Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Urho_Kekkonen

Sivuja: [1]
1
En huomannut että tästä olisi kukaan muu vielä täällä kertonut. Luulisin kiinnostavan ainakin muutamaa kanssatallaajaa. BBC:n uutinen. Tunnettu puolalainen toimittaja ja kirjailija menehtyi 74-vuotiaana sydänleikkauksen jälkeen.

Kaikki neljä kuolemantuomiota jäivät siis panematta täytäntöön. Kapuscinskin teoksista on käännetty suomeksi ainakin Afrikka-aiheinen Eebenpuu, Haile Selassiesta kertova Keisari ja Neuvostoliitosta kertova Imperiumi. Voin suositella kaikkia. Miehen nimissä lienee eräänlainen maailmanennätys: hän oli paikan päällä 27 vallankaappauksen tai -kumouksen tapahtuessa.

2
Näyttää siltä, että mulle olisi työnantajani kautta jäämässä käsiin noin puolentusinaa lippua matkamessuille. Ajattelin antaa ne ihmisille joita asia kiinnostaa.

Siis, jos joku haluaa ilmaisen pääsylipun (norm. hinta 12€) tämän vuoden matkamessuille, lähettäköön mulle yksityisviestin tänään (ke 17.1.2007) kello 16 mennessä, ja ilmoittakoon postiosoitteensa, niin posti tuo perjantaina lipun noin kuudelle nopeimmalle.

Jos olette kilttejä, voitte sitten lähettää paluupostissa mulle 1. luokan postimerkin jolla korvaatte asiasta mulle aiheutuneet kulut.

3
Eurooppa / Jonnekin joulun aikoihin
« : 16.09.2003, 15:29:33 »
Toivon mukaan olisimme puolisoni kanssa lähdössä joulun aikoihin (jouluksi ja/tai joulun ja uudenvuoden välillä - itse uudenvuodenyötä emme valitettavasti voi viettää matkoilla) jonnekin. Koska meillä on vaikeuksia päättää minne mennä, pyydän, arvoisat kanssatallaajat, jo suunnitteluvaiheessa apuanne.

Aikaa on käytössä vähän, noin 3 yötä perillä. Näin ollen tarkoituksena on käydä yhdellä tai korkeintaan kahdella eri paikkakunnalla. Rahaa on vielä vähemmän. Eli paikan pitäisi olla suhteellisen nopeasti saavutettavissa Suomesta käsin, ja matka-, majoitus- ym. kustannusten tulisi olla niin alhaiset kuin mahdollista. Tarkoituksenamme olisi tavallisista matkustustavoistamme poiketen ottaa suhteellisen rennosti eli viettää selvästi alle 8 tuntia/päivä historiallisiin tai luonnonnähtävyyksiin, museoihin yms tutustumalla.

Pietaria olemme miettineet, mutta viisumikustannukset saattavat torpedoida suunnitelman. Lisäksi tunnen muutenkin suurta vastenmielisyyttä viisumikiusaamista ja muita sellaisia asioita kohtaan. Toki tiedän että Pietariin päästäkseen kannattaa nähdä varsin paljonkin vaivaa, olen siellä muutamankin kerran käynyt, mutta edellinen visiitti tapahtui Boris Jeltsinin vielä hallitessa. Vetoankin keskuudessamme vaikuttaviin Venäjä-asiantuntijoihin: puhukaa minut ympäri valitsemaan Pietari, ja kertokaa miten voin minimoida viisumibyrokratiasta aiheutuvat kustannukset ja riesan.

Ja sitten niitä muita vaihtoehtoja. Riika ja Vilna tietysti tulevat mieleen. Kummatkin kiinnostavat, Riiassa olen viettänyt noin 16 tuntia joista puolet nukkuen, Vilnassa en ole käynyt koskaan. Kumpikin ovat varmasti kiehtovia paikkoja. Kertokaa niistä lisää. Entä mitä muita edellä mainitut edellytykset täyttäviä paikkoja tiedätte, Baltiassa tai jossain aivan muualla?

Sitten olisi tarkoitus tietenkin kokea jotain uutta ja jännää. Missä olisi nähtävissä jotain jouluun tai uuteenvuoteen liittyvää tai liittymätöntä meininkiä jonka kokeminen voisi kulttuurivaikutteille altistamisen kautta sivistää meitä ja/tai mahdollistaa hyviin bileisiin osallistumisen?

Olemme äärimmäisen kiitollisia kaikesta hyödyllisestä ja/tai hauskasta mitä mahdollisesti haluatte sanoa meille.

4
Lainaus

Järkesi on samalla tasolla minun vastaavan kanssa. EI!

Tuolla Ryanair-ketjussa isukki vain heittelee solvauksia viattomien palstalaisten suuntaan. Hyi olkoon.

(Pyydän anteeksi ylläolevaa huonoa vappuhuumoria)

5
Matkapäiväkirjat / Ei mikään matkapäiväkirja (SK)
« : 28.01.2003, 15:59:20 »
Niin, ei täällä mitään matkapäiväkirjaa ole. Täällä on vain linkki sivuille joille laitoin pari eri paikoissa ottamaani kuvaa. Mutta kun en mä keksinyt mihin muuhunkaan osastoon tää olis sopinut.

http://www.uta.fi/~ma54441/maailma/

Lisääkin koitan laittaa, kun vaan saisi skannatuksi ja aikaiseksi. Esim. Norjasta on muutama kilo kuvia joita olen joskus ajatellut julkistaa.

WWW-suunnitteluun en viitsinyt rajallisia resurssejani kovin suuresti käyttää, en edes väitä että kuvat olisivat valokuvaustaiteellisia, ja sitä paitsi ne kotihakemistoni tilarajoitusten vuoksi ovat pieniä.

6
Olen näistä mm. siinä Islanti-otsikossa jotain kirjoitellutkin, toivottavasti kukaan ei pahoita mieltään mahdollisesta toistosta.

Itse olen ollut töissä Suomen lisäksi kolmessa eri maassa, Saksassa, Islannissa ja Norjassa.

Saksassa olin vuonna 1994. Asuin sukulaisten luona ja työpaikkakin järjestyi heidän tuttavansa tuttavan firmassa. En olisi huonolla kielitaidolla ja nuorena sekä tyhmänä muuten pärjännytkään. Työpaikka oli taimitarha, työ ja esimiehet kamalia. Palkkaa 9DM/tunti (tuolloin 27mk). Veroja ei mennyt kun olin vain 6 viikkoa. Mukavaa oli kansainvälinen työporukka, meitä oli Saksan lisäksi Espanjasta, Portugalista, Puolasta, Ruotsista Turkista ja Marokosta, ainakin. Työajat olivat normaalit 8-17 tunnin lounastauolla. Silloin tällöin vastaavanlaisia paikkoja Saksassa ja mm. Hollannissa on näkynyt tarjolla ainakin EUREsissa (www.eures-jobs.com).

Islannissa olin maatilalla vuonna 1998. Työn sain Nordjobb-ohjelmasta, http://nordjobb.3tag.com/ eikä minun tarvinnut huolehtia juuri mistään. Koska olin töissä maatilalla, sain asunnon ja ruuan ilmaiseksi, silloin tällöin autokyytejä ym., ja vielä rahaakin 30 000 ISK (silloin noiun 2400mk)/kk. Veroja ei mennyt, ja kun olin reilut 3 kk töissä, maksoin tuolla rahalla lentoliput ees-taas ja vielä riitti kohtuulliseen hauskanpitoon Islannissakin. Työ oli fyysisesti jumalattoman rankkaa, työajat 8h/pvä 5pv/vko, viikonloput vapaat.

Pohjola-Norden ry harjoittaa törkeää ikärasismia, eli Nordjobb on vain alle 24v.: Islannin työpaikkoja ilmoitellaan kyllä säännöllisesti meikäläisessäkin työkkärissä (www.mol.fi tai kotikuntasi työvoimatoimisto), ja myös EURESissa. Nordjobbiin pitää hakemus kirjoittaa ruotsiksi, muuten Islannissa englanti on noin miljuuna kertaa käyttökelpoisempi kieli. Lisätietoja esim. Scanrail &Pohjoismaat - osastosta löytyvästä otsikosta "Islanti".

Kesät 1999 ja 2000 olin Norjan vuonoilla hotellissa laukunkantajana, töihini kuului ihan kaikkea muutakin. Paikan hommasin ihan itse, ilmoituksen näin EURESissa. Palkka oli hyvä, verojen jälkeen jäi käteen jotain 10 000 NOK (silloin n.7200mk)/kk, josta sitten maksoin työnantajan hommaaman halvan mutta heikkotasoisen asunnon ja ruokani - ruoka Norjassa on kallista. Työajat olivat erittäin epäsäännölliset, mutta varmaan keskimäärin viikossa tuli jotain 40 työtuntia. Jotkut samassa hotellissa olleet tienasivat enemmänkin, mikä johtui ylitöistä.

Silti jäi säästöön n. kahden viikon omatoimimatkaa varten ja vielä Suomeen vietäväksikin. Järkevämmällä (=tylsemmällä) rahankäytöllä olisi jäänyt käteen enemmänkin, oluttuoppi Norjassa voi maksaa jopa 60NOK. Lisäksi sain ilokseni syksymmällä Norjan veroviranomaisilta veroilmoituksen täytettäväkseni. Ekalla kerralla en kuullut perästä mitään, toisella kerralla ilmoittivat että joutuisin maksamaan lisäveroja 4 kruunua 70 äyriä mutta alle 100 kruunun erät jätetään armollisesti perimättä.

Viihdyin Norjassa loistavasti, maisemat olivat upeita, norjalaiset ovat mukavia ja työyhteisömme kansainvälinen (Kaikki pohjoismaat ja mm. Englanti vahvasti edustettuina). Työkieli oli pääasiassa englanti, mutta auttavasta ruotsin/norjan taidosta oli paljon iloa - hyvästä taidosta olisi ollut vielä enemmän. Työkin oli ihan OK, enimmäkseen.

Sivuja: [1]