Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Illusion

Sivuja: [1] 2
1
Myyn lähes täysin käyttämättömän, moitteettomassa kunnossa olevan heinäkuussa 2007 ostetun Canon Powershot S5 IS -kameran.

Kamera on näppärän kokoinen ja monipuolinen - sopiva mukaan reissuun ainakin niille, joille järjestelmäkamera on turhan iso ja tavallisen pokkarin ominaisuudet riittämättömät! 8 megapikselin kamerassa on 12x optinen zoom, mahdollisuus laadukkaaseen ja pitkään VGA-videokuvaan sekä tarkkoihin lähikuviin.

Kuva 1.
Kuva 2.

Teknisiä tietoja

Kameran mukana toimitan kaikki tarvittavat piuhat, käyttöohjeet sekä sovittaessa myös paristolaturin. Takuu voimassa 2008 heinäkuuhun. Alustava hintapyyntö 300 euroa, mutta tarjouksien mukaan neuvoteltavissa.

Ota yhteyttä yksityisviestillä!

Illusion

2
Aasia / Juhlat, festivaalit ym. tapahtumat K-Aasiassa
« : 27.10.2006, 18:01:11 »
Hei!

Kiinnostaisi kovasti tietää, millaisia näkemisen ja kokemisen arvoisia juhlia ja tapahtumia olette olleet todistamassa Kaakkois-Aasiassa tammi-maaliskuussa.

Tahtoisin päästä Kiinan, Vietnamin, Kambodzan, Thaimaan, Laosin, Malesian ja Singaporen kattavalla reissullani osalliseksi joistakin hienoista juhlamenoista. Eniten kiinnostavat buddhalaisten ja hindujen menot, mutta myös erilaiset markkinat ja muut useammin kuin kerran vuodessa järjestettävät menot olisivat mukavia kokea. Muistelen, että Chiang Maissa on helmikuussa (?) jokin kukkaisjuhla, olenko oikeilla jäljillä?

Kaipaan siis hyviä vinkkejä siitä, missä ja mihin aikaan kannattaisi olla! Mukavaa olisi lukea muiden kertomuksia ja kokemuksia erilaisista tapahtumista kyseisellä alueella.

3
Tiedä sitten, uskoako tätä vai ei, mutta tutkiskelin tuossa vihreän teen terveyttä edistäviä vaikutuksia ja törmäsin tällaiseen:

Vihreän teen vaikutukset terveyteen:

"Estää matkailijan ruokamyrkytystä ja ripulia

Kokemuksesta on jo pitkään tiedetty, että vihreä tee tappaa bakteereja ja suojaa ruokamyrkytyksiltä. Nyt on osoitettu tieteellisin menetelmin, että vihreän teen katekiini on vahva antibiootti, joka tappaa monia sellaisia bakteereja, jotka aiheuttavat muun muassa ruokamyrkytyksiä ( www.daisan.co.jp/table5.html ):

    Clostridium botulinum
    Clostridium peifringens
    Staphylococcus aureus
    Vibrio parahaemolyticus
    Bacillus cereus
    Plesiomonas shigelloides
    Aeromonas sobria
    Vibrio colera"

Lähde: http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/vihreatee.html

Pitää varmaan kokeilla Aasian reissulla päivittäistä teekupposta vatsapöpöjen karttamisen toivossa, muutenkin tykkään vihreästä teestä, joten mikäs siinä litkiessä . :)

4
Yleinen / Rakastuneiden Eurooppa
« : 13.09.2006, 22:23:48 »
Ajattelin juhlistaa viidettäsadatta Pallontallaajiin kirjoittamaani viestiä sekä syntymäpäivääni aloittamalla uuden ketjun! :) Vieläpä niinkin mukavasta aiheesta, kuin rakastuminen & matkailu. (Myönnän: olen aivan sekaisin ihastuksesta tällä hetkellä. Suotakoon siis siirappinen lässytys tämän kerran. :P )

Mihin Euroopan kaupunkiin lähtisit mieluiten rakastuneena kumppanisi kanssa? Miksi juuri kyseinen kaupunki? Onko kaupungissa joitakin erityisiä piirteitä, jotka tekevät siitä ihanteellisen käsi kädessä kuljeskeluun? Löytyykö kaupungista jokin tietty paikka tai kohde, jossa tahtoisit Hänen kanssaan vierailla? Onko mielikuvasi rakastuneiden kaupungista perinteinen - ja jopa kliseinen - Pariisi tai Venetsia, vai kenties jotakin aivan muuta?

Itselleni tulee aivan ensimmäisenä mieleen Kööpenhamina ja sen Tivoli! Hämärässä illassa satumaisten valojen ja unenomaisen tunnelman keskellä kulkeminen rakastuneena mahtaisi olla upeaa. Tivolissa muutamia vuosia sitten käydessäni tuli heti sellainen olo, että tänne pitää joskus vielä päästä jonkun ihanan ihmisen kanssa..

Ja kyllähän tuo Pariisikin mukavalta tuntuisi.

Mihin siis lähtisit?

5
Kannattaa siis toimia kiireesti, mikäli vielä halajaa saada tuon "vanhan mallisen" passin. Itsekin aion huomenna suunnistaa poliisiasemalle passia uusimaan. :)

6
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Illusion hukassa!
« : 23.07.2006, 15:50:54 »
Tässä Tinjan ja Adalmiinan malliin laitoin oman äänestyksen pystyyn, kiitos vain hyvästä ideasta. :)

Tilanne on siis seuraavanlainen: kirjoitin nyt keväällä ylioppilaaksi ja aion pitää välivuoden, ehkäpä kaksi. En tiedä yhtään, mitä tahtoisin opiskella, ainoat tulevaisuudensuunnitelmat liittyvät matkusteluun.  Verrattain pitkä seurustelusuhteeni päättyi hiljattain eroon ja kieltämättä olen senkin vuoksi hieman pallo hukassa. Asun tällä hetkellä kotona, teen hurjasti töitä ja kerään rahaa. Tammikuusta maaliskuun puoleen väliin saakka seikkailen Aasiassa. Mutta mitä sen jälkeen?! Ajatuskin ahdistaa. Englannin kielitaitoni ei ole kovin hääppöinen, joten mielelläni oppisin kieltä vaikkapa Englannissa tai Irlannissa. Jos hyvin menee, voisin vaikka etsiä sieltä opiskelupaikkaa.. Toisaalta taas tahtoisin kauas pois tutuista ympyröistä, näkemään uutta ja auttamaan ihmisiä - tähän loisi vapaaehtoistyö oivat mahdollisuudet. Vai pitäisikö sitä sittenkin heittäytyä pariksi vuodeksi todelliseen kulkurin elämään, koluta maita ja mantuja ja tehdä töitä silloin, kun rahat loppuvat? Tämä toisi ainakin lisäaikaa tulevaisuuden pähkäilyyn, mutta taitaisi lopulta vain lykätä "ongelmaa"..

Kertokaa ihmeessä, mitä tekisitte minun tilanteessani, perustelkaa ja ehdottakaa uutta!

7
Yleinen / Pisin aika reissutta?
« : 06.07.2006, 17:48:05 »
Mikä on pisin viettämäsi aika kahden reissun välillä, laskettuna ajankohdasta, jolloin todella aloit matkustella? (Lapsuuden matkoja ei välttämättä tarvitse ottaa huomioon.)

Itselläni taitaa olla melkein vuosi! Viimeisimmät reissut olen kuitenkin heittänyt alle puolen vuoden sisällä edellisestä.

Viimeksi olen ollut uutena vuotena Riiassa ja kieltämättä alkaa olla aikamoiset paineet päästä reissuun jälleen! Lokakuussa ilmeisesti äkkilähdöllä Portugaliin ja tammikuuksi on jo varattu lennot Kiinaan.
Sen jälkeen haaveissa muutto vähän pidemmäksi aikaa - johonkin, katsotaan nyt.

Aina pitäisi olla jokin reissu varmasti tiedossa, jotta säilyy mielenterveys. Yleensä kohdallani näin onkin, onneksi! Auttaa jo paljon, jos tietää pääsevänsä matkaan, vaikka odotteluun sitten menisikin se vuosi tai enemmän. Pystyy haaveilemaan ja aloittamaan tosissaan suunnitelmat, kun saa jonkinmoisen varmuuden siitä, että reissulle myös pääsee. Hetkeäkään en ole ollut aivan tyhjän päällä, niin, etteikö mitään kohdetta ja reissua olisi valmiina ajatuksissa. Tosin niitä taitaa olla tuolla päässä jonossa useiksi kymmeniksi vuosiksi eteenpäin, joten eipä hätää. :)

Kertokaahan toki, miten sitten selviätte pitkistä ajoista ilman reissua? Haaveiletteko, roikutte tällä foorumilla ja luette kaiken mahdollisen maihin ja matkailuun liittyvän aineiston, mikä käsiinne joutuu? Vai repiikö moinen haihattelu vain haavoja auki ja johtaa entistä surkeampaan olotilaan, kun ei tiedä, koska seuraavaksi pääsee jonnekin?

Tähän aiheeseen sopii aika hyvin uuden pallukkapaidan idea, "matkattomuuspahoinvointi". :wink:

8
Hei! Olen tässä pohtinut mahdollisuuksia asettua ulkomaille asumaan ensi kevään tienoilla vuodeksi tai pariksi, mutta kohteen valinta tuottaa ongelmia. Alkuperäinen syy ulkomaille muuttamisen oli englannin oppiminen ja olin jo melko varmaksi päättänyt, että tuleva kotimaani olisi Britannia tai Irlanti. Nyt ajatukset ovat kuitenkin liidelleet lämpimämpiin ja "erilaisempiin" maihin, asuminen kaukana omasta arjesta houkuttelee hirveästi.. En tosin edes tiedä, kuinka mahdollista pian luettelemissani valtioissa ja paikoissa asuminen ja työskenteleminen on, kertokaahan siis kokemuksistanne, tiedoistanne ja mielipiteistänne. :) Unelmieni kohteessa ainakin toinen virallinen kieli olisi mielellään se englanti, ilmasto saisi olla lämmin ja työtä tarjolla. Työluvat ja viisumiasiat tulisi tietysti ottaa huomioon myös, mutta kaikki ajallaan. :wink:

Jospa kerättäisiin tämän aiheen alle lista maista, joissa puhutaan englantia ainakin toisena virallisena kielenä. Uskoisin aiheen kiinnostavan muitakin kuin itseäni. Sain kokoon tällaisen listan: (lisätkää, jos tulee uusia alueita mieleen)

"Itsestäänselvimmät"/"tavallisimmat":

- Yhdistyneet kuningaskunnat
- Irlanti
- Kanada
- Yhdysvallat
- Australia
- Uusi-Seelanti

Tyynen valtameren alue:

- Fidzi
- Marshallsaaret
- Kiribati
- Tuvalu
- Samoa
- Tokelau (Uusi-Seelanti)
- Havaiji (Yhdysvallat)
- Tonga
- Vanuatu
- Mikronesian liittovaltio
- Palau
- Salomonsaaret

Karibianmeren alue:

- Barbados
- Dominica
- Grenada
- Saint Lucia
- Saint Vincent ja Grenadiinit
- Trinidad ja Tobago
- Saint Kitts ja Nevis
- Antigua ja Barbuda

Intian valtameren alue:

- Mauritius
- Seychellit
- Intia ja sen saaret
- Sri Lanka

Muut:

- Belize
- Bahama
- Bermuda

Eniten näistä kiinnostaisivat Seychellit, Fidzi ja Belize. Seychelleillä taidetaan kyllä pääasiassa puhua ranskaa.

Ajatuksia kehiin! :)

9
Ryanair lentää lokakuusta alkaen Frankfurtin (Hahn) kautta Marokon Marrakeshiin ja Feziin. http://www.ryanair.com/site/FI/dests.php?flash=chk

10
Jos jollekin on kertynyt kirjahyllyyn moisia, ostaisin mielelläni. Ainakin Lonely Planetin South-East Asia kiinnostaa. Myös muunlaisia (ei matkaopas -kirjat sekä matkaoppaat) teoksia saa tarjota. Laittakaahan yv:tä, jos myyntihalukkuus heräsi!

11
Tänne voisi kerätä linkkejä matkakuvagallerioihin! Minusta ainakin matkakuvien katseleminen on valtavan mukavaa: matkakuume kasvaa ainakin ja saa hieman vihiä siitä, mihin voisi suunnata seuraavaksi.

Tässä omat suosikkini:

Valtavan hienoja ammattilaiskuvia Pohjois-Amerikasta, Euroopasta,
Aasiasta ja Oceaniasta:
http://www.terragalleria.com/

Kuvia Aasiasta, Afrikasta ja Euroopasta:
http://www.molon.de/Galleries.htm

Maailmanmatkaajan reissukuvia. Tämä linkki on ollut foorumilla aiemminkin:
http://www.galenfrysinger.com/

12
Nyt on tultu siihen pisteeseen, että kamera-asioissa hieman vanhoillisena tunnettu pirpana harkitsee vakavissaan digi-järjestelmäkameran hankkimista! Kymmeniä filmejä kotiin jo viikon reissulta raahanneena useamman kuukauden mahdolliset kuvatuotokset ja niiden kuljettaminen ovat alkaneet nimittäin huolettaa.. :wink:

Millaisia digijärkkäreitä tallaajat kantavat matkoillaan? Kuulisin mielelläni suosituksia merkistä ja malleista. Kattohinta on 900 euron luokkaa. Itselläni on tällä hetkellä Canon EOS 300, johon olen kyllä ollut hyvin tyytyväinen, joten hieman vastaavaa etsisin nyt diginä. Siis aivan perusjärkkäriä kaipaan, ei mitään tuhansien eurojen ammattilaisrunkoa! Kriteereinä lähinnä hyvä kuvanlaatu, hinta ja mahdollisuus käsisäätöisyyteen. Miten olisi Nikon D50 (Havaitsin muuten juuri, että Anttilan postimyynnistä saa ko. kameran kahdella objektiivilla hintaan 890 euroa) tai Canon 350D? Kertokaa ihmeessä, jos tuollaisia omistatte. Hyviä vinkkejä otetaan muutenkin vastaan.

13
Tässä juuri katselen MOT:n ohjelmaa Suomen järkyttävästä kaivoslaista, joka on peräisin vuodelta 1965. Suomessa kaivosvaltauksen voi siis tehdä kuka vain ja mille alueelle vain: jos joku tahtoo alkaa kaivaa kultaa tai ihan mitä tahansa (- näyttöä kaivannaisten olemassaolosta ei edes tarvita valtauksen tekemiseen) tontiltasi, et voi tehdä asialle yhtään mitään. Kauppa- ja teollisuusministeriö myy suomalaisten omistamia alueita heiltä mitään kysymättä sikamaiselle kaivosyhtiöille. Maanomistaja saa naurettavan määrän (10 euroa hehtaarilta VUODESSA!) nimellistä korvausta menettämistään maista. Mahtavat luonnonkauniit alueet Lapissa on paikoin jo täysin vallattuja ja kaivostoimintaa on aloitettu useilla alueilla. Mikään ei näytä enää estävän kaivostoiminnan laajentumista Suomessa: kymmenet kaivoshankkeet uhkaavat jyrätä alleen (tai ovat sen jo tehneet) maanomistuslain, luonnonsuojelulain ja jopa Suomen perustuslain! Vaarassa ovat niin luonto, ihmisten eläminen ja asuminen sekä elinkeinot. (Lapissa matkailu vaarantuu todella pahasti, kun turistikeskuksen kupeeseen avataan/on avattu nikkelikaivoksia ja kultakaivoksia.) Kaiken lisäksi Lapissa eräältä kaivokselta lasketaan syanidia läheiseen suohon ja jokeen. (Toki sen kuului olevan täysin turvallista.)

Nyt ulkomaalaiset kaivosyhtiöt, etunenässä uraania hamuavat firmat ovat tehneet kaivosvarauksia ympäri Suomea, lähinnä Uudellemaalle.

Miten tällainen voi mennä läpi? Suomi on pian saasteinen syrjäseutu, kymmenillä, jopa sadoilla kaivoksilla rei'itetty elinkelvoton junttila. Jottei tämä kauhuskenaario pääsisi enää tästä etenemään, olisi korkea aika kansalaisaktivismin nostaa päätään nopeasti ja todella vahvasti! Toivon keskustelua aiheesta niin tällä foorumilla kuin julkisemmallakin tasolla.

Itse en ainakaan halua odottaa sitä päivää, kun pihani tuntumaan nousee kaivos, jota joudun pakenemaan.

Olen pahoillani tekstissä mahdollisesti esiintyvistä kirjoitusvirheistä ja epäjohdonmukaisuuksita, oikoluku ei nyt vain oikein toimi näin kiihtyneessä mielentilassa.

Puhukaa ihmiset, ja kertokaa, mitä on tehtävissä!

14
Aasia / Malesia vai Indonesia?
« : 16.01.2006, 11:23:46 »
Kummassa maassa (tai maan jossakin osassa) on parempi, toisin sanoen vähemmän sateisempi sää joulu- tammikuussa? Tämä löytyy ilmastotilastoista, tiedän, mutta tahtoisin kuulla ihmisten omakohtaisia kokemuksia noista paikoista. Thaimaasta tahtoisin johonkin matkaani jatkaa, mutta nuo sateet arvelluttavat. Borneo taitaa olla pois laskuista? Suositelkaa ihmeessa käymisen arvoisia ja säältään tuohon ajankohtaan siedettäviä paikkoja!

15
Matkaseuraa / Trans Siperia ja Kaakkois-Aasia talvi 2006
« : 12.01.2006, 09:33:21 »
Heips!

Ihan alustavasti tässä vain kyselen, josko jota kuta kiinnostaisi reissata kanssani parin kuukauden ajan ensi syksynä ja/tai talvena? Oma kaveripiirini ja poikaystäväni eivät ole reissusuunnitelmilleni oikein lämmenneet ja ihminen, joka voisi kanssani lähteä, on silloin luultavasti vielä Australiassa. (Mutta pääsee EHKÄ.) Ihan yksin en mielelläni matkaan lähtisi, koska reissu on ensimmäiseni Euroopan ulkopuolelle.

Matkasuunnitelma on seuraavanlainen: junalla melko ripeästi (se viikko) Venäjän kautta Mongoliaan, jossa pari päivää. Sieltä Pekingiin, jossa myös muutamia päiviä. Kiinassa olisi tarkoitus kierrellä 2-3 viikkoa, sen mukaan, miltä paikka tuntuu. Kiinasta nenä kohti Vietnamia, jossa noin 1-2 viikkoa. Sen jälkeen Thaimaa, noin 2 viikkoa, jonka aikana myös ainakin Siem Reap Kamputseassa ja mahd. Laosissa piipahtaminen. Tämän jälkeen olisi tarkoitus suunnata Malesiaan ja Borneoon (molemmissa noin 1 viikko). Ajat ovat ihan päästä temmattuja. Ne, sekä suunnitellut matkustusmaat tulevat suurella todennäköisyydellä vielä muuttumaan. Tarkoitus olisi käyttää pääsääntöisesti junaa ja busseja, mutta myös lentokonetta. (esim. Vietnam - Thaimaa sekä Bangkok - Kuala Lumpur) Suunniteltu matkan kesto olisi noin 2-3 kk ja budjetti 3000-4000 euroa.

Matkaidean sain - yllätys yllätys - Pelokkaalta, jonka matkapäiväkirjaa tällä sivustolla kaiholla lueskelin. (Kiitti! :wink: )

Jos kiinnostus herää, laittakaa yv:tä. Saa myös kysellä ja kommentoida!

16
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Pahinta talvessa?
« : 20.12.2005, 12:44:02 »
Tuli mieleen tällainen kysymys, kun tuolla lumipyryssä aamulla eteenpäin rämmin.. Itse inhoan talvessa ehdottomasti eniten pirullista kylmyyttä.! Pimeys on tietysti ankeaa, mutta luo myös mukavan mahdollisuuden tunnelmointiin (kynttilät ym.) Lumeen minulla on erikoinen viha-rakkaus -suhde: se on kaunista, tuo valoa ja sitä on mukava katsella ikkunasta. Mutta.. hitonmoisessa likaisessa ja märässä lumessa käveleminen ja se, että lunta sataa ja se sulaa vaatteille kastellen ne, on sietämätöntä!

17
Lentomatkustus / Halvimmat lennot Australiaan?
« : 20.11.2005, 17:22:16 »
(Tästä saattaa olla jo keskustelua jossakin, mutta en nyt viitsi tapella tuon hakutoiminnon kanssa.. Ja toivon ajan tasalla olevaa tietoa.)

Eli: mistä tämän hetken (ja tulevien kuukausien) halvimmat lennot Suomesta Australian Cairnsiin ja takaisin? Eräs tuttuni kaipaa nopeaa informaatiota, joten ajattelin kysäistä aluksi täältä. :wink:

18
Aasia / Aasiaa aloittelevalle hyvät kohteet?
« : 25.10.2005, 12:54:34 »
Heips!

Mitä Aasian maita suosittelette ennen Euroopan ulkopuolella käymättömälle? Vuoden päästä olisin mahdollisesti lähdössä yksin tai poikaystävän kanssa kuukaudeksi tai kahdeksi jonnekin päin kiertelemään.. Suunnitelmissani on alustavasti ollut mm. Thaimaa, Vietnam, Laos, Intia ja Kiinan Tiibet, mutta näitä kaikkia taitaa olla hankalaa mahduttaa samaan reissuun?! Turistikohteet minua eivät kiinnosta, tahdon nähdä mahdollisimman aitoa ja alkuperäistä elämää. Luonto on etusijalla ajatuksissani, myös buddhalaisuus kiinnostaa kovasti. Mikä olisi tällaisen reissun mahdollinen budjetti? Mihin menisin? Onko junamatkustaminen tuolla suunnalla kallista? Yrittäkää suositella jotain. :wink:

19
Espanja / Camino de Santiago
« : 10.10.2005, 11:39:47 »
Onko kukaan patikoinut Espanjan pohjois-osissa kulkevaan vanhaa pyhiinvaellusreittia Camino de Santiagoa eli Pyhän Jaakobin tietä? Olisi mukavaa kuulla kokemuksia!

20
Lentomatkustus / Ryan Airin hintasekoilu
« : 13.09.2005, 17:35:07 »
Nyt menee hermot!  :evil:  Kävin viime viikolla useita kertoja ihailemassa Ryan Airin hullunhalpoja hintoja (Esim. noin 60 euroa meno-paluu Italiaan Frankfurtin kautta, eli pelkät verot.) ja suunnittelin lähteväni reissuun marraskuun puolivälissä. Äsken kun kävin lentoyhtiön nettisivuilla,  www.ryanair.com , aikeissani varata nuo kyseiset lennot, näin edelleen mainoksen, jossa ilmoitetaan selvin sanoin:

"4,000,000 LIPPUA KAUTTA EUROOPAN 0.01e KAPPALE! Maksat vain matkustajamaksut ja verot. Matkusta viikon jokaisena päivänä maanantai - sunnuntai. Ale jatkuu torstai keskiyöhön saakka!"

-Mutta kun valitsin lentoja (Tampere-Frankfurt), hinnat ilman veroja heiluivat siinä 14 ja 70 euron välillä per suunta! Kokeilin useita eri päivämääriä, mutta hinnat pysyivät korkealla.

Lienee sanomattakin selvää, että olen erittäin pettynyt Ryan Airin toimintaan: tämän päivän Hesarissakin oli vielä tuo samainen, halpoja hintoja mainostava ilmoitus! Mutta oikeasti niitä ei löydy enää mistään. Rahani ovat tiukoilla, joten reissuun pääsyn elinehto olivat nuo edulliset hinnat. Mutta nyt matkojen hinta vähintään kaksinkertaistuisi, joten jään koti-Suomeen ruikuttamaan. (Teille arvoisat Tallaajat.)

Kolme aiempaa reissua Ryan Airilla ovat kyllä sujuneet täysin moitteetta, se täytyy firman hyväksi sanoa. Mutta tällainen kyllä ketuttaa! Ehdin jo katsella Italiasta majoituksiakin valmiiksi. Pah. Masentava syksy tiedossa. :shock:

Sivuja: [1] 2