Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Äärijäbä

Sivuja: [1]
1
Lentomatkustus / Vaihto viisumitta Pekingissä?
« : 12.09.2007, 23:42:41 »
Onkos jollain kokemusta koneenvaihdosta Pekingissä, kun ideana olisi vaihtaa Kiinan ulkopuolelta tulevasta koneesta Kiinan ulkopuolelle menevään koneeseen... Eihän tämmöisessä normaalisti viisumia pitäisi tarvita, mutta pitääkö paikkansa myös Pekingissä? Luin jostain myös, että viisumia ei tarvi, jos jatkolento lähtee 24 tunnin sisällä, ja pääsisi jopa käymään terminaalin ulkopuolella (departure cardiin kai tulisi joku erikoisleima tällöin)...

Ei huvittaisi lähteä viisumia hankkimaan yhden koneenvaihdon takia... ja tulipahan joku syy kirjotella tännekin, pitkästä aikaa. :)

2
Varusteet ja pakkaaminen / Rinkka Bangkokista?
« : 12.01.2006, 21:51:19 »
Olen tässä lähdössä reissuun yli 10 vuotta vanhalla Haltilla, josta tulee raudat ulos ja joka pysyy kasassa enää hakaneulojen voimalla... joten lienee pikkuhiljaa ostettava uusi. Mutta on ne vaan kalliita ainakin jossain partiokaupoissa. :roll: Että tietäisköhän joku, mitä rinkkojen hinta on esim. Bangkokissa? Ja jos ostaa "tunnettua merkkiä", niin saako oikeasti jotain piraattipaskaa? Miltäköhän alueelta (edelleen Bangkokissa) kannattaisi etsiä hyviä rinkkakauppoja? Khao Sanilla varmaan on myynnissä, mutta jos olisi joku muukin mesta...?

3
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Maailma on pieni
« : 02.08.2005, 22:40:37 »
Pitääpä nyt 500. viestin kunniaksi avata ihan uusi viestiketju, kun en ihan vastaavaa heti löytänyt...

Eli millasia tilanteita on tullut vastaan, jolloin on tullut mieleen, että "kyllä maailma on sitten pieni!"? Itsellä ei varmaan saman kysymyksen kohdalla olisi vielä eilen olisi tullut muuta mieleen kun että kerran reilillä tavattiin sama tyyppi uudestaan vajaan viikon päässä eri kaupungissa, tai että Suomessa on ilmennyt jotain yhteisiä tutun tuttuja...

Mutta tänään katselin videolta yhtä dokumenttia, joka kertoi jostain tiikerin salametsästystä vastustavasta iskujoukosta. Siinä ne sitten oli mm. Myanmarissa, jossa ne etsi rikollisia tiikerin taljojen myyjiä. Ihan omin avuin niitä ei etsitty, vaan eräs paikallinen opas/yhdyshenkilö vei piilokameralla varustetun länkkärin myyjän luo, jolla sitten olikin jotain 80 leopardin taljaa ja tiikerikin kuulemma voisi onnistua, jos hinnasta sovitaan. Siinä vaiheessa aloin katsella sitä opasta vähän tarkemmin, näytti jotenkin tutulta... mutta miten se nyt olisi mahdollista... ja kuin salama kirkkaalta taivaalta päässäni välähti: "Esittelikö se itsensä Slimiksi?!?" Ei perhana... kelailin vähän aikaa nauhaa edestakaisin, ja nappasin esiin Myanmarin valokuvat puolentoista vuoden takaa. Sehän oli se sama Slim-äijä, joka oli meillä ollut siellä kaupunkioppaana! :shock: Maailma on pieni... :roll:

4
No onhan tän varmaan jo kaikki kuulleet... Eli otsikko kertoo asian. Aikamoinen yllätys minulle, kun mielikuvissa Töölön toimisto edusti minulle "vakavaraista vanhaa firmaa" - jonka palveluja tosin en ikinä edes ollut ajatellut käyttäväni. :D

Anyway, kummasti alkoi laatikon pohjalla polttaa matkalahjakortti, joka on toiseen suureen suomalaiseen matkatoimistoon. Mistäs näistä näköjään voi tietää... :roll:

5
Matkapäiväkirjat / Southeast Asia 2003 (SK)
« : 02.05.2004, 20:13:25 »
Laitoin tänne jotain kuvia viime joulukuun Kaakkois-Aasian reissulta:http://www.hut.fi/~jpniemin/seasia2003/seasia2003.htm. Myös reittikartta löytyy... 8)

6
Olettekos kuulleet... / Isku-uhka Thaimaassa
« : 30.04.2004, 10:32:15 »
Luin tuosta tämän päivän Hesarista pikku-uutisen, jonka mukaan Etelä-Thaimaan muslimiseparatistit varoittavat turisteja matkustamasta Phuketiin ja Krabiin. Varoitus koskee myös Phang Ngata ja Phi Phin lomasaarta.

Vaikea tuosta nyt on sanoa kuinka todellinen tuo uhka oikeasti on, mutta toivottavasti mitään "Bali II:sta" ei ole odotettavissa... :(

7
Pakkoruotsikeskustelu lohkaistu 28.11.2004 erilleen Marokon kielikysymyksestä. Jouni

Lainaus käyttäjältä: "Nick"
en mäkään englantia suomen toiseks viralliseks kieleks haluis, paitsi silloin jos se korvaisi ruotsin.


Totta, siinä olisi vähän enemmän järkeä kuin nykytilanteessa...

Lainaus käyttäjältä: "Nick"
Naurettavaa miten välillä suomessa voi olla päättäjät niin unessa ettei ymmärrä että kyllä suomalaiset nykyään voi lähteä maailmalle muutenkin&muualle kuin ruotsin kautta / ruotsiin...


Siellä on vielä vanhat käävät päättämässä asioista, sellaset joiden nuoruudessa Ruotsi oli jotain suurta ja hienoa... Vaikea tosiaan ymmärtää, miten kahden pikkuisen kielen pakollinen opiskelu sopii esim. päättäjien "globalisaatiostrategiaan" vai mikä nyt olikaan... :x

8
Afrikka / Turismi Somaliassa
« : 15.03.2004, 09:51:04 »
Viikonlopun Hesarissa oli lyhyitä sitaatteja Somalian matkailuministerin Abdi Jinmale Osmanin puheista (sinänsä outoa, tietääkseeni siellä kun ei ole keskushallitusta). Ihan hauskoja lausahduksia olivatkin:

"Turistit voivat edelleen mennä katsomaan entisiä kauniita nähtävyyksiä... Ainoa ongelma, että ne ovat täysin tuhoutuneet."

"Suurin osa eläimistä on hävinnyt, koska olemme syöneet ne."

"Olen varma, että turistit lähtisivät Somaliasta elävinä. Toivon myös, että heitä ei siepattaisi... Ainakin tekisimme kaikkemme, että heitä ei siepattaisi, joskin se voi tapahtua."

Että tämmöistä tuolla Afrikan sarvessa... :D  :?  :(

9
Olettekos kuulleet... / Pommi-iskuja Espanjan juniin
« : 11.03.2004, 15:13:52 »
Yli 170 ihmistä on kuollut ja yli 500 loukkaantunut junissa tehdyissä pommi-iskuissa Madridissa, kertoo poliisi. Kaikkiaan neljä räjähdystä sattuivat lähes samanaikaisesti aamuruuhkassa Atochan pääasemalle sekä Santa Eugenian ja El Pozon asemille saapuneissa paikallis- ja pikajunissa. Pommien asettajaksi baskien on epäilty separatistijärjestöä Etaa. Jos Eta olisi syyllinen, kyseessä olisi järjestön historian tuhoisin isku. Espanjan sunnuntaisten parlamenttivaalien kampanjointi on keskeytetty tapahtuneen vuoksi.

Lähde: YLEn teksti-tv

10
Aasia / Pakistan
« : 30.01.2004, 13:19:45 »
Tässä on taas ajankuluksi tullut pyöriteltyä päässä matkasuunnitelmia, joiden toteutuminen ei ehkä ole kovin realistista lähitulevaisuudessa, mutta... ajattelin jos joskus tekisi keikan Kaakkois-Aasiaan siten, että menisi mennen tullen maata pitkin. Ja koska kahteen kertaan ei jaksaisi mennä Siperian rataa, niin joku toinen reitti pitäisi keksiä meno/paluumatkalle... Se "silkkitie" Kiinasta Kazakstaniin olisi yks vaihtoehto, mutta mielenkiintoisempaa olisi mennä vielä etelämpää... Eli käytännössä Turkki-Iran-Pakistan-Intia (en tosin tiedä pääseekö Intiasta mitenkään maata pitkin Thaimaaseen... tuskinpa. :(  Tai no en tiedä miten sen Myanmarin suhteen on nykyään, ehkä siitä pääseekin...).

Tuo Pakistan vaan on iso kysymysmerkki. En ole oikein kuullut kenenkään käyneen siellä, ja mun käsityksen mukaan jotkut alueet on siellä afgaanien rajoilla aika vaarallisia. Ja sit joihinkin länsimaisiin kohteisiin on hyökätty, eli onko ilmassa yleistä vihamielisyyttä länsituristejakin kohtaan..? Niin, ja onnistuuko se rajanylitys sen ja Intian välillä, kun nehän on melkein sotatilassa aina välillä?

No niin, semmosta ajatusleikkiä tällä kertaa... :D

11
Terveys ja turvallisuus / Malarian estolääkitys
« : 29.10.2003, 17:28:54 »
Tuossa olisi about kuukauden päästä lähtö Kaukoitään, tarkemmin sanottuna Thaimaan ja Malesian suunnalle. 8)  Ja kun reppumatkailusta on kyse, niin ei tietenkään tule pysyttyä vain kaupungeissa ja tavallisimmissa lomakohteissa (en nyt sitten tiedä mikä siellä lasketaan "tavalliseksi" lomakohteeksi), vaan mahdollisesti tulee tehtyä jotain viidakkoretkiä ja sen semmoista + yleistä hengailua jossain maaseudulla(?).

Mutta kun tuo suunta näyttäisi olevan melko ongelmallinen tuon malarian suhteen. :cry:  Thaimaassa on yleisesti paljon klorokiinille resistenttiä malariaa, jolloin reseptivapaa Heliopar-lääke on yhtä tyhjän kanssa. Pitäisi olla hankkia Lariam-lääkettä (siihen jo reseptin hainkin), jossa on vaikuttavana aineena meflokiini. Tuo kuitenkin on sen verran ytyä tavaraa, että moni kokenutkin matkailija mieluummin ottaa malarian riskin kuin vetää tuota - ei hirveästi itseänikään houkuta ottaa sitä, kun netti on pullollaan tarinoita Lariamin aiheuttamista psykooseista, painajaisista, masennuksista, itsemurhista ja vuosia jatkuvista mielenterveysongelmista. Puhumattakaan lievemmistä oireista, joita taisi ilmetä lähes joka toisella... :?  Ja sitten etenkin Kambodsan ja ex-Burman rajaseuduilla on malariakantoja, jotka ovat Lariamillekin vastustuskykyisiä, eli pitäisi olla joku yhdistelmälääke, en nyt muista nimeä...

Tuntuisi vaan paremmalta olla ottamatta mitään estolääkitystä ja vain tyytyä pitämään moskiitot loitolla. Ei luulisi olevan iso riski tuolla päin muutenkaan saada mitään malariaa... Ja joillekin lääkäri on kuulemma ihan suositellutkin(?) olla ottamatta.

Että tämmöstä olen tässä tänään pohdiskellut... Olisi kiva kuulla, miten muut ovat tuolla päin toimineet? Tai ylipäänsä kokemuksia malarialääkkeistä?

12
Aasia / Viisumit Kaakkois-Aasiassa
« : 12.08.2003, 22:58:42 »
Kuinka kätevästi Myanmarin, Laosin tai Kamputsean viisumin saa Bangkokista ja mitä maksaapi? Vai saako myös suoraan rajalta? Ainakin Kamputsean viisumin saa kuulemma 20 dollarin hintaan rajaltakin, lieneekö vielä totta?

Mitenkäs on, tarviiko suomalainen viisumin Indonesiaan? Arvaukseni on että tarvii, mutta ajattelin varmistaa... Ja mitäköhän sellainen mahtaa maksaa esim. Singaporesta hankittuna?

Ens talvena voi ehkä käydä pikasesti jossain noistakin kääntymässä, jos ei muuta niin vähän eksoottisemman leiman hankkimassa passiin... :wink:  Kilahti nimittäin eilen lentolippu Bangkokiin postiluukusta. Huippua, ekaa kertaa tulee lähdettyä jonnekin vähän kauemmaksi...! :D

13
Olettekos kuulleet... / Laosin pankkiautomaatti
« : 12.08.2003, 22:30:11 »
Tämmönen mielenkiintoinen pikkutieto osui silmiin Suomen Kuvalehdestä (joka on ottanut tiedon Far Eastern Economic Review -lehdestä): Laosissa otettiin käyttöön ensimmäinen pankkiautomaatti vasta keväällä 2002 - suurin sallittu kertanosto oli 25 000 kipiä eli alle kolme euroa. [tähän tulisi joku kiva hymiö, jos sellaisia tässä uudessa softassa olisi]

14
Eurooppa / Tsekin pikkukaupungit
« : 06.06.2003, 12:47:42 »
Tulipahan tuossa mieleeni, että Tsekissä en ole ikinä käynyt muualla kuin Prahassa. Vaikka aivan loistava paikka onkin, niin nyt olen ajatellut, että heinäkuussa voisi käydä jotain muutakin paikkaa katsomassa... Eli kertokaahan kokemuksia näistä muista kaupungeista. Esim. Länsi-Tsekistä mainitaan monesti Karlovy Vary, Ceske Budejovice, Cesky Krumlov... Minkälaisia kokemuksia? Tai mielipiteitä ihan mistä tahansa Tsekin kaupungista/kylästä/alueesta, paitsi Prahasta. :)

Kertokaa myös miksi piditte tai ette pitäneet kaupungista! Oliko paljon turisteja, oliko majoituksen löytämisen suhteen ongelmia jne.

15
Eurooppa / Kokemuksia Pietarista?
« : 15.04.2003, 20:14:50 »
Tuli käytyä viime viikonloppuna Pietarissa, ja majoitus oli International Youth Hostellissa. Hostelli oli siisti ja turvallisen oloinen, tosin aamupala oli ankea. Myös sijainti oli todella bueno aivan Moskovan rautatieaseman tuntumassa. Aivan lähistöllä oli myös paljon kauppoja ja kivoja ravintoloita. Hinta (19 euroa dormi / 26 euroa double) ei maailman halvin, mutta puolet siitä mitä halvimmissa hotelleissa. Ja jos on tapana tuoda rajan takaa Vodkaa, CD-levyjä tai muuta sälää, niin rahat saa kyllä siinä takaisin.. (Litra vodkaa 2 euroa, CD-levyt 3 euroa jne.)

Sekin tuli taas opittua, että yökerhon jonossa ei kannata alkaa heittämään läppää paikallisten kanssa. Kun portsari havaitsee ulkomaalaisen => passitus VIP-ovelle ja tuplasti kalliimpi sisäänpääsy. >:(  (esimerkki Metro-klubilta)

Sitten vielä pari vinkkiä, joista ainakin toinen on mun mielestä ihan "must". Antropologisessa museossa on näytillä formaldehydiin säilöttynä mm. epämuodostuneita sikiöitä, vauvojen päitä, epämuodostuneita pääkalloja sun muuta sälää, joka tuo mieleen lähinnä tieteis/kauhufilmit. Muuten kyseinen museo olikin aika tylsä... Toinen mielenkiintoinen ensikokemus oli eläintieteellinen museo. Siellä on uskomaton määrä täytettyjä eläimiä eri puolilta maailmaa, mursuista kirahveihin, ahvenista pelikaaneihin - ihan kaikkea. Jopa Siperian ikiroudasta löytyneitä mammutteja! :)Myös yhdessä salissa oleva sinivalaan(?) luuranko on melkoinen...

Että semmosta... ja Eremitaasia remontoidaan vieläkin, mutta se ei varmaan ole mikään yllätys. :) Ärsyttää vaan kun johonkin huoneisiin päästäkseen pitää kiertää puoli palatsia..

16
Matkapäiväkirjat / Perusreili 2003 (SK)
« : 04.08.2003, 13:19:44 »
No niin, yks reili on taas (viikko sitten) saatu päätökseen. Tarkoitus oli heittää jotain läppää tänne jo matkan varrelta, mutta eipä sitä malttanut ruudun edessä paljoa aikaa viettää... mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :)

Eli matkareitti oli suurinpiirtein tällanen: Tukholma-Hampuri-Amsterdam-Bryssel-Luxemburg-Pariisi-Madrid-Lissabon-Sete (Ranskan etelärannikolla)-Chamonix-Liechtenstein-Rosenheim-Cesky Crumlov-Praha-Krakova-Varsova-Riika-Tallinna. Eli aika huikua tuli pidettyä, mutta ei harmita. Yhtenä tarkoituksena oli mm. kerätä puuttuvat eurokolikot, ja se tavoite onnistuikin ihan kivasti. Vain niitä Irlannin harppuja puuttuu vielä pari... :)

No mutta sitten vielä lyhyesti joistain valikoiduista kohteista...

Hampuri ei vaikuttanut yhtään sen mielenkiintoisemmalta, vaikka tällä reissulla siellä jopa vietti vähän aikaa. Amsterdam... ihan kiva, mutta eipä sekään enää iskenyt niin kuin ekalla kerralla. Nähtävää ja tekemistä toki riitti ja kaupunkihan on kaunis, siitä ei pääse mihinkään.

Brysselin keskusta ihan positiivinen yllätys, tosin se "pikkupoika pissii" -patsas menee varmaan Maailman turhin nähtävyys -listalla ykköseksi. :D Luxembourg sellanen äveriään olonen pikkumesta, voisi sijaintinsa ja elintasonsa puolesta olla ihan kiva asuinpaikka.

Pariisissa riitti taas uutta ihmeteltävää, ja Tour de Francekin sattui alkamaan juuri samana päivänä kuin sinne saavuttiin -> sellasta karnevaalimeininkiä. Myös Versaillesin kokoinen aukko yleissivistyksessä tuli paikattua.

Madrid... Kuumempi kuin se Luciferin majapaikka, veikkaisin. Toki se tarkoitti myös niukkaa vaatetusta naisilla. ;) Itse kaupunkia ei tosin ehditty kiertää juuri ollenkaan, käytiin vain lähistöllä sijainneessa Warner Bros: MovieWorld -huvipuistossa. Ja sehän oli vuoristoratafriikkien toivepaikka. Elämäni ekaa kertaa pääsin vuoristoratoihin, joissa tuli heti ekasta laakista niin huono olo, ettei toista kertaa viitsinyt mennä! Ja kuumaa oli... onneksi oli myös erilaisia vesihärveleitä. :)

Lissabon tuntui jotenkin uneliaammalta kuin Madrid, etenkin kun parina ekana päivänä hengailtiin vain vanhan kaupungin alueella. Siitä tuli mieleen Napoli. Uusi kaupunki oli kuin mikä tahansa uusi kaupunki. Enpä jaksaisi toista kertaa sinne asti lähteä... etenkin kun _Espanjassa lisämaksut kaukojuniin ovat sikamaisen kalliita_!! Ehkä hitailla putkuttimilla pääsisi ilmaiseksi, mutta jos on tarkoitus nähdä matkalla muutkin kun Espanjan kulottuneita ja kuivuneita peltoja, niin... Esim. Ranskan rajalta Irunista Madridiin, 9 euroa! Madridista Lissaboniin, 16 euroa... >:( Ja nämä siis istumapaikoista! Ainoa suora junayhteys Madridin ja Lissabonin välillä olisi maksanut peräti 25 euroa!!! Hasta la vista, Espanja... Tuon takia ei sitten Barcelonaan menty.

Chamonixissa lienee eräitä Alppien hienoimpia maisemia, ja siellä myös löytyy Euroopan korkein köysirata - suosittelen. Hinta on suolaiset 30 euroa, mutta sillä hinnalla pääseekin katsomaan Chamonixin kylää 3 km korkeammalta. :o Sinne Mont Blancin jäätiköiden yläpuolelle... Myös junarata Chamonixin ja Martignyn välillä on huikea. Paha olo ei tullut, mutta pelotti enemmän kuin yhdessäkään huvipuiston "feikkivuoristoradassa". Pieni juna hytkyi ja pyörät kirskuivat kurveissa, joissa toisella puolella oli vuoren seinä ja toisella puolella ehkä n. 500(?) metrin pudotus.. Reililippu ei kelpaa, mutta sillä 50% alennuksen. Maksaa siis 6 euroa, ellei onnistu välttämään lipuntarkastajaa - melkein onnistuttiin...
ja Sveitsissä nyt oli mitä odottikin. Siistejä junanvessoja, mahtavia maisemia ja kalliita hintoja.

Liechtenstein... Euroopan toinen itsenäinen ruhtinaskunta (toinenhan on Monaco), jostain historian oikusta jäänyt sinne Alppien keskelle. Ruhtinaan linna ja kaikki kuvaan kuuluva sieltä löytyi, ihan kivasti siellä päivä kului. Ainakin kun lähti vähän vuorille patikoimaan. Varmasti aivan potentiaalinen asuinpaikka tämäkin... ;D

Cesky Krumlov Tsekissä oli hieno keskiaikainen kaupunki, mutta ihan kauhea turistirysä... Isossa kaupungissa (Pariisi etc.) se turistien paljous ei niin häiritse, kun on ihmisiä muutenkin niin kauheasti... mutta täällä tuntui kuin jossain teemapuistossa olisi kävellyt. Nätti, ja varmaankin aito - mutta ei tuntunut aidolta. Päivän pari kuitenkin jaksoi olla "juuri ja juuri". Yöelämäkin arkena olematonta...

Praha... Aivan loistava kaupunki taaskin. Kaikki on niiiiiin halpaa. :) Yöelämä vilkasta, tosin Roxy-klubi oli pettymys. Pettymys korjautui tosin sillä, kun löysi parhaan strippi-klubin missä on ikinä käynyt! :)

Krakova oli vähän pettymys nyt toisella kerralla, se vaan ei jotenkin "iskenyt". Ehkä idiootti-portsareissa oli osasyynsä... Ne suolakaivokset tosin tuli tsekattua, ne oli ihan jees.

Tallinnasta täytyy suositella VanaTom-hostellia. Dormi maksaa 14 euroa, mutta paikka on ihan vanhan kaupungin keskellä ja aamupala kuuluu hintaan.. :) Tosin kesähelteillä suosittelen ennemmin Riikaa. Siellä kaupungilla liikkuu enemmän paikallista väkeä, kun taas Tallinna on kesäisin suomalaisten turistien kansoittama - eli "junttilook" vallitsee sukupuolesta riippumatta... :D

Noo, siinä ne mainitsemisen arvoiset varmaan tulikin. Katselen jos saisi noita kuvia joskus kehitettyä, niin joskus niitä sitten varmaan voisi nettiinkin laittaa...

Sivuja: [1]