjelma ja ylityspaikka + lauttayhtiö. Mutta ryhdytäänpäs toimeen :)

*paikalliskielen taitoinen opas on ilmeisesti estynyt, mutta uusia oppaita etsitään...

Äänestä sopiva ajankohta Tukholman matkalle!

15
Talouskriisin vaikutukset ovat tänään heijastuneet Suomeen, kun islantilainen Kaupthing on Suomessakin otettu rahoitustarkastuksen valvontaan, tileillä olevat varat jäädytetty ja ministeri Kiviniemi kertoo olevan epäselvää pystyykö konkurssin partaalla horjuva Islannin valtio huolehtimaan lupaamastaan talletussuojasta.

Elämme siis jänniä aikoja täälläkin.. Itse olin enemmän kuin tyytyväinen, kun ehdin alkuviikosta siirtää roposeni Kaupthingista turvaan suomalaisen talletussuojan piiriin. Varat kolahtivat Suomi-tilille vasta eilen ja tänään kolahti uutinen pankin romahduksesta. Tiukille meni!

Taksikuskeiltahan saa tunnetusti tasokasta talousneuvontaa, esim. pörssivinkkejä. Millaisia talousajatuksia saa pallontallaajilta?

16
Pallisretki Turkuun on käynnistynyt :)

Pendolino ohitti just Pasilan (Böle). Kyydissä tässä vaiheessa liisa, gladfly, J-Ko, joaliina, kayla, hani ja mandariinikala (kirjoitusvihreet mahdollisia). Raportteja luvassa :)

18
Syksyn ensimmäinen säännöllinen miitti eilen 6.9. päätti järjestää suuren pallisretken Suomen Turkuun lauantai-sunnuntai 4.-5.10.2008. Täten julistetaan retken suunnittelu alkaneeksi  ;D

Seuraavat speksit mietittiin eilen iltasella valmiiksi:

- lähtö Helsingistä Pendolinolla 4.10. klo 13.09, perillä Turussa junan suodessa klo 15.05
- ensialkuun voitaisiin tutustua kuuluun turkulaiseen kulttuuriin (joku museo tahi muu vastaava tms)
- iltasella syömään, juomaan jne hyvin eli Turun yöhön
- sunnuntaina brunssia ja vielä jotakin leppoisaa tutustumista kaupunkiin
- paluujuna Helsingin suuntaan
(retkelle voi toki osallistua muualtakin Suomesta tai ulkomailta - kukin vastaa omasta kulkemisestaan Turkuun ja takaisin)

Ajattelimme ulkoistaa alkuasukkaille tuon turkulaisen kulttuurin kaikkineen - eli suostuisivatkos paikallispallikset ottamaan meidät vastaan ja pitämään meistä hyvää huolta? Eli keksimään kiinnostavia vierailukohteita pallistyyliin ja vielä illaksi miettimään hyviä ruoka/juomapaikkoja sekä tietysti jotakin tanssijalkavipatushommaakin mahdollisesti vielä??

Majapaikkojakin eilen mietittiin ja esiin nostettiin mm. legendaarinen Hesehotelli sekä perinteisempi Omppuhotelli. Onhan Turussa myös hostellimajoitustakin! Mutta - tehtäisiinkö majoituksen kanssa järjestelyjen helpottamiseksi (osallistujamäärän arviointi vaikeaa ja jokaisella erilaisia toiveita) niin, että jokainen varaa oman majapaikkansa? Täällä saitilla voitaisiin joka tapauksessa koordinoida ja etsiä esim. huonekavereita :) Ja mikään ei estä turkulaispalliksia majoittamasta meitä muun maan immeisiä :)

Voitaisiin kuitenkin sopia viimeinen ilmoittautumispäivä esim. pöytävarausten helpottamiseksi. Ehdottaisin, että ilmot pitäisi hoitaa tänne ketjuun viimeistään keskiviikkona 25.9, niin jää vielä yli viikko tehokasta peliaikaa :)

Itse ehdottaisin turkulaisia suosikkejani heti ensialkuun:
- syömään Enkeliravintolaan
- juomaan Kouluun, Vessaan ja Apteekkiin :)

Seikkailun suunnittelu alkakoon  ;)

19
Pallontallaajaklubi / Säännölliset miitit
« : 29.07.2008, 12:20:29 »
Olisiko aika jo kypsä sille, että aloittaisimme Helsingissä säännölliset pallismiitit kerran kuukaudessa? Tämän lisäksi voi toki järjestää miittejä muutenkin, jos tarve tulee ja intoa löytyy :)

Miiteissä voisi käydä tutustumassa eri paikkoihin, niihin voi pyytää vieraita, voidaan käydä syömässä/juomassa jossakin erityisessä baarissa/ravintolassa tms.

Valitaan ajankohdan suhteen joku helppo muistisääntö (esim. joka kuukauden toinen perjantai klo 17.00), jotta ei tarvitse aina erikseen miettiä ja sopia eri miittien ajankohtia.

Itselleni sopisi parhaiten perjantai-ilta tai lauantai. Näissä viikonlopun päivissä on myös se hyvä puoli, että tarvittaessa ulkopaikkakuntalaiset pääsevät helpommin tulemaan, mikäli ovat kiinnostuneita! Ehdotankin siis, että miittiaika olisi tuo kuukauden toinen perjantai klo 17!

Ensimmäisen miitin voisi pitää jo 8.8. klo 17.00  ;D

Ekalla kerralla ehdottaisin ihan vaan tapaamista muutaman lasillisen merkeissä ja vaikkapa tulevien miittien ohjelman suunnittelua / eri toiveiden listaamista :)

20
Yleinen / Avaruusturismi
« : 27.07.2008, 20:15:36 »
Richard Bransonin Virgin Galactic on aloittelemassa avaruusturistilentoja mahdollisesti vuonna 2009. Varsinaisista halpalennoista ei voida puhua, sillä hinta on vielä vähän korkeahko 200 000 dollaria (tämän päivän kurssilla noin 130 000 euroa). Jonkun verran lähtöä helpottaa se, että aluksi maksetaan vain 20 000 dollarin käsiraha.

Virgin Galacticin varaussivu
Helsingin Sanomien juttu

Mutta kuinka moni olisi valmis lähtemään avaruuteen?? Itse en ole ihan varma, sillä mitäs nähtävää ja tehtävää siellä nyt olisi... Paitsi ehkä tavallista parempi näkymä maapallon suuntaan :) Ja mahdollisuus liikkua painottomassa tilassa.

Vähän kylläkin houkuttelisi täyttää tuo lomake ja rastittaa tuo lopussa oleva standardityyppinen "Minulle saa lähettää informaatiota jne"  :D

Sivuja: [1] 2 3 4