Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - funkylord

Sivuja: [1]
1
Eli vaihdettavat myyntiartikkelit:
Mondo:

Thaimaa:
Täysin käyttämätön ja kuin pakasta vedetty.

Lontoo:
Sama homma. Aivan kuin kaupasta ostettu.

Sankarimatkailija:
Tallinnan raitiovaunuissa 2.painos:
Tämä on jo vähän nähnyt matkoja, mutta kasassa pysyy ja näyttääkin ihan hyvältä.


Vaihdossa otetaan:
Mondo-Berliini
Mondo-Tallinna
saa olla rähjäisempikin, kunhan pysyy kasassa.

Ehdotuksia tulemaan vaan.

2
Olen kovasti tykästynyt aiheeseen, kuinka kommunismi on vaikuttanut Itä-Euroopan oloihin ja lähiökulttuuriin. Tästä on melko vähän puhetta siellä sun täällä eri maiden topiceissa, joten siksi tämä uusi aihe.
mm. Tallinnassa jonkun verran kierreltyäni olen törmännyt tähän varsin mielenkiintoiseen ideologiaan monta kertaa. Näitä tyyppilähiöitä olisi kiva kiertää muuallakin Itä-Euroopassa. Erittäin pika Riikan reissulla niitä tuli muutama nähtyä ja siellä huomasin että ne oli jätetty pahasti rapistumaan. Tallinnassa ulkosivuista pidetään huolta, ja tyyppistandardikerrostalokolossit oli yllättävän hyvässä kunnossa, ja kielivät tyylipuhtaasti ajan hengestä ja ajatuksellisesti jalosta mutta melko absurdisti ja epäonnistuneesti toteutetusta ideologiasta.

Siinä alkupuhe. Seuraavaksi pari kysymystä.
-Oletteko törmänneet esim. entiseen Jugoslaviaan, Tsekkoslovakiaan, Itäsaksaan (myös mm. Unkari, Romania, Baltia, Ukraina, Puola) matkustaessanne vastaaviin tyyppistandardilähiöihin?
-Onko tullut vastaan hyviä leffoja/dokumentteja aihetta koskien?

Pari dvd-tallennetta joita voisin suosia asian tiimoilta on "Good bye Lenin" -elokuva ja "Disko ja Tuumassõda" -dokumentti

Jälkimmäinen kertoo Viroon kantautuneesta suomen televisiosta, ja kuinka se vaikutti silloiseen neuvostoliiton alueeseen niin radikaalisti, että jopa mm. suunniteltiin isoa rautaverkkoa naissaaren paikkeille estääkseen lähetyksen tuleminen.

edit. Toki muittenkin maitten kun pelkästään Euroopan maitten vastaavat lähiöt ja lähiökulttuurit kiinnostavat. Onhan näitä vastaavia Etelä-Amerikassa ja Kaakois-Aasiassa.

Sivuja: [1]