Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - alan_mies

Sivuja: [1]
1
Japani / Majoituksen etsiminen Japanista
« : 23.03.2019, 13:00:38 »
Edellisellä reissulla oltiin paljolti kaupungeissa, jolloin majapaikat löytyivät helposti joko Airbnb:stä tai sitten Bookingista, Hotelsista tai Agodasta.

Nyt olisi tarkoitus suunnata enemmän maaseudulle ja rannikoiden pikkukaupunkeihin, ajankohta lokakuun loppupuoli. Tarkemmin Nagoyasta itärannikkoa etelään. Tykkään varata etukäteen, koska matkustan perheen kanssa. Ajatus siitä, että on kahdeksalta illalla jossain pikkupaikassa ilman majoitusta, ei houkuta.

Olisiko heittää vinkkejä sivustoista, joista löytyy kohtuuhintaista majoitusta. Löysin jo www.jalan.net , jossa tarjontaa on jonkin verran, mutta sivusto on kökkö verrattuna vaikkapa Bookingiin.

2
Kokeilen onnea...

Jos jollakulla löytyy tuo, niin ostan mieluusti. Vol 2 plussaa. :)

Tää on siis se jännä piirretty ja "käsinkirjoitettu" kartta ja hakemisto.

3
Olettekos kuulleet... / Myö hostel
« : 03.09.2016, 09:58:31 »
Aihetta on sivuttu toisaalla, mutta avaan oman ketjun, kun eivät ole kiireiltään sitä itse hoksanneet.

"Helsinkiin on suunnitteilla uusi hostelli, joka tarjoaisi toteutuessaan myös työtä kehitysvammaisille ihmisille.

Myö Hostel -nimisen majoitusliikkeen joukkorahoitus alkoi Mesenaatti-palvelussa maanantaina ja keskiviikkona iltapäivällä kasassa oli yli 7 000 euroa – yli kolmasosa kampanjan 20 000 euron minimitavoitteesta."

Juttu: http://nyt.fi/a1472616365028

Voisiko enää rahojaan parempaan kohteeseen laittaa kuin tuohon joukkorahoituskampanjaan? Uusi hostelli Helsinkiin, perustajien unelman toteutuminen, töitä kehitysvammaisille ja mulle aikanaan kohtuuhintainen hostelliyö.

Suora linkki: https://mesenaatti.me/campaign/?id=72#single/view

Omat sivut (näköjään vaiheessa...)  http://myohostel.com

Disclaimer: itsellä ei sidonnaisuutta hankkeeseen muutoin kuin tukijana.4
Kanada ja Yhdysvallat / Boston-NYC-Washington
« : 25.03.2016, 00:33:37 »
Tuollainen setti loka-marraskuussa. Erityisesti kiinnostaisi vinkit Bostonin ja New Yorkin tai New Yorkin ja Washingtonin välille, jommalle kummalle välille voisi kaksi yötä järjestyä. Julkisilla pitäisi päästä. Toki myös vinkit mainittujen kaupunkien liepeiltä olisi hyödyksi. Jokusen majakan onnistuin jo löytämään.

Kiinnostaa historia (museot), meri ja luonto. Ja budjetilla mennään, eli ei Martha's Wineyard. :)

5
Lentomatkustus / Helsinki -Sydney - Helsinki
« : 05.02.2016, 21:19:06 »
Asiallista ja edes kohtuullisen tuoretta ketjua aiheesta en löytänyt.

Joten kysynpä nyt sitten itselleni täysin tuntemattomasta aiheesta, jotta minkälaista reititystä raati suosittelee. Ajatuksella pitää kunnon pysähdykset jossain mennen tullen, esim. Bangkok, Singapore, Emiraatit tai ihan-sama-mikä mielenkiintoinen, jossa viihtyisi pari-kolme yötä. Johtotähtenä tietenkin mahdollisimman edullinen kokonaishinta. Omakohtaiset kokemukset kiinnostaa eniten. Reissussa nelihenkinen perhe.

Sydney ei ole ehdoton, vaan muukin Australian kohde käy, jos on syystä mielekkäämpi. Ja budjetilla mennään, reput selässä.

6
Yleinen / Sijaintisi NYT -keskustelu
« : 25.06.2015, 23:50:32 »
Iskikö kulttuurishokki?

Todennäköisesti, mutta tuskin koodinluettelija kykenee minkäänlaiseen sananlaiseen ilmaisuun.

Tänään pääsin takas Väinönkadulle, mutten vieläkään ehtinyt kabareeravintolaan. Ehkä viikonloppuna tulee jonkinlaiset kabareet vetäistyä. ;D

7
Osta, myy, vaihda, vuokraa, lahjoita / O: Mondo Lissabon
« : 08.10.2009, 22:42:36 »
Tarjoa privalla, maksan käyvän hinnan, eli virheettömästä kympin.  :)

8
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Eka kännisi?
« : 26.02.2008, 20:58:57 »
Lainaus käyttäjältä: "iramaria"
(Luin muuten ensin vihreellisesti että kyse oli ensimmäinen känni -ketjusta.)


Kun aika moni oli tätä mieltä, niin avataan sitten aiheelle ketju. On tätä ehkä nostalgiaketjussakin sivuttu, mutta eiköhän aihe ansaitse ihan omansa. :D

Juotiin 15-vuotiaana kaverin vanhempien omakotitalon pihassa kaksi pakkia lonkeroa kolmeen poikaan, pelattiin sulkapalloa, kaaduttiin välillä selälleen ja naurettiin hysteerisenä.

Lonkeropakki, eli mustekala, oli kantokahvallinen pahvilaatikko, johon sopi kuusi 0,33 litran pulloa, sellaiset oli vielä 80 -luvulla yleisesti käytössä. Huomaamaton ja tyylikäs pakkaus kertakaikkiaan.

"...sitä mieletöntä fiilistä, kun on ensi kertaa kännissä"
 - Gösta Sundqvist

9
Jonkun on uhrauduttava - kun Psycho ei sitä halunnut tehdä..

Eli tämä ketjun tarkoitus on toimia keskustelukanavana paitsi aiheesta myös paikkana, johon sopii tilittää tuntemuksiaan, kun kyseisessä tilassa on ja tänne kirjoittelee. Mielestäni sinänsä ansiokas "Mitä mukissa" -ketju, on kovin pinnallinen tähän tarkoitukseen.

Fisun ja ehkä myös moderaattorien ja ylläpidon mieliksi en liitä tähän äänestystä :lol: .

---------

Mielestäni kalsarikänni -nimitys on kohdallani harhaanjohtava. Käytän nimittäin yleensä pyjamaa, tai poolopaidasta ja college-housuista koostuvaa taatusti seksikästä yhdistelmäasua. Kaikki mustana, tottakai.

Toinen harhaanjohtavuus kohdallani piilee siinä, että enintään muutama yksittäinen viesti noista hieman useammista tänne kirjoittamistani on laadittu tilassa, jota voi känniksi kutsua. Pysyttelen mieluusti tilassa, joka ei paljoa ajokuntoisuuden rajaa eli 0,5 promillea ylitä, johtuu paljolti maanisesta vihastani krapulatilassa oloa kohtaan.

Paras kalsarikänni? Jonain päivänä hankin tarvittavat aineet, laitan Miami Vice -soundtrackin soimaan ja tempaisen kasarihenkiset kännit sinisillä enkeleillä. Kai Parfait Amouria saa yhä Alkosta?

10
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Paras kuvasi?
« : 14.02.2007, 10:23:50 »
Avasin tälle uuden ketjun, kun aiheen jatkaminen ei oikein tuonne "Mikä kameramalli toimii reissussa" -ketjuun sovi.

Lainaus käyttäjältä: "minnam."
Tämä kuva on otettu 2mp:n ixus v2:lla ja pidän sitä edelleen yhtenä parhaista ottamistani kuvista.  

http://my.opera.com/minnam./albums/showpic.dml?album=198405&picture=3027195


Tämä on yksi minun ykköskuvistani, Sonyn (nyt jo) vanhalla videokameralla otettu, myöskin 2 mp.

http://files.myopera.com/Alan%20Mies/albums/178229/Tropea%20104.jpg

Ja muiltakin kuvia, kiitos!

11
Tarjoa nopeasti. Etsin vaihtoehtoa uudelle - uusi tilattu.

12
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Roskapostia!
« : 11.12.2006, 14:57:21 »
Olen miltei menettänyt alan_mies -sähköpostilaatikkoni järkyttävän roskapostitulvan ansiosta, enkä ole aikoihin laittanut tuota osoitetta näkyville mihinkään muualle kuin Pallontallaajiin (poistin sen näkyvistä roskapostin takia yli kuukausi sitten).

Ilmaisosoitteessa ei tietenkään ole mitään suodatinta, siitähän joutuisi maksamaan erikseen. Parissa päivässä oli satanut 70 viestiä.

Onko muilla vastaavaa ongelmaa tai ratkaisua siihen?

t. nimim "ei paljon kiinnosta Enlarge your penis-tarjoukset"

13
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tunnista itsesi!!
« : 08.12.2006, 14:36:39 »
Kissa pöydälle. Lainasin tämän häpeilemättä eräästä toisesta foorumista.
Meillä on (ainakin) yksi guru ja todella monta vakavaa harrastajaa. Onneksi trollit ja pilkunviilaajat ovat harvinaisia. Ilman taviksia ja Newbie'itä täällä ei olisi eloakaan.

Tuossa kolumnissa on muuten joitakin aika herkullisia totuuksia, jotka istuvat tähän foorumiin ja ihmisiin todella hyvin.

Arvioikaa itsenne (ja miksei muutkin...)

Minussa on vähän vouhottajaa, tavista ja newbie'tä, jonkun verran vakavaa harrastajaa, ja mausteena ihan pikkasen trollia  :mrgreen: :twisted: . En lurki (enää; tein sitä täällä aika kauan, tunnustan), olen melkein aina kirjautuneena. Olen täysi addikti.

14
Italia / Bergamo
« : 28.10.2006, 21:59:02 »
Bergamossa olisi tulevalla reissulla aikaa vajaa vuorokausi.

Vinkkejä nähtävyyksistä ja mukavasta, edullisesta ravintolasta kaivataan :P .

Majoitus kannattanee ottaa keskustasta :?: , Bergamo on pitkän matkan viimeinen etappi ja lento Suomeen lähtee aamulla aikaisin.

15
Ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut Roomassa kahden metrojunan törmäyksessä. Italialaistiedotusvälineiden mukaan vammoja sai ainakin 50 ihmistä.

Pelastushenkilökunta kertoi useiden matkustajien olevan vielä loukussa metrovaunussa, josta kaksi ihmistä löytyi kuolleena.

Onnettomuus tapahtui, kun kovaa vauhtia ajanut metro törmäsi asemalle pysähtyneen metron perän Piazza Vittorio Emanuelen asemalla Rooman keskustassa. Silminnäkijöiden mukaan osa aseman kattopalkeista romahti.

- Noin neljännes junan ensimmäisestä vaunusta litistyi täysin, Sky Italia -televisiokanavan haastattelema matkustaja kertoi järkyttyneenä.

Syystä ei vielä tietoa

Metroyhtiö ATAC vahvisti tiedot törmäyksestä, muttei osannut kertoa syytä onnettomuudelle.

Joidenkin tietojen mukaan turmaa seurasi räjähdys tunnelin sähkökeskuksessa.

Tällaista Roomassakin :?  - en nyt muista sinä aikana, kun olen Roomassa kulkenut, tapahtuneen Metrossa mitään vakavampaa. Onko kellään havaintoja paikan päältä?

Edit: uutta tietoa heti.

16
Vastaanotin sähköpostin tänään - enpä tiedä, kuinka pitkältä ajalta lentoja on peruttu, Air Berlinin nettisivuilta ei tunnu löytyvän paluulentoja Roomasta lainkaan tuolle ajalle.

Vaihtoehtoisia ideoita lennoiksi vastaanotetaan - Blue1 lienee seuraavaksi halvin, mutta hinta nousee ihan kunnolla AirBerlinin varaukseeni nähden.

Onneksi minulla on jo varalle suunnitelma B eli lennot takaisin ihan muualta...

17
Pohjoismaat / Turkuun (!) - hotellivinkkiä pyydetään.
« : 26.09.2006, 21:41:21 »
Saan/joudun yöpymään tuossa arvostamassani ja arvostelemassani kaupungissa, perhe mukana. Tarkoitus yhdistää harrastuksenhankintamatkaan myös huvi mukaan. Ehkä tapaan turkulaisen ihmisen, voin muodostaa käsitykseni uudelleen :wink:

Halpa, mutta kohtuullisentasoinen hotelli (pikkuneiti mukana) haussa, tarvii autolle paikan, plussaa Aboa Vetuksen läheisyys. Vinkkejä, kiitos! :D

Osaan toki etsiä hotellia netistä, mutta jos joku nyt sattuu tietämään... kiirekin olisi, ensi viikonloppuna jo :oops: .

18
Italia / Vinkkejä välille Bergamo - Firenze
« : 05.07.2006, 21:33:10 »
Pohdiskelen kahta vaihtoehtoa matkalle, jolla on tarkoitus asua 2 viikkoa toscanalaisessa pikkukylässä Arezzon liepeillä.

Vaihtoehtoja menomatkalle ovat lentää Roomaan ja sieltä pikana yötä myöten vuokra-autolla perille, tai lento 3 päivää aiemmin Bergamoon, josta kahden yöpymispaikan kautta perille.

Ensimmäinen yöpyminen voisi olla Sirmionessa Gardalla, jonne on mukavan lyhyt matka ja Gardaa en ole ehtinyt vielä nähdäkään.

Matkalla etelään ovat ainakin Verona ja Bologna, vinkkejä näistä ja muistakin Bergamon ja Firenzen välillä olevista kohteista ottaisin ilomielin vastaan - Toscanassa ehditään taatusti autoilla tarpeeksi ja eiköhän Firenzessäkin käydä. Paluu on joka tapauksessa Roomasta, jossa viihdytään pari yötä ennen paluulentoa.

Matkaanhan lähtee 10 kk ikäinen tytär, joka rauhoittanee hiukan vanhempiensa liikoja menohaluja.

19
Lentomatkustus / Koneenvaihto Air Berlin
« : 03.07.2006, 11:46:54 »
Kertokaas kokemusta omaavat, miten sujuvasti koneenvaihto onnistuu Dusseldorfissa, onko ollut pitkiä siirtymiä ja paljonko siihen on aikaa. Air Berlinin kotisivut eivät asiasta mitään kerro, ainoa tieto tuntuu olevan rasti aikataulussa kohdassa "Via" - en ole vielä tosin lippuja varannut, annetaankohan informaatiota vasta sen jälkeen?

Ilmeisesti matkatavarat selvitetään Helsingissä perille saakka. (?)

En löytänyt mitään aiheesta haulla. Asia kiinnostaa erityisesti, kun on tarkoitus ottaa alle vuoden vanha tytär mukaan, Helsinki - Bergamo, Rooma - Helsinki ensi keväänä.

20
Ryanair onnistui saamaan minulle jännitystä aikaan vuorokaudeksi. :shock:

Varasin ensin lennot Tampere-Lontoo-Tampere, sain varausvahvistuksen näytölle, jossa luki status : pending (suom. vireillä (?)).

En kiinnittänyt asiaan huomiota, ennenkuin olin heti perään varannut Lontoo-Rooma-Lontoo lennot, jonka varausvahvistus ilmoitti status : confirmed, mistä sain myös vahvistuksen sähköpostiin.

Heräsipä ajatus, että minulta veloitetaan jälkimmäinen lento, mutta varmuutta ensimmäisestä yhteydestä ei ollut, ennenkuin seuraavana päivänä, jolloin vahvistus saapui sähköpostiin.

Ryanairin virkailija Dublinissa ei osannut hintaan 4,50 eukkia (3 min.) kertoa, voinko olla varma, että homma onnistui. Tosin katsoessani muuta varausta -sivua järjestelmä ei olisi sallinut muutoksia kumpaankaan yhteyteen (lähtö kahden viikon päästä), samoin luottokorttiyhtiön tietojärjestelmissä oli molempien veloitusten katevaraus jo näkyvissä.

Kannattaa siis tarkistaa ensimmäisen varauksen jälkeen, tuliko vahvistus sähköpostiin, ennenkuin jatkaa. Stanstedistä pääsee melkein mihin haluaa muillakin lentoyhtiöillä, mutta Suomesta Stanstediin on niukalti edullisia yhteyksiä :D

Onneksi Rooman matka nyt toteutuu, siispä Vatikaaniin katsomaan, minkäväristä savua sikstiiniläiskappelin savupiipusta nousee...

Sivuja: [1]