Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Mora

Sivuja: [1]
1
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Abortti
« : 16.04.2006, 20:46:11 »
Mitäs mieltä pallukat on aborteista? Minusta ne ovat moraalisesti arveluttavia, mutta kallistun hyväksymään ne itsekkäistä syistä.

2
Ylläpito tiedottaa / Foorumin säännöistä
« : 16.04.2006, 17:22:43 »
Hyvä että tänne on nyt saatu säännöt, mutta seuraavan pykälän mielekkyyttä en allekirjoita.

"14 § Aiheet, jotka ovat moraalisesti arveluttavia ja/tai joissa keskustellaan suomen lakia rikkovista asioista, tullaan moderoimaan äärimmäisen tarkasti ja lukitsemaan. Foorumilla ei tulla suvaitsemaan minkään sortin keskustelua esimerkiksi huumeista. Muista myös tekijänoikeudet eli linkitä sen sijaan, että kopioisit toisen materiaalia palstalle."

Miksi näitä "moraalisesti arveluttavia" aiheita ei ole listattu? Voisiko tuohon saada hiukan selvitystä. Onko esim. abortista keskustelu nyt kiellettyä?

Entäs mitä tarkoittaa "suomen lakia rikkovat asiat". Tuota on mahdoton olla rikkomatta. Mitä jos esim. kirjoitan matkapäiväkirjan, jossa kerron matkustaneeni avolavapakettiauton lavalla Sudanissa? Kyseessähän on selvä foorumin sääntöjen rikkomus. Muita vastaavia asioita tulee mieleen vaikka millä mitalla.

Nyt on sitten huumeista keskustelukin kielletty ihan virallisesti. "Asian vierestä" alueella on ollut keskusteluja mm. Suomen huumausainepolitiikasta ja lainsäädännöstä. Onko kyseinen aihe todellakin kielletty?

Olisiko 14 § muuttaminen aiheellista, vai onko nykyinen DDR-linja hyvä? Tällaiset ympäripyöreät säännöt eivät ainakaan moderaattorien työtä helpota.

3
Etelä-Amerikka / Espanjan opiskelu
« : 02.03.2006, 16:01:23 »
Aion lähteä syksyllä reissaamaan Etelä-Amerikkaan, ja samalla olisi tarkoitus opiskella espanjan kieltä. Kysymykseni kuuluu, mikä olisi hyvä maa aloittaa matka ja opiskella esim. kuukausi espanjaa? Tällä hetkellä mielessä on esim. Ecuador, Peru, Bolivia ja Chile, mutta Väli-Amerikan maitakin sopii ehdottaa. Tärkeää olisi, että maassa puhuttava espanja ei olisi kovin "standardista" poikkeavaa.

Suunnitelmissa on aloittaa opiskelu täällä, sen jälkeen opiskella esim. pariviikkoa Espanjassa, josta sitten Air Madridilla lennot jonnekin E-Amerikkaan.

5
Eurooppa / Madeira vai Teneriffa?
« : 23.12.2005, 12:09:17 »
Ajattelin tehdä kahden viikon extempore reissun jompaan kumpaan paikkaan, kun Finnmatkat näyttää tarjoavan pelkkiä lentoja hiukan päälle 300€:lla. Hakutoiminnolla ei kauheasti löytynyt.

En ole ko. paikoissa käynyt, joten seuraavat asiat kiinnostavat:
Löytyykö paikoista muutakin kuin turistirysiä? En hae 100%:sta autenttisuutta, mutta haluan että ruokalistat eivät kuitenkaan ole suomeksi.

Löytyykö hostelleja tai muuta budjettimajoitusta?

Hintataso?

Kumpaan paikkaan lähtisit kahdeksi viikoksi? Kummasta löytyy enemmän nähtävää ja koettavaa?

6
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Presidentinvaalit
« : 31.10.2005, 14:52:44 »
Tällaista ei ole tainnut vielä olla. Itse aion äänestää työväen presidenttiä.

7
Ylläpito tiedottaa / Viestien poistamisesta
« : 30.10.2005, 22:12:03 »
Voisivatko hyvät moderaattorit noudattaa yleistä foorumikäytäntöä moderoinnin suhteen täällä "asian vierestä" osastolla. Tarkoitan tällä sitä, että ette poistelisi ihmisten kirjoittamia viestejä siitä mitenkään ilmoittamatta. Editoikaa toki asiattomat viestit, mutta jos päädytte ne poistamaan, niin älkää poistako koko viestiä. Olisi erittäin hyvä, jos vielä toisitte esille mitä sääntökohtaa kirjoittaja on rikkonut.

Nykykäytännössä on se ongelma, että järkevä keskustelu vaikeutuu, vaikka kadonneiden viestien sisältö ei olisi sääntöjenmukaista ollutkaan. Toiseksi epäasiallisesti käyttäytyvät henkilöt tulisivat aiemmin ilmi kuin nyt, kun heidän viestinsä vain katoavat foorumilta. Nykykäytäntö saattaa lisätä häiriökäyttäytymistä.

8
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Maanpuolustus
« : 16.05.2005, 01:00:04 »
Mitäs pallukat on tästä mieltä?

9
[Oletan että tämä aihe ei ole foorumin sääntöjä rikkova, sillä kysymys on huumepolitiikasta, eikä esim. siitä mistä saan pilveä Hampurissa.]
Lainaus
Kannabiksen laillistamisen puolesta järjestettiin lauantaina marsseja viidellä paikkakunnalla. Helsingissä marssi keräsi arviolta 400 osallistujaa.    
   
Marssijat vaativat muun muassa kannabiksen kotikasvatuksen laillistamista.

Kannabisrangaistusten ei kuitenkaan odoteta lieventyvän.

- Suomessa ei ole syytä muuttaa nykykäytäntöä mihinkään suuntaan. Kannabiksen osalta tilanne on kohtuullisen vakiintunut, kommentoi neuvotteleva virkamies Tapani Servanti sosiaali- ja terveysministeriöstä asiaa Ylen tv-uutisille.

Servannin mukaan Suomen huumetilanne on kokonaisuutena Euroopan parhaita ja huumepolitiikassa on onnistuttu hyvin.

Monessa Euroopan maassa suhtautuminen kannabiksen kotikasvatukseen on sallivaa. Myyntiä varten kasvattaminen kuitenkin pääsääntöisesti on kielletty. Suomen lisäksi viidessä EU-maassa sekä Norjassa voidaan rangaista tällä hetkellä pelkästään kannabiksen käytöstä.

Suomessa on arviolta 30 000 hashiksen tai marihuanan säännöllistä käyttäjää. Käytön korkein harja on kuitenkin taittumassa.

Niin kutsuttuja hamppumarsseja järjestettiin lauantaina tiettävästi parissa sadassa kaupungissa ympäri maailmaa.

YLE24, STT


http://www.yle.fi/uutiset/oikea/id11336.html

Sitten vaan kommentteja kehiin!

10
Yleinen / Ehdotus: Uusi foorumi
« : 12.12.2004, 21:47:25 »
Ehdottaisin uutta foorumia lentolipuista ja lentoyhtiöistä käytävään keskusteluun. Kysymyksiä aiheesta on paljon, ja ne ovat hajaantuneet sinne tänne.

11
Lentomatkustus / Blue1
« : 11.12.2004, 12:03:47 »
Ei nyt varsinaisesti mikään uutinen, mutta jos joku ei tiennyt, niin Blue1 myy nyt myös Saksan kohteisiin edullisia lippuja.

http://www.blue1.com/fi/

12
Lentomatkustus / Ryanairilla "ilmaiseksi"
« : 22.11.2004, 19:19:24 »
Ryanair näyttäisi tarjoavan "ilmaisia" lippuja, mm. Tampere-Riika välille:

http://www.ryanair.com/guaranteed.html

13
Olettekos kuulleet... / Backpackers Xpress
« : 08.06.2004, 23:45:20 »
Australiassa ollaan pistämässä pystyyn lentoyhtiötä, joka alkaisi tarjoamaan halpoja lentoja Euroopasta Australiaan ja Aasiaan.

http://www.travelbiz.com.au/articles/fb/0c020efb.asp
http://www.springwise.com/newbusinessideas/backpackersXpress.htm

14
Olettekos kuulleet... / Germanwings
« : 19.12.2003, 14:37:25 »
"Germanwings aloittaa Köln-Helsinki reitin maaliskuussa  

Germanwings on varmistanut aloittavansa Köln - Helsinki reitin 28.3.2004. Germanwings operoi A319/A320 koneilla Kölnin ja Stuttgartin kotikentiltä noin 30 kohteeseen."

Lisätietoja lentoyhtiöstä:
http://www.germanwings.com

Lisätietoja Köln-Bonnin lentoasemasta:
http://www.koeln-bonn-airport.de

15
Australia ja Oseania / Australia
« : 18.02.2003, 20:42:51 »
Jep, elikkä minulle tuli mainos tämmöisestä yrityksestä.
http://www.ultimatravel.fi/

Tarjoavat mahdollisuutta lähteä Australiaan max 12kk:n ajaksi matkustelemaan ja töihin. Hinta on n. 2000€ sisältäen lennot, viisumin, apua työnhakuun jne.

Onko kellään kokemusta ko. yrityksestä tai Australia Work&Travel ohjelmasta?

Sivuja: [1]