Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - nansikka

Sivuja: [1]
1
Myydään Mondon Brysselin opas hintaan 3 euroa. Nouto joko Helsingistä tai Tampereelta. Jos lähetetään postitse, hintaan lisäksi postikulut.
Kirja on hyväkuntoinen.

Toinen myynissä oleva kirja on Mondon "Vastuullisen matkailijan käsikirja" hintaan 6 euroa.  Nouto joko Helsingistä tai Tampereelta. Jos lähetetään postitse, hintaan lisäksi postikulut.
Kirja on hyväkuntoinen.

Alla linkit teoksista:
http://www.mondo.fi/opas/bryssel
http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9525678121

2
Hei!

Vuokraan huonettani Tampereen ydinkeskustasta joulu-tammikuuksi reissun ajaksi (myös pelkkä joulukuu on mahdollinen).
Huoneen vuokra on 310 euroa ja se sisältää veden, sähkön ja langattoman netin. Huone on kalustettu.
Asunnossa on astianpesukone + sauna, taloyhtiössä ilmainen pyykkitupa. Muut kämppikset opiskelijatyttöjä.
Yhteydenotot yksitysviestillä tänne!

3
http://ylioppilaslehti.fi/2012/05/tunnista-hostellikantikset/

Ylioppilaslehdeltä humoristinen ja myös mielestäni aika nappiin osuva juttu hostellien kantiksista..  ;D

4
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/02/1490018/suomen-lentajaliitto-ryanairilla-lentaminen-ei-ole-turvallista

"Suomen Lentäjäliiton puheenjohtaja Sami Simonen ei pidä halpalentoyhtiö Ryanairin lentokoneilla lentämistä turvallisena. Simonen kommentoi MTV3:n uutisille ruotsalaismedialle nimettömänä pysyneen lentäjän väitteitä.

– Ryanairin lähtökohta on se, että kaikki vedetään niin tiukille kuin mahdollista. On ihan selvää, että kun miehistö mitoitetaan alemmas kuin laki sallii, niin ei se turvallista ole, Simonen painottaa.

Suomessakin lentävä irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair on tunnettu edullisista lentolipuistaan. Simosen mielestä Ryanairin pääjohtajan Michael O'Leyryn toiminnassa näkyy linjaus "jokainen työntekijä on liian kallis".

– Lentäjien sopimukset Ryanairin kanssa ovat järkyttäviä. Itse olen nähnyt sopimuksen, jossa Ryanairilla on oikeus irtisanoa työntekijä, jos hän on yli 5 päivää sairaslomalla. Sehän tarkoittaa sitä, että lentäjät joutuvat lentämään sairaina, Simonen kertoo.

Simosen omiin korviin on kiirinyt tarinoita Ryanairin lentäjistä, jotka ovat joutuneet lentämään esimerkiksi korvatulehduksessa.

– Korvatulehduksessa lentävä pilotti ei ole kovin fiksu veto, Simonen painottaa.


"20-30 tuntia hereilläoloa"

Suomen Lentäjäliiton näkemyksen mukaan suurin ongelma lentoyhtiön turvallisuuden kannalta on se, että työntekijät kulutetaan loppuun.

– Ryanairin sopimukset ovat porsaanreikiä täynnä. Iso osa lentäjistä on ulkoistettuja sopimuspilotteja. Työehtosopimuksien kaltaisia työetuja ei ole olemassakaan. Päivystysajat ja lepoajat eivät erotu kunnolla ja hereilläoloa voi olla 20-30 tuntia, Simonen kertoo.

Simonen on huolissaan laajemminkin halpalentoyhtiön mallista.

– Ryanair on pioneeri ja muut tulevat perässä. Esimerkiksi norjalainen lentoyhtiö Norwegian on toinen Suomessa toimiva halpalentoyhtiö, jonka toimintaa tarkkailemme, Simonen kertoo.

Simosen mukaan Suomen Lentäjäliitto on kerännyt yhdessä muiden eurooppalaisten lentäjäliittojen kanssa näyttöä Ryanairin toiminnan laittomuuksista vuoden ajan. Laittomuuksien todistaminen on Simosen mukaan ongelmallista koska työntekjät eivät uskalla puhua.

– Kukaan ei keskustele Ryanairin kanssa eikä Ryanair keskustele kenenkään kanssa, Simonen sanoo.

MTV3:n uutiset yritti tavoittaa Ryanairia kommentoimaan yhtiötä koskevia väitteitä. Ryanair ei vastannut yhteydenottoon."

5
http://www.hs.fi/kotimaa/Madventuresin+Rantala+Lent%C3%A4misest%C3%A4+voi+tulla+pienen+eliitin+etuoikeus/a1305551578693

entäminen on tällä hetkellä historiallisen halpaa. Tulevaisuudessa toiselle puolelle Eurooppaa ei pääse välttämättä alle sadalla eurolla eikä valtameren yli parillasadalla, ennustaa Madventures-ohjelmasta tuttu maailmanmatkaaja Riku Rantala.

"Lentämisestä voi tulla jopa kiellettyä tai niin kallista, että siihen on mahdollisuus vain erittäin varakkailla", Rantala sanoo.

Nykyisin lentämisen hinta on pohjalukemissa muun muassa siksi, että halpalentoyhtiöitä tuetaan eikä lentämisen päästöjä veroteta kovin raskaasti.

Kun lentojen hinnat nousevat, koko matkailun luonne voi Rantalan mukaan muuttua. Erittäin varakkaiden lisäksi mahdollisuus kaukomatkoihin voi olla tulevaisuudessa vain niillä, joilla on niin paljon aikaa, että he voivat matkustaa maata tai merta pitkin.

"Kun lentäminen kallistuu, palaamme rengasmatkaillun ja lähialuematkojen arvostus nousee", Rantala arvelee.

Rantala on Madventures-työparinsa Tuomas Milonoffin kanssa kirjoittanut jo kolmannen matkailukirjansa Mad World – Seikkailijan atlas (Johnny Kniga).

Rantala korostaa, että skenaario lentojen kallistumisesta on vain yksi mahdollinen tulevaisuudenkuva. Jos lentämisen verotusta ei kiristetäkään, entistä nopeammat lentokoneet voivat pienentää matkailijan maailmaa entisestään.

"Ja sitten vielä on kauhuskenaario, jossa ilmastonmuutos ja väestöräjähdys etenisivät nykyiseen tahtiin. Tämä voisi johtaa ruoka- ja vesikriisiin, eikä naapurimaihin matkustettaisi enää kuin ase kädessä."

Rantalan mukaan todennäköisintä kuitenkin on, että ajan mittaan matkailu helpottuu ja rajat ja viisumit haittaavat matkailijaa nykyistä vähemmän.

Vaikka tällä hetkellä ei siltä näytäkään, keinotekoiset esteet matkustamiselle vähenevät, kun maailma koko ajan verkottuu enemmän ja kanssakäynti lisääntyy.

"Tietysti tähänkin on vastareaktio. Etenkin kriisien aikaan turvaudutaan liikkumisen rajoittamisen kaltaisiin primitiivisiin ratkaisuihin", Rantala muistuttaa.

Matkailijamäärien lisääntyessä on yhä vaikeampaa löytää kohteita, joissa on aitoa paikallista kulttuuria eikä turistimassoja. Rantala lohduttaa, että tällaisia autenttisia kohteita on vielä ja tulee aina olemaankin.

"Kun kauemmas ei enää pääse, on mentävä syvemmälle."

Esimerkiksi Helsingissä tämä tarkoittaisi bussimatkaa lähiöön ja vierailua karaokebaarissa tai kebabravintolassa.

"Näin pääsee myös helpommin kontaktiin paikallisten asukkaiden kanssa, mistä saa yleensä arvokkaimmat matkailuelämykset."

Maailman muuttuessa myös matkailukohteet muuttuvat. Uhanalaisista kohteista, jotka eivät ole entisellään enää kauan, Rantala nostaa esimerkeiksi Kuuban ja Tiibetin.

"Lhasaan rakennettiin pari vuotta sitten uusi junarata, ja Tiibetiä kiinalaistetaan järjestelmällisesti. Kuubassa puolestaan mafia pyörittää kasinoita parin vuoden päästä samaan tapaan kuin ennen vallankumousta."

7
"Finavian kilpailutuskierroksen tuloksena Helsinki-Vantaan turvatarkastuksista vastaa 1.10. lähtien lähinnä siivouksesta tunnettu SOL Palvelut. Kisan päätös on saanut raivon partaalle tällä hetkellä kentällä työskentelevät ISS Securityn ja Securitaksen työntekijät, yli 500 henkeä."

Mitä mieltä olette tästä? Omasta mielestäni vähän outoa..

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200905129566694_uu.shtml

8
Heippa. Olen katsellut reissuja Egyptiin, ja Ruotsin kautta näkyis olevan halpoja pakettimatkoja pelkillä lennoilla, halvempia kuin mitä Suomen matkatoimistot tarjoaa.

Voinko mä varata noita matkoja Suomen kansalaisena, kun kyselevät osoitetietoja ym, ja maavaihtoehtoina on vain Ruotsi? Onks tää mahdollista käytännössä ja onko jollain kokemusta?

9
Tyhmät kysymykset / Matkavakuutus matkatoimiston kautta
« : 13.12.2008, 16:15:11 »
Onko kellaan kokemuksia matkavakuutuksen varaamisesta jonkun nettimatkatoimiston kautta, esim. Ebookersin? Itsella vahan erikoinen tilanne nyt ja harkitsin sen takia matkavakuutuksen ottoa matkatoimiston kautta, mutta onko sittenkin luotettavampaa ottaa ihan virallinen vakuutus jostain vakuutusyhtiosta? Kokemuksia kaipailisin. Ebookersin kautta tuntuis olevan halvempaa mutta olen kuullut sen firman luotettavuudesta vahan sita ja tata, varasin kuitenkin lentoliput sielta ja vakuutuksen sais lisattya halvalla..10
Olettekos kuulleet... / 16 sairaalaan Ryanairin koneesta
« : 26.08.2008, 13:44:20 »
"16 sairaalaan Ryanairin koneesta
26.8.2008 12:55
Matkustajakone syöksyi 8 000 metriä alas Ranskassa.

16 ihmistä joutui korvakipujen vuoksi sairaalaan halpalentoyhtiö Ryanairin koneen menetettyä yhtäkkiä ilmanpainetta kesken lennon. Britanniasta Espanjaan matkalla ollut kone teki hätälaskun Limogesin lentokentälle Keski-Ranskassa.

Boeing 737 -mallisessa koneessa oli 168 matkustajaa ja seitsemän miehistön jäsentä. Omien sanojensa mukaan osa matkustajista luuli kuolevansa, kun lentokone syöksyi 8 000 metriä alas viidessä minuutissa juuri ennen keskiyötä.

Kun kone laskeutui turvallisesti Limogesiin, matkustajat huusivat helpotuksesta.

- Sanoisin, että osa ihmisistä luuli, että kuolemme, koneessa ollut brittiläinen Pen Hadow kuvaili uutistoimisto AFP:lle.

Hadow matkusti yhdessä vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa. Hänen poikansa Wilf, 9, vietiin sairaalaan korvakipujen vuoksi.

"Happinaamarit eivät toimineet"

Pohjoisnavallakin seikkailleen tutkimusmatkailija Hadowin mukaan koneen happinaamarit eivät toimineet.

- Minun naamarini ei täyttynyt hapella, eikä myöskään poikani. Hän hyperventiloi. Katsahdin vasemmalla puolellani istuvaa rouvaa, eikä hänenkään happinaamarinsa ollut täyttynyt.

Ryanairin johtaja Michael O'Leary kiisti tuoreeltaan väitteen. Hänen mukaansa naamarit toimivat moitteettomasti.

O'Leary puolusteli myös sitä, miksi koneen henkilökunta ei kertonut matkustajille, mitä koneessa tapahtui.

- He eivät voi kuuluttaa matkustajille happinaamarit kasvoillaan.

Matkustajista noin sata pääsi jatkamaan matkaansa Barcelonaan varhain tiistaiaamuna. "

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200808268168485_ul.shtml

11
Olettekos kuulleet... / Lufthansaa uhkaa lakko
« : 27.07.2008, 15:06:52 »
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200807278010922_ul.shtml

    
Lufthansan työntekijät menossa lakkoon
27.7.2008 13:29 (Päivitetty 27.7.2008 14:08)

Saksalaisen Lufthansa-lentoyhtiön työntekijät ovat menossa lakkoon. Lakon arvellaan lamauttavan yhtiön liikennöinnin lähes kokonaan ainakin viikoksi.

Työtaistelun on määrä alkaa ensi yönä. Lakkoon ovat menossa Lufthansan matkustamo- ja kenttähenkilöstö.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta kerrottiin, että Lufthansan matkustajien on paras seurata tilanteen kehittymistä yhtiön nettisivuilta osoitteessa www.lufthansa.com. Tietoja lentojen perumisista ei vielä iltapäivällä ollut.

Työntekijät vaativat 9,8 prosentin palkankorotuksia yksivuotiselle sopimuskaudelle, kun Lufthansa tarjoaa 6,7 prosentin korotuksia 21 kuukauden aikana kertakorvauksen lisäksi.

12
Yleinen / Paikallisten kunnioittaminen
« : 24.07.2008, 22:53:00 »
Idea topiciin tuli tuosta "Miksi naiset ovat hankalia reissussa?" keskustelusta. Moni tuntui törmänneen reissukavereissaan epäkunnioittavaa suhtautumista paikallisiin, mikä on sitten ärsyttänyt. Täällä voi jakaa kokemuksia.

Itse en ole ollut tässä tilanteessa paikalla, mutta isäni kertoi, että hän ja hänen työtoverinsa olivat olleet Virossa perinteisellä viinanhaku tyyppisellä reissulla. Yksi työkavereista oli sitten vetäissyt umpikännit, ja yritti maksaa viinakaupan kassalla euroilla. Kassaneiti oli todennut että eurot eivät käy, ja tähän mies oli reagoinut sitten alkamalla raivoomaan "on se perkele nyt ettei eurot käy" ja heitellyt rahojaan ympäriinsä.

Näistä suomalaisista kanssamatkaajista ja Viron reissuista varmaan löytyy montaa vastaavaa tarinaa jaettavana..

13
Egypti / Aleksandria
« : 02.06.2008, 12:46:39 »
Terve! Olis kiva kuulla kokemuksia Aleksandriasta. Oon luultavasti sinne suuntaamassa matkalle, lennot ajattelin ottaa Saksan kautta. Tuntuu löytyvän kuitenkin suht vähän tietoa googlettamalla, niin olis kiva kuulla. Millainen paikka on omatoimimatkaajalle?Millainen kaupunki verrattuna esim kaaottiseen Kairoon? Hyviä hostelleja/hotelleja? Kaikki tieto tervetullutta! ;) Niin ja saaks Aleksandrian lentokentältä ostettua viisumin, vai kannattaisko hommata se Suomesta käsin?

Sivuja: [1]