Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Kapteeni Tunkki

Sivuja: [1]
1
Näin työmatkalla kävi sillä lailla kivasti, että sain vähän niinkuin ilmaiseksi pitkän viikonlopun Chicagossa. Mitä siis tehdä?

Olen ollut aiemmin pitkän päivän kaupungilla ja keskeisimmät turistinähtävyydet, kuten  Magnificient mile / Willi's /Sears tower / Pier / Museot, ovat joko jo käyty tai hyvin tiedossa.

Kaipaisin vinkkejä tämän perussetin ulkopuolelta, kivoja ravintoloita tai muita piilotettuja jalokiviä.


2
Yleinen / Lonely Planet kirjoja Humblebundlessa
« : 09.01.2016, 04:08:44 »
Humblebundle, jos joku ei jo tiedä, kerää kasaan erilaisia digitaalisia tuotteita (yleensä pelejä) ja myy niitä maksa mitä haluat-periaatteella. Makeimmat palat vaatii joko sen hetkisen keskiarvon ylittämistä tai vähintään määrätyn summan maksamista. Rahat menevät sitten materiaalin omistajalle, Humblebundlelle ja ennen kaikkea hyväntekeväisyydelle - jopa jaon suhteet voi päättä.

Joka tapauksessa nyt ja vielä noin kymmenen päivää on voimassa Lonely Planet-kampanja. Maa- tai maanosakirjoja ei ole luvassa. Sen sijaan siellä oli useampi koko maailmaa käsittelevä (World, The Travel Book) ja paljon motivaatiomateriaalia. Suosittelen nappaamaan.

https://www.humblebundle.com/books

3
No, nyt kävi itsestä riippumattomista syistä niin, että harrastukseen liittynyt matka Japaniin peruuntui ja sen takia olen vähän kummallisessa tilanteessa matkan kanssa.

Tällä tilanne on siis se, että lomaa varten on liput Nagoyaan ja kesäloma varattu marraskuun kahdeksi viimeiseksi viikoksi. Sen lisäksi sitten ei ole yhtään mitään, mikä tulee suunnitelmiin, varauksiin, yhteyksiin paikallisiin tai muuta vastaavaa.

Selvää myös on se, että porukasta kukaan muu ei olisi lähdössä. Mikä tarkoittaa sitä, että menee yksin matkaamiseksi, ja että matkasta tulee kalliimpi kuin sitä olisi seurassa tullut. Yksin maailmalla liikkuminen on kyllä tuttua liikematkaamisen puolelta - ei ole suosikkejani, mutta selviän kyllä.

Vähän olen pyöritellyt asiaa mielessäni ja käytännössä kaikki vaihtoehdot menevät seuraaviin kategorioihin.

1. Jättää käyttämättä ("pitäähän käyttää kun siitä on jo maksanut" -> ei pidä, ns. sunken cost fallacy). 

1b. Siirtää/perua liput. Nämä olivat finskin suorat, jotka olivat ~saman hintaiset hullujen päivien lippujen kanssa ja suunnilleen yhtä kamalilla ehdoilla. Uudelleenkirjoitus maksaa 180e ja lippujen siirtämisen hinnaksi tulisi pari euroa enemmän kuin, mitä ne nyt maksoivat.

2a. Käyttää ja keksiä itselle kengännauhabudjetti ja tekemistä koko ajaksi.

2b. Ajan ja rahan säästämiseksi ottaa palkintolento aiemmin kotiin. (Palkintolento on luokkaa 100e + blopblop-pisteet, joten voisi arvioida, että cut-off kustannussäästöissä menee jossain 3-5 päivän välissä). Esimerkiksi viikko (6 päivää kohteessa) tuntui järkevältä ajalta "vain käydä" paikalla.

Yksi vaihtoehto olisi ottaa All-Japan Rail pass ja reilata pitkin maata, mutta kahden viikon lippu on yllättävän kallis verrattuna aikaisempaan budjettiin. Lompakolle ystävällisempänä vaihtoehtona kävi mielessä 70e:n / 3pv:n bussilippu, jolla sitten kiertäisi pari-kolme isointa kaupunkia.

Tältä pohjalta otan vastaan ihan minkälaisia vinkkejä maan suhteen ja keskustelua tilanteesta.

4
Yleinen / Yksinäinen ulkomaalainen ravintolassa
« : 07.03.2013, 13:18:15 »
Kuulin urbaanihuhun, että yhden hengen varaus ulkomaalaisella nimellä Michelin-tähtiä tavoitteleviin ravintoloihin takaa vähintäänkin hyvän palvelun, ehkä jopa extraa esimerkiksi keittiön tervehdyksen muodossa.

Sinänsä tietty yllätysarvostelijan pelko ja halu näyttää tekee tästä ajatuksesta ihan järkeenkäyvän.

Täytyy myöntää, että yksin matkatessani olen saanut toisinaan tavanomaista asiakasta enemmän huomiota henkilökunnalta, mutta en mitenkään erityisen hyvää tai ihmeellistä palvelua vain siksi.

Onko arvon pallontallaajilla kokemusta asiasta?

5
Itsellä on pyörinyt mielessä pitkäänkin ajatus siististä miesten takista, johon kuitenkin mahtuisi kaikki oleellinen ja joka kestäisi suomen sään. Siis suunnilleen teknisistä materiaaleista tehty samalla leikkauksella ja yhtä särmä kuin klassinen kuin villaulsteri tai trenssi.

No, jenkit vetivät vähän överiksikin asian, aina siihen asti, että viikonloppukamat menevät takin taskuihin. Itse katselin sillä silmällä kuitenkin järkevämpää Trenssiä.

Toki on suomeen aika välikausitakki, joten tulevan talven ongelmia se ei ratkaise, mutta vaikuttaisi hyvältä vaihtoehdolta tyypillisiin teknisiin takkeihin verrattuna.

Onko teillä kanssatallaajilla kokemusta näistä tuotteista tai vastaavista ratkaisuista?

6
Varusteet ja pakkaaminen / Matkustajan symbolivihko
« : 20.03.2012, 01:55:01 »
Sattuuko kukaan muistamaan sellaista säänkestävää symbolikokoelmaa matkailijalle. Lähinnä sen nimeä, että moisen voisi ostaa matkalle mukaan.

Tarkoitan siis sellaista läystäkettä/vihkosta, jossa on kasa symboleja, joita voi osoitella käsienheiluttelun ohessa.

7
Minua on vaivannut eräs asia pidempään.

Makuupussi ei oikein sovi minulle. Hikoilen nukkuessani ja siksi haluan kietoutua peittoon, ettei ihokontaktia pääse syntymään. Tuloksena on huonot yöunet joko nihkeästi makuupussin sisällä tai avonaisen pussin kanssa tapellessa.

Kaipaisin siis ratkaisua, joka
  • - Vie rinkasta suunnilleen saman määrän kuin perus makuupussi (ja -alusta), ei mikään tilaihme tarvitse olla, mutta ei saa olla kohtuutonkaan kooltaan
  • - Korvaa soveltuvin osin sängyn eli peitto ja petivaatteet. Selän alle saa siis tarvittaessa "jotain", mutta patjan virkaa sen ei tarvitse ajaa.  
  • - kosketukseltaan miellyttävä ja ennen kaikkea ei hiostava

Ajatuksena on siis urbaani versio makuupussista. Käytettäväksi silloin kun hostelli vaatii omat lakanat tai kun kaverin sohvalla on tilaa. Retkeilyyn uskon makuualustan ja -pussin olevan edelleen paras vaihtoehto.

Googlen olen toki antanut laulaa. Suurin osa matkapeitoiksi itseään tituleeraavista ratkaisuista on lähinnä lentomaatkustamiseen tarkoitettuja. Thermalitellä oli ratkaisu, jossa peitto napsautetaan kiinni aluspatjaan ja ne muodostavat pussia väljemmän kokonaisuuden tai ainakin mainospuheet näin väittävät. Turhan tyyriitä ovat vain kokeiltavaksi.

Arvon tallaajat, onko teillä komeusta vastaavasta tai ehdotusta mistä suunnasta etsiä.


8
Tälle aiheelle ei oikein sopivaa koloa löyty, antaa sitten olla täällä.

Olen saattamassa henkilön tavaroineen Tukholmaan. Tavaramäärän takia olemme valinneet laivan, joka on siellä 5.3.

Minun olisi kuitenkin päästävä sieltä takaisin Helsinkiin seuraavana viikonloppuna. Mielellään launtaina tai sunnuntaina, mutta vielä perjantai ja maanantai ovat ok. Mukanani ei ole kuin vaatteet päällä ja reppu selässä, joten siitä ei ole rajoitteita. Samoin olen avoin käymään vaikka Gdanksin tai Ivalon kautta, jos halvat lennot sitä vaatisivat.

Kyllähän sieltä poiskin pääsee. Alustavasti katsomalla Viikkarin äkkilähtö on ~40e, finskin lennot ~70e. Risteilylahjakorttikin on mutta se on harmittavasti rajattu 2-4 henkilölle, sama rajoitus koskee myös äkkilähtöjä, mutta sen voinee kiertää "oho se ei tullut laivaan" selityksellä. Halvat lennot taas lähtivät hieman epämiellyttäviin aikoihin.

Pelkkä hinta ei ole kriteeri, nyt optimoidaan matka-aikaa, hintaa ja lähtöaikaa. 

Arvon pallikset, onko Teillä ehdotusta ongelman ratkaisuksi? Myös edes puolivakavat vinkit huomioidaan.

9
Kirotut olkoon 'halvat' lennot

Suunnitteilla on heinäkuun lopulla kulkea väli Montpellier-Barcelona "reppu selkään(*, silmät kiinni ja sinnepäin"-periaatteella kuudessa päivässä. Siis entistäkin isompi välttämättömyys mukaan on sisällöltään edes välttävä opaskirja.(**

Kävin läpi muissa ketjuissa mainittujen kirjasarjojen (Lonely Planet, Let's Go, Cooks<jotakin>, Rough) kotisivuja. Ilmeisesti on niin, että maiden välinen raja tarkoittaa sitä, että pitää hankkia sekä Espanjan, että Ranskan kirjat. LP:ltä toki löytyi Välimeri-kirja, mutta onko siitä mihinkään kun kattaa noinkin ison alueen? Uusin painos näyttää siitä olevan vuodelta 2007 eli ihan riittävän tuore(?). Rought guideista tai Let's Go:n kirjoista maakirjoja kummempia en onnistunut bongaamaan, mutta se saattaa johtua myös omasta puusilmäisyydestä. Cookin kirjat tuntuvat esittelyjen perusteella taas soveltuvan enemmän matkan suunnitteluun kuin referenssiteokseksi matkaan.

Tässä vaiheessa herää pari kysymystä mielessä:
  • Onko ko. alueella jotain yleisnimitystä, jonka kautta kannattaisi lähteä asiaa tutkimaan? Se kun jää käsittääkseni esim. Provencesta sivuun vaikka vähän leikkaakin?
  • Löytyykö sopivaa yleisluontoista teosta vai kannattaako tukeutua maakirjoihin?
  • Haikailenko sisällöltään lähinnä Sudenpentujen käsikirjaa muistuttavan fantasia-eepoksen perään?

(* reppu tai "reppu" liittyy aikaisempaan aloittomaani säikeeseen.

(** Esimerkkinä toimii hyvin kuvitteellinen tilanne siitä, että, kun saapuu Saint Pierre y hombersin pikkukaupunkiin ja tarvitsee perustarpeiden (ruoka, yösija) täyttämistä ja kenties vielä  pari hyvää vinkkiä nähtävyyksistä, löytyy kirjasta edes jotain apuja.

10
Luin nuo kantolaite aiheiset säikeet läpi ja yritin haullakin etsiä, mutta en löytänyt mitään viitettä reissukasseista.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kyseessähän on laukkutyyppi, joka kääntyy matkalaukusta repuksi ja mahdollisesti vielä olkalaukuksi sekä sopii mukavasti käsimatkatavaraksi. Ylistyssanoja olen lukenut mm. onebag.comista.Tarkoitan siis laukkua, joka olisi sukua tälle.

Henkilökohtainen kimmoke moisen hankkimiselle olisi oppia pakkaamaan vähemmän ja ennen kaikkea pelata halpalentoyhtiöiden (lue: ryanair) matkatavarasäädösten kanssa. Koska nettikuvien perusteella reissukassien osiointi on reppua/rinkkaa parempi, voi sinne pakata paremmin mielin myös kauluspaitaa ja muuta vastaavaa.

Budjettini liikkuu noin 100e tietämillä ja olenkin bongannut saksalaisesta verkkokaupasta ehdokkaan. Toisaalta löytyisi remuamiseen sopivampi, ei niin hienostunut ja halvempi vaihtoehto varustelekasta.

Kysynkin, että onko pallontallaajilla kokemusta moisista laukuista? Onko näitä myynnissä suomessa vai pitääkö sokkona tilata verkosta? Ylipäätänsä kaikki kommentit sekä vinkit ovat tervetulleita.

Sivuja: [1]