Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Reissukka

Sivuja: [1]
1
Eurooppa / lauttayhteydet Mustallamerellä
« : 05.06.2010, 18:47:37 »
Nyt alkaa vähän hahmottuu kesän reissusuunnitelmat. Jos lentäis Budapestiin, jatkais siitä Romaniaan ja kiertäis Transilvanian alueella Sighisoaran, Brasovin ja Sibiun. Mutta sitten pitäisi päästä jollain ilveellä Mustanmeren yli Venäjälle. Bulgarian Varnasta ilmeisesti pääsisi Odessaan lautalla. En ole googlettamalla toistaiseksi löytänyt lauttoja esim Varna-Yalta (Krim) ja sitten edelleen Yalta-Sochi (tai muu lähikaupunki). Enkä siis myös suoraan Mustanmeren yli Romaniasta/Bulgariasta Venäjälle. Lopullinen päämäärä on Venäjällä kaupunki nimeltä Samara. Jos Mustanmeren alueen/Venäjän kävijöillä olis tähän antaa vinkkiä niin hyvin iloisena otan vastaan :) Tietty yksi mahdollisuus on mennä ukrainan kautta maareittiäkin....kauankohan siihen sitten menis...noh, juna Sochi-Samara ilmeisesti kestää anyway 2 päivää. Voisihan noita junayhteyksiä Ukrainastakin löytyä suoraan tuonne Volgan seudulle. Onkos palliksilla ideoita?

2
Italia / Bergamosta Gardajärvelle - mutta minne?
« : 14.03.2010, 13:21:59 »
Tulipa tuossa buukattua raiskin lennot Bergamoon: aikaa perillä tulee olemaan 2,5 päivää eli ei kovin paljoa. Pe iltapäivä - Su-iltana pitäisi olla takaisin Bergamossa aamulentoa varten.

Visiona voisi olla a) bussilla suoraan lentokentältä johonkin mukavaan pikkukaupunkiin Garda-järven rannalla jossa saisi nauttia hienoista maisemista, kaupungissakin olisi jotakin nähtävää, kenties mahdollisuus pienimuotoiseen haikkaluun, syödä ja juoda hyvin. Mikähän voisi olla tällainen kaupunki?

tai sitten b) auton vuokraaminen suoraan kentältä ja alueen hieman laajempi kierelty parin päivän ajan - mihinköhän sitä sitten kannattaisi ja ehtisi tuossa ajassa ajella?

Minkäslainen tuo Bergamon kaupunki itsessään on? Milano ei niin kauheasti kiinnosta, vaan tällä erää juurikin kauniit maisemat ja idylliset pikkukaupungit.

Kiitoksia vinkeistä :-)

3
Eurooppa / Tallinna-Pskov-Minsk
« : 30.12.2009, 21:17:54 »
  Mietin josko seuraavalla reissulla toteuttaisi rengasmatkan Tallinna - Pskov -Minsk, ja ehkä    Vilnan kautta lento Helsinkiin. Mitenköhän junat ja bussit noilla väleillä pelittää ja montakohan päivää pitäisi Pskoville ja Minskille varata  että ehtisi tärkeimmät mestat katsastaa? Onko joku käynyt Pskovin lähistöllä sijaitsevilla luostareilla (vai ovatko kirkkoja)? Meneekö sinne busseja tai junia kaupungista ? Kertokaas jos ootte tuolla päin seikkailleet, Minskistä voin tietty lukea myös Valko-venäjä-ketjussa..

4
Yleinen / Pitkä reissu kesällä 2010 -muita?
« : 08.10.2009, 15:05:11 »
Löytyneeköhän täältä foorumilta muita, jotka suunnittelee pitkää matkaa alkavaksi about kesällä 2010? Itsellä suunnitelmissa noin vuosi reissausta ja lähtö näyttäisi olevan kesä-heinäkuussa 2010. Eli aikaa lähtöön 8-9kk. Liian kauan.

En ole vielä tehnyt muita valmisteluja kuin suunnitellut budjettia ja miten saan minimissään 10.000 euroa tuohon mennessä kasaan, sekä hahmotellut erilaisia reittivaihtoehtoja.

Ajattelin avata ketjun, jossa henkilöt, joilla on samanlaiset suunnitelmat, voisivat vaihtaa ajatuksia valmisteluista, ja tietenkin tuskailla sitä miten kaukana tuo lähtö tuntuu vielä olevan :D

Mulla seuraavat stepit olisi miettiä tarkemmin maita ja hommata opaskirjoja luettavaksi. Sitten pitäisi alkaa selvitellä viisumivaatimuksia (erityisesti Keski-Aasian maat kaiketi haasteellisia tällä saralla). Vuoden vaihteen jälkeen pitäisi alkaa myös työpaikalla neuvotella vapaan pitämisestä. Työn olen kyllä valmis jättämäänkin jos eivät päästä muuten :) Ja yksi konkreettinen asia hoidettavaksi jo suht pian, viimeistään joulukuussa: veroprosentin pienentäminen vuodelle 2010 kun tuloja kertyy vain puolet normaalista -> tämähän auttaa budjetin kasaamisessakin!

Mites muut?

5
Yleinen / Montako maata vuodessa?
« : 09.07.2009, 07:32:20 »
Monessako (uudessa) maassa olette tähän mennessä käyneet tänä vuonna, ja montako vielä edessä? Montako matkaa/maata yleensä vuodessa? Kiinnostaisi tietää kuinka paljon täällä oikein muut reissaa :-)

Mulla tänä vuonna tähän mennessä 6 maata kahdelta eri reissulta: Unkari, Saksa, Serbia, Bosnia, Kroatia ja Montenegro. Tulossa vielä Liettua ja joku muu alkusyksystä (ehkä Valkovenäjä, tai vaihtoehtoisesti joku "lämmin maa"), plus todennäköisesti vielä loppusyksyllä joku reissu. Maita tullee 8-10 tähän vuoteen. Ens vuonna pitäisikin tulla sitten roppakaupalla enemmän, kun pläneissä on pitkä maailmanympärireissu.

Sivuja: [1]