Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Daigle

Sivuja: [1]
1
Kanada ja Yhdysvallat / St. Pete - 5 viikkoa
« : 20.12.2009, 10:09:07 »
Selvyyden vuoksi heti kerrottakoon, että asustelen kaverin luona joten sikäli saan varmasti avustusta eri käytännön asioista paikan päällä olemisen suhteen. Mutta kaikenlaisia kysymyksiä herää varmasti aina matkaa miettiessä joten otetaas pientä otetta, että saa suuremmat kysymysmerkit peittämästä talvista aurinkoa...

Näitä forumeita on tullu lueskeltua viimeiset kolme viikkoa eri vastausten perässä joten kyllä suurin osa on vastattu, mutta silti jotain vielä herää mieleen.

Ensinnäkin lähtö on 11.1. ja paluu 16.2. plus mentäessä Nykissä on JFK:lle laskeutuessa 3:55pm on lähtö Tampaan La Guardialta seuraavana aamuna 7:40am. Ensin mietin, että oisin ottanu jatkolennon heti samalle päivälle jolloin siirtymälle JFK:lta LGA:lle ois ollu aikaa 2 tuntia ja 50 minuuttia. Päätin kuitenkin ottaa varman päälle ja siirtyä seuraavana aamuna, koska ilmeisesti mitään varmuutta ei ole siihen, että kerkeisin kyseiselle lennolle ja toisaalta varmuudella en NW:ltä saisi uutta lentoa myöhästymisen vuoksi.

Tuo aika Nykissä tulee siis lienee vietettyä niin, että JFK:lta otan bussin, taksin tai airtranin jonneki LGA:n huitteisiin jossa ois hoteli varattuna. Tällä hetkellä on Clarion hotelli varattuna, mutta harkitsen vielä halvemman LGA Hotellin varaamista, koska peruutusmahdollisuus tuon Clarionin osalta on olemassa.
Mietin tosin, että mitä tossa tekis ootellessa... Olisin arviolta viimestään 6-7pm Clarionilla ja ei siinä nukkumaan kehtaa mennä vaikka Suomen aikaa kello oiskin reilu puolen yön. Onko turvallista liikuskella iltasella tuolla suunnalla? Jos vaikka jossain lähipubissa ottais pientä laitamyötäistä, mutta miten jaksaa yksin lähteä kuppia kallistaan. Tuntuu vaan tympeeltä istua hotellihuoneessakaan iltasella. Vihjeitä ja ideoita otetaan vastaan. Jatkolento tosiaan aamusta ja aattelin tuossa kuuden maissa lähteä hotellilta ja liekö se taksilla menis toi matka vaikka matkaa olekaan ku joku pari kilsaa Delta terminaalille? Teitä välissä oli isompaakin joten hitusen pitää katella. Toisaalta LGA Hotellilla oli complimentary kuljetus LGA:lle joka sekin kiinnostaa :) Uu, tuli ahaa-elämys. Hotellin aulaan ryypylle :D

Sitten noin muuta asiaa:
a) miten läppärin käyttö lentokoneessa? Lennän Finnairilla Yhdysvaltoihin suoraan Helsingistä. Siinä on matkaa ja olen todella huono matkaamaan ja inhoan paikallaan istumista reissaamisen takia ellei oo jotain tekemistä. IT-ihmisenä toki ois tekemistä koneen ääressä mikäli sitä saa lentokoneessa käyttää.

b) minkälaista tilaa on esim jaloille Finnairin lennolla? Koneena on Airbus Industrie A330-300. Pituutta on 185 ja hartiatkin ovat pentele kasvaneet puuroa syödessä.
Entä nukkuminen... Kannattaako ottaa sellanen "haistakaa p kaikki muut matkaajat. minä nukun nyt ja kuorsaan kuin eläin!"-asenne päälle? :) Eareista meinaavat, että eivät ole lentokoneessa hyvä idea ilmanpaineen takia ja saattaapi korvia särkeä?
Mites alkoholin käyttö? Aiheuttaako mahdollinen päihtyminen ongelmia USA:n päässä? :D Ei toki aikomus ole, mutta matka saattaa tehdä tepposia ja ei tiedä mitä tapahtuu. Reissu ainaki maittais paremmin ku aika menee nopeemmin pienessä sievässä.

c) Prepaid-puhelinsettejä luinkin tuolta toisesta aiheesta. Onko näihin tullut muutoksia? Mulla on DNA:n kytky, mutta en kyllä osaa sanoa toimiiko muut kortit siinä. Joku väliaikainen liittymä+puhelin vois olla hyvä idea?

d) Vakuutus pitänee hommata. Omat vakuutukset on Pohjolassa ja sieltä otin vaihto-opiskelua vartenkin moisen. Onko näissä kilpailutusmahdollisuuksia tai oisko muuten jotain mitä ois hyvä tietää? Olen melko uuvelo näissä byrokraattisissa asioissa.

e) Toki lentokentällä JFK:lla tulee kyselyä sitten mitä maassa jne. No kyseessä on valmistumisen jälkeinen pieni juhlistus ja rahaa nyt ei välttämättä oikeesti ole ihan sen 5 vko ajaksi, mutta liekö riittää mikäli sanoo vaikka "I graduated so I'm rewarding myself by traveling to USA.". Tosta jos vois ymmärtää, että on rahaa :D
Kyllä sitä rahaa oikeesti tarvittaessa sitten on. Todentaminen taas on hieman vaikeampaa ihan sillä sekunnilla :)

Tuossa nyt jotain "pientä". Olen kyllä todella huono pitämään viestit lyhyenä.

Sivuja: [1]