Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - varjo66

Sivuja: [1]
1
Aasia / Usva/sumu Singaporessa ja Malesiassa
« : 16.09.2015, 09:51:27 »
Voi nyt **ttu. Sumatralla on polteltu taas metsää ja ne savusumut on aiheuttaneet sen, että Singaporessa ja Malesiassa ilmanlaatu on tosi huono. Mähän olen lähdössä sunnuntaina kuukaudeksi Singapore-Tioman-Kuala Lumpur-Borneo/Sabah -akselille, mutta mites on, pitäiskö vaan muuttaa suunnitelmaa ainakin alkumatkan osalta? Näkeekö tuolla edes aurinkoa jos tilanne on tätä (http://weather.asiaone.com.sg/weather-air.php) luokkaa?

2
Hep, ensi syksylle about kuukauden reissua suunnitteleva kaipaa apua!

Varmaan joku kymmenen vuotta päässä muhinut unelma on jo korkea aika toteuttaa, ja nyt siihen on rahallisesti ja ajallisestikin mahdollisuus. Elikkäs se reppureissu Aasiaan. Aikaa n. kuukausi, eli kesälomani verran. Omatoimimatkoja on tullut harrastettua (lähinnä Euroopassa), Thaimaassa käynyt pari kertaa, joista eka oli 2008 Bangkok-Koh Tao-Koh Samui-Bangkok, mutta senkin reissun pituus vain 16pv (ja se toinen oli puhdas pakettimatka kun halvalla sai, joten ei siitä sen enempää). Eli ihan täysin noviisi en matkustamisessa ole, mutta apua ja vinkkejä kyllä tarviin tolle seuraavalle matkalle.

Alkuun mulla ei ollut mitään ajatusta minne päin Aasiassa edes haluan (kaikkialle tietty, mutta se ei ihan kuukaudessa onnistu..), mutta nyt oon saanut päähänpinttymän Borneosta. Sinne on päästävä, ainakin. Mutta minne muualle? En halua koko kuukautta olla siellä, jotain muutakin pitää nähdä. Jostain syystä himottaisi käydä nyt vihdoin myös se PADI open water diver -kurssi, jäi sieltä muutaman vuoden takaa häiritsemään kovastikin, kun en sitä Taolla aikanaan käynyt (noh, silloin ei ollut aikaa eikä rahaa siihen). Olenko ihan väärässä, että Thaimaassa olisi halvinta käydä toi sukelluskurssi (vrt. esim. Indonesia?)? Muuten mua ei välttämätä Thaimaa kiinnnosta, mutta jos kävis sukelluskurssin siellä (Taolla?) ja jatkaisi sieltä matkaa sitten jonnekin muualle ja Borneoon? Tarvitsen apua siis siinä, etten tunge kuukauteen liikaa ohjelmaa ja paikkoja. Yleisesti ottaen kiinnostaa luonto ja eläimet (siksi Borneo ja sukellus), temppelit ja rauniot ja sen sellaiset, mutta en karsasta biletystäkään sopivissa määrin.

Missä on tän hetken parhaat paikat ja minne kannattaa mennä, ehdottakaa mulle jotain reittejä/paikkoja? Ja edullisesti, totta kai :)

(Sen verran vielä minusta, että tällä hetkellä näyttää siltä että lähden reisssuun yksin, ja olen silloin syksyllä 30 vuotta täyttävä naishenkilö. Aiheuttaako turkoosi/sininen/vihreä tukka muuten noissa maissa jotain ongelmia? :D )

Sivuja: [1]