Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - MaD

Sivuja: [1]
1
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Viski-keskustelu
« : 19.12.2009, 20:24:03 »
Tulipa tuossa ihan vaan mieleen, että varmaan täältä reissaajien seasta löytyy sellaisia, jotka vaikka ihan harrastavatkin viskejä enemmissä määrin. Joten ehkä tällekkin olisi hyvä luoda oma topic, kun tuolle oluellekkin löytyy jo omansa.

Itsehhän en ole todellakaan mikään viski-tietäjä, tuntija tai oikeastaan edes harrastaja (ainakaan vielä). Lähinnä on tullut keräiltyä aina ulkomaanmatkoilta kotiin kaapin päälle viskejä. Koskaan en ole viskistä pitänyt, mutta nyt kun tuo kokoelma on alkanut karttua niin on tullut mieleen, että voisihan aiheeseen oikeasti perehtyäkkin. Keräilynä harrastus alkoi ihan sattumalta, kun satuin joskus lukio aikana ostamaan pullon viskiä Ranskasta, aivan tavallisesta marketistä. Siitä lähtien on pulloja hiljalleen kertynyt kaapin päälle. Viimeisimpänä Virosta Lauder's:a litran pullo.

Tänään päätin hetken mielijohteesta lähteä ostamaan alkosta viskiä ja myyjän suosittelujen perusteella tarttui mukaan Bowmore Islay Single Malt 12years. (39,90€ 0,7l) Täytyy myöntää, että tämähän on ihan juotavaa tavaraa kaikkiin edellisiin maistamiini viskeihin verrattuna. Oikein savun hajuista ja jälkimaussa savu tulee myös esiin erittäin hyvin.

Voisinkin ruveta tästä lähtien ostamaan viskejä alkosta silloin tällöin ja hiljalleen tutustumaan niihin ja uppoutua niiden maailmaan (alkoholisoitumaan  ;D)

Eikun vaan kaikki omia mielipiteitä ja ajatuksia viskeistä, harrastuksesta jne jne kertomaan...pääasia, että asia koskee viskiä edes jossain mielessä  ;)

Lämmittääkö sydäntä tunnetut amerikan viskit, vai onko itsellesi kultaakin kalliinpaa juuri jonkin tietyn skottilaisen tislaamon tuote...

2
Thaimaa / Koh Chang (Andaman sea)
« : 12.01.2009, 22:28:31 »
Tästä saaresta ei näytä löytyvän oikein paljoa tietoa, eikä omaa aihettakaan, joten jos jollain on siitä jotain kerrottavaa niin pistäkäähän infoa tänne. Olisi tarkoitus itsellä käydä maaliskuun loppupuolella saarella piipahtamassa, joten sitten viimestään tulee jotain tähän threadiin  ;D

Tässä parit linkit mitä tuli netistä poimittua:
http://www.andaman-island-hopping.com/islands/chang.htm
http://www.kohchang-ranong.com/ (päivitetty 2004!!)

Ja lainaus eräästä toisesta threadista:
Ko changille pääsee helpoiten Ranongista. Viimeinen vene tais mennä 14:30. Majoitusta löytyy parhaiten saaren länsipuolelta. Suosittelen Hornbill bungaloweja.
Todella halpaa, paketti turisteista ei tietoakaan. Muutamiin takkutukkiin tuli kyllä tutustuttua joten ei saari mikään aivan autio ole :) Saarella on myös hyvä politiikka, uusia maa-alueita ei myydä. Ei uusia bungaloweja, marketteja, baareja, joten ei myöskään pakettituristeja jotka tuovat rahan mukana rikollisuuden ja ukotushinnat!

Moni sanoo että Ko Chang on Ko Tao 15 vuotta sitten! 3
Matkapäiväkirjat / M aDventures -SK-
« : 12.09.2007, 08:01:15 »
Jeeps, elikka tassa nyt 2 kaverin (poikia kaikki ja ikaa about 22v.) kanssa kiertelemme kaakkois Aasiaa n. 3kk ja pidamme sielta myos paivakirjaa aina kun vain se onnistuu. Tarkoitus olisi aluksi pyoria jokunen paiva Bangkokissa, jonka jalkeen suuntaamme Taolle sukelluskurssille, sielta Takasin Bangkokin kautta Laosiin, josta edelleen Kambotzaan, Vietnamiin ja Hong Kongin kautta Shanhaihin, josta on lento takaisin Suomeen 17.12

Tanne kopsaamme livejournaliin kirjoitetut patkat ja sitten sielta voitte kayda tsekkaamassa kuvia, joita myos aina mahdollisuuden tullen sinne nappailemme. Koitamme myos pitaa ylla siella jonkun nakoista budjettia, jotta tietasi vahan missa mennaan.

http://miettinen.livejournal.com

Nonni... nyt se reissu pokaistu ihan sitten kunnolla kayntiin ja paasyt vihdoinkin tanne Bangkokkiin. Helsinkiin saavuimme jo sunnuntai iltana ja menimme yoksi Omena hotelliin jotta maanataista ei tulisi ihan niin rankka koska edessa oli kuitenkin matkustamista yli 21h ja ehdittiinpa viela muutamia kavereitakin nahda onneksi. No reissuhan ei tietysti ole mikaan, jos joku asia ei mene pieleen.... huomasimme maanantai aamuna kiinan viisumeista tutkiessamme, etta ne ovat voimassa 3 kk myontamisesta eli ennen sita olisi maahan mentava...eipa voinut konsulaatissa seta mainita mitaan kun viisumeita menin anomaan mutta eipa tullut omaa tyhmyyttakaan kylla luettua sitten turhan tarkasti yhta info hommaa. Talla hetkella olevalla viisumille meilla pitaisi menna Kiinaan jo 2. marraskuuta ja. koska lahto on vasta 17. joulukuuta takaisin suomeen niin emme todellakaan halua jo tuolloin sinne. Aiomme tanaan siis suunnatakkin Kiinan suurlahestystolle taalla ja koittaa hommata uutta viisumia.. saa nahda miten kay. Jos tama ei onnistu niin taytyy ehka sitten ottaa Vietnamista lento Hong Kong:iin ja hommata viisumi sielta kasin.

Tulomatka tanne meni suht leppoisasti vaikka se ajallisesti olikin pitka, silla saimme kutenkin valilla jaloitella lentokentille ja eritoten Qatar airwaysin (Airbus 330) koneet olivat oikein hyvia ajankulutksen suhteen, silla niissa oli jokaisella oma naytto ja kaukosaadin, ja sen takaa paasi kasiksi 80 leffaan, 120 sarjaan ja noin 300cd:seen... ja nama eivat sitten olleet mitaan tavaraa vuodelta miekka ja kirves vaan ihan uusia lattyja ja rieskoja loytyi, kuten esim. kaikki Pirates sarjan leffat ja Spidermanit jne. Ainut miinus ehka naissa koneissa oli se etta niissa oli valilla ihan pirun kylma. En ole tainnu koskaan koneessa joutua kiskomaan vilttia niskaan suunnilleen koko lennon ajaksi. Tulimme Bangkokin uudelle lentokentalle siina 7 aikaan paikallista aikaa, jonka jalkeen nappasimme bussin (150bt) Kao San Road:lle ja lahdimme metsastamaan yopaikkaa. silla vasy alkoi hieman painaa kun olimme nukkuneet n. 30 tunnin aikana ehka nelisen tuntia. Viimein "pienten" ruuhkien jalkeen paasimme tanne ja loysimmekin ihan leppoisan majapaikan ja saimme 2 hengen huoneen lisapedilla ja ilmastoinnilla hintaan 500bt. Antti ja Kalle jaivat viela vetamaan unta palloon mutta eikohan nekin sielta kohta nouse, kun pitaisi tuota viisumiasiaa lahtea selvittamaan, seka hankkimaan malaria laakkeita ja kaikkea muuta tavaraa...

Kirjoitellaanpa lisaa kuhan tulee kerrottavaa

-M

4
Matkapäiväkirjat / Berliinista Riikaan -SK-
« : 04.03.2007, 12:50:20 »
Jeps elikkas tassa ollaan jo tata kirjoitellessa kolmatta paivaa reissussa mutta kerrataanpa tahan vahan tapahtunutta jne...

Aluperin oli tarkoitus lahtea kolmen luokkakaverin kanssa reissuun Riikaan viideksi paivaksi ja varasimmekin jo lennot Ryanair:lta hyvissa ajoin.. muistaakseni tammikuussa.. hintaa menopaluullu tuli n. 35 euroa per larvi. Siina sitten tuli lahdetty itsellani matkamessuille (kiitos Urho_Kekkoselle lipuista... en ole viela lahettanyt sita postimerkkia enka karkkia :D vaikka olenkin jo ne varmaan kuukausi sitten kuoreen sullonut) ja siella tietenkin piti paasta pyorayttamaan Blue1:n onnepyoraa ja kuinka ollakkaan voittahan sielta napsahti. Venytin ilmaislennon varaamista melkein viimeiseen paivaan, koska en osannut paattaa minne lahtisin. Kuitenkin sain loppuenlopuksi mielestani kuningas idean ja paatin varata lennon Berliiniin, josta sitten kulkeutuisin omin nokkineni Riikaan kavereita vastaan. Tassa siis aikaa aina perjantaista keskiviikko iltaan asti ehtia Riikaan.

Koko reissu ei tuntunut kovin lupaavalta kun Jamsan junaan mentaessa tuli aivan helv... kova kiire ja olimme juuri junan lahtoaikaan asemalla... Tempaisin vain rinkan takakontista ja syoksyin junaan.... Hieman ennen ensimmaista pysahdyspaikkaa rupesin kuuntelemaan etta mikahan liene paikan nimi ja siina samassa kun kuulin saapuvani Jyvaskylaan olin HIEMAN hamillani, etta mita v.....  Eipa siina sitten muuta kuin olin vain hypannyt vaaraan suuntaan menevaan junaan :D Vahvaa toimintaa heti alusta alkaen.

http://www.vr.fi
http://www.blue1.fi
http://www.ryanair.com

5
Kanada ja Yhdysvallat / Hintataso jne... !!
« : 21.01.2004, 13:20:38 »
Millainen on USA:n hintataso Suomeen verrattuna?
Tulevatko esim. ruokaostokset kalliimmaksi kuin Suomessa?
Mitä hintaluokkaa ovat hostellit kaupungeissa ja entäpä vähän keskustojen ulkopuolella?

Ensi kesänä olisi suunnitelmissä lähteä käymään keverin/kavereiden kera luultavasti New Yorkissa joten kaikki tieto kaupungista otetaan ilolla vastaan.

Onko kellään kokemusta jonkin ajoneuvon vuokraamisesta USA:ssa? Jos on niin olisi mukava kuulla vähän hinnoista ja esim. papereista joita tarvitaan kun vuokrataan auto siellä.

Kuinka kalliiksi tulee suunnilleen elää 2 viikkoa USA:ssa jos nukkuu hostelleissa ja koittaa syödä mahdollisimman halvalla?

6
Aasia / Viisumit ja muut paperit!
« : 14.01.2004, 18:49:27 »
Mistä tietää missä maassa tarvitaan esim. viisumia?
Onko millään sivuilla tietoa siitä mitä asiakirjoja olisi hyvä olla mukana mentäessä johonkin maahan?

7
Onkos kukaan menossa tänä vuonna provinssirockiin?

8
Junamatkustus / Käymisen arvoisia paikkoja.
« : 08.01.2003, 16:34:22 »
Mitä käymisen arvoisia paikkoja Saksassa, Sveitsissä, Itävallassa ja Ranskassa on?
Kertokaa joistakin pienemminstä paikoista, älkää siis esim. Pariisista, Berliinistä ja muista suurkaupungeista.
Kertokaa pienistä viihtyisistä kylistä jossa voi tutustua paikallisiin tapoihin ja ihmisiin ilman, että joka paikassa häärää paljoa turisteja.

9
Junamatkustus / Halvin tapa?
« : 01.02.2003, 17:52:26 »
Tulisko halvemmaksi mennä Ruotsiin laivalla ja mennä sitten Tanskan kautta junalla (Reilikortilla) Saksaan vai, että menisi aluksi laivalla Ruotsiin ja lentää sitten jollakin halpalentoyhtiön lennolla Saksaa?
???

10
Eurooppa / Paikalliset ruuat?
« : 13.01.2003, 15:18:55 »
Onko Länsi-Euroopan maiden toreilla yleensä myytävänä kaikkea mahdollista paikallista ruokaa?
Onko kellään kokemuksia paikallisista ruuista tai toreista?
Mitä maistamisen arvoisia ruokia tiedättä?
???

11
Junamatkustus / Kohtaus paikkoja
« : 16.12.2002, 15:56:16 »
Onko kellään tietoa onko esim. Saksassa, Ranskassa, Hollannissa tai Belgiassa mitään sellaisia paikkoja mihin reilaajat kokoontuu tapaamaan toisiaan, juhlimaan ja muuten vain olemaan. Oon kuullu, että Kreikassa ois joku sellanen paikka (saari) jolle porukka kokoontuu pitämään hauskaa. Kaikki tieto otetaan vastaan!!! (Mielellellään tietoja heinäkuussa 2003 auki olevista paikoista tai tapahtumista)

12
Junamatkustus / Britanniasta mannereurooppaan?
« : 08.12.2002, 22:19:47 »
Mikä on halvin tapa matkustaa manner Euroopasta Englantiin??
Paljonko maksaa??
Onko järkevää käydä Englannissa jos aikoo kierrellä keski Eurooppaa??
 8)

13
Varusteet ja pakkaaminen / Suomen lippu
« : 26.01.2003, 22:09:18 »
8)
Oon miettiny, että kannattaisiko rinkan kylkeen pistää Suomen lippua? Herättääkö lippu kenties liikaa huomiota?

Sivuja: [1]