Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Nakke

Sivuja: [1]
1
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kimchiä
« : 04.09.2007, 11:52:42 »
Ostin juuri Stadin korelalaisesta ravintolasta kimchiä ja paitsi että se oli erinomaisen hyvää, niin myös tulisinta kimchiä mitä olen syönyt. 8€/500g eli vähän kallista mutta lievittää Koreaikävää :wink:

2
Eli urheilua..
4 kk nyt käyty ahkerasti salilla ja töihin(5km) pyöräillen tai aurinkoisina aamuina kävellen/juosten. Kun on kerrankin kiinnittänyt huomiota riittävään proteiinin saantiin, palautumiseen ja terveelliseen elämään yleensä, niin tuloksetkin ovat nousseet huimasti! Vaalea leipä, pizzat ja kaikki nopeat hiilarit pois(paitsi palautujuomasta) ja pikaruokaa tai eineksiä nyt ei tietenkään..
Penkkimaksimi on arviolta jotain 75-80kg eli suunnilleen oma paino nousee. Tarkoitus oli jouluna nostaa 100kg, mutta en jatkakkaan vanhassa duunissa ja ilmainen sali jää, joten syksyllä puntit vaihtuu taas thainyrkkeilyksi.
Vielä kun ennen vuodenvaihdetta vetää kovan muutaman viikon salitreenijakson, niin sen jälkeen kelpaa lähteä Pattayalle parin kuukauden lomalle :D

Mitäs muut?

3
Suomen tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen haluaisi, että miesten ja naisten välistä tasa-arvoa pitäisi puntaroida uudestaan hiusten pituudessa. Nykyään naiset saavat pitää pitkiä hiuksia armeijassa, mutta siihen on muovailtu säädöksiä
http://www.mil.fi/ruotuvaki/index.dsp?aid=3290

On tasa-arvovaltuutettu puuttunut räikeään epäkohtaan, että oikeen tukan pituuteen..
Tosiasiassa miesten pakollinen asevelvollisuus on ihan oikeaa sukupuoleen perustuvaa syrjintää, josta pitäisi päästä eroon.

Niin kauan kun palkka-armeijaa pidetään liian kalliina ja/tai Suomen oloihin soveltumattomana, niin naisista pitää tehdä asevelvollisia.
Ei voi olla niin, että ihmiset asetetaan lailla näin eriarvoiseen asemaan pelkän sukupuolen perusteella.

Ja jos joku on sitä mieltä että ei armeija ole naisten paikka, niin saman tien naiset voi sitten varmaan poistua työpaikoilta ja yliopistoilta sinne nyrkin ja hellan väliin minne sukupuolensa perusteella soveltuvat.

4
Iltalehdesta osui silmaan:

Poliisi epäilee 33-vuotiasta helsinkiläismiestä yli sadasta alaikäisiin kohdistuneesta seksirikoksesta.
Rikoskomisario Jonna Turunen vahvistaa STT:lle, että kaikki epäillyn uhrit ovat poikia.
Miehen uskotaan syyllistyneen muun muassa lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, sukupuoliyhteyteen pakottamiseen ja seksuaalipalvelujen ostamiseen nuorelta. .

Poliisin epäilynä on, että osa lapsista ja nuorista on saanut rahaa tai tavaraa vastineeksi seksistä. Epäillyn uhrit ovat 13-17-vuotiaita. Miehen uskotaan myös pitäneen hallussaan lähes sataa kuvaa, jotka poliisi on luokitellut lapsipornoksi.

- Kyse on tavallisesta suomalaisesta miehestä, Turunen sanoo


Ehkapa juuri miehen tavallisuudesta johtuen odotettavissa olevan rangaistusken pituus ei paata huimaa, ehka joku 2-3 vuotta, josta ensikertalainen lusii puolet :roll:

Pitaisi tehda niinkuin taalla Thaimaassa, eli jonkun raiskaajan/pedofiilin jaadessa kiinni pannaan pussi paahan ja ammutaan muutama kerta takaraivoon. Raporttiin kirjataan itsemurha.Muokkasin otsikkoa aiheeseen sopivammaksi. Nyt en muuten moderoi kun itse olen keskustelussa. PetraJii-mode

5
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Taikatemppuja
« : 18.07.2006, 21:47:51 »
Tuli kaytya Pattayalla lomailemassa ja sattui seuraavaa:

Joku harvahammas tuli baarissa esittelemaan liikkuvaa tulitikkuaskia. Se naytti ihan oikeasti liikkuvan itsekseen. Taitavasti han sai askin ja muutaman muun esineen yksinkertaisesti haviamaan.
Seuraavaksi han laittoi nelja 5baht kolikkoa kateeni ja kaski sulkea nyrkin. Nain tein ja kun avasin nyrkin, rahat olivat havinneet :shock:  Leikillaan syytti mun pollineen hanen rahansa :lol:  
Sitten han pani vaahtomuvista tehdyt miehen ja naisen kuvan nyrkkiini, kaski ravistella ja kun avasin nyrkin, tulos oli nelja pienempaa vaahtumuovista tehtya kuvatusta; Lapsia!

Jossain vaiheessa han otti tupakan kadestani ja heitti sen pois, muutaman sekunnin paasta rupesi tulemaan savua suusta ja sieltahan lopulta loytyi pureskeltu tupakka!

Ihan kasittamattomia temppuja noin 10min, jonka jalkeen han pyysi 10baht tippia. Maksoin 20b, jota han kiitteli ja sanoi sen riittavan safkaan. Harvahammas oli lahtemassa pois, mutta pyysin kertomaan temppujen idean, lupasin maksaa 100b. Ei kaynyt, jonka jalkeen korotin 200b. Jannu vaan nauroi ja havisi koko baarista, eika mennyt seuraavaan poytaan esittelemaan temppujaan :shock:

Kysyin tyttoystavaltani onko han nahnyt mitaan vastaavaa, mutta han vain pyoritteli paataan..
Onko vastaavia kokemuksia?!

6
Thaimaa / Huone tarjolla Bangkokissa
« : 17.02.2006, 15:49:47 »
Meikalainen on maksanut vuokran 6.3 saakka. Kuitenkin lahden pois noin 28.2 eli huone olisi tarjolla vahaksi aikaa jollekkin.

Tosi asiallinen ja siisti paikka, reilu 5min kavely Surasakin sky trainille..

Jos jotain kiinnostaa niin yv;ta vaan vaikka!

http://www.sathornsaintview.com/SSV.htm

7
Thaimaa / Ko Phangan
« : 16.02.2006, 10:13:25 »
Sattuneesta syysta haluan paasta ainakin kuukaudeksi juuri kyseiselle saarella. Onko kokemuksia?

Full moonit, baarit, yoelama ym. ei nyt talla kertaa voisi vahempaa kiinnostaa. Em. asioiden peraan ei Bangkokista kannata poistua :D

Mitenka on, onko paikassa paljon turisteja ei full moon aikaan? Kiva jos on vahan mutta paljoa ei tarvitsisi olla..
Loytyyko hyvaa bungaloa tai vastaavaa mahdollisimman kaukaa full moon alueesta?

8
Aasia / Nakokulmia Aasian ja Lansimaan kulttuureihin
« : 04.02.2006, 13:10:55 »
Tassapa osa meikalaisen tekemasta koulutehtavavasta. Ajattelin "julkaista" sen taalla, koska ensinnakin ajattelen siina olevan ihan asiallista tietoa ja pohdiskelua Thaimaan, Aasian ja Lansimaiden kulttuureista.
Toiseksi olen kiinnostunut saamaan palautetta niin sisallosta kuin muutenkin, viitteiden merkitsemistapa ym. Tehtavan pitaisi olla korkeakoulutasoa.. Varsinkin Thaimaassa asuneiden tai muuten vaan Thai kulttuurista ja/tai Aasian kulttuureista kiinnostuneiden kommentit kiinnostaa!
Mutta siis ihan kuka vaan voi kommentoida/keskustella, ja jos tuntuu etta palaute on sita luokkaa etta ei ilkea julkisesti antaa, niin YV kay hyvin :D
Ja Modet siirtakoot muualle/kokonaan pois jos silta tuntuu..


Kulttuurillisia eroja

Yhtena Lansimaisen kulttuurin merkittavimpana piirteena, verrattuna Aasialaiseen kulttuuriin, on pidetty yksilollisyytta ja itsenaisyytta. Itsenaisyys tarkoittaa ainakin rohkeutta pystya tekemaan asiat itse, sen sijaan etta tekisi ne ryhmassa. Ihmisen pitaa myos pystya esittamaan omat eriavat mielipiteensa, vaikka se tarkottaisi riitaantumista pomon kanssa. Lisaksi ihmisen taytyy selvita elamasta ilman muiden taloudellista ja fyysista huolenpitoa (Pirazzi ym. 2004, 40). Lansimaissa lasta kasvatetaankin alusta saakka olemaan itsenainen. Lasta painostetaan kesatoihin, vaikka vanhemmilla olisi varaa antaa hanelle rahaa, koska vanhemmat ovat ylpeita jalkikasvun tienatessa omat rahansa. Murrosiassa nuoren kiukuttelua ja kapinaa ei pideta pahana, vaan sita pidetaan hyvana merkkina lapsen kehityksessa kohti itsenaista elamaa. Aasiassa nuoren kapinaa vanhempia vastaan ei suvaittaisi. Jos Suomessa joku asuu 25 vuotiaana viela vanhempiensa luona, hanta pidetaan helposti kummallisena. Viimeistaan tuossa iassa ihmisen pitaisi Lansimaisen ajattelutavan mukaan olla tarpeeksi kypsa aloittamaan oma itsenaisen elamansa ilman vanhempien tukea. Itsenaisyys on Lansimaissa arvo ja itsenaiset ihmiset yksinkertaisesti saavat enemman kunnioitusta kanssaihmisiltaan. Naisetkaan eivat ole enaa tyytyvaisia perinteiseen kotiaidin rooliin, jossa he ovat riippuvaisia miehensa tuloista. Suomessa suurin osa korkeakouluopiskelijoista on jo nyt naisia, ja jatkossa naisten panos taloudelle ja politiikalle tulee entisestaan kasvamaan. Thaimaassa naiset eivat ymmarra miksi joku nainen haluaa toihin, jos hanella on mahdollisuus jaada kotiin ja huolehtia perheesta ja lapsista (Pirazzi ym. 1997, 122).

Aasian maissa tilanne on hyvin erilainen. Aasiassa yhteisollisyys on arvo. Useissa Aasian maissa ihmiset asuvat Lansimaiden mittapuun mukaan hyvin tiiviisti. Monesti usea sukupolvi asuu saman katon alla. Yleensa jo yliopistosta valmistuneet  perheettomat Thait asuvat yhdessa kavereidensa kanssa(jos eivat asu vanhempiensa luona), sen sijaan etta asuisivat omassa yksiossa tai kaksiossa niinkuin Suomessa on tapana. Thai kulttuuriin kuuluu olennaisena osana kasitys siita, etta elaman pitaa olla hauskaa. Jopa tyonteon pitaa sisaltaa elementteja hauskasta, muuten siita tulee automaattisesti tylsaa ja ikavaa. Ja ilmiselvaa on, etta yhteisollisyys on hauskaa! Thait haluavat tyoskennella muiden ihmisten kanssa. He paitsi asuvat niin myos syovat ja viettavat kaiken aikansa muiden ihmisten seurassa. Siina missa Suomalainen haluaa valilla omaa tilaa ja aikaa jopa tytto- /poikaystavaltaan, Thait eivat voi ymmartaa minka takia kukaan haluaisi olla yksin, edes pienta hetkea.

Kulttuurilliset erot Aasian ja Lansimaiden valilla nakyvat jokapaivaisessa elamassa. Ensimmaisena esimerkkina oli halu tehda asiat yhdessa, toisena esimerkkina voidaan pitaa vaikka vanhusten asemaa. Suomessa monet vanhemmat eivat ikaantyessaan halua olla taakkana lapsilleen, vaan sinnittelevat yksin omassa asunnossaan, kunnes on pakko muuttaa vanhainkotiin. Vanhuus vietetaan sitten erossa perheenjasenista, ja kun siihen lisataan yhteiskunnan tekemat leikkaukset terveyden- ja sosiaalihuoltoon, on seurauksena masentuneita, tylsistyneita ja yksinaisia vanhuksia.

Aasiassa sen sijaan pidetaan itsestaan selvana, etta lapset pitavat huolta vanhemmistaan. Tama perinne on tosin pikkuhiljaa murtumassa. Esimerkiksi japanissa kehitys on nuorison toimesta voimakkaampaa kuin Thaimaassa, mutta elaa kuitenkin vahvana edelleen (Shelley, 2001, 212). Thaimaassa monet aikuiset nuoret miehet ja naiset asuvat pitkaan vanhempiensa luona ja pitavat huolta heista. He tukevat vanhempiaan myos rahallisesti, jos tarve vaatii. Ei ole harvinaista etta Thai tyoskentelee Bangkokissa ja lahettaa lahes kaikki tienaamansa rahat kotiin vanhemmilleen. Moni Thai on ihmetellyt  kun matkustelen ulkomailla ja opiskelen thain kielta, ilman sen kummempaa hyotynakokulmaa. Mita vanhemmat siihen sanovat? Thaimaassa vanhemmat eivat valttamatta hyvaksy edes lapsensa toiseen kaupunkiin muuttoa, ja hyvin usein nuori asettaa vanhempiensa tahdon oman tahtonsa edelle. Ei ole myoskaan harvinaista etta nuori rupeaa opiskelemaan laakariksi, niinkuin vanhemmat haluavat, eika insinooriksi, niinkuin itse haluaisi. Tallainen on Lansimaissa auktoriteetin eli vanhempien tahtoon alistumista ja sita pidetaan melkoisena “munattomuutena”. Lapset pitavat myos huolta vanhemmistaan, koska vanhuutta (ja sen myota tulevaa viisautta seka elamankokemusta) kunnioitetaan ihan eri tavalla kuin Lansimaissa. Sen huomaa jopa Aasiassa kadulla kavellessa. Useimpien vanhusten kasvoilta loistaa yhteison antamasta arvostuksesta ja kunnioituksesta tuleva itsekunnioitus, joka Lansimaissa vanhuksilta monesti puuttuu. Pahimmillaan Lansimainen tulos- ja suorituskeskeinen ajattelutapa pitaa vanhuksia yksinkertaisesti hyodyttomina.

Kaikki Aasian kulttuurit ovat olleet jo jonkun aikaa alttiina Lansimaisen kulttuurin vaikutukselle. (Tietenkin myos toisinpain, mutta enemman Lansimaat vaikuttavat Aasiaan kuin painvastoin.) Esimerkiksi Japani ja Kiina olivat pitkaan taysin eristyksissa muusta maailmasta, mutta nykyaan globalosaatio; Yritysten ja hallitusten kansainvalinen yhteistyo, ihmisten matkustelu seka erityisesti Hollywood ja Lansimainen pop kulttuuri ovat voimakkaasti vaikuttaneet naiden, seka muiden Aasian maiden ihmisiin, erityisesti nuorisoon. Thaimaassa taman huomaa ensimmaiseksi Mcdonadseista, Starbuck kahviloista, seka muista ylikansallisista yrityksista. Seuraavaksi silmaan saattaa pistaa, etta monet Thait kattelevat Lansimaalaista, sen sijaan etta tekisivat wain, joka on perinteinen Thai tervehdys. Lansimaisen kulttuurin vaikuttaminen Aasialaiseen kulttuuriin tarkoittaa Aasialaisen kulttuurin muuttumista, ja se tuo mukanaan muunmuassa yksilollistymista seka mielenterveysongelmien kasvua. Aihetta ollaan viimeaikoina kasitelty Thaimaan mediassa laajalti, ja yleisesti ottaen voidaan sanoa etta Thait ovat ihmeissaan. Raa-at vakivallanteot ovat huomattavasti yleistyneet ja niita pidetaan merkkina mielenterveysongelmien kasvusta. Pitkaan jatkunut talouskasvu on tuonut kansalle vaurautta mutta monet ihmiset tuntuvat voivan huonommin kuin ennen. Missa on vika?


Mielenterveysongelmia hymyn maassa –Onko niita?

Mielenterveysongelmat ovat pitkaan olleet Thaimaassa tabu, ja vasta viime aikoina niita on ruvettu tilastoimaan, ja niista on ruvettu avoimesti puhumaan. Thaimaa on perinteisesti ollut yhteisollisyyteen perustuva yhteiskunta, paikallisine uskomuksineen ja perinteineen. Ihmisen kohdatessa ongelmia, han on voinut luottaa saavansa tukea kanssaihmisiltaan (Drodge, 11/05, 112). Tukea ja huolenpitoa ovat antaneet muunmuassa perhe (joka Thaimaassa kasittaa monesti kaikki lahisukulaiset), kylayhteiso, paikallinen temppeli ja munkit seka erilaiset ennustajat (Thait ovat perinteisesti olleet taikauskoisia).
Kaupungistuminen ja Lansimaistuminen ovat osaltaan vaikuttaneet naiden vanhojen perinteiden murtumiseen. Yhteisollisyydesta kohti yksilollisyytta on suuri muutos Thaimaan yhteiskunnassa. Kun tekee tata koulutehtavaa Bangkokin halvimmassa(?) internet kahvilassa, saa jonkunlaisen kasityksen tasta meneillaan olevasta kehityksesta. Thaimaan kannalta on tietenkin hyva, etta lapset oppivat kayttamaan tietokoneita ja internettia, mutta silla on myos kaantopuolensa. Itse olen valilla tehnyt internetkahvilassa koulutehtavia aamusta iltaan, ja pannut merkille, etta aina suunnilleen samat lapset ilmestyvat koulupaivan jalkeen pelailemaan tietokonetta, ja lahtevat samaan aikaan kuin mina, eli illalla. Monet lapsista ovat myos selvasti ylipainoisia. Kun vierailee maaseudun kylissa, siella ei nay yhtaan ylipainoista, ei aikuisia, eika varsinkaan lapsia. Amerikkalaiset pikaruokalat ja liikuntaharrastusten vaihtuminen tietokoneisiin tulivat jalkijunassa, mutta tekevat nykyaan tehtavaansa Thaimaassakin.

Thaimaan lahihistoriassa on kaksi merkittavaa kansakuntaa kohdannutta kriisia.
Vuonna 1997 tapahtuneessa taloukriisissa moni menetti tyonsa ja omaisuutensa, ja joutui taloudellisesti “puille paljaille”. Toinen merkittava kriisi oli Joulukuussa 2004. Thaimaan lansi rannikolle iski hyokyaalto, joka tappoi tuhansia ihmisia. Monet menettivat paitsi laheisensa niin myos koko omaisuutensa. Pahiten karsivat jo ennakkoon koyhat kalastajat, joilta meni hyokyaallon mukana elannon hankkimiseen tarvittavat valineet. Kriisilla oli paha vaikutus myos Thaimaan turismiteollisuudelle, joka on erittain tarkea Thaimaan taloudelle. Taman tyyliset kriisit aiheuttivat mielenterveyshairioita ja saattoivat monien kohdalla toimia ikaankuin laukaisevana tekijana piilevan  mielenterveysongelman syntymisessa (Drodge, 11/05, 113). Suomessa monet joutuivat tiukoille 90 luvun alun laman seurauksena, mutta velkavankeudesta huolimatta ihmisilla on sentaan jonkunlainen sosiaaliturva, missa esimerkiksi ruoan ja tarvittavien laakkeiden saanti on turvattu. Thaimaassa ei sosiaaliturvaa, sellaisena kuin me Suomalaiset sen kasitamme, yksinkertaisesti ole. Silloin kuin ihminen on taalla “puilla paljailla”, se tarkoittaa etta hanella ei ole mitaan muuta kuin paallaan olevat vaatteet, eika ole mitaan julkista tahoa joka hanta auttaisi. Joku on tassa tilanteessa tarpeeksi vahva selviytymaan, jostain tulee juoppo tai narkomaani, ja joku sairastuu masennukseen tai skitsofreniaan.

Nakyvimpina merkkeina Thaimaalaisten mielihairiosta ovat raaistuneet ja taysin jerjettomat vakivallanteot. (Toistaiseksi ollaan kuitenkin hyvin kaukana Suomen oloista, joissa harva se paiva isa, tai jopa aiti tappaa perheensa ja lapsensa.) Alkoholin ja muiden huumeiden vaarinkaytto on myoskin kasvanut (huolimatta siita etta paaministeri julisti hiljattain erittain verisen huumesodan voitetuksi), ja loogista on, etta itsemurhat kasvavat samassa tahdissa. (Drodge, 11/05, 117.)

Taloukriisin jalkeen alkanut talouskasvu tuo vaurautta kansalle ja vahentaa tehokkaasti koyhyytta (Remes, 2004 ). Se ei kuitenkaan valitettavasti jakaudu tasaisesti. Talouskasvusta hyodyn korjaavat kaupunkien asukkaat, erityisesti keskiluokka ja rikkaat. Globalisaatio ja talouskasvu tarkoittavat lisaantyvaa suur- ja ylikansallisten yritysten valtaa Thaimaan luonnonvaroista, jotka nykyaan kuuluvat suurimmaksi osaksi valtiolle seka rikkaalle eliitille, eika tavalliselle kansalle.
Kylänvanhin Prayong Ronarong Etelä-Thaimaalaisesta Nakhon Si Thammaratin maakunnasta kiteytti oman kylansa aseman seuraavasti: "Olemme köyhiä koska meillä ei ole vaikutusvaltaa luonnonvarojemme käytön suhteen. Tämä on vienyt meiltä mahdollisuuden kaikilla elämän aloilla, olkoon se koulutusta, terveydenhuoltoa tai tuotantoa. Olemme köyhiä koska emme tunne enää itseämme ja juuriamme. Olemme antaneet valtion viranomaisten johtaa meidät harhaan; he ovat kertoneet meille, että rikastuisimme jos olisimme mukana markkinatalouden ja kuluttamisen kilpailussa. Tämän vuoksi olemme nyt niin pahoin velkaantuneita." (Bangkok Post, 21.12 2000.)
Ei ole yllattavaa, etta mielenterveyshairiot ovat kasvaneet ennen niin luonnon kuin itsensakin kanssa tasapainossa elaneiden kylalaisten keskuudessa.

Thait kuitenkin haluavat muutoksia, siita kertovat hiljattain olleet massamielenosoitukset hallituksen ajamaa valtiollisen energiayhtiön yksityistämistä vastaan, seka Bangkokissa laheisen Lumphini puiston tietamille kokoontuvat ihmiset, jotka vastustavat Thaimaan paaministeri Thaksin Shinawatraa ja hanen politiikkaansa.


Lopuksi

Thaimaalainen riisinviljelija ja Suomalainen informaatioteknologiatyontekija elavat erittain erilaisessa ymparistossa. Siina missa Suomalaisella tyontekijalla on elamassaan sen miljoona mahdollisuutta valittavanaan, ei Thaimaalaisella riisinviljelijalla kaytannossa ole paljoakaan vaihtoehtoja. Han on aina ollut riisinviljelija ja han tulee aina olemaan riisinviljelija. Mihin han lahtisi oman perheensa ja yhteisonsa luota?  Yhteisollisyyden menetys on iso asia, mutta voisiko yhtena syyna kaupungistumisen ja Lansimaistumisen mukanaan tuomiin mielenterveysongelmiin olla myos se, etta kaikkien paa ei kesta liiallista informaatiotulvaa ja valinnan vapautta, seka siihen liittyvaa yhteiskunnan ja kanssaihmisten taholta tulevaa painetta? Ihmiset eivat enaa tunne itseansa ja juuriansa, aivan kuin ihmiset Nakhon Si Thammaratin maakunnan kylassa.


Lahteet:


Pirazzi, Chris & Vasant, Vitida 2004. Thailand Fever- A road map for Thai-  Western relationships (4.painos). Bangkok: Paiboon Poomsan Publishing.

Shelley, Rex & Makiuchi, Reiko 2001. Culture Shock: Japan (3. painos) Graphic Arts Center Publishing.

Drodge, Karen 2005. Thai perspectives on menthal health. Big Chilli 11/2005, 112-118.

Ekachai, Sanitsuda 2000. So spoke the people –To what avail. Bangkok Post 21.12.2000, 13

Hintikka, Kari 2004. Ulkoasiainministerio kehitysyhteistyo. Viitattu 1.2.2006. http://global.finland.fi/uutiset/teksti_popup.php?id=3227

9
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Missa syot?
« : 31.01.2006, 12:16:47 »
Ruokakeskusteluja on ollut mutta ajattelin avata uuden vahan uudenlaisesta nakokulmasta.

Taalla Thaimaassa pistaa aina silmaan seuraavanlainen asia:
Mcdonaldsit, Subwayt ja Starfucks-kahvilat aina taynna farangeja! Minka ihmeen takia jengi haluaa syoda Thaimaassa niinkuin kotona?
Siina ihmetyttaa ensinnakin se etta safka on melkoisesti kalliimpaa kuin paikallinen safka. Toinen asia on se etta esim. Mcdonaldsin safka on tietenkin paljon epaterveellisempaa kuin esimerkiksi Thai-ruoka. Ja kolmanneksi, tuntuu oikeestaan uskomattomalta ajatella etta jonkun makuaisti on niin vaaristynyt etta pitaa jotain roskaruokaa paremman makuisena kuin mita tahansa Aasialaista ruokaa :shock: Ja lopuksi, kun olen esimerkiksi Thaimaassa, koitan valttaa tukemasta ylikansallisia firmoja, varsinkaan mitaan Mcdonaldseja, pysyisivat siella Jenkeissa :!:

Sitten nama normaalien hotellien ravintolat:
Ruoka verrattuna halvimpiin katukuppiloihin on paljon huonompaa, ja tietenkin joku 4-5 kertaa kalliimpaa. Esim. nyt asustelen paikassa minka alakerrassa on ihan makeesti sisustettu ravintola mutta mutta.. Kaksi kertaa syonyt sielle ja kolmatta ei ihan heti tule. Mielummin kayn hakemassa kulman takaa katukuppilasta kanaa, riisia ja papaya salaattia. Aivan saatanan paljon parempaa, ja puolet halvempaa.

Jotkut tuntuvat valttavan juuri katukuppiloita. Ovat muka epahygieenisia paikkoja. En usko! Monissa katukuppiloissa kokki paistaa safkat silmiesi edessa, naet ainakin jos han kaivaa nenaa samalla :D  Kannattaa tietenkin vahan katella mihin menee, ja valttaa paikkoja missa on tavallista enemman karpasia mutta sellainen paikka missa on paljon paikallisia syomassa pitaisi olla ihan OK. Eika naa Suomalaiset grillitkaan mitaan puhtauden perikuvia ole :roll:

Ainoan ripulin olen saanut ison ruokakaupan salaattipoydasta.

10
Yleinen / Erilaista elämää ulkomailla
« : 07.10.2005, 17:23:16 »
Yleensähän vissiin ulkomailla matkustellessa kierrellään katselemassa nähtävyyksiä, tai sitten kierrellään muuten vaan. Jotain kiinnostaa bilettäminen, jotain paikallisiin ja/tai muihin reissaajiin tutustuminen tai kaikki em. Sitten saatetaan mennä töihin/opiskelemaan..

Lähinnä Aasiaan liittyen: onko kukaan ollut esim.Thaimaassa jossain luostarissa meditoimassa tai Intiassa harrastamassa joogaa. Tai kenties Japani ja Korea ovatkin ehdottomia paikkoja Zenin harjoittamiseen!? Kokemuksia/mielipiteitä olis kiva kuulla!

11
Thaimaa / Asuminen Bangkokissa
« : 22.09.2005, 11:16:07 »
Hei onko kellään kokemusta tai tietoa asunnon vuokraamisesta Bangkokista?

12
Yleinen / YK-joukot
« : 01.09.2005, 12:17:19 »
Ei ole vissiin hirveästi jos ollenkaan ollut juttua YK-joukoista täällä. Onko kellään kokemuksia? Itselläni olisi hinku vaikka Kosovoon mutta aikoinaan käyty RUK yllättävästi laittaa kapuloita rattaisiinkun ei ole mitään "järkevää" ammattikoulutusta enkä myöskään palvellut valmiusjoukoissa. Eli siis reservin upseerien on vaikea päästä, ryhmänjohtaja ja miehistöpohjalta olis helpompaa. Mutta ei kai auta muu kuin ruveta opettelemaan kieliä niin ehkä se oma pätevyys joukkoihin sillä nousee. :shock:

Monet ovat ainakin kehuneet työyhteisöä joukoissa ja tuskin monessa paikassa on mahdollisuus saada johtamiskokemusta yhtä vaativasta paikasta. Niin ja vuoden komennuksen jälkeen sitä voi lähteä vaikka mihinpäin maailmaa reissuun kun rahaa pitäisi kaiken järjen mukaan olla reilusti säästössä :lol:

13
Aasia / Korea
« : 11.07.2005, 20:47:55 »
Tutustuin Sydneyssä asuessani Moniin Korealaisiin ja  heidän kauttaan sitten kiinnostuinkin maasta ja kulttuurista. Tallaajissa näytti olleen vähän juttua Koreasta eli haluaisiko joku kertoa Koreassa reissaamisesta tai opiskelusta? Itse oon suunnitellut lähteväni vaihtariks/työharjoittelijaks sinne.. Myös Japani, Kiina  ja Taiwan kiinnostaa!

14
Thaimaa / Thainyrkkeilya
« : 25.03.2005, 03:45:43 »
Onko jollain kokemusta Thainyrkkeilyn treenaamisesta Thaimaassa? Itse oon joskus aikoinaan lajia snadisti harrastanut ja nyt kun oon lajin emamaahan menossa tekisi mieli vetaa joku kuukauden setti jossain leirilla. Lahinna mietityttaa opetuksen taso ja paikallisten suhtautuminen vieraisiin?

Sivuja: [1]